Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο
  • [02] Γ. Δραγασάκης : Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά για απόφαση ότι συνεχίζουμε
  • [03] Ευ. Τσακαλώτος: Δύσκολη συμφωνία, αλλά επιτυχία η εξέλιξη σχετικά με το χρέος
  • [04] Το διαστημικό σκάφος New Horizons προσέγγισε τον πλανήτη Πλούτωνα
  • [05] ΠΓΔΜ: Συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης
  • [06] Στην Ιαπωνία θα «ταξιδέψουν» 147 αντικείμενα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [07] Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι
  • [08] Τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής περιόδου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσίασε ο Κώστας Καζάκος
  • [09] Δόθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση να προχωρήσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο
  • [10] Τέλος καριέρας για τον Πάμπλο Αϊμάρ
  • [11] Η Volvo απέκτησε την τεχνογνωσία της Polestar
  • [12] Πρεμιέρα με Αθλέτικ Μπιλμπάο για Μπαρτσελόνα
  • [13] Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

  • [01] Π. Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο

    «Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο. Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η χώρα καταστρέφεται», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι ένα ανύπαρκτο δίλημμα», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    [02] Γ. Δραγασάκης : Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά για απόφαση ότι συνεχίζουμε

    «Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά για απόφαση ότι συνεχίζουμε, έχοντας εξάγει συμπεράσματα, με ανασυγκροτημένες δυνάμεις»δήλωσε οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό«Στο Κόκκινο».

    Μιλώντας για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Δραγασάκης είπε πως«εγκατέλειψαν το πεδίο των επιχειρημάτων και της πολιτικής και κατέφυγαν στον ωμό εκβιασμό»,δηλαδή την προβολή του διλήμματος«Συμφωνία ή Grexit», ενώ πρόσθεσε πως«δεν βρήκαν το θάρρος να παραδεχθούν ότι το πρόγραμμα των τελευταίων πέντε ετών απέτυχε».

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρατήρησε πως η Ελλάδα βρέθηκε να κατηγορείται για απροθυμία να«τηρήσει κανόνες»,αντί να εξαχθεί το σωστό συμπέρασμα, ότι δηλαδή χρειάζεται αλλαγή κανόνων που αποδεικνύονται μη λειτουργικοί ή ανέφικτοι.«Δεν βλέπουν τα ουσιώδη προβλήματα της Ευρώπης, αντιθέτως όλα τα ανάγουν σε ελληνικές ιδιορρυθμίες»είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι η ισπανική και πορτογαλική κυβέρνηση«υπέκυψαν σε στενές κομματικές σκοπιμότητες και τις υπηρέτησαν».

    «Η κυβέρνηση αγωνίστηκε και αγωνίζεται για ένα "άλλο υπόδειγμα στην Ευρώπη".Αυτή η μάχη δεν είναι μονόπρακτο έργο, υλοποιείται με μια ρωγμή εδώ, άλλη εκεί, μια νίκη εδώ, μία ήττα εκεί»ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσε: «την επιθετικότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα την επέδειξαν χώρες που έχουν ήδη υποστεί προγράμματα λιτότητας (όπως πχκράτη της Βαλτικής). Αυτό αποδεικνύει ότι το κυρίαρχο "υπόδειγμα"απαιτεί, η Ευρώπη να λειτουργεί σαν "στρατώνας, όπου ο νεοσύλλεκτος θα υφίσταται ό,τι πέρασαν και οι παλιοί".Σε οικονομικούς - κοινωνικούς όρους, ότι προωθείται ένα μοντέλο "αναζήτησης της ανταγωνιστικότητας μέσω φτωχοποίησης"».

    Υπογράμμισε, επίσης, την συμπαράσταση των ΗΠΑ για το ζήτημα του χρέους λέγοντας πως θα άξιζε ένα«ευχαριστώ»στις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα, που συνέβαλαν στο να αναδειχθεί το ζήτημα του μη βιώσιμου χρέους. Ταυτόχρονα, παρατήρησε, οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ πίεζαν εντονότατα για αρνητικές αλλαγές στα εργασιακά.

