Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνυτήρια αναφορά Π. Χαϊκάλη κατά των εισαγγελέων Ισ. Ντογιάκου και Π. Παναγιωτόπουλου
  • [02] Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας σε θέματα ραδιοτηλεόρασης
  • [03] Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς την Τετάρτη
  • [04] Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
  • [05] Μηνύσεις και αγωγές χωρίς την καταβολή δικαστικών παραβόλων, έως 31 Αυγούστου
  • [06] Δράσεις για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως
  • [07] Καταιγίδες έπληξαν περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • [08] «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 14 και 15/8
  • [09] Κομισιόν: Η μείωση του ΑΕΠ αλλάζει τους δημοσιονομικούς στόχους
  • [10] Βρέντζος: «Ο Ολυμπιακός δεν θέλει οι αγώνες του να συμμετέχουν στο κουπόνι του στοιχήματος εάν...»
  • [11] Χωρίς Εσιέν, Τελάντερ, Νάνο και Σέρχιο Σάντσεθ στο Βέλγιο
  • [12] Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στη Λεχ Πόζναν
  • [13] Ενσωματώθηκε ο Αντετοκούνμπο
  • [14] Στην Super League οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

  • [01] Μηνυτήρια αναφορά Π. Χαϊκάλη κατά των εισαγγελέων Ισ. Ντογιάκου και Π. Παναγιωτόπουλου

    Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εγκαλεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παπαγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παύλος Χαϊκάλης.

    Ειδικότερα, ο κ. Χαϊκάλης στρέφεται κατά των δυο εισαγγελέων καθώς ήταν εκείνοι που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο, ενόψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Στην αναφορά του ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν από τον κ. Παναγιωτόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση με την σύμφωνη γνώμη του κ. Ντογιάκου χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος.

    [02] Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας σε θέματα ραδιοτηλεόρασης

    Σημαντικές εκτιμώνται οι προοπτικές για τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα μας και την Κίνα σε θέματα ραδιοτηλεόρασης, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα η Κινέζα υφυπουργός, αρμόδια για θέματα ραδιοτηλεόρασης, Λι Κιούφανγκ, με τον γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον προέδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Λι Κιούφανγκ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για θεσμικά ζητήματα της ελληνικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία και τον ρόλο της ΕΡΤ.

    Ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε την υφυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Επικοινωνιακής Πολιτικής, Μητρώου on-liine μέσων ενημέρωσης και Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων.

    «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο βήμα για τη συνέχιση μιας σημαντικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της CCTV, η οποία διακόπηκε βίαια με το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κ. Διονύσης Τσακνής.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του CCTV στους τομείς της ανταλλαγής προγραμμάτων με έμφαση στις ειδήσεις και τον πολιτισμό αλλά και στις διμερείς συμπαραγωγές.

    [03] Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με τους θεσμούς την Τετάρτη

    Μια πρώτη σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων -με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων-, θα υπάρξει μεθαύριο Τετάρτη, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

    Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, θα έχει προηγηθεί αύριο, στις 13.30, η συνάντηση των δύο κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων). Ενώ, νωρίτερα αύριο (στις 12.00) θα συζητηθούν, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα εργασιακά θέματα. Σημειώνεται ότι όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο διαμονής των θεσμών.

    [04] Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

    Νέες Επικαιροποιημένες απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

    Ειδικότερα οι ερωτήσεις και απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

    1. Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

    Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργήθηκε η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    2. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

    Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

    3. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;

    ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

    4. Επιτρέπεται η κατάθεση επιταγής;

    ΝΑΙ, επιτρέπεται η κατάθεση τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών αποκλειστικά και μόνο σε πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Πληρωμή επιταγών με μετρητά δεν επιτρέπεται.

    [05] Μηνύσεις και αγωγές χωρίς την καταβολή δικαστικών παραβόλων, έως 31 Αυγούστου

    Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλονταν η καταβολή δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών, λόγω της διατήρησης των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων .

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα κατατίθενται στα δικαστήρια όλης της χώρας μέχρι και τις 31 Αυγούστου οι μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές και τα άλλα ένδικα μέτρα, χωρίς παράβολα, δικαστικά ένσημα, γραμμάτια προείσπραξης, κ.λπ. .

    Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη απόφαση έληγε στις 31 Ιουλίου.

    [06] Δράσεις για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

    Με δυο κινητές μονάδες στον χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο βρίσκονται πρόσφυγες, αλλά και χρήστες απαγορευμένων ουσιών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την προστασία τους.

    Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει "καταφύγιο" στον χώρο του πάρκου.

    [07] Καταιγίδες έπληξαν περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

    Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

    Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε "βουτιά" τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

    [08] «Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 14 και 15/8

    Σε επανάληψη θα παρουσιαστεί η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη "Αχαρνής", την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μετά την ακύρωση της παράστασης "Νεφέλες", που είχε προγραμματιστεί γι αυτές τις ημερομηνίες.

    Όπως πληροφορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το έργο "Αχαρνής" παρουσιάστηκε αρχικά στις 10 και 11 Ιουλίου - μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες - με αποτέλεσμα αρκετοί θεατές να μην καταφέρουν να μεταβούν στην Επίδαυρο. Ωστόσο, τώρα, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν και μάλιστα με νέες, χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων, 15 ευρώ ενιαία τιμή στο κάτω διάζωμα και 10 ευρώ στο άνω διάζωμα, έτσι ώστε να καταστεί πιο εφικτή η προσέλευση του κόσμου.

    [09] Κομισιόν: Η μείωση του ΑΕΠ αλλάζει τους δημοσιονομικούς στόχους

    Η πιθανολογούμενη μείωση του ελληνικού ΑΕΠ θα ληφθεί υπόψη όσον αφορά τον καθορισμό των δημοσιονομικών στόχων, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα παραπέμποντας σε συνέντευξη του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στο "Έθνος".

    Επιπλέον, ανέφερε ότι το εν λόγω ζήτημα αποτελεί αντικείμενο των τρεχουσών διαβουλεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών.

    Ερωτηθείσα, δε, για τις σημερινές εξελίξεις μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    [10] Βρέντζος: «Ο Ολυμπιακός δεν θέλει οι αγώνες του να συμμετέχουν στο κουπόνι του στοιχήματος εάν...»

    Την πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να μην συμπεριληφθούν οι αγώνες των «ερυθρολεύκων» στο κουπόνι του Στοιχήματος εφόσον «δεν λυθούν τα θεσμικά θέματα κι αν τα αρμόδια υπουργεία δεν θεσμοθετήσουν για συγκεκριμένα προβλήματα», γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος με δηλώσεις του στο περιθώριο του ΔΣ της Super League.

    [11] Χωρίς Εσιέν, Τελάντερ, Νάνο και Σέρχιο Σάντσεθ στο Βέλγιο

    Με τις γνωστές απουσίες θα ταξιδέψει στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός για τον μεθαυριανό (21:30 ΟΤΕ Sport1) αγώνα με την Μπριζ, στο πλαίσιο της γ` προκριματικής φάσης του Champions League. Εκτός έμειναν οι Τελάντερ, Εσιέν, Νάνο αλλά και ο τιμωρημένος Σέρχιο Σάντσεθ. Αντίθετα, ο Πέτριτς, αν και δεν προπονήθηκε σήμερα λόγω στομαχικών διαταραχών, θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.

    [12] Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στη Λεχ Πόζναν

    Με ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τη Λεχ Πόζναν, εξαιτίας ενός πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο, το οποίο ανάρτησαν οι οπαδοί της στο εκτός έδρας μας με την FK Σαράγεβο, στο πλαίσιο του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, που έγινε στις 14 Ιουλίου στη Βοσνία, σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στους δρόμους του Σαράγεβο, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό 27 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και εννέα αστυνομικοί.

    [13] Ενσωματώθηκε ο Αντετοκούνμπο

    Με όλους τους παίκτες στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φώτη Κατσικάρη, συνεχίζεται πλέον η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στο ΟΑΚΑ, ενόψει του Eurobasket 2015. Ο δικαιολογημένα απών μέχρι σήμερα, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο NBA Africa Game που διεξήχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ (1/8), επέστρεψε επί ελληνικού εδάφους και ενσωματώθηκε και αυτός στην προετοιμασία.

    [14] Στην Super League οριστικά και αμετάκλητα η Βέροια

    Απορρίφθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η έφεση του Λεβαδειακού κατά της πρωτόδικης αθωωτικής για τη Βέροια απόφασης για το φερόμενο ως «χειραγωγημένο» παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε πριν από δύο χρόνια στο "Γ.Καραϊσκάκης" και βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 3-0. Έτσι η Βέροια θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Super League, ως η ομάδα Β στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 August 2015 - 18:32:23 UTC