Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο Βοτανικό η μετεγκατάσταση των προσφύγων
  • [02] ΚΚΕ: Σε επανάληψη το γνωστό έργο των "κακών" τροϊκανών και των "καλών" υπουργών
  • [03] Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο ο πρωθυπουργός
  • [04] Π.Κ.Πάντοαν: Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας
  • [05] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο
  • [06] Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά την οποία ακολούθησε έκρηξη σε καταφύγιο του Β' ΠΠ
  • [07] Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στη ΠΓΔΜ
  • [08] «Συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής»
  • [09] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο
  • [10] Εργασιακά, τράπεζες και ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή ατζέντα

  • [01] Αλ.Φλαμπουράρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο Βοτανικό η μετεγκατάσταση των προσφύγων

    Ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, απατώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως θα γίνει σε τμήμα οικοπέδου, περίπου 40 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, Αγ. Πολυκάρπου 89, στο Βοτανικό».

    Ανέφερε επίσης ότι «η μετεγκατάσταση θα γίνει σε λίγες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές εργασίες προετοιμασίας του χώρου».

    Διαβάστε επίσης

    «Μετεγκατάσταση στον Ελαιώνα για τους πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως»

    [02] ΚΚΕ: Σε επανάληψη το γνωστό έργο των "κακών" τροϊκανών και των "καλών" υπουργών

    «Με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με προφανή στόχο να καταπιεί ο λαός το τρίτο μνημόνιο, βλέπουμε σε επανάληψη το γνωστό έργο των "κακών" τροϊκανών-κουαρτέτο που πιέζουν και των "καλών" υπουργών που δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

    «Η αλήθεια φυσικά είναι τελείως διαφορετική. Κουαρτέτο και κυβέρνηση βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Υπηρετούν τον ?μονόδρομο? της ΕΕ και του κεφαλαίου, γι' αυτό και οι δυο διαπραγματεύονται μέτρα που θυσιάζουν τον λαό στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [03] Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο ο πρωθυπουργός

    Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αχαρνών 2), επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά την επίσκεψη που θα γίνει στη μία το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, , τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου.

    Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

    [04] Π.Κ.Πάντοαν: Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας

    «Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος»,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της ιταλικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τον κ. Πάντοαν «χρειάζεται ανοικοδόμηση των θεσμών, όπως στον φοροεισπρακτικό τομέα», ενώ ανέφερε ότι βασίζει την αισιοδοξία του στο ότι «υπάρχουν αξιόπιστες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» και σημείωσε ότι είναι λογικό να θεωρήσει, κανείς ότι «θα γίνει αισθητή ουσιαστική ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

    Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις» ώστε να μπει σε ανοδική πορεία, τονίζοντας ότι «συνδέει τη σημερινή κατάσταση της χώρας με τη μεταπολεμική περίοδο».

    Με την ολοκλήρωση του μνημονίου, υπογράμμισε, ο Π. Κ. Πάντοαν, θα υπάρξουν σημαντικά κονδύλια με ορίζοντα τριών ετών για την ανοικοδόμηση.

    [05] Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

    Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

    «Δυστυχώς, αυτό το σαββατοκύριακο φθάσαμε σε νέο επίπεδο υπερβαίνοντας τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Ιτάγι Βίρι.

    Από τον Ιανουάριο, 188.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, και αναμένεται ότι το συμβολικό όριο των 200.000 θα ξεπεραστεί χωρίς δυσκολία.

    Περί τους 97.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 90.500 στην Ιταλία, ενώ οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στη διαδρομή από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία. Έχουν καταγραφεί 1.930 θάνατοι στη διαδρομή αυτή, έναντι 60 περίπου στη διαδρομή προς την Ελλάδα, κυρίως μέσω της Τουρκίας.

    [06] Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά την οποία ακολούθησε έκρηξη σε καταφύγιο του Β' ΠΠ

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί, οι 11 από τους οποίους σοβαρά, από μια πυρκαγιά μετά την οποία προκλήθηκε έκρηξη σε ένα καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Αμβούργο, στην βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες, πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα ξυλουργείο που στεγάζεται σε αυτό το παλιό καταφύγιο, το οποίο δεν βρίσκεται κάτω από τη γη, σε μια κατοικημένη συνοικία του Αμβούργου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων που αποσκοπούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκλήθηκε μια έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που τινάχτηκαν στον αέρα κάποια ποδήλατα που βρισκόντουσαν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Τα σωστικά συνεργεία αγνοούν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο καταφύγιο αυτό, στο οποίο βρίσκονται αποθηκευμένοι περίπου 100 τόνοι αιθέριων ελαίων.

    [07] Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στη ΠΓΔΜ

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμη αγνοείται από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή του Τετόβου, στο βορειοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

    Ιατρικές πηγές ανέφεραν το πρωί ότι οι νεκροί είναι πέντε, ωστόσο ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, έναν αγνοούμενο και 11 τραυματίες.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, ορισμένοι εκ των τραυματιών έλαβαν εξιτήριο, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε με ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι που "άσπρισε" την περιοχή και από αυτήν προκλήθηκε υπερχείλιση του ποταμού Πένα και καθίζηση του εδάφους, ενώ το οδικό δίκτυο της περιοχής υπέστη σοβαρές ζημιές.