    [03] Ευ. Τσακαλώτος: Δύσκολη συμφωνία, αλλά επιτυχία η εξέλιξη σχετικά με το χρέος

    Δύσκολη συμφωνία, η οποία αν και περιέχει υφεσιακά μέτρα, είναι πολύ νωρίς να κριθεί ως προς την αναπτυξιακή της προοπτική, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους εταίρους μας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση - σε συνεδρίαση τεσσάρων επιτροπών της Βουλής - του σχεδίου νόμου«Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)».

    «Ο χρόνος θα δείξει»ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία αν θα λυθεί το θέμα του χρέους και το αν θα υπάρξει η προώθηση ενός δυνατού επενδυτικού πακέτου, καθώς και το πως θα την αντιμετωπίσουν οι Έλληνες τη διαδικασία, αν ο κόσμος το δει από την αισιόδοξη πλευρά ότι έφυγε το grexit για πάντα, μπορεί να δώσει ανάπτυξη. «Αυτή τη συμφωνία θα τη δούμε μετά τη διαπραγμάτευση σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες που θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε το τελικό κείμενο»σημείωσε, για να συμπληρώσει: «τότε, με νηφαλιότητα, θα μπορούμε να την κρίνουμε και προπάντων με γνώμονα τημεσαία τάξη που έχει υποφέρει πολύ».

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τον συμβιβασμό του Γάλλου ομολόγού του Μισέλ Σαπέν, μεταξύ της λαϊκής ετυμηγορίας του ελληνικού λαού και των κανόνων της ΕΕ. Όπως είπε, μετά το δημοψήφισμα, κάναμε διαβούλευση με τα κόμματα για να συνεχίσουμε σε αυτήν τη βάση, αλλά ο συμβιβασμός αυτός δεν ήταν καλοδεχούμενος από όλους. Ανέφερε ως παράδειγμα τον τομέα των εργασιακών σχέσεων, για τον οποίο οι πιέσεις προς την κυβέρνηση ήταν για μέτρα όπως και πριν.

    Σχετικά με τη συμφωνία, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι περιέχει και μεταρρυθμίσεις με υφεσιακή νεο-φιλελεύθερη κατεύθυνση και με αμφίβολα αναπτυξιακά αποτελέσματα, όπως και άλλα μέτρα με κατεύθυνση αναδιανεμητική (π.χ. εισφορά αλληλεγγύης), αν και, όπως είπε, «δυστυχώς δεν περάσαμε όλα αυτά που θέλαμε».

    Στο μεσοπρόθεσμο επίπεδο, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόγραμμα που μας ζήτησαν, το μεταφράσαμε σε μέτρα για το μετασχηματισμό του κράτους που χρειάζεται η χώρα»,ενώ χαρακτήρισε επιτυχία της διαπραγμάτευσης την υπόσχεση σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, μετά την πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος. «Έχουμε μια υπόσχεση για το χρέος, πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε καμία τέτοια υπόσχεση»συμπλήρωσε.

    Εξάλλου, σημείωσε τη σημασία που έχει το ότι ο ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα παραμένει στο 13%, και για φάρμακα, βιβλία και εφημερίδες στο 6%. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε παράλογο από την πλευρά των θεσμών να μην μετρήσει η αύξηση της εισπραξιμότητας στα έσοδα από τον ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι αν αυτό ισχύσει θα μπορέσει να βοηθήσει στην αλλαγή των συντελεστών, στο μέλλον ή σε κάποια άλλη παρόμοια επιλογή.

