Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Θετική εκτίμηση του οίκου Fitch για την αντοχή του τουρκικού τραπεζικού τομέα
  • [03] Νέες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK στο Ιράκ
  • [04] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν
  • [05] Σεισμός 6,9 βαθμών στις Αλεούτες Νήσους της Αλάσκας
  • [06] Έρευνα IW: Οι Νοτιοευρωπαίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα
  • [07] «Το να μιλάει κανείς περισσότερες γλώσσες διευρύνει τους ορίζοντες του νου του»
  • [08] Διακοπές έπειτα από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς
  • [09] Τουλάχιστον 1.635 μετανάστες διασώθηκαν το τριήμερο, από το λιμενικό σώμα
  • [10] Νέος διαχειριστής στην παλαιά ΕΡΤ ο Χαρ. Παναγιωτόπουλος

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Στις πέντε το απόγευμα ορίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Πολιτική Γραμματεία η οποία ενδεχομένως να συνεδριάσει παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να προχωρήσει στην αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κόμματος, μετά και τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή κατά τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    [02] Θετική εκτίμηση του οίκου Fitch για την αντοχή του τουρκικού τραπεζικού τομέα

    Ο οίκος διεθνούς χρηματοοικονομικής αξιολόγησης Fitch εκτιμά ότι οι τουρκικές τράπεζες θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων.

    Η αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ενδέχεται να προκαλέσει δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας, εξαιτίας της κομβικής εξάρτησής από το δολάριο. Ωστόσο, ο Fitch εκτιμά πως η Τουρκία θα ξεπεράσει τελικά τις όποιες δυσκολίες και θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

    [03] Νέες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK στο Ιράκ

    Η Τουρκία επιτέθηκε χθες σε στρατόπεδα των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ για δεύτερη νύχτα, δήλωσαν πηγές ασφαλείας, σε μία εκστρατεία που θα μπορούσε να θέσει τέρμα στην ειρηνευτική διαδικασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

    Η Άγκυρα, που ζήτησε την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Τρίτη, ανέφερε πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε μία επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίτερα μαχητές του PKK.

    Για πολύ καιρό απρόθυμος εταίρος ενός συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), η Τουρκία έκανε μία δραματική αλλαγή πορείας την προηγούμενη εβδομάδα δίνοντας στον συνασπισμό πρόσβαση στις αεροπορικές της βάσεις και εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές εναντίον τόσο του τζιχαντιστικού κινήματος όσο και του PKK.

    [04] Πέθανε η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν

    Η Μπόμπι Κριστίνα Μπράουν, το μοναδικό παιδί της θρυλικής Aμερικανίδας τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον (1963-2012), πέθανε χθες σε ηλικία 22 ετών μετά από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη που είχε προέλθει από επεισόδιο στο σπίτι της σε προάστειο της Ατλάντα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τη διαδικτυακή σελίδα της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής Entertainment Tonight, αναφερόμενη σε πληροφορίες από μέλη της οικογένειας.

    Η Μπόμπι Κριστίνα, της οποίας ο πατέρας είναι ο τραγουδιστής Μπόμπι Μπράουν, βρέθηκε μπρούμητα και χωρίς αισθήσεις στη μπανιέρα του σπιτιού της στις 31 Ιανουαρίου. Η οικογένειά της την είχε μεταφέρει σε ειδικό ίδρυμα περίθαλψης στις 24 Ιουνίου.

    [05] Σεισμός 6,9 βαθμών στις Αλεούτες Νήσους της Αλάσκας

    Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε τις Αλεούτες Νήσους στην πολιτεία Αλάσκα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 100 χλμ. νοτιοδυτικά του Νικόλσκι, ανέφερε το USGS. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι.

    [06] Έρευνα IW: Οι Νοτιοευρωπαίοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα

    Οι πολίτες των χωρών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση δεν εμπιστεύονται τους κρατικούς θεσμούς, ενώ σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης μειώνεται σημαντικά η πίστη στο πολιτικό και το οικονομικό σύστημα δείχνει μια έρευνα του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW).

    Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ό,τι αφορά την πίστη στο πολιτικό σύστημα (3,1%), αλλά και στο οικονομικό (21,9%). Αντίθετα στις πρώτες θέσεις εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα βρίσκονται η Δανία (92,2%), η Φινλανδία (90,8%) και η Σουηδία (90,7%) και στο οικονομικό η Σουηδία (91,6%), η Βρετανία (83,8%) και η Δανία (81,7%).

    Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η Ευρώπη πλέον βυθίζεται σε μια κρίση εμπιστοσύνης στη δημοκρατία, η οποία έχει αρχίσει να πλήττει και χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία.«Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος οικονομικής κρίσης και έλλειψης εμπιστοσύνης στην πολιτική», σχολίασε ο επικεφαλής του IW Μίχαελ Χίτερ.

