Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ι. Πανούσης για διαφωνούντες βουλευτές, εκλογές και μετανάστες
  • [02] Γεύμα των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • [03] Σύγκληση Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρουν οι FT
  • [04] Ι.Στουρνάρας: Εξομαλύνεται το εισαγωγικό εμπόριο
  • [05] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών, στη Σαμοθράκη
  • [06] Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου
  • [07] Σύσκεψη στην ΤτΕ για τις επιπτώσεις των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων
  • [08] Στην Αθήνα σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM
  • [09] Μίτας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό σκοποβολής και να σκεφτείτε παραλίγο να μην ταξιδέψουμε»
  • [10] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ
  • [11] Από την 14η θέση ξεκίνησε η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA
  • [12] Χωρίς Εσιέν για έξι εβδομάδες ο Παναθηναϊκός

  • [01] Ο Ι. Πανούσης για διαφωνούντες βουλευτές, εκλογές και μετανάστες

    Για «τρικομματική κυβέρνηση» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας τις διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως ανέφερε «βλέπει» εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. «Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

    Υποστήριξε ότι «όταν ψηφίζουν οι ίδιοι διαφορετικά στα νομοσχέδια, πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα» και πρόσθεσε ότι «ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας», κάνοντας λόγο για «πολιτική γάγγραινα».

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας: «Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό». Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

    [02] Γεύμα των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

    Γεύμα προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών, θα παραθέσει στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Στο γεύμα θα παρακαθήσουν: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του γγ της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

    [03] Σύγκληση Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρουν οι FT

    Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξετάζουν την 11η Αυγούστου ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο διπλωματική πηγή της Ευρωζώνης.

    Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Peter Spiegel, αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι είναι επιφυλακτικοί για τον αν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, ύψους 86 δισ. ευρώ, μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων για να ολοκληρωθούν.

    Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έγκαιρα, ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που λήγει στις 20 Αυγούστου, τότε οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να κάνουν ό,τι έκαναν και για την αποπληρωμή του ομολόγου της ΕΚΤ που έληξε στις 20 Ιουλίου: Να χορηγήσουν ένα δάνειο - «γέφυρα» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ).

    Ο ΕΜΧΣ δάνεισε ήδη 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και απομένουν άλλα 6 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ταμείο αυτό.

    [04] Ι.Στουρνάρας: Εξομαλύνεται το εισαγωγικό εμπόριο

    H κατάσταση με τα capital controls εξελίσσεται ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του εμπορίου.

    Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. Ήδη όπως ανέφερε το σύστημα λειτουργεί πιο αποκεντρωμένα και το 70% των αποφάσεων λαμβάνεται πλέον από τις ίδιες τις τράπεζες.

    [05] Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών, στη Σαμοθράκη

    Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,σημειώθηκεστις 09:54 ώρα Ελλάδος, στη Σαμοθράκη, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 70 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.

    Διαβάστε επίσης:Σεισμικές δονήσεις στη Σαμοθράκη

    [06] Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

    Στην 301η θέση κατατάσσεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις χιλιάδες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR), κάτι που "μεταφράζεται" σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.

    Εξάλλου, στην συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση), το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση), το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση), το πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση) και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση).

    Όσον αφορά στα πανεπιστήμια που συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία και συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του πίνακα της κατάταξης, αυτά είναι τρία των ΗΠΑ και δύο της Μεγάλης Βρετανίας. Πιο συγκεκριμένα, πρώτο στην κατάταξη είναι το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ), ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) και το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology - ΗΠΑ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης (Μεγ. Βρετανία).

    Ολόκληρη η λίστα των πανεπιστημίων τουCWUR, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://cwur.org/2015/

    [07] Σύσκεψη στην ΤτΕ για τις επιπτώσεις των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων

    Με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα των επιπτώσεων στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

    Στη σύσκεψη μετέχουν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

    [08] Στην Αθήνα σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM

    Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή ή το Σάββατο στη Αθήνα, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 - 86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

    Οπως διευκρίνισε ο ίδιος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

    Σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα

    Σήμερα Παρασκευή θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι παράλληλα επισήμαναν ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί ένα «ακούρευτο» ελληνικό ομόλογο που διακρατά η ΕΚΤ.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της διαπραγμάτευσης θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι.

    Σημειώνεται ότι, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου, ανέφεραν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

    [09] Μίτας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό σκοποβολής και να σκεφτείτε παραλίγο να μην ταξιδέψουμε»

    Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μάκη Μίτα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής τού έδωσε το ασημένιο μετάλλιο και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Έλληνας διεθνής αθλητής μίλησε στο Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) για την τεράστια επιτυχία του, αναφέρθηκε στο... γούρικο σκοπευτήριο της Σλοβενίας, καθώς και στο γεγονός ότι παραλίγο να μην συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

    [10] Η προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ

    Με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει στην Εθνική Ανδρών, μετά την περσινή απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανακοινώθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φώτη Κατσικάρη, οι... μόλις 15 διεθνείς που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενόψει του Eurobasket 2015 (5-20/9).

    Αναλυτικά η προεπιλογή:

    Γκαρντ: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης.

    Φόργουορντ: Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο,Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Δημήτρης Αγραβάνης.

    Σέντερ: Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Κουφός, Ζήσης Σαρικόπουλος.

    Η Ελλάδα μετέχει στον Γ΄ όμιλο (Ζάγκρεμπ) μαζί με την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία, την Ολλανδία και την ΠΓΔΜ.

    [11] Από την 14η θέση ξεκίνησε η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

    Η νίκη και η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (6-0) χάρισε τους πρώτους βαθμούς στην Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA. Η Ελλάδα αρχίζει τη φετινή πορεία από τη 14η θέση, μία θέση που στερεί από τον πρωταθλητή Ελλάδας την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Champions League, από τη σεζόν 2016/17. Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 10 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης έχουν ως εξής:

    1. Ισπανία 84,070 (7/7)

    2. Γερμανία 65,463 (7/7)

    3. Αγγλία 63,909 (8/8)

    4. Ιταλία 60,272 (6/6)

    5. Πορτογαλία 43,915 (6/6)

    6. Γαλλία 42,999 (6/6)

    7. Ρωσία 40,382 (5/5)

    8. Ουκρανία 35,883 (5/5)

    9. Βέλγιο 33,800 (5/5)

    10. Ολλανδία 30,563 (5/6)

    ?

    14. Ελλάδα 25,300 (5/5)

    [12] Χωρίς Εσιέν για έξι εβδομάδες ο Παναθηναϊκός

    Υπομονή για έξι εβδομάδες πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, προκειμένου να δουν το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Μίκαελ Εσιέν, ν' αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα. Ο Γκανέζος σταρ, «ηχηρή» μεταγραφή του καλοκαιριού, επέστρεψε στην Αθήνα από το Βερολίνο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, για να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στους κοιλιακούς-προσαγωγούς.

    Η επέμβαση έγινε σε ειδικό κέντρο της Γερμανίας και κρίθηκε άκρως επιτυχημένη. Ο 32χρονος Γκανέζος διεθνής θα κάνει ειδικό πρόγραμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες και σιγά - σιγά θα αρχίσει να αυξάνει ρυθμούς. Εκτιμάται ότι σε έξι εβδομάδες θα είναι έτοιμος ν' αγωνιστεί με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ενώ, όπως ήταν φυσικό, έμεινε εκτός της λίστας που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην UEFA για τα δύο παιχνίδια με την Μπριζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2015 - 10:32:18 UTC