Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μεγάλη πολυτέλεια η διάσπαση δυνάμεων της αριστεράς»
  • [02] Φοροδιαφυγή κάνει μία στις τρεις επιχειρήσεις στα νησιά, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων
  • [03] M. Χατζηθεοδώρου: Απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπ. Οικονομικών
  • [04] «Δεν θα κάνουμε πίσω στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»
  • [05] «Η λιτότητα διχάζει τη Φινλανδία»
  • [06] Αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα δείχνουν Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι τουρίστες
  • [07] Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
  • [08] Ερώτηση Φ. Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό για το Plan B του Γ.Βαρουφάκη
  • [09] Εφικτή η αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM
  • [10] Άρχισαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
  • [11] Τελτσίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Επόμενοι στόχοι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
  • [12] Πρώτος στην... αγορά ο Μουρίνιο, ξόδεψε 903 εκατομμύρια σε 10 χρόνια για μεταγραφές
  • [13] Όγδοη η Αραούζου στα 10χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [14] Στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις ο Μιλουτίνοφ

  • [01] «Μεγάλη πολυτέλεια η διάσπαση δυνάμεων της αριστεράς»

    «Βρίσκεται σε εξέλιξη μία έμμεση έναρξη ενός διαλόγου που μπορεί και θα πρέπει να φτάσει σε ένα προωθητικό αλλά και ταυτόχρονα θετικό αποτέλεσμα. Προφανώς αυτό που επιθυμούμε είναι να επουλωθούν τα τραύματα και να υπάρχει μία επαναβεβαίωση των κανόνων της συνύπαρξης, της συλλειτουργίας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν ίσως και πιο δύσκολοι μελλοντικά». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, σχετικά με τις εσωτερικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Άλφα 9,65 της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε «μεγάλη πολυτέλεια» τη διάσπαση δυνάμεων της Αριστεράς, για να συμπληρώσει: «Το πώς θα το πετύχουμε αυτό; Η ίδια ιστορία αποδεικνύει τελικά το σωστό και το λάθος».

    Για το θέμα Βαρουφάκη, ο κ. Βούτσης είπε ότι προφανώς ο τέως υπουργός Οικονομικών «έψαχνε υποκατάστατα ή εναλλακτικές σε περίπτωση που η χώρα στριμωχνόταν πάρα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο για Grexit. Τέτοιο σχέδιο δεν υπεβλήθη, δεν κατοχυρώθηκε και προφανώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο πλαίσιο των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων. Κι εγώ συμμετέχω σε όλα αυτά τα όργανα. Ούτε υπεβλήθη, ούτε αναλύθηκε ούτε χρεώθηκε για να γίνει».

    [02] Φοροδιαφυγή κάνει μία στις τρεις επιχειρήσεις στα νησιά, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

    Περισσότερες από μία στις 3 επιχειρήσεις εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 17 Ιουλίου ως και την Κυριακή 26 Ιουλίου διενεργήθηκαν 568 μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πειραιά, στις Κυκλάδες, στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη και διαπιστώθηκαν 210 παραβάσεις.

    Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έχουν δοθεί οδηγίες για συνεχείς ελέγχους σχετικά με αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς και φορολογικές ταμειακές μηχανές.

    Είναι γνωστό ότι το φαινόμενο των αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών είναι πολύ διαδεδομένο κυρίως στα νησιά. Με τον τρόπο αυτόν οι επιχειρήσεις που τις διαθέτουν φαίνεται να εκδίδουν κανονικά αποδείξεις στους πελάτες χωρίς ωστόσο τα έσοδα απ' αυτές να δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.

    [03] M. Χατζηθεοδώρου: Απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπ. Οικονομικών

    Απολύτως ψευδή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου.

    Σε ανακοίνωσή του ο Μ. Χατζηθεοδώρου «δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή.

    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.

    Τονίζεται επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε».

    [04] «Δεν θα κάνουμε πίσω στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην βόρεια Συρία και στρατοπέδων των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

    "Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει μιας επίσημης επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Κίνα.

    Μια "ζώνη ασφαλείας" απαλλαγμένη από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) θα διευκόλυνε την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους, υπογράμμισε επίσης αναφερόμενος στη ζώνη αυτή, την οποία θέλουν να εγκαθιδρύσουν η Τουρκία και οι ΗΠΑ στην βόρεια Συρία.

