Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό την προεδρία του Ευ. Μεϊμαράκη
  • [02] Η ασφάλεια στη θάλασσα και στις ενεργειακές πηγές στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, στην ατζέντα Καμμένου στο Ισραήλ
  • [03] Πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες πιθανότητες να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ο Ζ.Γκάμπριελ
  • [04] Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης
  • [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία
  • [06] Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στους συντελεστές 13%, 23% και 6%

  • [01] Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, υπό την προεδρία του Ευ. Μεϊμαράκη

    Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, 20 Ιουλίου, στις 19:00, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας , σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    [02] Η ασφάλεια στη θάλασσα και στις ενεργειακές πηγές στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, στην ατζέντα Καμμένου στο Ισραήλ

    Θέματα που αφορούν την θαλάσσια ασφάλεια και την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και σε ότι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα "Goverment to Goverment" αλλά και "Business to Business", συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

    Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως θέματα ασφάλειας περιοχής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

    Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία για το καθεστώς που διέπει την διαμονή στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

    Επίσης συμφωνία για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δύο χωρών θα υπογράψει ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνοδεύει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψή του.

    Ο κ. Καμμένος είχε συνάντηση και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

    [03] Πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες πιθανότητες να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ο Ζ.Γκάμπριελ

    Την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει το πλεονέκτημα ότι δεν ανήκει στο παλιό σύστημα της χώρας.

    «Το αν θα τα καταφέρουμε, εξαρτάται από το εάν θα μπορέσουμε με την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και να πείσουμε τον λαό ότι πρόκειται για έναν δρόμο προκειμένου να ανακτήσει την θέση της και να μην γίνεται μονίμως αποδέκτης ελεημοσύνης», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ στην καθιερωμένη «θερινή» συνέντευξή του για το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Πιστεύω ότι έχουμε για πρώτη φορά μια πιθανότητα, διότι άλλαξε και η πολιτική της ΕΕ. Παλιότερα λέγαμε ?λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα', με αυτό καταστράφηκε η ελληνική οικονομία. Τώρα, από τότε που ανέλαβε ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Σουλτς, υπάρχουν και προγράμματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να αλλάξει η ίδια η χώρα, το ίδιο το κράτος. Υπάρχει πολλή διαφθορά, νεποτισμός, πελατειακές σχέσεις. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα - μπορεί κανείς να ενοχλείται από όσα έκαναν - δεν είναι μέρος αυτού του παλιού συστήματος», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ και σε ό,τι αφορά τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσει αυτό που αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση, ότι διαπραγματευόμαστε για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». Πιστεύω ότι αυτό είναι το μόνο σωστό, τόνισε και πρόσθεσε ότι «αν ξεκινήσουμε εκ νέου να εναντιωνόμαστε στην Ελλάδα, τότε δεν θα έχουμε επιτυχία - και κατά τα άλλα, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα στοιχίσει στην Γερμανία πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά ακόμη χειρότερο είναι ότι στην Ελλάδα θα ζήσουμε σκηνές τις οποίες πιστεύω όλοι μας ως Ευρωπαίοι δεν θέλουμε».

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γκάμπριελ απέρριψε και την κριτική για τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση της Ελλάδας. Η κριτική ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ σκληρά απέναντι στην Ελλάδα δεν ισχύει, εξήγησε: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μια άδικη αξιολόγηση. Η Γερμανία αναλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα πακέτα και παίρνει μεγάλα ρίσκα. Είναι σωστό ότι ως τώρα δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε, πρόκειται για δάνεια και εγγυήσεις. Αλλά το να αναλάβουμε τώρα απλώς κινδύνους και να μην απαιτήσουμε αλλαγές από την Ελλάδα, αυτή την απαίτηση δεν την βρίσκω σωστή, διότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλες χώρες. Αυτό η Ευρωζώνη δεν θα το άντεχε». Έκανε μάλιστα λόγο για μια «φωτογραφία της στιγμής», σε ό,τι αφορά την εικόνα της χώρας του, για να καταλήξει επαναλαμβάνοντας ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις πράγματι υλοποιηθούν - και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες - τότε θα αποδειχθεί ότι ο δρόμος είναι πράγματι σωστός».

    [04] Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης

    «Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Real Fm .

    «Ένα άμεσο πρόβλημα που έχουμε είναι το θέμα της φοροδιαφυγής και δεν πρέπει το καλοκαίρι του 2015 να χαθεί ούτε ένα ευρώ φόρος από αυτό που χάθηκε το καλοκαίρι του 2014. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά».

    «Είναι για μένα η ώρα να επιβεβαιωθεί αν όλα αυτά που έλεγα τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα ή ανέξοδη κριτική ή αν ήταν υλοποιήσιμα. Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να το χάσω», υπογράμμισε ο νέος υπουργός και συμπλήρωσε:

    «Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας, όλοι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα φαινόμενα φοροδιαφυγής όπου τα διαπιστώνουμε, να καταλάβουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα και είναι πατριωτικό μας καθήκον να τη χτυπήσουμε».

