Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα
  • [02] ΓΓΔΕ: Κλιμακωτός ο υπολογισμός του ΦΠΑ στην ενιαία τιμή των πακέτων ξενοδοχείων
  • [03] ΕΕΤ: Προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους
  • [04] Πυρκαγιά στο Κουνουπέλι Ηλείας - Απειλείται το δάσος της Στροφυλιάς
  • [05] Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας
  • [06] Παραίτηση του Ρούντι Ρινάλντι από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν, «όχι» από την ΕΠΟ

  • [01] Σε εξέλιξη η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

    Ξεκίνησε στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή, η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που εισάγονται αύριο για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Στην αίθουσα Γερουσίας έχουν προσέλθει βουλευτές που είναι μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών, για τις οποίες προγραμματίστηκε συνεδρίαση αύριο το πρωί.

    [02] ΓΓΔΕ: Κλιμακωτός ο υπολογισμός του ΦΠΑ στην ενιαία τιμή των πακέτων ξενοδοχείων

    Οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού του ΦΠΑ 23% στην εστίαση στην τιμή των ξενοδοχείων, παρέχει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

    Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, ο ΦΠΑ της εστίασης (23%) θα υπολογίζεται κλιμακωτά σε ποσοστό από 5% έως και 30% επί της ενιαίας τιμής των πακέτων των ξενοδοχείων, ανάλογα με το αν περιλαμβάνει πρωινό, ή και γεύματα. Το υπόλοιπο της ενιαίας τιμής θα υπολογίζεται με ΦΠΑ 6% έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, και 13% από την 1 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις νησιωτικές περιοχές για τις οποίες προβλέπεται η κατά 30% μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, ο αντίστοιχος συντελεστής ΦΠΑ από 20.7.2015 έως και 30.9.2015 είναι 4%.

    Επίσης, από 20.7.2015 οι υπηρεσίες εστίασης υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23% και 16% για τα νησιά).

    Η διάταξη αυτή αφορά και τις υπηρεσίες εστίασης που παρέχονται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα λοιπά καταλύματα στους ειδικούς χώρους εστίασης που διαθέτουν, καθώς και στα δωμάτια ως υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service).

    Στην εγκύκλιο, διευκρινίζεται ότι με στόχο την αποφυγή ουσιαστικής επιβάρυνσης του ξενοδοχειακού τομέα, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι τα τουριστικά πακέτα συμφωνούνται σε χρόνο προγενέστερο της εκτέλεσής τους, στην περίπτωση που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης ή άλλες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται αποδεκτό, η διάκριση κατά συντελεστή φόρου, να γίνεται από 20.7.2015, ως εξής:

    - Διαμονή με πρωινό: 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για το πρωινό.

    - Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή (23%), ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα.

    - Διαμονή με πλήρη διατροφή (full bord): 25% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή, ως αντιπαροχή για πρωινό και δύο γεύματα.

    - Διαμονή με το σύστημα all inclusive (πλήρης διατροφή περιλαμβανομένης της κατανάλωσης ποτών και της παροχής λοιπών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στην ενιαία τιμή, όπως τηλεφωνική εξυπηρέτηση, χρήση ομπρελών, δραστηριότητες διασκέδασης, απασχόλησης παιδιών (animation), αθλητικές υπηρεσίες κ.α.): 30% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τις υπηρεσίες εστίασης, για τις καταναλώσεις αλκοολούχων ή μη ποτών και για τις λοιπές παροχές που ενδεχομένως περιλαμβάνει το πακέτο.

    [03] ΕΕΤ: Προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του έτους

    Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα θα συνεχίσουν, μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, να παρέχουν προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών με βάση το προϊσχύσαν νομοθετικό πλαίσιο (ν. 4224/2013).

    [04] Πυρκαγιά στο Κουνουπέλι Ηλείας - Απειλείται το δάσος της Στροφυλιάς

    Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Κουνουπέλι Ηλείας για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να μην επεκταθεί προς την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

    Ειδικότερα, 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση του πύρινου μετώπου, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

    Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, επιτρέπει στα πυροσβεστικά αεροπλάνα να ανεφοδιάζονται με νερό σε ελάχιστο χρόνο και έτσι να πραγματοποιούν περισσότερες ρίψεις νερού.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής με ισχυρές δυνάμεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο και να μην συμβούν τα χειρότερα.

    [05] Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας

    Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αρκαδίας, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω.

    Η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένα, την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, στο δάσος Σκυρίτιδας - Βλαχοκερασιάς, σε όλη την εδαφική έκταση του εθνικού δρυμού Πάρνωνα και στα περιαστικά αλσύλλια της Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).

    Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι - κι επί της ουσίας, η απαγόρευση ισχύει από την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 6:00 π.μ. έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 και ώρα 6:00 π.μ.

    [06] Παραίτηση του Ρούντι Ρινάλντι από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

    Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί με δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι "η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit".

    Ειδικότερα, εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στη δήλωσή του, η οποία έχει αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του, ότι "οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν" και πως "πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή".

    [07] Παραιτήθηκε από την Εθνική ο Μαρκαριάν, «όχι» από την ΕΠΟ

    Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή υπέβαλε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ανακοινώνοντας την απόφασή του με γραπτή δήλωση.

    «Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Έκανα την προσπάθειά μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Ουρουγουανός τεχνικός.

    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, πάντως, δεν την έκανε αποδεκτή, με τον πρόεδρο Γιώργο Γκιρτζίκη να δηλώνει ότι περιβάλει με εμπιστοσύνη και στηρίζει τον Ουρουγουανό εκλέκτορα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 July 2015 - 18:32:11 UTC