Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ηχηρό μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος
  • [02] Το πολιτικό τέρας της λιτότητας
  • [03] Επικροτώ το ΟΧΙ των Ελλήνων, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ
  • [05] Κομισιόν: Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
  • [06] Έβαλντ Νοβότνι:Δεν μπορεί κανείς να κρατά τις τράπεζες κλειστές επ' αόριστον
  • [07] Να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ, ζητούν οι Ολλανδοί Σοσιαλιστές
  • [08] Αλλαγή πολιτικής ατζέντας στην Ευρώπη, ζητά ο Ματέο Ρέντσι
  • [09] Α.Τσίπρας: Να συνδράμουν οι πολιτικοί αρχηγοί για μια βιώσιμη λύση
  • [10] Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν
  • [11] Βερολίνο: Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, πολλά θα εξαρτηθούν από την Αθήνα

  • [01] Το ηχηρό μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος

    του Αντώνη Λιάκου*

    Η συντριπτική νίκη του ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα έχει πολλαπλή σημασία, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Σε μια εποχή που θα την χαρακτηρίζαμε αντι- ηρωϊκή, κανείς δεν περίμενε ότι με κλειστές τις τράπεζες, εξαιτίας της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και με ευθείες απειλές από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών για έξωση από την ευρωζώνη και την ΕΕ, οι πολίτες της Ελλάδας θα έδιναν αυτή την ευρεία νίκη στο ΟΧΙ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μια σαφής πρόκληση προς το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες κορυφής, στις οποίες τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου έχουν αποκτήσει σαφή προτεραιότητα σε σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η απάντηση του ελληνικού δημοψηφίσματος θέτει με δύναμη το ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε; Ποια προοπτική για τις κοινωνίες μας; Το ελληνικό δημοψήφισμα δεν απάντησε μόνο στην ταπείνωση και στον εκφοβισμό που δέχτηκε ένας ολόκληρος λαός. Θέτει επίσης τα ερωτήματα: Έχει λόγο η δημοκρατία στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η οικονομική πολιτική; Πώς ορίζεται η κυριαρχία; Μέσω της έκφρασης της βούλησης του λαού ή μέσω της εμπιστοσύνης των αγορών και των κλειστών κύκλων των τραπεζιτών; Αυτά τα βασικά ερωτήματα αφορούν όλους τους λαούς της Ευρώπης, αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.

    Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Από την αρχή της κρίσης, υπάρχει στα διεθνή μέσα μια εσφαλμένη εικόνα του τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών πιστεύουν ότι οι Έλληνες δανείστηκαν και δανείζονται γιατί ζουν πλουσιοπάροχα και δεν παράγουν. Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα, τα δάνεια σε ποσοστό 90% δόθηκαν για να στηρίξουν τις τράπεζες και κυρίως για να δημιουργήσουν μια ζώνη ώστε να μην μολυνθεί η ευρωπαϊκή οικονομία από την ελληνική. Δάνεια επί δανείων δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εξέλθει. Τώρα, θα τεθεί το δίλημμα: Να δημιουργηθεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από την Ελλάδα, ώστε να μην επεκταθεί η αμφισβήτηση και στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς ή να τεθούν οι βάσεις μιας βιώσιμης αντιμετώπισης της κρίσης; «Καλύτερα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, παρά ο κίνδυνος μετάδοσης της πολιτικής ενάντια στις μεταρρυθμίσεις» γράφει το κύριο άρθρο της Wall Street Journal, ενώ οι New York Times υποστηρίζουν πως «αν οι Ευρωπαίοι ανεχτούν τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, θα θέσουν ένα κακό παράδειγμα για οποιαδήποτε άλλη χώρα θελήσει να αμφισβητήσει τις δομές της ΕΕ. Αν αρνηθούν, θα καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η χώρα θα βγει από το ευρώ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ευρωζώνη είναι εύθραυστη.» [Now Europe Must Decide Whether to Make an Example of Greece].

