Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
  • [02] Μογκερίνι: Να αναλογιστούν όλοι το κόστος της μη επίλυσης του Κυπριακού
  • [03] Κων/πολη: Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε διαδήλωση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [04] Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για να ορισθεί χώρος δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων
  • [05] Δύο συλλήψεις για τη χθεσινή πυρκαγιά στην Εύβοια
  • [06] Πρώτη ήττα για τους Έφηβους

  • [01] Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

    Ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Politbarometer για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, το 50% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 41%.

    Ωστόσο το 71% των 1.304 ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία ακόμα και με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

    Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει τον υψηλό βαθμό δυσπιστίας των Γερμανών έναντι της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

    Οι περισσότεροι Γερμανοί (73%) δεν περιμένουν ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα όπως συμφωνήθηκαν.

    Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι στο κατά πόσο συμφωνούν με το τελευταίο πακέτο διάσωσης: το 49% των συμμετεχόντων το θεωρεί κακό, ενώ 48% πιστεύει ότι είναι καλό.

    Το 22% των ερωτηθέντων είπε ότι τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας ήταν πολύ σκληρά, το 50% είπε ότι είναι κατάλληλα και το 20% ότι δεν είναι αρκετά σκληρά.

    [02] Μογκερίνι: Να αναλογιστούν όλοι το κόστος της μη επίλυσης του Κυπριακού

    Με τη σύσταση «να αναλογιστούν όλοι το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού», ολοκλήρωσε τη μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Λευκωσία η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και 'Αμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

    Η λύση του Κυπριακού, επεσήμανε σε δηλώσεις, μετά τις συνομιλίες της με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, θα συμβάλει στην επίτευξη σταθερότητας στην γύρω περιοχή και σημείωσε πως η περιοχή αυτή της Αν. Μεσογείου «αποτελεί προτεραιότητα για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της ΕΕ».

    Σε ερώτηση αν οικονομικά η ΕΕ μπορεί να στηρίξει την επανένωση της Κύπρου, η κα Μογκερίνι απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως «το πραγματικό κόστος θα έρθει εάν αποτύχει αυτή η διαδικασία. Νομίζω ότι αυτό θα είναι το πραγματικό κόστος, το οποίο κανένας δεν θα μπορεί να αντέξει».

    Η κα Μογκερίνι επεσήμανε ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι, επίσης, «μια επένδυση» για την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια. «Γι' αυτό και πραγματικά ελπίζω ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει στο μέλλον. Προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, εκφράζοντας τη στήριξη της Ένωσης και της Κομισιόν στην εν εξελίξει διαδικασία για τη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.

    Για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ότι αποτελεί θέμα ασφάλειας και για την Κύπρο, αλλά και για όλη την ΕΕ, ενώ για την κρίση στη Συρία τόνισε τις συνέπειες που έχει στην ασφάλεια και τα ανθρωπιστικά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της μεγάλης ροής προσφύγων.

    [03] Κων/πολη: Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες σε διαδήλωση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Η τουρκική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει απόψε μια διαδήλωση εκατοντάδων αντιτζιχαντιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Σουρούτς.

    Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον των περίπου 500 ανθρώπων που διαδήλωναν στη συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

    Οι διαδηλωτές στρέφονταν και εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας την οποία κατηγορούν ότι "κάνει τα στραβά μάτια" απέναντι στη δράση του ΙΚ στο τουρκικό έδαφος.

    Σήμερα το πρωί η Τουρκία, για πρώτη φορά, έβαλε εναντίον στόχων του ΙΚ στο συριακό έδαφος, σε αντίποινα για την επίθεση των τζιχαντιστών την Πέμπτη εναντίον ενός συνοριακού φυλακίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης.

    Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα διαδηλώσουν το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, σε μια "πορεία ειρήνης" που οργανώνει το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας.

    [04] Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για να ορισθεί χώρος δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων

    Σύσκεψη αναμένεται να συγκαλέσει την Τετάρτη το πρωί η Περιφέρεια Αττικής με τα συναρμόδια υπουργεία, τον Δήμο Αθηναίων και τις ΜΚΟ οι οποίες προστρέχουν στους πρόσφυγες που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον χώρο και το κτίριο εντός των ορίων της Περιφέρειας, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής για τους πρόσφυγες που φθάνουν μαζικά από την Τουρκία στην Ελλάδα.

    Η λήψη απόφασης, όπως σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, όσο και ο Ανδρέας Θεολόγου, εκπρόσωπος της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου, επείγει τόσο για την προστασία των προσφύγων, όσο και για λόγους υγιεινής. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κανάκης, «είναι δουλειά μας να διασφαλίσουμε ότι στο Κέντρο της Αθήνας δεν θα έχουμε μια ανθρωπιστική κρίση μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Είναι άδικο τόσο γι αυτούς, όσο και για εμάς, να δημιουργηθεί ένας άτυπος προσφυγικός καταυλισμός στο Κέντρο της Αθήνας».

    [05] Δύο συλλήψεις για τη χθεσινή πυρκαγιά στην Εύβοια

    Συνελήφθησαν σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, δύο άνδρες, 71 και 29 ετών, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση, στην περιοχή Ατταλη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στο νομό Ευβοίας.

    Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    [06] Πρώτη ήττα για τους Έφηβους

    Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την αήττητη Λιθουανία και απώλεσε την ευκαιρία να «κλειδώσει» από σήμερα την πρωτιά του ομίλου και φυσικά την πρόκριση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» με το τελικό 70-64 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στο Βόλο. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής η Βοσνία/Ερζεγοβίνη (25/7, 21:15), με την ελληνική ομάδα να χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Σκουλίδας με 18 πόντους ξεχώρισε απόψε από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

    Τα δεκάλεπτα: 10-16, 32-36, 48-46, 70-64

    Βολές (64/7%), τρίποντα (34.6%) και λάθη σε κομβικά σημεία (18 στο σύνολο) "πλήγωσαν" την Εθνική και δεν της επέτρεψαν να πετύχει το «2 στα 2». Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να κρατήσει τη διάρκεια που επέδειξε στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκε γρήγορα με 2-11 στο 4΄ και 4-14 στο 6΄ για να μπει στη δεύτερη περίοδο στο +6 (10-16).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 20:32:12 UTC