Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξηγήσεις για δύο κακουργήματα καλείται να δώσει ο Στ. Παπασταύρου
  • [02] Σε επίπεδα ρεκόρ έτους, η ζήτηση ενέργειας λόγω του καύσωνα
  • [03] Tη Δευτέρα η επαναλειτουργία του ΧΑ, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • [04] Αύξηση τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο
  • [05] Ξεκινάει αύριο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
  • [06] «Σύντομη ιστορία του κόσμου», το μυθιστόρημα της ανθρωπότητας με συγκρούσεις και πολιτισμό
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι θέλουν τη χώρα πρόβατο επί σφαγή στη μάχη της διαπραγμάτευσης
  • [09] Συνάντηση Τσακαλώτου και Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών
  • [10] Φάρμακο για την πρόληψη του καρκίνου βοηθά στην θεραπεία του HIV
  • [11] Δύσκολο αλλά πολύτιμο 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
  • [12] Εμφατικό πέρασμα (3-1) του Ατρόμητου από τη Στοκχόλμη

  • [01] Εξηγήσεις για δύο κακουργήματα καλείται να δώσει ο Στ. Παπασταύρου

    Μετά τις 15 Αυγούστου θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαρά Στάυρος Παπασταύρου ο οποίος κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου κλήθηκε από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Ι.Δραγάτση, σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , αδικήματα που αφορούν την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της «λίστας Λαγκάρντ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληθείς ως ύποπτος δεν εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα αλλά δια του συνηγόρου του ζητησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την υπόθεση. Η ακριβής ημερομηνία που θα βρεθεί ενώπιον του κ. Δραγάτση θα οριστεί μετά τις 15 Αυγούστου.

    Για τα ίδια αδικήματα έχει και κληθεί σε εξηγήσεις και η μητέρα του Στ. Παπασταύρου, καθώς ήταν συνδικαιούχος στον υπό διερεύνηση λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα.

    [02] Σε επίπεδα ρεκόρ έτους, η ζήτηση ενέργειας λόγω του καύσωνα

    Στο υψηλότερο επίπεδο του έτους διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του καύσωνα που έχει προκαλέσει αυξημένη χρήση των κλιματιστικών. Παρά την οικονομική κρίση, που έχει περιορίσει την κατανάλωση από τις επιχειρήσεις (βιομηχανίες, καταστήματα, γραφεία) η ζήτηση πλησίασε τις προηγούμενες ημέρες τα 10.000 μεγαβάτ, και καλύφθηκε κατά κύριο λόγο από τις εγχώριες πηγές καθώς οι εισαγωγές ρεύματος έχουν περιοριστεί.

    Στην κάλυψη του φορτίου εκτός από τις θερμικές μονάδες ΔΕΗ και ιδιωτών, συμβάλλουν σημαντικά τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι εμφανίζουν το μέγιστο της παραγωγής τους το μεσημέρι, δηλαδή τις ώρες του καύσωνα που είναι αυξημένη και η ζήτηση.

    Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η αιχμή της ζήτησης την προηγούμενη Δευτέρα ήταν 9.153 μεγαβάτ, την Τρίτη έφθασε στα 9.432 MW, την Τετάρτη ανέβηκε στα 9.674 MW και χθες Πέμπτη στα 9,732 MW.

    Οι εισαγωγές ρεύματος κατά την περίοδο αυτή κάλυπταν το 8-12% της ζήτησης, ενώ τους προηγούμενους μήνες ξεπερνούσαν και το 25%. Οι εισαγωγές περιορίστηκαν με αφορμή και την επιβολή των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, και υποκαταστάθηκαν από τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των εγχώριων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

    [03] Tη Δευτέρα η επαναλειτουργία του ΧΑ, λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μετατίθεται η επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι ο στόχος είναι η αγορά να ανοίξει τη Δευτέρα.

    Προϋπόθεση για να ανοίξει και πάλι το Χρηματιστήριο είναι η υπογραφή υπουργικής απόφασης, αλλά και να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα σχετικά με τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των περιορισμών που θα υπάρχουν για τους Έλληνες επενδυτές.

    Τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών θα πρέπει να προσαρμοστούν καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τις τράπεζες και χρειάζονται μερικές ημέρες ακόμη για να λυθεί το πρόβλημα.

    [04] Αύξηση τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο

    Βελτίωση σε επίπεδο όγκου αλλά και τζίρου εμφάνισε το λιανικό εμπόριο τον Μάιο σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης κύκλου εργασιών, κατά το μήνα Μάϊο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2014, σημείωσε αύξηση κατά 2,5% και σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015 σημείωσε μείωση κατά 1,5%.

    Ο δείκτης όγκου, κατά το μήνα Μάιο 2015, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2014, σημείωσε αύξηση κατά 4,2% και σε σύγκριση με το δείκτη του Απριλίου 2015 σημείωσε αύξηση κατά 0,3%.

    [05] Ξεκινάει αύριο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

    Ένας νέος θεσμός, ένα νέο θέατρο. Διπλή η γιορτή. Ήρθε η ώρα ένας νέος θερινός πολιτιστικός θεσμός, με τη σφραγίδα του Παντελή Βούλγαρη, να σηκώσει την αυλαία του.

    Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη, η νέα διοργάνωση του δήμου Ανδρου, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, εγκαινιάζεται το Σάββατο 1η Αυγούστου.

    Καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου (1-30 Αυγούστου) θα φιλοξενεί στο νεότευκτο υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο της Χώρας (δώρο στον τόπο τού Ανδρεώτη Αλκιβιάδη Τάττου), παραστάσεις αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο, συναυλίες καταξιωμένων τραγουδιστών και σχημάτων και ανδρεώτικες καλλιτεχνικές ομάδες.

    Το θέατρο, χωρητικότητας 900 θέσεων, υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος.

    «Φιλοδοξία του νέου θεσμού», όπως υπογραμμίζει ο Παντελής Βούλγαρης, «είναι να φιλοξενεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις τέχνης δίνοντας την ευκαιρία στους Ανδρεώτες ?κι όχι μόνο- να χαρούν Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. Δοκιμασμένους στην τέχνη αλλά και νεότερους. Φυσικά, ο χώρος θα διατεθεί και στους ίδιους τους Ανδρεώτες και στην τέχνη τους. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι σημαντική και επίσης να μας δώσει την ευκαιρία σκεφτούμε τα καλύτερα για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την εποχή προλάβαμε ό,τι καλύτερο από τις παραστάσεις της Επιδαύρου, σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής και νεότερους, για να καλύψουμε τον Αύγουστο. Η συνέχεια βεβαίως θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκτήσουμε. Από την 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει η δουλειά μας για το επόμενο φεστιβάλ».

    [06] «Σύντομη ιστορία του κόσμου», το μυθιστόρημα της ανθρωπότητας με συγκρούσεις και πολιτισμό

    Συμπυκνώνει χωρίς να αφυδατώνει. Απλοποιεί χωρίς να υποτιμά. Αφηγείται χωρίς να πελαγοδρομεί. Είναι η «Σύντομη ιστορία του κόσμου», του Βρετανού δασκάλου, δημοσιογράφου, μυθιστοριογράφου Χέρμπερτ Τζορτζ Ουέλς (1866- 1946 ), που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κέδρος. (Μετάφραση Γιώργος Μαραγκός).

    Πρόκειται για μια περιεκτική ιστορία της ανθρωπότητας από τις απαρχές της ζωής έως τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, στηριγμένη στην επιστήμη της λογικής πέρα από βασιλείς, άλογα και ιερατεία.

    Είναι ένα γραπτό ντοκιμαντέρ για την πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης- με τον πολιτισμό και τις συγκρούσεις του κόσμου - αρχίζοντας από την εποχή της πρωτόγονης σκέψης και καταλήγοντας στη ρώσικη επανάσταση. Μια περιδιάβαση από τους νομαδικούς λαούς έως τις υπερπόντιες αυτοκρατορίες του ατμόπλοιου και του σιδηροδρόμου. Από τους προφήτες στην Ιουδαία έως την ανάπτυξη των σύγχρονων πολιτικών ιδεών.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

    «Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» απηύθυνε το ερώτημα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

    «Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

    «Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν» ανέφερε προς την κ. Γεννηματά.Επιπλέον ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και έπρεπε να έχουμε».

    Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το grexit στην αυλή μας».

    «Εκλεγήκαμε με την εντολή να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, και μας κατηγορείτε γι αυτό και πάτε να στήσετε δικαστήρια. Μας κατηγορείτε για σχέδιο μυστικό που το σχεδιάζαμε σε μπουντρούμια κλπ. Τότε γιατί δεν το εκτελέσαμε το σχέδιο αυτό; Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, παίρνοντας 63% στο δημοψήφισμα γιατί δεν το κάναμε τότε; Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;» απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Σχετικά με τα περί παρέμβασης στους κωδικούς των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα. «Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε μαζί το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, να το ψηφίζουμε μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    «Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι΄αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

    «Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών κυρία Γεννηματά την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορλόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά-αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ».

    [08] Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι θέλουν τη χώρα πρόβατο επί σφαγή στη μάχη της διαπραγμάτευσης

    Στη Βουλή εστιάζεται το ενδιαφέρον για το θέμα Βαρουφάκη, καθώς στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά.Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη Τρίτη στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το «plan B» της κυβέρνησης.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, σχετικώς με τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.

    [09] Συνάντηση Τσακαλώτου και Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, θα έχουν στις 10:00 οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM). Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο διαμονής των θεσμών.

    Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, οι ίδιοι παράγοντες δήλωσαν ότι τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

    Εξειδικεύοντας τις συγκεκριμένες συζητήσεις, οι εν λόγω παράγοντες ανέφεραν ότι:

    - Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων (σ.σ. οι δανειστές τάσσονται υπέρ της κατάργησής τους)

    - Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής, με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας

    - Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά στην ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας

    - Αρχίζει η διαβούλευση για τα εργασιακά, ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

    [10] Φάρμακο για την πρόληψη του καρκίνου βοηθά στην θεραπεία του HIV

    Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του καρκίνου βρέθηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της μόλυνσης από τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, σύμφωνα με νέα έρευνα.

    Η υπάρχουσα αντιρετροϊκή αγωγή μπορεί να σκοτώσει τον ιό HIV που κυκλοφορεί στο αίμα ενός ανθρώπου που έχει προσβληθεί από αυτόν, αφήνοντας ωστόσο ανέπαφες τις λεγόμενες "αποθήκες του HIV" στον οργανισμό.

    Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο PLoS Pathogens, το φάρμακο PEP005, το οποίο είναι ένα από τα συστατικά μιας θεραπείας που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι είναι "πολύ δραστικό" στην επανενεργοποίηση του ιού HIV που βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή στον οργανισμό.

    [11] Δύσκολο αλλά πολύτιμο 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

    Με γκολ του Λούκας Πέρεθ ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη όσο και πολύτιμη νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα και θα ταξιδέψει την ερχόμενη Πέμπτη στη Σλοβακία για να το υπερασπιστεί και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League. Να σημειωθεί ότι ο "Δικέφαλος" τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ μόλις από το 3ο λεπτό!

    [12] Εμφατικό πέρασμα (3-1) του Ατρόμητου από τη Στοκχόλμη

    Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Europa League απόκτησε από τον πρώτο αγώνα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Ατρόμητος, που με γκολ των Ναπολεόνι στο 3ο, Μαρσελίνιο στο 15ο και Ούμπιδες με πέναλτι στο 80ό λεπτό επικράτησε των Σουηδών με 3-1 (το γκολ στο 70΄ με πέναλτι ο Γκοϊτόμ) στη "Friends Arena" και τους περιμένει την άλλη Πέμπτη στο Περιστέρι για να "σφραγίσει" το εισιτήριο.

    Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε ζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ από τους παίκτες του, οπότε ο Έλληνας τεχνικός δεν θα πρέπει να δυσαρεστήθηκε που στο 15΄ το τεράστιο matrix στο μεγαλοπρεπές στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας έγραφε 0-2. Η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό με "μαέστρο" τον Μαρσελίνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 July 2015 - 10:32:30 UTC