    Την περιοχή επισκέφθηκε τη νύχτα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο για την αποτίμηση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

    [08] «Συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής»

    «Εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής, νομίζω ότι μέχρι τις 18 του μηνός θα έχουμε μια συμφωνία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλης σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκαϊ, όπου μίλησε για τις διαπραγματεύσεις, το ενδεχόμενο εκλογών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

    Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση, και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση προλαβαίνει να κλείσει η συμφωνία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης και ξεκινά η δεύτερη, η οποία έχει τις λεπτομέρειες της σύνταξης. Όπως ειδικότερα ανέφερε για αυτό το δεύτερο στάδιο, «από αύριο ξεκινά η διαδικασία, η συγγραφή με λεπτομέρειες».

    «Πιστεύω ότι εάν τα δύο μέρη τηρήσουν αυτό που διατυπώνεται σε όλους τους τόνους, και από εμάς, αλλά όχι μόνο. Εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής, νομίζω ότι μέχρι τις 18 του μηνός θα έχουμε μια συμφωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει.

    «Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μπει σε μια σκληρή διαδικασία. Έχουμε κάνει σκληρές επιλογές, προκειμένου να μην συμβεί στη χώρα το χειρότερο, και είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε τη συμφωνία, κατά το δυνατόν. Βεβαίως, με σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία συνεχίζεται καθημερινά, μέχρι την τελευταία στιγμή», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα με νέα προαπαιτούμενα ή με δάνειο-γέφυρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής, σε όλη τη διαπραγματευτική περίοδο, δεν έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε με τον πιο ομαλό τρόπο. Έχουμε συνηθίσει ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται σε μια τελική στιγμή της συγκεκριμένης διανυόμενης φάσης, τόσο πιο πολύ επιτείνονται και οι πιέσεις, άρα αλλάζει και το τοπίο. Αυτό έχουμε δει μέχρι σήμερα».

    Η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι το θέμα της συμφωνίας δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και μια άλλη πλευρά. Είναι θέμα εν μέσω συσχετισμών στην ΕΕ, για το οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μέσα στην ΕΕ, πέραν της Ελλάδας. «Βλέπουμε τους θεσμούς να μην έχουν ταυτίσεις, να συγκρούονται και μεταξύ τους και εδώ επεμβαίνουν και χώρες», προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στο ερώτημα δε αν η κυβέρνηση φοβάται ότι μπορεί κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια είπε: «αυτό είναι σαφές ότι γίνεται, ότι κάποιοι υπονομεύουν τέτοιες προσπάθειες».

    Ερωτηθείσα για το θέμα του Grexit, η κ. Γεροβασίλη είπε πως αυτό το κεφάλαιο δεν ήταν και δεν είναι ποτέ στις προθέσεις της. «Έγινε ένας τεράστιος επικοινωνιακός πόλεμος τον τελευταίο καιρό, ο οποίος γίνεται και απ' έξω. Υπάρχουν συνομιλητές από το εσωτερικό με κάποιους και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ήθελαν να μην υπάρξει συμφωνία στην Ελλάδα», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη, ενώ σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στο κόμμα μας υπάρχει μια ιδεολογική άποψη, μια πολιτική άποψη, η οποία υπήρχε και από παλαιότερα, ωστόσο, δεν ήταν αυτή που καθόρισε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ». Συμπλήρωσε δε ότι «είναι άλλο πράγμα να έχω πολιτική άποψη ότι συμφέρει την Ελλάδα να είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να το διατυπώνω αυτό δημοσίως και να το συζητώ, και είναι τελείως διαφορετικό να υπονομεύω». Έκανε μάλιστα λόγο «για κύκλους ισχυρών συμφερόντων, οι οποίοι θέλουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομικούς λόγους. Το οποίο υπονομεύει την προσπάθεια».

    [09] Γ. Κατρούγκαλος: «Στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης» των εργαζομένων στον Τύπο

    Για στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης παραλαβής για τον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ.

    Ο κ.Κατρούγκαλος μίλησε για ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, όπου ζουν με τον φόβο, σε κανόνες ζούγκλας, μια κατάσταση στην οποία πρέπει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μπει ένα τέλος.

    Ο νέος ειδικός γραμματέας Γιάννης Σούπος αναλαμβάνοντας τα ηνία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από τον, επί 5,5 μήνες διατελέσαντα, Αποστόλη Καψάλη δήλωσε ότι ο ΣΕΠΕ είναι το τελευταίο ανάχωμα για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να δουλεύουν με συνθήκες αξιοπρέπειας και τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η μάχη είναι μεταξύ «Δαβίδ και Γολιάθ», ωστόσο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στη νέα ηγεσία του ΣΕΠΕ και δήλωσε ότι θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη και συμπαράσταση.

    Ζούμε γενικά μια ιστορική περίοδο, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και περιέγραψε την Ελλάδα ως τον καθρέφτη του μέλλοντος της Ευρώπης για τα επόμενα 20 χρόνια.

    [10] Εργασιακά, τράπεζες και ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή ατζέντα

    Σε εξέλιξη είναι, στον χώρο διαμονής των θεσμών, η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, και του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM. Αντικείμενο των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέσω του ESM) και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ύψος εσόδων που θα οδεύσουν προς την ανάπτυξη).

    Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι δύο υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση, - με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων - των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 August 2015 - 12:33:33 UTC