    "Η εκκαθάριση αυτών των περιοχών και η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας θα επιτρέψει να επιστρέψουν στα σπίτια τους" οι 1,8 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες που υπολογίζεται πως έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία, δήλωσε σχετικά με την ζώνη αυτή, για την δημιουργία της οποίας βρίσκονται σε συνομιλίες οι ΗΠΑ και η Τουρκία.

    [05] «Η λιτότητα διχάζει τη Φινλανδία»

    Η σκληρή γραμμή που υιοθέτησε η Φινλανδία επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Τηρώντας αυστηρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η φινλανδική κυβέρνηση υπενθύμισε σε όλους ότι στηρίζει μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

    "Δεν υπάρχει πράγματι κεϋνσιανή παράδοση στη Φινλανδία, το δημόσιο χρέος παρακολουθείτο πάντα στενά, ο προϋπολογισμός ήταν πάντα υπό έλεγχο", επισημαίνει ο Λάουρι Χόλαπα, ερευνητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. "Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι οι Φινλανδοί έχουν εγκρίνει συχνά μέτρα λιτότητας".

    "Πολιτικά μιλώντας, η Φινλανδία είναι σε μια αντίστροφη κατάσταση σε σχέση με τη Γαλλία, όπου οι υποψήφιοι πρέπει να διαβεβαιώσουν ότι δεν θέλουν να μειώσουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό", αναφέρει ο Χόλαπα. "Εδώ, συμβαίνει το αντίθετο, το κόμμα που προτείνει περισσότερα μέτρα λιτότητας ανταμείβεται στις κάλπες καθώς θεωρείται πιο αξιόπιστο από τους ψηφοφόρους".

    Στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι το σημερινό επίπεδο του χρέους δεν προκαλεί ακόμη ανησυχία, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει στο μέλλον: "Το πρόβλημα είναι μάλλον ο τρόπος με τον οποίο το χρέος αυξάνεται και οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για να το αποτρέψουμε αυτό", αναφέρει ο Χόλαπα.

    Πυκνώνουν, ωστόσο, οι φωνές που διαμαρτύρονται για τις προβλεπόμενες κολοσσιαίες περικοπές, κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, ο προϋπολογισμός του οποίου αναμένεται να μειωθεί κατά 15% μέχρι το 2020, δηλώνει "σοκαρισμένη" από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για περικοπές των δαπανών σε αυτόν τον τομέα.

    [06] Αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα δείχνουν Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι τουρίστες

    Στην κορυφή των επιλογών για τους ξένους τουρίστες παραμένει η Ελλάδα, όπως κατέδειξε έρευνα της διαδικτυακής μηχανής κρατήσεων Trivago, με τις κύριες αγορές τουριστών για τη χώρα μας, Γερμανία Αγγλία και Γαλλία, να εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν και εφέτος.

    Συγκεκριμένα, αυξημένο κατά 17,5 % φαίνεται να είναι το γενικότερο ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, πάντα σύμφωνα με τη Trivago.

    Οι προτιμήσεις τους, ωστόσο, φαίνεται να διαφοροποιούνται συγκριτικά με πέρυσι. Φέτος, δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση για το Αιγαίο σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που επιθυμούσαν περισσότερο να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα τη Χαλκιδική.

    [07] Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

    Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διορίζεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

    Πρόεδρος στο νέο ΔΣ του ΚΘΒΕ ορίστηκε ο επίκουργος καθηγητής του ΑΠΘ Άρης Στυλιανού και αντιπρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Δώδος. Μέλη του ΔΣ, η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ Τιτίκα Δημητρούλια, ο εκδότης, συγγραφέας Γιώργος Κορδομενίδης.

    Ως εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών η ηθοποιός, επίκουρος καθηγήτρια του ΑΠΘ Φιλαρέτη Κομνηνού, ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ, και η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

    [08] Ερώτηση Φ. Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό για το Plan B του Γ.Βαρουφάκη

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, «σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το Plan B (προθάλαμος του Grexit) της κυβέρνησης» κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

    Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για «ένα μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο», επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς του Plan B, καθώς και για την προσωπική του ανάμειξη σε αυτούς και «είτε να διαψεύσει και να διαγράψει τον κ. Βαρουφάκη, είτε να απολογηθεί για τις δραματικές συνέπειες των μεθοδεύσεών του» και επαναφέρει το πρόσφατο αίτημά της για κατάθεση όλων των σχετικών δημοσίων εγγράφων.

