Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του δεύτερου ν/σ με τα προαπαιτούμενα
  • [02] Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες
  • [03] Η Ντέλια Βελκουλέσκου, νέα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα
  • [04] Die Welt: Ο Τσίπρας είναι πανίσχυρος σαν βασιλιάς
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς στην Κερατέα
  • [06] Οι κλιματιζόμενοι χώροι για τις ημέρες του καύσωνα στην Αττική
  • [07] Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Βιολιστή στη στέγη» Θίοντορ Μπίκελ
  • [08] Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

  • [01] Στις επιτροπές της Βουλής η συζήτηση του δεύτερου ν/σ με τα προαπαιτούμενα

    Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, διεξάγεται, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, ζήτησε στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί σήμερα 22 Ιουλίου καθώς όπως τονίζει «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

    Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

    [02] Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε CCC+ από CCC-, με σταθερή προοπτική, από αρνητική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως το 2018 έχει μειωθεί σε λιγότερο από 50%, αν και ο κίνδυνος αυτός είναι «ακόμη υψηλός», ενώ η αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού κράτους αντανακλά τη «βελτιωμένη προοπτική της ρευστότητάς του» διότι κατέληξε σε μια συμφωνία επί της αρχής με τους πιστωτές της.

    Ακόμη, ο S&P σημειώνει στην ανακοίνωση για την ενέργειά του αυτή ότι η πιθανότητα κήρυξης αθέτησης πληρωμών δεν είναι πλέον αναπόφευκτη εντός των επόμενων 6 ως 12 μηνών.

    [03] Η Ντέλια Βελκουλέσκου, νέα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζητεί μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα μέτρα λιτότητας από την Αθήνα, αντικαθιστά τον επικεφαλής της αποστολής της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

    «Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια ως επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Ρίσι Γκογιάλ θα αναλάβει άλλες ευθύνες από αυτή την εβδομάδα», επισήμανε ο εκπρόσωπος. Ο Ινδός οικονομολόγος με ειδίκευση στα δημοσιονομικά θα αντικατασταθεί από την Ντέλια Βελκουλέσκου, οικονομολόγο που «έχει εργαστεί μαζί με την ελληνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

    Η Ντέλια Βελκουλέσκου ήταν πρόσφατα επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Σλοβενία και την Κύπρο.

    Αυτή η αλλαγή φρουράς στο κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Ελλάδα πραγματοποιείται την επομένη της απόφασης της Αθήνας να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ στο Ταμείο. Αυτό επιτρέπει στην Αθήνα να έχει εκ νέου πρόσβαση σε δανειακά προγράμματα του ΔΝΤ.

    [04] Die Welt: Ο Τσίπρας είναι πανίσχυρος σαν βασιλιάς

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο τέλος μιας πολύ επικίνδυνης πορείας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός. Τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο, τονίζει.

    Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, αν το θέλει, να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας, εκτιμά η Welt. Πριν από έξι μήνες ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία.

    Στο μεταξύ όμως, επισημαίνει η εφημερίδα, εμφανίστηκε ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει. Στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που θα είχε κοστίσει την καριέρα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, φαίνεται να είναι πανίσχυρος, τονίζει η Welt.

    Οι Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα. Όχι μόνο του συγχωρούν τις αλλαγές πορείας, αλλά τις κατανοούν, διότι είναι οι δικές τους, εκτιμά η εφημερίδα. Τα όσα ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα εκλήφθηκαν ως διαταγές. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ΕΕ, σε αυτή την ευρωζώνη, εξηγεί η εφημερίδα.

    Πόνος και ελπίδα: ο νεαρός Τσίπρας εκπροσωπεί και τα δύο. Και διαθέτει επίσης και ένα άλλο πλεονέκτημα, εξηγεί η Welt: ότι εδώ και πολύ καιρό είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που δεν προέρχεται από τα δύο παραδοσιακά ελληνικά κόμματα. Είναι νεόφερτος, όμως παρόλα αυτά διαθέτει μεγάλη ισχύ.

    Ζούμε σε καιρούς, σημειώνει η εφημερίδα, που πλέον είναι σπάνιο να συναντήσεις μεγάλους ηγέτες. Και όταν υπάρχουν προσωπικότητες που διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ, αυτοί έχουν καταβάλει κόπο για να την επιτύχουν, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση αυτού του σύγχρονου κανόνα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγει η Welt, έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο και ο πειρασμός θα είναι μεγάλος σταδιακά να αφήσει να πράγματα όπως είναι, να αναβάλει τη φορολογία των πλουσίων και να βασιστεί στο γεγονός ότι η ΕΕ θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του και θα τον αντιμετωπίσει με επιείκεια. Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει τεράστια ισχύ, θα πρέπει όμως, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις νοοτροπίες και τις παραδόσεις της χώρας του.

    [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς στην Κερατέα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κουβαράς, στην Κερατέα. Δεν απειλείται έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, κατοικημένη περιοχή.

    Για την κατάσβεση επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

    [06] Οι κλιματιζόμενοι χώροι για τις ημέρες του καύσωνα στην Αττική

    Τους κλιματιζόμενους χώρους, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους. Οι χώροι βρίσκονται μεταξύ άλλων σε αίθουσες των δήμων, σε δημοτικά γυμναστήρια, σε ΚΑΠΗ, σε δημοτικά ιατρεία, σε πνευματικά κέντρα κ.α.

    Οι πίνακες με τους κλιματιζόμενους χώρους ανά Περιφερειακή Ενότητα ΕΔΩ

    [07] Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Βιολιστή στη στέγη» Θίοντορ Μπίκελ

    Ο αυστριακής καταγωγής ηθοποιός Θίοντορ Μπίκελ, ο οποίος ερμήνευσε περισσότερες από 2.000 φορές τον βασικό ρόλο του Τεβιέ στο θρυλικό μιούζικαλ «Ο Βιολιστής στη στέγη», πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

    Γεννημένος στη Βιέννη το 1924, ο Μπίκελ είχε διαφύγει από την Αυστρία το 1938 πριν από την έλευση των ναζί για να εγκατασταθεί στη Μέση Ανατολή. Ερμήνευσε τους πρώτους θεατρικούς του ρόλους στο Τελ Αβίβ, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο όπου σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης.

    Το 1959 μετείχε στο αρχικό καστ του μιούζικαλ του Μπροντγουέι «Η Μελωδία της ευτυχίας» όπου ερμήνευε τον ρόλο του ναυάρχου Γκέοργκ φον Τραπ.

    Το αποκορύφωμα της καριέρας του ήταν ο ρόλος του Τεβιέ, ενός φτωχού Εβραίου γαλατά και πατέρα πέντε θυγατέρων στο μιούζικαλ-ύμνο στη ζωή «Ο Βιολιστής στη στέγη», τον οποίο είχε υποδυθεί περισσότερες από 2.000 φορές από το 1967. Το μιούζικαλ, η κινηματογραφική διασκευή του οποίου έγινε το 1971, περιέγραφε τη ζωή του μικρού εβραϊκού πληθυσμού της Ανατολικής Ευρώπης πριν από το Ολοκαύτωμα.

    [08] Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

    Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, ξεκινάει στις 9:00 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, ζήτησε στο εισαγωγικό σημείωμά του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί σήμερα 22 Ιουλίου καθώς όπως τονίζει «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 July 2015 - 6:32:09 UTC