    [04] Το διαστημικό σκάφος New Horizons προσέγγισε τον πλανήτη Πλούτωνα

    Το διαστημόπλοιο New Horizons, που ξεκίνησε την αποστολή του στις αρχές του 2006, έγραψε χθες ιστορία αφού κατάφερε να προσεγγίσει τον Πλούτωνα έπειτα από ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα διανύοντας μία απόσταση μεγαλύτερη των πέντε δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

    Η επιτυχία αυτής της αποστολής που κόστισε 700 εκατομμύρια δολάρια επέτρεψε στη NASA να συλλέξει τον μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών για τον μικροσκοπικό πλανήτη, που είναι πολύ απομακρυσμένος και για τον οποίο ελάχιστα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

    Ταξιδεύοντας με μία ταχύτητα μεγαλύτερη των 49.300 χλμ. την ώρα, το New Horizons πέρασε σε απόσταση περίπου 12.400 χλμ. από τον Πλούτωνα γύρω στις 11:48 χθες ώρα Γκρίνουιτς (02:48 σήμερα ώρα Ελλάδας).

    Ωστόσο οι τεχνικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας έπρεπε να κάνουν υπομονή όλη την ημέρα προτού λάβουν τη μετάδοση του διαστημοπλοίου που επιβεβαίωνε την καλή του κατάσταση και άρα την επιτυχία της αποστολής, ένα μήνυμα που έλαβαν με μεγάλη ανακούφιση στις 20:52 της Τρίτης (03:52 σήμερα ώρα Ελλάδας).

    [05] ΠΓΔΜ: Συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης

    Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη μεσολάβηση του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, μέσω της οποίας θα δρομολογηθεί η επίλυση της πολιτικής κρίσης που μαστίζει την ΠΓΔΜ, εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν.

    Ωστόσο, ο Νίκολα Γκρούεφσκι και ο Ζόραν Ζάεβ ερμήνευσαν το αποτέλεσμα της συμφωνίας από διαφορετική οπτική γωνία, προφανώς για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη διεθνή κοινότητα για τη συμβολή της στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας.

    Η συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ (Νίκολα Γκρούεφσκι του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, Ζόραν Ζάεβ του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση/SDSM, Αλί Αχμέτι του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI και Μεντούχ Θάτσι του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών) προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών στις 24 Απριλίου 2016.

    [06] Στην Ιαπωνία θα «ταξιδέψουν» 147 αντικείμενα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Εκατόν σαράντα επτά αρχαία αντικείμενα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «The Golden Legend», στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο, στο Miyagi Museum of Art στην πόλη Σεντάι και στο Aichiprefectural Museum of Art στην πόλη Ναγκόια, από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

    Θα παρουσιαστούν συνολικά 225 αντικείμενα - αρχαία και νεότερα - από Μουσεία της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.

    Με αφορμή τον μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος, που υπαινίσσεται αναφορές σχετικές με την παραγωγή και την κατεργασία του χρυσού στην αρχαιότητα, τα εκθέματα αφηγούνται την διασπορά και την κορύφωση της αρχαίας τέχνης του χρυσού από την προϊστορική περίοδο ως το τέλος της αρχαιότητας, μεταξύ των πολιτισμών του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου.

    Στα έργα που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο περιλαμβάνονται, χρυσά περιδέραια, πόρπες, ενώτια, δακτυλίδια και άλλα χρυσά κοσμήματα, καθώς και εργαλεία επεξεργασίας χρυσού.

    [07] Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι

    Η κρίση κρίση αλλά και τα θρίλερ θρίλερ! Οι αναγνώστες του καλοκαιριού, που θέλουν να ξεφύγουν λίγο από τον ζόφο των ημερών, μπορούν να συμβουλευθούν το παρακάτω ανθολόγιο για τους τίτλους βιβλίων ξένης αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και ελληνικής. Είναι αναγνώσματα για την παραλία, το βουνό ή το σπίτι που εκδόθηκαν πρόσφατα.

    Πρόκειται για έργα συγγραφέων τα οποία συνδυάζουν την κλασική γραφή του αστυνομικού μυστηρίου αλλά και ένα είδος βιωματικού ρεπορτάζ, όπως αυτό που έκανε η Αυστριακή Μπέρνχαρντη οποία για να γράψει το μυθιστόρημά της«Κυρία Θάνατος»εργάστηκε επί ένα εξάμηνο ως βοηθός σε γραφείο τελετών.

