Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Αν πέσει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Το ΝΑΙ το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές
  • [03] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης
  • [04] Μέτρα για απορρόφηση κονδυλίων άνω των 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 ανακοίνωσε η Κομισιόν
  • [05] Τζ. Στίγκλιτς: Αυτό που επιβάλλει η Γερμανία με το ραβδί είναι αδιανότητο...είναι τυφλή ηλιθιότητα
  • [06] Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης
  • [08] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία

  • [01] Π. Καμμένος: Αν πέσει η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

    Έτσι και η κυβέρνηση πέσει, δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητών Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του απόψε στην Βουλή.

    Είναι, απολύτως ξεκάθαρο, συνέχισε, ότι η «τάξη» της νέας τάξης πραγμάτων και κύκλοι στην Γερμανία με επικεφαλής τον Σόϊμπλε, θέλουν η Ελλάδα να αποτελέσει το παράδειγμα της επικυριαρχίας τους.

    Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι προϊόν εκβιασμού και πραξικοπήματος, ενώ την χαρακτήρισε και συνθηκολόγηση.

    Τόνισε, όμως, ότι αν δεν επικυρωθεί, όχι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, τότε δεν θα υπάρξει ποτέ ελπίδα ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη.

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «βρισκόμαστε υπό εκβιασμό», αναγνώρισε ότι πολλοί βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν «κατά της συνείδησής τους», υπογράμμισε, όμως, ότι ταυτόχρονα καλούνται να αποδείξουν πως υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογούν, αλλά δεν παραδίδονται.

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: Το ΝΑΙ το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές

    Είναι πολιτική δύναμη για εμάς η Ευρώπη και σας καλούμε να προχωρήσετε στην Ευρώπη ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Το ΝΑΙ το δικός μας είναι χωρίς συναλλαγές αλλά δεν ταυτιζόμαστε με την πολιτική σας, συμπλήρωσε ο κ Μεϊμαράκης.

    [03] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης

    Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει σχετικά με την Ελλάδα στις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    «Επιβεβαιώθηκε: τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 10 π.μ.( της Πέμπτης) για την Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και οι υπουργοί να ζητήσουν την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων τους.

    Ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων.

    [04] Μέτρα για απορρόφηση κονδυλίων άνω των 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 ανακοίνωσε η Κομισιόν

    Μέτρα για αμεσότερη και αποτελεσματική απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων άνω των 35 δισ. ευρώ έως το 2020 που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Όπως ανέφερε η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου,«οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ είναι απολύτως αναγκαίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά πρέπει να συνοδεύονται από φιλόδοξες επενδύσεις»..

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει περισσότερη διεθνή χρηματοδότηση από όση έλαβε ολόκληρη η Ευρώπη από το Σχέδιο Μάρσαλ των ΗΠΑ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε συνέχεια της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να ενισχύσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιτύχει σημαντική οικονομική ανάκαμψη και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να καρποφορήσουν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις: αυτά τα 35 δισ. ευρώ μπορούν να συμβάλουν στο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τις επενδύσεις, και να δώσουν ελπίδα ιδίως στη νεότερη γενιά.?

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει, ως έκτακτο μέτρο, για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της περιόδου 2007-2013, την πρόωρη εκταμίευση του τελευταίου 5% των πληρωμών της ΕΕ που εκκρεμούν, καθώς και την εφαρμογή 100% ποσοστού συγχρηματοδότησης. Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει πρόσθετη ρευστότητα περίπου 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση περίπου 2 δις. Ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

    Τα κονδύλια αυτά θα είναι διαθέσιμα για την άμεση χρηματοδότηση επενδύσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν πλήρως προς τους δικαιούχους και τις δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

    Εξάλλου, η Επιτροπή προτείνει να αυξηθεί το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Με την πρόσθετη αυτή προχρηματοδότηση μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσό 1 δισ. ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί για την έναρξη προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

    Επιπλέον, για την πολιτική συνοχής, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, μπορεί ακόμη να συνεχιστεί η εισροή πιστώσεων προς τις ελληνικές αρχές, μέχρι το ανώτατο κανονιστικό όριο του 95%, για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν σε προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

    Όσον αφορά, εξάλλου, τη συγκρότηση ομάδας υψηλού επιπέδου, υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου Ντομπρόβσκις, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η ομάδα αυτή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, έχει στόχο την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τόσο της περιόδου 2007-2013, ως το τέλος του έτους, όσο και της περιόδου 2014-2020. Η Επιτροπή σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τεχνική υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή από την Επιτροπή της νέας υπηρεσίας στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία άρχισε τις εργασίες της την 1η Ιουλίου και βασίζεται στην πολύτιμη εμπειρία της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, καθώς και σε άλλες μορφές τεχνικής βοήθειας που παρέχεται στα κράτη μέλη.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα για την περίοδο 2014-2020 θα συνίστανται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, καθώς και σε 15 δισ. ευρώ από τα Γεωργικά Ταμεία. Τα κονδύλια αυτά μπορούν να διοχετευθούν σε επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, στην έρευνα και την παιδεία, καθώς και στις υποδομές. Οι πρώτες πληρωμές από τα εν λόγω Ταμεία της ΕΕ, το 2014 και το 2015, ανέρχονται ήδη σε 4,4 δισ. ευρώ.