    [09] Εφικτή η αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM

    Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

    Η ίδια προσέθεσε ότι με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως για να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

    «Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, και ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χτες επί τόπου και ηγείται των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

    Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την «τρόικα» και από «τις Βρυξέλλες», η Μ. Αντρέεβα σημείωσε πως αυτά είναι «αναληθή» και «ανυπόστατα».

    Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, είπε πως αυτές θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.

    [10] Άρχισαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

    Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άρχισαν από τις περίπου 10 σήμερα το πρωί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών.

    Στο ΓΛΚ μετέβησαν περίπου 12 άτομα από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με βασικό αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα λειτουργούν -καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων- αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.λπ.

    Χθες, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι κατά τις διαπραγματεύσεις «εμείς θα υπηρετήσουμε κατά γράμμα και τη συμφωνία του Eurogroup και τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. Προχωράμε με οργανωμένο τρόπο και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στο τέλος». Ειδικά δε για το θέμα ενός τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, στο οποίο φέρονται να εμμένουν οι δανειστές, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «μας το ζητούν κάποιοι, αλλά εμείς τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο». Σύμφωνα μάλιστα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, εκτός από τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, από την κυβέρνηση ζητούνται επιπλέον ποσά για να μειωθούν τα περίπου 4,5 δισ. ευρώ των οφειλών του Δημοσίου και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

    Σημειώνεται ότι στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί», ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν αυτοί».

    [11] Τελτσίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Επόμενοι στόχοι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

    Η Ελισάβετ Τελτσίδου απέδειξε και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 της Πράγας, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ότι είναι μία από της καλύτερες αθλήτριες της ηλικίας της. Η Ελληνίδα τζουντόκα μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τη μεγάλη της επιτυχία. Αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους της και δήλωσε ότι στοχεύει στο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, ενώ δεν έκρυψε ότι το μεγάλο όνειρό της είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

    [12] Πρώτος στην... αγορά ο Μουρίνιο, ξόδεψε 903 εκατομμύρια σε 10 χρόνια για μεταγραφές

    Ποιός ξοδεύει τα περισσότερα στην μεταγραφική αγορά; Αυτή είναι η τελευταία επιθετική κριτική του Ζοσέ Μουρίνιο στις άλλες ομάδες της Premier League. «Θέλουν να αγοράσουν τον τίτλο» είπε ο Πορτογάλος προπονητής, μιλώντας για τις πρόσφατες αγορές εκατομμυρίων των άλλων ομάδων, όπως η Μάντσεστερ Σίτι (Στέρλινγκ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σβαϊνστάιγκερ) και η Λίβερπουλ (Μπεντέκε). Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αλλά προχωρώντας υποστήριξε ότι η πρόκληση για την δική του Τσέλσι θα είναι να κερδίσει με τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

    Μία πρόκληση σημαντική, εάν όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε φροντίσει και τα προηγούμενα χρόνια να προσπαθεί την υιοθέτησή της. Όμως, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι είναι εκείνος που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα στην μεταγραφική αγορά, για λογαριασμό των ομάδων που καθόταν στον πάγκο τους. Από το 2004 έως το 2015 προπόνησε Τσέλσι, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και ξανά Τσέλσι, ξοδεύοντας στην αγορά 903 εκατομμύρια ευρώ.

    [13] Όγδοη η Αραούζου στα 10χλμ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο εξασφάλισε η Κέλυ Αραούζου, κατακτώντας την όγδοη θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν. Μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε το Σάββατο στα 5χλμ., η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα και να πάρει το «εισιτήριο», για πρώτη φορά στην καριέρα της, για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

    Στο μεταξύ, η Μαριάννα Λυμπερτά έμεινε στην 37η θέση, έχασε τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολύ πιθανόν η σημερινή κούρσα να αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» της σπουδαίας καριέρας της.

    [14] Στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις ο Μιλουτίνοφ

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ήρθε για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της εθνικής Σερβίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ (5-20/9). Ο Σέρβος σέντερ δήλωσε χαρούμενος για τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες, ενώ τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να κατακτήσουν... τα πάντα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό, σε έναν μεγάλο σύλλογο. Θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσω κάποιον τίτλο και γιατί να μην κατακτήσουμε τα πάντα, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 July 2015 - 12:32:19 UTC