    «Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο, διότι όλοι πρέπει να πληρώσουν», τόνισε.

    «Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε στην αγορά συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεργεία της Ειδικής υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία. Θα υπάρχει μία πλήρης ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πράγματα. Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

    «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Θα δουν σκηνές που θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν αυτή η κυβέρνηση που επιβάλει τόσο δύσκολα φορολογικά μέτρα να αφήσει οποιονδήποτε να κλέβει έστω και ένα ευρώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σχεδιασμός στο υπουργείο για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής . Δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα χαμηλά στρώματα όταν κάποιοι κάνουν πάρτι, ανέφερε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «the party is over».

    Για τις off shore εταιρείες είπε ότι είναι ένα εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπισθεί με τη σειρά του.

    [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Αττική, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία

    Για αύριο Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

    [06] Τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στους συντελεστές 13%, 23% και 6%

    Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, το νέο καθεστώς με τους τρεις συντελεστές ΦΠΑ που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα, έχει ως εξής:

    Στο μειωμένο συντελεστή 13% συνεχίζουν να υπάγονται τα ακόλουθα προϊόντα:

    - Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα από χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια,

    - ψάρια, φιλέτα και σάρκα ψαριών, νωπά διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα και από τα μαλάκια (σουπιές, χταπόδια και καλαμάρια),

    - γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτά ζωντανά, μοσχεύματα και μπόλια, λαχανικά, καρποί και φρούτα βρώσιμα, δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιίας, ελαιόλαδο, παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, ψωμί, ζυμαρικά, νερά φυσικά, φαρμακευτικά προϊόντα, καθετήρες, σύριγγες, είδη και συσκευές ορθοπεδικής, ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο του Κεφαλαίου 27 του Δασμολογίου, είδη για αναπήρους.

    Στον κανονικό συντελεστή 23% (από 13%) μετατάσσονται τα ακόλουθα προϊόντα:

    - Ορισμένα ζωντανά ζώα, κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα από βοοειδή, κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων, μαλακόστρακα και μαλάκια (εκτός από χταπόδια, σουπιές και καλαμάρια), συκώτια, αυγά και σπέρματα, άνθη, καφές, τσάι, και μπαχαρικά, μαστίχα, πηκτικές και πηκτινικές ενώσεις, λάδια (εκτός από το ελαιόλαδο), παρασκευάσματα κρεάτων, ψαριών, μαλακίων και μαλακοστράκων, ζάχαρη και παρασκευάσματα ζάχαρης, κακάο και παρασκευάσματα κακάου, παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά, τα αλεύρια, τα άμυλα και το γάλα, παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων, διάφορα παρασκευάσματα διατροφής, ξύδια και υποκατάστατα αυτών, απορρίμματα βιομηχανιών διατροφής και τροφές για τη διατροφή των ζώων, αλάτι και θαλασσινό νερό, ορισμένα ραδιενεργά στοιχεία και ισότοπα, καυσόξυλα, λιπάσματα, εντομοκτόνα, προφυλακτικά, σερβιέτες και λοιπά είδη για την υγιεινή της γυναίκας, κτηνοτροφικά προϊόντα, ορισμένα είδη για αναπήρους.

    Ο υπέρ-μειωμένος συντελεστής 6% ισχύει μόνο για τα φάρμακα, τα βιβλία, τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα εισιτήρια θεάτρων.

    Υπηρεσίες που μετατάσσονται στον κανονικό συντελεστή είναι οι ακόλουθες:

    - Εισιτήρια εκδηλώσεων ,τέλη για τη λήψη ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών , υπηρεσίες συγγραφέων και καλλιτεχνών, υπηρεσίες για τη γεωργική παραγωγή, εστίαση, υπηρεσίες γραφείων κηδειών, οι μη απαλλασσόμενες ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες.

    Λόγω της κατάργησης της σχετικής απαλλαγής, οι υπηρεσίες που παρέχονται από φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τα κέντρα εκμάθησης ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών υπάγονται στο συντελεστή 23%.

    Επίσης επέρχονται ανατιμήσεις στα κόμιστρα των ταξί, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%.

    Όσον αφορά τις αυξήσεις στα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης, δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί τόσο γρήγορα. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκδίδονται εισιτήρια, που αναγράφουν συγκεκριμένη τιμή, επομένως μπορεί να λέμε ότι αυτά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν, αλλά αυτά δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Αν αποφασιστεί άμεσα να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θέλουμε αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες» είπε ο κ Σπίρτζης και υπογράμμισε πως μελετάται καινούργια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το Φθινόπωρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 July 2015 - 20:32:13 UTC