Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους εταίρους η πάταξη της διαφθοράς
  • [02] Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • [03] Αισθητά αυξημένη σήμερα η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας
  • [04] Διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για ΦΠΑ και φορολογικές δηλώσεις
  • [05] Συνάντηση Αναστασιάδη, Νετανιάχου, Μογκερίνι την Παρασκευή στην Λευκωσία

  • [01] Τ. Κουίκ: Προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους εταίρους η πάταξη της διαφθοράς

    Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, σε σημερινή του συνέντευξη στον REAL FM, αλλά και απαντώντας χθες βράδυ σε σχετικές ερωτήσεις στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης, την οποία επισκέφθηκε για να παραστεί στη τελετή αδελφοποίησης της πόλης με την Αγία Πετρούπολη, προέβη σε αυστηρές προειδοποιήσεις για το θέμα της διαφθοράς τονίζοντας, έλαβε προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα αυστηρές οδηγίες σε συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία των δύο Υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

    «Υπενθυμίζω, ότι στα καθήκοντα μου είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου. Αυτό σημαίνει, ότι στηρίζοντας όλη την σημαντική προετοιμασία που έχει κάνει ο Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, θα πιέζω και θα συντονίζω όπου χρειάζεται σε αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ, υπογραμμίζοντας στην συνέχεια πως «κανένας δεν δικαιούται και δεν έχει τα περιθώρια να ολιγωρεί. Τόνισε επίσης ότι «η πάταξη της διαφθοράς είναι ένα προαπαιτούμενο της τριετούς συμφωνίας μας με τους δανειστές και τους εταίρους μας».

    Ο κ. Κουίκ συμπεριέλαβε «την φοροδιαφυγή, τα πάσης φύσεως λαθρεμπόρια, τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, τα παράνομα δάνεια, τις παράνομες εισαγωγές, την αισχροκέρδεια στην αγορά, τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάϊν ή Λονδίνου και ό, τι άλλο «τρώει τις σάρκες» του Έλληνα πολίτη, που βαρέθηκε να είναι το υποζύγιο στη καταβολή φόρων, βλέποντας το πάρτι και την ατιμωρησία εκείνων, που ήταν στο απυρόβλητο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

    [02] Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα (λήγει στις 27 Ιουλίου) και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις (λήγει στις 20 Ιουλίου).Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή της έως σήμερα αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1500, 17 Ιουλίου 2015).

    Εξάλλου, παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (με την ΠΝΠ για τις τράπεζες), καθώς οι προθεσμίες για την πληρωμή των τριών δόσεων ήταν αρχικά νομοθετημένες για το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις που δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την έναρξη ισχύος των αλλαγών στο ΦΠΑ καθώς και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επισημαίνεται ότι η 31 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

    Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι:

    - Η έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με το ν. 4334/2015, είναι η 20η Ιουλίου 2015.

    Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20/7-30/9/2015.

    - Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2014, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου είναι η 31η Αυγούστου 2015.

    - Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.

    [03] Αισθητά αυξημένη σήμερα η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

    Ανοικτά είναι τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς. Η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, με Έλληνες καταναλωτές και ξένους τουρίστες να αναζητούν τις καλύτερες τιμές για τα ψώνια τους.

    Για τη «μάλλον χειρότερη διαχρονικά» πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων κάνει λόγο το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση παρουσιάζει πτώση κατά 70% λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων, με τους καταναλωτές να διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων ακόμη και με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν προχωρήσει από τη μεριά τους οι έμποροι.

    Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Τα μαγαζιά στην Αθήνα είναι ανοικτά από τις 11:00 και θα κλείσουν στις 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοικτά σε όλη τη χώρα έως τις 20:00.

    [04] Διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για ΦΠΑ και φορολογικές δηλώσεις

    Νέες διευκρινίσεις δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εναρξη ισχύος των αλλαγών στο ΦΠΑ καθώς και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επισημαίνοντας ότι η 31 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

    Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι:

    - Η έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με το ν. 4334/2015, είναι η 20η Ιουλίου 2015.

    Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20/7-30/9/2015.

    - Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2014, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου είναι η 31η Αυγούστου 2015.

    - Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.

    [05] Συνάντηση Αναστασιάδη, Νετανιάχου, Μογκερίνι την Παρασκευή στην Λευκωσία

    Κοινή συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή στην Λευκωσία ο Κύπριος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι. Η επίσκεψη της κ. Μογκερίνι στην Κύπρο είναι η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι θέματα ενέργειας και ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης , θα συζητηθεί η πρωτοβουλία του προέδρου Αναστασιάδη για κοινή παρουσία των κυρίων Νετανιάχου και Αμπάς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Εξάλλου, η κ. Μογκερίνι ενδέχεται να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο, όπως και με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, θα έχει μια προκαταρκτική συζήτηση για το ρόλο, που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τερματισμό του υφιστάμενου συστήματος εγγυήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 July 2015 - 12:32:12 UTC