    Είναι σίγουρο, ότι η πρώτη επιλογή δεν θα στοιχίσει λιγότερο από τη δεύτερη. Ίσα-ίσα το αντίθετο, όπως έδειξε η πεντάχρονη ιστορία της κρίσης. Η δεύτερη όμως, ανταποκρίνεται περισσότερο στα συμφέροντα του γερμανικού κατεστημένου, και της ευρωγραφειοκρατίας. Ωστόσο, το «ελληνικό κακό» (mal grec) δεν πρόκειται να περιοριστεί στα ελληνικά σύνορα. Το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι υπερβολικά ηχηρό, για να αποσιωπηθεί.

  • Ο Αντώνης Λιάκος είναι ιστορικός.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [02] Το πολιτικό τέρας της λιτότητας

    του Χουάν Ντομίνγο Σάντσεθ Εστόπ*

    Ένα πολιτικό «τέρας» διαπερνά σήμερα, απ΄ άκρου εις άκρον την Ισπανία της κρίσης και της λιτότητας. Το «τέρας» τούτο, ωσάν τον Πρωτέα, αλλάζει μορφές και εγκλιματίζεται σε όλες τις συνθήκες. Είναι ικανό να μεταμορφώνεται. Αρχικά, στα 2011, ονομάσθηκε 15Μ (Μαΐου), σε ανάμνηση των καταλήψεων στις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων, κατόπιν μετονομάστηκε σε Podemos κι έτσι απέκτησε μία νέα διάσταση: Πλέον, δεν αποτελούσε απλώς ένα ευρύ βήμα πολιτικού διαλόγου, ανοικτό σε όλους, αλλά επίσης ένα εργαλείο για να τελειώνουμε με την κακή διακυβέρνηση και για να προσελκύσουμε κανονικούς ανθρώπους σε θεσμικούς ρόλους. Κατ' αρχάς το πέτυχε στις ευρωεκλογές, περνώντας από το τίποτα στους πέντε βουλευτές. Κατόπιν, συνέχισε ακάθεκτη η άνοδός του στις δημοσκοπήσεις, φθάνοντας να γίνει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Αυτό οδήγησε στην εξομάλυνση του Podemos ως κόμματος και το μετέτρεψε σε μεγάλο βαθμό σε μία εκλογική μηχανή, χάνοντας κατ? αυτόν τον τρόπο όποια κληρονομιά έφερε από την 15Μ: Τη φρεσκάδα του, τον πλουραλισμό και τον οριζόντιο χαρακτήρα της δομής του.

    Όλα τα κόμματα, καταπώς μας διδάσκει ο Λουί Αλτουσέρ, αποτελούν ένα στοιχείο του κρατικού πολιτικού μηχανισμού και καθορίζονται στο «πολιτικό παιχνίδι, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα κατ΄ ακριβή αντιστοιχία, όπως σ' ένα γλωσσολογικό σύστημα τα διακριτά τους στοιχεία καθορίζονται σε αντίθεση με τα καταστατικά τους χαρακτηριστικά». Μολαταύτα, η έκπληξη ήλθε με τις δημοτικές εκλογές, όπου οι υποψηφιότητες που στηρίχθηκαν από τους Podemos - εντούτοις δεν εντάσσονταν πλήρως στους Podemos - κέρδισαν τις εκλογές στις κυριότερες πόλεις της χώρας. Αυτό απέδειξε πως μία οργάνωση που ευαγγελίζεται τη μεταβολή του πολιτικού συστήματος, δε μπορεί να βρίσκεται μόνον στο εσωτερικό του, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να παραμένει κι εκτός του, διαταράσσοντάς το με στοιχεία που το σύστημα δεν μπορεί να επεξεργαστεί.

    Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις βουλευτικές εκλογές. Μία ευρεία πλειοψηφία της λαϊκής εκλογικής βάσης σήμερα απαιτεί διαφάνεια, πλουραλισμό και μία σύγκλιση όλων των δυνάμεων που εναντιώνονται στη λιτότητα και τη λεηλασία της χώρας. Μόνο μία πολυφωνική δομή που, όπως συνέβη στις δημοτικές εκλογές, θα εγκαθιδρύει εκ νέου τον άμεσο διάλογο με την κοινωνία έχει πραγματικές δυνατότητες να κερδίσει και να επεκτείνει το κίνημα που είχε απαρχή του τον ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη πλευρά της Μεσογείου. Αυτή η δομή δε μπορεί να είναι ένα κόμμα, όπως όλα τα υπόλοιπα, ούτε όμως κι ένα σύνολο κομμάτων, αλλά ένα καινούργιο «τέρας», ένα Podemos πολυσυλλεκτικό, μεταμορφωμένο σε μία Λερναία Ύδρα με χίλιες κεφαλές. Σ' εκείνο το αντιπροσωπευτικό θηρίο του λαού, σύμφωνα με όλους τους ολιγάρχες, από τον Πλάτωνα ίσαμε τις μέρες μας, που τόσο αυτοί φοβούνται.

  • Ο Χουάν Ντομίνγο Σάντσεθ Εστόπ είναι Ισπανός φιλόσοφος και ιδρυτικό μέλος του Podemos.

    Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Ιδέες και Απόψεις» του ΑΠΕ- ΜΠΕ δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του πρακτορείου.

    [03] Επικροτώ το ΟΧΙ των Ελλήνων, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς

    Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016, εξέφρασε την στήριξή του προς τους Έλληνες που καταψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής τις απαιτήσεις των πιστωτών για μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα νέα δάνεια, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico.

    «Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας που είπε ΟΧΙ σε περισσότερη λιτότητα για τους φτωχούς, τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους», ανέφερε ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του.

    «Σε ένα κόσμο μαζικού πλούτου και εισοδηματικής ανισότητας, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να οικοδομήσει μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα, όχι περισσότερη ανεργία και βάσανα» προσθέτει στη δήλωσή του ο Σάντερς, ο οποίος δηλώνει δημοκρατικός σοσιαλιστής και εκλέγεται ως ανεξάρτητος.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    [05] Κομισιόν: Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

    Το ΟΧΙ δυστυχώς μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Λαμβάνουμε υπόψη και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπε ο Ντομπροφσκις ο οποίος κατηγόρησε παράλληλα τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση για τις οικονομικές πολιτικές της.

    Ανέφερε επίσης ότι η ζώνη του ευρώ δεν αντιμετωπίζει κινδύνους λόγω του ελληνικού ζητήματος, ενώ σημείωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Ανέφερε επίσης ότι η ερώτηση που τέθηκε στο δημοψήφισμα δεν ήταν έγκυρη

    [06] Έβαλντ Νοβότνι:Δεν μπορεί κανείς να κρατά τις τράπεζες κλειστές επ' αόριστον

    Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα δεν διευκολύνουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο να αλλάξει τη στάση της για την έκτακτη χρηματοδότηση, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    «Είμαι πεπεισμένος πως ό,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι σωστό και συνάδει με τους κανόνες μας. Αλλά πρέπει κανείς κάθε φορά να παίρνει νέες αποφάσεις. Φοβάμαι πως η εξέλιξη στην Ελλάδα δεν το καθιστά αυτό ευκολότερο για εμάς», δήλωσε ο Νοβότνι, που είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό ORF, σχολιάζοντας την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA).

    «Είναι φανερό ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών τείνει να εξαντληθεί» δήλωσε προσθέτοντας, ωστόσο: «Δεν μπορεί κανείς να κρατά τις τράπεζες κλειστές επ? αόριστον».

    [07] Να παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ, ζητούν οι Ολλανδοί Σοσιαλιστές

    Την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, μετά την απόρριψη από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο χθεσινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα των όρων ενός σχεδίου διάσωσης που βοήθησε ο ίδιος να συνταχθεί, ζήτησε σήμερα ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας Εμίλ Ρέμερ.

    Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, υποστηριζόταν μέχρι σήμερα από τα περισσότερα ολλανδικά πολιτικά κόμματα για την ασυμβίβαστη προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

    Ωστόσο σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS Radio, ο Εμίλ Ρέμερ επέκρινε την πολιτική που υιοθετεί ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την "κακή οικονομική πολιτική" και "κοινωνικά ανεύθυνη".

    "Είναι σχεδόν αδύνατο γι'αυτόν να συνεχίσει να παίρνει θέση στο τραπέζι" μετά την απόρριψη των όρων από ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, σημείωσε ο Ρέμερ.

    Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών επισήμανε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα προκειμένου να διευκολύνει τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό. "Θα ήταν καλό να συμβεί κάτι τέτοιο και από την ευρωπαϊκή πλευρά", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ρέμερ θα ερχόταν δεύτερο, μετά τους Φιλελεύθερους του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

    Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης ότι οι Ολλανδοί ψηφοφόροι θέλουν σε ποσοστό 50% την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 41%.

    Ο Ντάισελμπλουμ επιδιώκει την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup μετά την εκπνοή της θητείας του στις 21 Ιουλίου. Αντίπαλός του στην κούρσα αυτή είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος.

    [08] Αλλαγή πολιτικής ατζέντας στην Ευρώπη, ζητά ο Ματέο Ρέντσι

    «Να βρεθεί οριστικός τρόπος για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας» ζητά μέσω της σελίδας του στο Facebook o Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

    Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός γράφει:

    «Υπάρχουν δυο ανοιχτά εργοτάξια με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.

    Το πρώτο αφορά την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη, σαφώς, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συναντήσεις θα πρέπει να υποδείξουν έναν οριστικό τρόπο για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Το δεύτερο, ακόμη πιο σαγηνευτικό και δύσκολο, αλλά που δεν παίρνει άλλη αναβολή, είναι το εργοτάξιο της Ευρώπης. Εδώ και μήνες επιμένουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνον για λιτότητα και προϋπολογισμούς, αλλά για ανάπτυξη, υποδομές, κοινές πολιτικές για την μετανάστευση, τον εκσυγχρονισμό, το περιβάλλον. Με μια λέξη: πολιτική, όχι μόνον παραμέτρους. Αξίες, όχι μόνον αριθμούς.

    Αν μείνουμε ακίνητοι, εγκλωβισμένοι σε γραφειοκρατίες και κανονισμούς, η Ευρώπη τέλειωσε.

    Το να ανοικοδομήσουμε μια διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσουμε να το πράξουμε, όλοι μαζί. Η Ιταλία θα καταβάλλει την προσπάθεια που της αναλογεί.

    [09] Α.Τσίπρας: Να συνδράμουν οι πολιτικοί αρχηγοί για μια βιώσιμη λύση

    Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη σύσκεψη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [10] Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με τον Β. Πούτιν

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πουτιν ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα να συνομιλήσουν.

    Η συζήτηση των δύο ηγετών έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [11] Βερολίνο: Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, πολλά θα εξαρτηθούν από την Αθήνα

    «Λαμβάνουμε υπόψη και σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα. Βεβαίως παραμένει η κυβέρνηση πρόθυμη για συζητήσεις, όπως το είπε και η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

    Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά διευκρίνισε ότι «εν όψει της χθεσινής απόφασης των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν αυτή τν στιγμή οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

    «Το χθεσινό ΟΧΙ είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες σε πρόγραμμα, ότι αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια αλληλοσυνδέονται. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει αυτή την αρχή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε: «Παραμένει αμετάβλητη η πεποίθησή μας ότι, εάν ακολουθήσουμε αυτή την αρχή, μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πρόοδο, όπως το καταφέραμε ξεκάθαρα σε άλλες χώρες. Θα πρέπει τώρα στην Ευρώπη να συζητήσουμε πολύ, να διερευνήσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Σε όλα αυτά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες προτάσεις θα θέσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 July 2015 - 12:32:19 UTC