    [05] Τζ. Στίγκλιτς: Αυτό που επιβάλλει η Γερμανία με το ραβδί είναι αδιανότητο...είναι τυφλή ηλιθιότητα

    «Η Γερμανία δεν διαθέτει κοινή λογική στην οικονομία, αλλά ούτε και συμπόνια». Τα λόγια είναι του διάσημου οικονομολόγου τιμημένου με βραβείο Νόμπελ, Αμερικανού Τζόζεφ Στίγκλιτς και αυτά επέλεξε η εφημερίδα Λιμπερασιόν για τίτλο στο δισέλιδο αφιέρωμα στην αυριανή της έκδοση.

    Σε συνέντευξή του περίφημου οικονομολόγου, όπως προλογίζει ο συντάκτης, ο Τζ. Στίγκλιτς «αμφισβητεί με βιαιότητα τη στρατηγική του Βερολίνου στην ελληνική κρίση και καλεί για ριζική αναμόρφωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος».

    Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει σε πλαίσιο, τα λόγια του οικονομολόγου σε σχέση με τα χρέη :

    «Η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ανάκαμψη στην πιο μεγάλη διαγραφή χρέους που έγινε ποτέ, το 1953. Θα έπρεπε να είχε μάθει από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919, τις συνέπειες που έχουν τα ανυπέρβλητα χρέη. Δεν έμαθε όμως, ούτε για συμπόνια ούτε για τις καταστροφές των δύο αυτών περιόδων της ιστορίας που υπήρξαν περίοδοι- κλειδιά » λέει ο Τζ. Στίγκλιτς.

    Στο ερώτημα του δημοσιογράφου τι γνώμη έχει για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο κ. Στίγκλιτς απάντησε :

    «Αυτό που η Γερμανία επέβαλλε με το ραβδί, είναι απλά αδιανόητο. Αποτελεί επίσης μια πολύ κακή οικονομική πολιτική.

    Συνεχίζουμε να προτείνουμε οικονομικά μοντέλα που είναι αντιπαραγωγικά, αναποτελεσματικά και που δημιουργούν αδικίες και ανισότητες . Το να συνεχίζουν να ζητούν από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, δεν είναι μόνο τιμωρητικό, αλλά και πρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα.

    Η πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας το απέδειξε. Αυτό θα συνεχίσει να ενισχύει την ύφεση σε μια χώρα της οποίας το ΑΕΠ είχε μια πτώση 25% μέσα σε πέντε χρόνια» είπε ο Τζ. Στίγκλιτς και πρόσθεσε :

    «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες συνέπειες. Και επανερχόμαστε προσθέτοντας ένα νέο στρώμα ταπείνωσης» τόνισε.

    Στο ερώτημα «τι θα πρέπει να γίνει» ο κ. Στίγκλιτς απάντησε :

    «Το γνωρίζουμε και το ΔΝΤ επίσης το γνωρίζει και το παραδέχεται πλέον : Θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ή καλύτερα μια ελάφρυνση. Η Γερμανία όμως δεν θέλει να ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Με τα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα, αγωνίζεται όμως για μια πολιτική και επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα την γονατίσει ακόμα περισσότερο. Η παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας, οι προσταγές με δικτατορικό τρόπο που της επιβάλλονται είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο» υπογραμμίζει.

    Με αναφορά στην ιστορία και στην μεταπολεμική διαγραφή του γερμανικού χρέους, ο κ. Στίγκλιτς υπογραμμίζει ότι « δεν αντλήσαμε μαθήματα από την ιστορία» και χαρακτηρίζει την ελληνική κρίση ως «ένα σήριαλ παράλογο που μας δίνει ό,τι χειρότερο από υποκρισία και έλλειψη συμπόνιας».

    Σχετικά με τις πιθανές συνέπειες για την ευρωζώνη, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι θα είναι «καταστροφικές», υπογραμμίζει ότι σε μια τέτοια ζώνη, «το κλειδί είναι η αλληλεγγύη» μέσω της οποίας μπορεί να αντιμετωπισθεί κάθε σοκ.

    Αναγνώρισε ότι τίποτε πλέον στην ευρωζώνη δεν θα είναι το ίδιο, θα έχουμε ένα πριν και ένα μετά του «ελληνικού προγράμματος».

    Και αυτό διότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη «δημιουργήθηκαν για να βρίσκονται οι χώρες πιο κοντά. Τώρα τους εξωθεί στο να αλληλοσπαράζονται και οι ισχυρότεροι να καταβροχθίζουν τους ασθενέστερους. Είναι η άρνηση της ίδιας της ευρωζώνης που παρακολουθήσαμε μπρος στα μάτια μας» τόνισε.

