Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς πώληση το 50% των μετοχών του Economist
  • [02] Μικρό τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Τόκιο
  • [03] Δύο στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιάρμπακιρ
  • [04] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Κένυα «χωρίς κοστούμι»
  • [05] Οι Κούρδοι επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην πόλη Χασάκα της Συρίας

  • [01] Προς πώληση το 50% των μετοχών του Economist

    Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου που εκδίδει το περιοδικό The Economist το οποίο διακρατεί στους άλλους μετόχους του, κι ο ένας εξ αυτών, η οικογένεια Ανιέλι της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να αυξήσει το ποσοστό του.

    Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την απόφαση του Pearson για την πώληση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Nikkei της Ιαπωνίας, η οποία ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα. Ο οίκος Pearson επιδιώκει να επικεντρωθεί στις εκπαιδευτικές του εκδόσεις, που του εξασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του.

    [02] Μικρό τουριστικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Τόκιο

    Μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τουρίστες συνετρίβη σήμερα σε κατοικημένη περιοχή του Τόκιο, με αποτέλεσμα σπίτια και αυτοκίνητα να πιάσουν φωτιά και να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Τόκιο.

    Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν και διέσωσαν έναν άνθρωπο που είχε χάσει τις αισθήσεις του από το αεροπλάνο μετά τη συντριβή. Επίσης μια γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους στο έδαφος.

    Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για θύματα, ενώ δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

    [03] Δύο στρατιώτες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιάρμπακιρ

    Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν χθες βράδυ από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το κυβερνείο της επαρχίας.

    Η επίθεση αυτή, για την οποία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.

    [04] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να επιστρέψει στην Κένυα «χωρίς κοστούμι»

    O Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε το Σάββατο να επιστρέψει «χωρίς κοστούμι» στην Κένυα όταν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο και να επενδύσει προσωπικά στη γενέτειρα του πατέρα του.«Αυτό που εγώ μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα επιστρέψω» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κενυάτη ομόλογό του Ουχούρου Κενυάτα.

    «Την επόμενη φορά που θα επιστρέψω, δεν θα φοράω ενδεχομένως κοστούμι» είπε χαριτολογώντας.

    «Την πρώτη φορά που ήρθα εδώ, φορούσα τζιν και κράταγα ένα σακίδιο» περιέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην πρώτη του επίσκεψη στην χώρα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Εκείνη την εποχή αναζητούσε τις ρίζες του: ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει γεννηθεί στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα τον οποίο γνώρισε ελάχιστα.

    [05] Οι Κούρδοι επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην πόλη Χασάκα της Συρίας

    Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία εξεδίωξαν χθες τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από μια ακόμη συνοικία της πόλης Χασάκα, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τον έλεγχό τους στη μεγάλη αυτή πόλη της βορειοδυτικής Συρίας, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

    «Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) πήραν το Σάββατο τον πλήρη έλεγχο της Νάσουα Γαρμπιγέ» της μεγαλύτερης συνοικίας που είχε καταλάβει το ΙΚ όταν εξαπέλυσε την επίθεσή του στην πόλη πριν από ακριβώς έναν μήνα, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Πριν από αυτή την επίθεση και την κατάληψη από το ΙΚ μερικών συνοικιών στο νότιο τμήμα της Χασάκα, τον έλεγχο της πόλης μοιράζονταν οι YPG και το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2015 - 6:32:13 UTC