    Και βέβαια, αναφερόμαστε σε δυσθεώρητες- για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα - πωλήσεις, όπως το γεμάτο εκπλήξεις έργο του Τζέϊμς Πάτερσον«Τελευταία ευχή»που έχει πουλήσει 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο!

    Ερωτικά εγκλήματα

    συλλογικό έργο(εκδ.Πατάκης)

    Οκτώ συγγραφείς αφηγούνται εγκλήματα πάθους και εξιχνιάζουν ιστορίες ερωτικής απόγνωσης. Ο Γιάννης Ατζακάς, η Ελένη Γιαννακάκη, ο Κώστας Καβανόζης, ο Χρίστος Κυθρεώτης, η Μαρία Μήτσορα, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Χρήστος Οικονόμου και η Σώτη Τριανταφύλλουγράφουν από ένα διήγημα, όπου η ερωτογραφία διασταυρώνεται με τη noir γραφή,κλίνονταςάλλοτε προς τον σκληρό ρεαλισμό ή την παραμυθητικήαφήγηση,άλλοτε προς τη σκοτεινή παρωδία ή την αλλόκοτη περιπέτεια κι άλλοτε προς την υπερβατική πρόζα ή την κοινωνική σάτιρα. Όταν η ερωτική παραφορά οδηγεί τους ήρωες στη ρίζα του κακού, στη ρίζα της ύπαρξης...

    Ο προσκυνητής

    Τerry Hayes (εκδ.Διόπτρα)

    «Προσκυνητής»είναι το κωδικό όνομα ενός άντρα του οποίου την αληθινή ταυτότητα γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Ένας άντρας που δεν υπάρχει σε καμία βάση δεδομένων - ένα φάντασμα. Υιοθετημένος γιος ενός Αμερικανού εκατομμυριούχου, είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως επικεφαλής ενός σημαντικού κατασκοπικού τμήματος των ΗΠΑ, μέχρι την«συνταξιοδότησή»του. Κρυμμένος πίσω από μια νέα ταυτότητα συγγράφει ένα βιβλίο για την ιατροδικαστική και αστυνομική έρευνα και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στο Παρίσι, μέχρι τη στιγμή που το καθήκον τον καλεί να δραστηριοποιηθεί ξανά. Ένας από τους λίγους ανθρώπους που έσπασε τον κλοιό της απομόνωσής του, ο ντετέκτιβ Μπεν Μπράντλεϊ, τον καλεί να του δώσει την γνώμη του για ένα έγκλημα που δείχνει ότι έχει εκτελεστεί από έναν ευφυέστατο εγκέφαλο και το οποίο περιλαμβάνει πολλά σοκαριστικά στοιχεία: το θύμα πλέει σε μια μπανιέρα από οξύ, αφαιρώντας κάθε στοιχείο αναγνώρισης, χαρακτηριστικά προσώπου και δακτυλικά αποτυπώματα. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο για τον Προσκυνητή είναι το γεγονός ότι η γυναίκα -όπως όλα δείχνουν- εγκληματίας έχει εμπνευστεί από το βιβλίο του.

    Τελευταία ευχή

    Τζέιμς Πάτερσον και Λίζα Μάρκλουντ (εκδ.Μεταίχμιο)

    Ο αστυνομικός ερευνητής Τζέικομπ Κάνον περιοδεύει στις πιο υπέροχες πόλεις της Ευρώπης. Όμως σκοπός του ταξιδιού του δεν είναι τα αξιοθέατα. Ο Κάνον βλέπει τα μουσεία, τους ναούς και τα μπιστρό μέσα από τα μάτια του φονιά της κόρης του. Η Κίμι, η κόρη του νεοϋορκέζου αστυνομικού, δολοφονήθηκε μαζί με τον φίλο της, όσο έκαναν διακοπές στη Ρώμη. Από τότε, μια σειρά από δολοφονίες ζευγαριών σημειώνονται στο Παρίσι, την Κοπεγχάγη, τη Φρανκφούρτη, τη Στοκχόλμη. Το μόνο που συνδέει αυτούς τους φόνους είναι μια καρτ ποστάλ που αποστέλλεται σε κάποια τοπική εφημερίδα λίγες μέρες πριν βρεθούν νεκρά τα επόμενα θύματα. Ο Κάνον θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Ντέσι Λάρσον, τη σουηδή ρεπόρτερ που έλαβε την τελευταία καρτ ποστάλ, και μαζί θα επιδοθούν στο κυνήγι των δολοφόνων.