    Σημείωσε στη συνέχεια ότι πρόκειται για έλλειψη «πολιτικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, όπου η πολιτική ή είναι απούσα ή εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, ένας συνδυασμός που δεν δίνει ποτέ κάτι καλό» κατέληξε ο οικονομολόγος.

    [06] Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη έκθεση που παρουσίασε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αντικείμενο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Την Τρίτη, στην ανάλυσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κατά πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους απ' όσο ήταν πρόθυμες να εξετάσουν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

    "Η άποψη που εκφράζει (το ΔΝΤ) ότι χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα πρέπει να είναι σωστή" δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.

    [07] Αλ. Τσίπρας: Να μοιραστούμε όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης

    «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και καλούμαστε να αποφασίσουμε με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει», δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    «Όλους αυτούς τους πέντε μήνες δώσαμε σκληρό αγώνα, που είχε και λάθη είχε και παραλείψεις. Έχω δηλώσει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη γι΄ αυτόν τον αγώνα», είπε ο κ. Τσίπρας.

    «Προσωπικά αισθάνομαι περήφανος διότι με αυταπάρνηση δώσαμε μάχη δύσκολη όχι μόνο απέναντι στα κατεστημένα συμφέροντα αλλά τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους. Δώσαμε αγώνα που από τη μια ήταν το δίκαιο και από την άλλη ήταν η οικονομική ισχύς. Παρόλα αυτά αφήνουμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτή η σπορά θα καρποφορήσει στην Ευρώπη κάποια στιγμή», ανέφερε.

    «Ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση και μπορεί να καταλάβει τη διαφορά σε όσους δίνουν την άνιση μάχη με την ψυχή τους και σε όσους παραδίδονται αμαχητί», τόνισε ο πρωθυπουργόςγια να προσθέσει: «Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη, εμείς τουλάχιστον αποτελούμε εγγύηση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε πράξεις και παραλείψεις, εμείς δεν θα δεχθούμε κούρεμα ομολόγων ούτε να ξεπουλήσουμε τράπεζες σε μια νύχτα με τη συνευθύνη του εγχώριου πολιτικού συστήματος».

    Ο τόπος χρειάζεται ελπίδα και προοπτική, πρέπει να στηρίξουμε του ανθρώπους του μόχθου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.Δεν κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε για το δίκιο του εργαζόμενου λαού, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.Το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα και θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι σε ό,τι με αφορά και σε ό,τι αφορά το σύνολο, θέλω να πιστεύω και της ΚΟ, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο των λαϊκών στρωμάτων», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

    Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι σε κανέναν από τους πολιτκούς μας αντιπάλους μέσα και έξω από τη χώρα που από την πρώτη στιγμή αυτό που επιδίωκαν και επιθυμούσαν ήταν η επιβεβαίωση της προφητείας να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στον χόνο».

    «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση μέσα στον χρόνο», υπογράμμισε.

    Τόνισε ότι «θα παραμείνουε παρόντες και παρούσες και θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την κοινωνική πλειοψηφία», από τις συνέπειες, όπως είπε, μέτρων «που δεν πιστεύουμε αλλά είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε».

    Ανέφερε ακόμη ότι δεν θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση παρουσιάζοντας ένα succeess story, για να προσθέσει ότι όμως παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, μπορούν να γίνουν απλά πράγματα που θα υπηρετήσουν τις ανάγκες της πλειοψηφίας. Αν θεωρείτε ότι ο εκβιασμός είναι υπαρκτός, τότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μοιραστούμε όλοι μαζί το βάρος της ευθύνης, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Σε ότι με αφορά είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα δραπετεύσω από αυτή τη ευθύνη. Αλλά είμαι ο τελευταίος ο οποίος οικιοθελώς θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντιπάλων. Δηλαδή ο τελευταίος ο οποίος θα προσχωρήσω με τη δική μου επιλογή στο να διευκολύνω το σχέδιο απομάκρυνσης από τα κυβερνητικά έδρανα ετούτης εδώ της κυβέρνησης που έδωσε τον αγώνα με θάρρος, με αξιοπρέπεια , με τόλμη όλους αυτούς τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης».

    [08] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία

    «Αν το είχαν φέρει οι δυνάμεις του μνημονίου θα το είχα καταγγείλει άρθρο άρθρο, το φέρνει, όμως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται και αν αυτός ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν σταματά την επανάληψή του» σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην παρέμβασή της.

    Το Κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι αυτό που θέλει την Αριστερά να χάνει τη δύναμή της και τα συμφέροντα της διαπλοκής να τοποθετούν τις μαριονέτες τους στις θέσεις κλειδιά.

    Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται, η Κ.Ο. πρέπει να τον θωρακίσει και όχι να του ρίξει την χαριστική βολή. Αντί να τον παρακαλάει να την εκβιάσει. Κάτι που δεν έκανε ο πρωθυπουργός προς τιμήν του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2015 - 22:32:20 UTC