    [07] «Το να μιλάει κανείς περισσότερες γλώσσες διευρύνει τους ορίζοντες του νου του»

    Η ομιλία μιας δεύτερης γλώσσας, πέρα από τη μητρική, αλλάζει στην κυριολεξία τον τρόπο που βλέπει κανείς τον κόσμο, σε βαθμό που δύο «μυαλά» μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο πρόσωπο και ένας άνθρωπος να νιώθει διαφορετικό πρόσωπο, κάθε φορά που μιλάει διαφορετική γλώσσα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και ψυχογλωσσολογίας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ Πάνος Αθανασόπουλος.

    Η πρωτοποριακή διεθνώς έρευνα του Έλληνα επιστήμονα της διασποράς δείχνει, μέσα από πειράματα με εθελοντές, ότι το να μιλάει κανείς περισσότερες γλώσσες, διευρύνει τους ορίζοντες του νου του, μεταβάλλοντας την οπτική γωνία του. Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό ψυχολογίας «Psychological Science» και έτυχε προβολής στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science».

    [08] Διακοπές έπειτα από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

    Οι διακοπές για όσους έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικές, αλλά βοηθούν στην καλύτερη ανάρρωση του ασθενούς, καθότι οι 9 στους 10 φρεσκοχειρουργημένους παρουσιάζουν τον πρώτο μήνα νευρογνωσιακές διαταραχές, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Dr Νίκος Μπαϊκούσης MD, PhD Καρδιοχειρουργός, Επιμελητής, Γ.Ν.Αθηνών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Σύμφωνα με τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού το πρώτο τρίμηνο, που είναι και ο χρόνος ανάρρωσης, θέλει ιδιαίτερη προσοχή για όσους έχουν κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται : 1. όσοι έχουν υποβληθεί σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη (μπαι πας), 2. όσοι έχουν υποβληθεί σε αντικατάσταση η επισκευή καρδιακών βαλβίδων 3. Όσοι έχουν χειρουργηθεί λόγω ανευρύσματος θωρακικής αορτής.

    Απαραίτητο το περπάτημα σε καρδιοχειρουργημένους ασθενείς

    Μετά τις πρώτες ημέρες ανάρρωσης στο σπίτι, αναφέρει ο κ. Μπαϊκούσης, ο ασθενής αρχίζει το βάδισμα με παρέα εκτός σπιτιού. «Ξεκινάει με λίγα μέτρα στην αρχή (περίπου 500 ημερησίως) και σταδιακά θα πρέπει να φτάσει σε διάστημα 3 μηνών να βαδίζει περίπου 4-6 χιλιόμετρα ημερησίως, μοιρασμένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας μεγάλες ανηφόρες και σκάλες. Ο ρυθμός του βαδίσματος θα πρέπει να έχει την μορφή ευχάριστου περιπάτου και πάντα με παρέα.

    Τα θαλάσσια σπορ απαγορεύονται το πρώτο τρίμηνο

    Σύμφωνα με τον κύριο Μπαϊκούση το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση και αφού έχει εξεταστεί η χειρουργική τομή στο στέρνο. «Θαλάσσια σπορ δεν επιτρέπονται το πρώτο τρίμηνο, καθώς επίσης ρακέτες και μακροβούτια. Τουτέστιν κανώ, θαλάσσιο ποδήλατο, σέρφινγκ, σκι, καλό είναι να τα ξεχάσουν οι φρεσκοχειρουργημένοι για το φετεινό καλοκαίρι. Δεν επιτρέπεται επίσης το υποβρύχιο ψάρεμα, παρόλο που η κατανάλωση ψαριών, ψητών ή βραστών, επιβάλλεται.

    [09] Τουλάχιστον 1.635 μετανάστες διασώθηκαν το τριήμερο, από το λιμενικό σώμα

    Στη διάσωση και περισυλλογή 1.635 παράτυπων μεταναστών, από την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε 54 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα στο ανατολικό Αιγαίο.

    Τα περιστατικά αυτά εξελίχθηκαν στα νησιά Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Ψερίμου και Κω.

    [10] Νέος διαχειριστής στην παλαιά ΕΡΤ ο Χαρ. Παναγιωτόπουλος

    Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (αρίθμ. 6457/2015) του Πρωτοδικείου Αθηνών αντικαταστάθηκε η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε νέος διαχειριστής ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

    Αναλυτικότερα, το Πρωτοδικείο διέταξε να παραδώσει τη διαχείριση της ΕΡΤ η κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτοπουλο, που θα είναι ο νέος διαχειριστής.

    Ακόμη, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2015 - 6:32:15 UTC