    [08] Τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής περιόδου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσίασε ο Κώστας Καζάκος

    Τον προγραμματισμό της νέας θεατρικής περιόδου παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, με έμφαση στο κλασικό ρεπερτόριο, στη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και στις εκπαιδευτικές δράσεις, δίνοντας παράλληλα, βήμα στις τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις.

    Η πρώτη παράσταση που θα ανέβει στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, θα είναι «Η ζωή του Γαλιλαίου», του Μπέρτολτ Μπρέχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, μουσική Διονύση Τσακνή και σκηνικά - κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου. Οι πρόβες της κεντρικής θεατρικής παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Αυγούστου, με την προοπτική να ανέβει στο δημοτικό θέατρο, στα μέσα Οκτωβρίου.

    Επίσης, ο νεανικός θίασος «Αρμα Θέσπιδος - Θέατρο Εκτός Σκηνής», με υπεύθυνο τον πατρινό ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα Χρήστο Στρέπκο, θα παρουσιάσει τρία μονόπρακτα του Αντον Τσέχωφ, την «Επέτειο», την «Αρκούδα» και την «Πρόταση Γάμου», περιοδεύοντας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

    Ακόμη, η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη θα αναλάβει την παιδική και εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, ενώ θα επιλέξει και θα σκηνοθετήσει ένα σύγχρονο έργο για μικρούς και μεγάλους.

    Επίσης, αναβαθμισμένα θα είναι τα θεατροπαιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 ετών, τα οποία θα ξεκινήσουν πάλι από τον Οκτώβριο, με υπεύθυνη την θεατρολόγο Γιούλη Δούβου.

    Όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κώστας Καζάκος, οι θεατρικές δουλειές που θα ανέβουν, θα στελεχώνονται από ντόπιο δυναμικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα έχει καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου. Ειλικρινά, δεν ήξερα πόσοι ικανότατοι ηθοποιοί ζουν στην Πάτρα, οι οποίοι εν πολλοίς μένουν αναξιοποίητοι. Μακροπρόθεσμος λοιπόν στόχος μας θα είναι η δημιουργία ενός μόνιμου σταθερού πυρήνα ηθοποιών, οι οποίοι ζουν και έχουν φτιάξει εδώ τη ζωή τους και θα επανδρώνουν τα έργα που θα ανεβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας».

    [09] Δόθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση να προχωρήσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο

    Με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, να εξηγεί στη συνεδρίαση των τεσσάρων κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ότι απαιτείται να δοθεί εντολή στους τρεις υπουργούς και τον πρωθυπουργό να διαπραγματευθούν το καινούργιο δάνειο με τον ESM ως συνέχεια της διαπραγμάτευσης και πως χρειάζονται κάποια προαπαιτούμενα για να αρχίσει η διαπραγμάτευση, δόθηκε κατά πλειοψηφία η έγκριση να προχωρήσει ως κατεπείγον το νομοσχέδιο.

    Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε πως αύριο υπάρχειEurogroupπου χρειάζεταινα επικυρώσει τα προαπαιτούμενα, που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, για να μπορούν κάποιες χώρες να πάνε στα δικά τους Κοινοβούλια έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως η σημερινή ημέρα και η 22η Ιουλίου είναι ημέρες ορόσημα για τη συμφωνία και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο σήμερα να γίνει η συζήτηση στη Βουλή.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης η έγκριση όλων των δεσμεύσεων, που περιέχονται στη δήλωση της Συνόδου, και η νομική εφαρμογή μέτρων, που έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα αποτελούν προαπαιτούμενα για τρεις λόγους. Ο πρώτος αφορά στην ενδιάμεση χρηματοδότηση της χώρας, ο δεύτερος στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την σύναψη του νέου προγράμματος και ο τρίτος στην σταδιακή αποκατάσταση της ισορροπίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ζήτησε ωστόσο από την κυβέρνηση να ενσωματώσει στο σχέδιο νόμου τα ακριβή κείμενα της συμφωνίας στα αγγλικά και τα ελληνικά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕ, και ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προβεί σε νομοτεχνικές βελτιώσεις με δεδομένο ότι το περιεχόμενο των κειμένων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν μικρές αλλά ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, όπως για τον χρόνο έναρξης του αυξημένου ΦΠΑ που μετατοπίστηκε προς το δυσμενέστερο.

    Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης αφού έκανε λόγο για προχειρότητα της κυβέρνησης - η οποία καταγράφηκε στις διαφορές ανάμεσα στην Έκθεση του ΓΛΚ και το νομοσχέδιο και στο ότι δεν έλαβε υπόψη ότι χρειάζεται γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με τα συνταξιοδοτικά - ζήτησε να ενημερωθεί αν οι διατάξεις που αφαιρέθηκαν θα επανεισαχθούν στις 22 Ιουλίου με το επόμενο νομοσχέδιο.

    Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές μόνο που το Μνημόνιο το φέρνει τώρα ο κ. Τσίπρας με υπερταχείες διαδικασίες για να μην μπορέσουμε να τοποθετηθούμε στα νέα μέτρα που«έρχονται ως οδοστρωτήρας να ισοπεδώσουν τα λαϊκά στρώματα».

    Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δ. Καμμένος αφού εξήγησε πως είναι λογικό να στηριχθεί το κατεπείγον της διαδικασίας, ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση για το ζήτημα της επιλογής του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης πρότεινε τοάρθρο 1 να περάσει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου με μία βελτίωση, επειδή με αυτό κυρώνεται η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ευρωζώνης (Eurosummit).

    Από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία στήριξε επίσης την διαδικασία, είπε πως δεν νομίζει ότι κανείς που κατανοεί τους λόγους του κατεπείγοντος«θα ζητούσε στην ουσία να σβηστεί η υπογραφή του πρωθυπουργού»,όπως κατά την εκτίμησή της έκανε ο προηγούμενος εισηγητής.

    [10] Τέλος καριέρας για τον Πάμπλο Αϊμάρ

    Τίτλοι τέλους για την καριέρα του Πάμπλο Αϊμάρ. Ο Αργεντινός σταρ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών, έχοντας φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας 52 φορές και έχοντας πετύχει 8 γκολ. Ο Αϊμάρ αντέδρασε κατ' αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του άλλοτε συμπαίκτη και νυν προπονητή του στη Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο, να τον αφήσει εκτός αποστολής στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την Γκουαρανί. Η ομάδα του Μπουένος Αϊρες επικράτησε με 2-0 και είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.

    «Με ενημέρωσαν ότι δεν θα βρίσκομαι στη λίστα του Κόπα Λιμπερταδόρες και το καταλαβαίνω. Δεν θέλω να καταλαμβάνω θέση που πιθανόν είναι για άλλον παίκτη. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω να αγωνίζομαι επαγγελματικά» ανέφερε σε μήνυμα προς τους συμπαίκτες του ο Αϊμάρ, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες των Ρίβερ Πλέιτ, Βαλένθια, Σαραγόσα, Μπενφίκα, καθώς και της Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ από τη Μαλαισία.

    [11] Η Volvo απέκτησε την τεχνογνωσία της Polestar

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τις καλύτερες λύσεις, για να βελτιώσουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά των μοντέλων τους και να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Στόχος τους είναι η ικανοποίηση του οδηγού, που θέλει να δαμάσει τη μεταλλική μάζα και να βρει τα όρια της κατασκευής. Οι οίκοι βελτιώσεων, παρά την οικονομική κρίση, εξακολουθούν να αναπτύσσουν προγράμματα αναβάθμισης των βασικών μοντέλων και να προσεφέρουν απλόχερα την χαρά της οδήγησης. Η τελευταία είδηση από τον χώρο των ειδικών μετατροπών είναι η απόκτηση της Polestar από την Volvo.

