Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φθηνότερο παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς σε σχέση με Γαλλία και Μ. Βρετανία
  • [02] Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό SBC για το «μαύρο» που επέβαλε η DIGEA
  • [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [04] «Έλαμψε» στο πρώτο ΝΒΑ Αfrica Game o Αντετοκούνμπο

  • [01] Φθηνότερο παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς σε σχέση με Γαλλία και Μ. Βρετανία

    Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ σε σύγκριση με την Ισπανία το ελληνικό «καλάθι» είναι οριακά ακριβότερο.

    Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τις τιμές 19 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (αλεύρι, γάλα, καφές, μακαρόνια, χυμός πορτοκαλιού, πατάτες, μήλα κλπ) στις τέσσερις χώρες, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία το ελληνικό καλάθι κοστίζει 51,61 ευρώ, έναντι 51,04 ευρώ στην Ισπανία , 71,32 ευρώ στη Μ. Βρετανία και 66,64 ευρώ στη Γαλλία. Δηλαδή είναι φθηνότερο κατά 38,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου και κατά 29,1% σε σχέση με εκείνο της Γαλλίας.

    [02] Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό SBC για το «μαύρο» που επέβαλε η DIGEA

    Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, για την διακοπή του τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον πάροχο δικτύου DIGEA.

    Οι εργαζόμενοι του SBC θέτουν «το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας;»

    Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο περιστατικό του «μαύρου» και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «στις 00:01 τα ξημερώματα της 1/8/2015 διεκόπη το σήμα του από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού, αφού σύμφωνα με αυτές, πληρεί όλες της προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και εφόσον η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών είναι σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή διακοπή χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες οι οποίες ωθούν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην ανεργία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο».

    Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον οικονομικό σταθμό SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν ομόφωνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους, τα ακόλουθα:

    Β· Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

    Καλούν την κυβέρνηση:

    Β· να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών,

    Β· να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου,

    Β· να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.

    Οι εργαζόμενοι του SBC:

    Β· Ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, της διασφάλισης των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC.

    Β· Απαιτούν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

    Β· Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

    Με την ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του SBC, γνωστοποιούν την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ κ.λπ.

    «Η Ελλάδα του 2015 πρέπει να χαράξει τη νέα πορεία της μακριά από τα κατεστημένα συμφέροντα των ολιγαρχών των Media. Για όποιον διαφωνεί με τα παραπάνω, ας αναλογιστεί ότι η DIGEA "ρίχνει μαύρο" σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, γιατί "ξαφνικά" επανασυστάθηκε εταιρεία που είχε πριν χρόνια την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού, με μοναδικό μέτοχο ένα πρόσωπο που καταζητείται από την ελληνική δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

    [03] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Με εκπροσώπουςτων υπουργείων Εργασίας καιΥγείας συναντήθηκαν σήμερα, στον χώρο διαμονής τους, οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα μεκυβερνητικούς κύκλους,οι οποίοι ανέφερανότιαναβλήθηκε η συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ.

    Χθες, στον χώρο διαμονής των θεσμών μετέβησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και στη εξάωρη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους στόχους για τα δημοσιονομικά μεγέθη, καθώς και τις ελληνικές προτάσεις για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα προαπαιτούμενων μέτρων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στη συνάντηση «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα,ενώ η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί». Χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών μετέβησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    [04] «Έλαμψε» στο πρώτο ΝΒΑ Αfrica Game o Αντετοκούνμπο

    Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κερδίζει το χειροκρότημα, όπως και τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της αναμέτρησης, ολοκληρώθηκε το πρώτο ΝΒΑ Africa Game στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ο πόιντ φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους (10/16 σουτ εντός πεδιάς, 8ριμπ., 2ασ., 3κλ.), αλλά είδε την Team Africa να χάνει το παιχνίδι με 101-97 από την Team World, με την τελευταία να κόβει πρώτη το νήμα του τερματισμού με σπουδαία ανατροπή. MVP`s του αγώνα αναδείχθηκαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων Κρις Πολ (Τeam World) και Λούολ Ντενγκ (Team Africa).

    Μάλιστα, οι νικητές, οι οποίοι βρέθηκαν ακόμη και στο -20, πραγματοποίησαν ρεσιτάλ παραγωγικότητας στην τελευταία περίοδο, πετυχαίνοντας 26 πόντους από το 30΄ έως το 34΄ για την ανατροπή και εν τέλει τη νίκη. Σε όλο το διάστημα του ξεσπάσματος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρισκόταν στον πάγκο για ανάσες από την Team Africa.

    To αγωνιστικό, πάντως, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, μόλις δύο ζωντανοί θρύλοι του ΝΒΑ, με καταγωγή από την Αφρική, βρέθηκαν στο παρκέ πριν το τζάμπολ, στην έκπληξη που επεφύλασσαν οι διοργανωτές. Συγκεκριμένα, οι Χακίμ Ολάζουον και Ντικέμπε Μουτόμπο εμφανίστηκαν με τις φανέλες των Ρόκετς και Νάγκετς αντίστοιχα και αποθεώθηκαν τόσο άμα τη εμφανίσει τους, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 August 2015 - 16:32:22 UTC