    Η σουηδική μάρκα αγόρασε του 100% των μετοχών της Polestar, Η επίσης σουηδική εταιρεία αναβάθμισης των αυτοκινήτων πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά στη μοναδική σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volvo να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ονομασία Polestar για όλα τα μοντέλα της υψηλών επιδόσεων.

    Η εξαγορά θα επιτρέψει στη Polestar να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον την υβριδική τεχνολογία (Twin Engine), που έχει αναπτύξει η μάρκα, για τη δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η σουηδική μάρκα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και πρωτοπόρος στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων. Η μάρκα, εξελίσσει και κατασκευάζει μερικά από τα πιο ισχυρά και φιλικά στο περιβάλλον υβριδικά συστήματα.

    Η Volvo και η Polestar έχουν μία μεγάλη κοινή πορεία. Συνεργάζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1996 και παρουσίασαν πρόσφατα εκδόσεις Polestar μοντέλων της μάρκας, που συνδυάζουν την άνεση με την υψηλή ισχύ και την οδηγική εμπειρία.

    Η Volvo υπολογίζει σε πώληση 750 περίπου S60 Polestar και V60 Polestar για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά, οι πωλήσεις υψηλών επιδόσεων μοντέλων Polestar το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τις 1.500. Σε αυτά τα νούμερα δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις των βελτιωτικών πακέτων.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Πρεμιέρα με Αθλέτικ Μπιλμπάο για Μπαρτσελόνα

    Το «ταξίδι» της Μπαρτσελόνα για την υπεράσπιση του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα και την κατάκτηση του για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια θα αρχίσει από το Μπιλμπάο, καθώς η πρεμιέρα της Primera Division 2015-16 τη φέρνει αντιμέτωπη με την Αθλέτικ (22-23/8), όπως προέκυψε από την κλήρωση. Εκτός έδρας θα δοκιμαστεί και η Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς καλείται να περάσει το εμπόδιο της «νεοφώτιστης», Σπόρτινγκ Χιχόν.

    [13] Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

    Για 2η διαδοχική χρονιά και 3η στην καριέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχτηκε νικητής του Γουίμπλεντον. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 3-1 σετ (7-6, 6-7, 6-4, 6-3) του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό και υπερασπίστηκε τον τίτλο του, αφού και πέρυσι οι δυο τους ήταν οι φιναλίστ. To No 1 στην παγκόσμια κατάταξη αύξησε σε 9 τους τίτλους του σε grand slam, μετά από μία «μάχη» που διήρκεσε 2 ώρες και 56 λεπτά.

    Αυτή ήταν η 7η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ελβετού τενίστα στις 13 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε grand slam, ενώ τον ισοφάρισε σε νίκες (από 20 έκαστος) στους 40 μεταξύ τους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε τίτλους Γουίμπλεντον και τον προπονητή του, Μπόρις Μπέκερ που είχε επίσης αναδειχτεί τρεις φορές νικητής στο Λονδίνο.

    Το Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρότζερ Φέντερερ δεν κατάφερε να αυξήσει σε 8 τα τρόπαιά του (θα αποτελούσε ρεκόρ) στο γκραν σλαμ του Λονδίνου (7 τρόπαια σε 11 τελικούς με το σημερινό) και έμεινε με τελευταία κατάκτηση αυτή του 2012. Πέρυσι, ο «Νόλε» είχε στεφθεί νικητής ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι, με 3-2 σετ.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2007 που ένας τενίστας κατακτά δύο διαδοχικούς τίτλους Γούμπλεντον. Τότε, ο σημερινός ηττημένος Ρότζερ Φέντερερ είχε πανηγυρίσει τον 5ο διαδοχικό τίτλο του στο Γουίμπλεντον (2003-2007).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 July 2015 - 10:32:15 UTC