Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στο Σύνταγμα
  • [02] Διαγραφή Κ. Δαμαβολίτη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ
  • [03] Τσίπρας: Οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία
  • [04] Ντάισελμπλουμ: Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν θα βοηθήσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας
  • [05] Ρ. Πρόντι: Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη
  • [06] Ανοιχτά τα διόδια ενόψει του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης
  • [07] Διακήρυξη 85 προσωπικοτήτων υπέρ του «Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ»
  • [08] Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο, ο Τσίπρας έχει δίκιο, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γαβράς
  • [09] Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού υπογράφουν κείμενο του ΟΧΙ
  • [10] Ν.Παππάς: Θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα
  • [11] Πάνος Καμμένος:Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει
  • [12] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα
  • [13] Ρομπότ σκότωσε έναν εργάτη σε εργοστάσιο της Volkswagen στη Γερμανία
  • [14] Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μεταγραφής ο Μιλιβόγεβιτς

  • [01] Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στο Σύνταγμα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19:30, στην Πλατεία Συντάγματος.

    «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων» αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «το "ΟΧΙ" θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μίας συμφωνίας που θα ανοίγει μία νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

    «Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Επιδιώκουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να μιλάμε και να αποφασίζουμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε τα σχέδια» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το "ΟΧΙ" την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη του ελληνικού λαού. Το "ΟΧΙ" είναι η μόνη θετική απάντηση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».

    [02] Διαγραφή Κ. Δαμαβολίτη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ

    Ναι, θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα ο Κώστας Δαμαβολίτης όπως είπε στο MEGA. «Θα ψηφίσω ναι», είπε ξεκάθαρα, διότι το «ναι» είναι σε μέτρα επώδυνα και δύσκολα που δεν ξέρει καν αν θα τα σηκώσει η κοινωνία αλλά το «όχι» μπορεί να οδηγήσει στη δραχμή και αυτό υποστήριξε «θα είναι η αυτόματη καταστροφή της χώρας κάτι στο οποίο δεν θέλω εγώ να συναινέσω». Οι δηλώσεις του κ. Δαμαβολίτη ήταν η αιτία να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ

    [03] Τσίπρας: Οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία

    Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και "όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό", παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Εμείς θα αποφασίσουμε το που και πως θα γίνουν περικοπές ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας και οι κινήσεις προσβλέπουν στην αναβάθμιση του.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς δραματοποιήσεις για να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία.

    Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι οποιεσδήποτε προτάσεις εκ μέρους των δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις

    [04] Ντάισελμπλουμ: Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν θα βοηθήσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας

    Μια ψήφος ?όχι? στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν θα ενδυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και θα βάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε «πολύ δύσκολη» θέση, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα σχετίζεται με έγγραφα που δεν έχουν «καμία σχέση» μετά την λήξη του έκτακτου χρηματοδοτικού προγράμματος την Τρίτη, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου.

    Ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι το δημοψήφισμα θα δείξει εάν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την λιτότητα που απαιτείται για να γίνει αυτό.

    [05] Ρ. Πρόντι: Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη

    Η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη, διότι μία τέτοια αποτυχία θα ήταν πολύ σοβαρή για την Ευρώπη, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Αθήνα να γίνει «ο δικό μας Σαράγεβο».

    Ο Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος υπήρξε και πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία με την Ελλάδα διότι ούτε η γερμανίδα καγκελάριος, ούτε ο σημερινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβουν τέτοια ευθύνη.

    «Θα ήθελα να δω πώς η (Αγγελα) Μέρκελ, ο (Ζαν-Κλοντ) Γιουνκέρ και η (Κριστίν) Λαγκάρντ θα αναλάβουν την ευθύνη να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», δηλώνει ο Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

    Η ιστορία κινείται σε κύκλους, «ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε εξαιτίας ενός ασήμαντου γεγονότος. Αλλά ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σαράγεβο», προσθέτει ο Πρόντι.

    [06] Ανοιχτά τα διόδια ενόψει του δημοψηφίσματος, ανακοίνωσε ο Χρ. Σπίρτζης

    Ανοιχτά θα είναι τα διόδια σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή για τη συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

    Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ ), Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου), Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου), Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου) καθώς και σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Στην Αττική οδό, οι διελεύσεις χωρίς διόδια θα είναι την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

    Η διευκόλυνση αυτή ήρθε μετά τις συζητήσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων του.

    ΚΤΕΛ

    Σε οτι αφορά τις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος.

    Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ και διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ? επιστροφής (αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική), ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ Φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το Υπουργείο.

    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Υπενθυμίζεται πως και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει από χθες έως και τις 6 Ιουλίου 50% στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

    [07] Διακήρυξη 85 προσωπικοτήτων υπέρ του «Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ»

    Με διακήρυξή τους 85 συμπολίτες μας, προσωπικότητες από κάθε χώρο, στηρίζουν την επιτροπή του «Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ».

    Οι «85», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «νιώθοντας βαρύ το χρέος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, καλούν τους Ελληνες να παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές και να ενώσουν μαζί τους τις φωνές για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

    [08] Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο, ο Τσίπρας έχει δίκιο, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κ. Γαβράς

    «Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να κάνει το δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο. Νομίζω άλλωστε ότι κι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας είναι τελείως απαραίτητη, κι ελπίζω τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με τις ελπίδες του» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γαβράς.

    Και προσθέτει πως «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη κι απ ό,τι καταλαβαίνω είναι και θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη είτε κυριαρχήσει το Ναι στο δημοψήφισμα είτε το Όχι».

    «Είμαι δημοκράτης και επομένως δεν θα υποδείξω εγώ στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει» επισημαίνει ο διεθνής φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Αρκετά το έκαναν όλοι ψηφίστε ναι, ψηφίστε όχι, ψηφίστε εκείνο, ψηφίστε το άλλο. Να του εξηγήσουν οι πολιτικοί και τα μίντια τι σημαίνει το ?Ναι? και τι σημαίνει το ?Όχι? και ο λαός ν' απαντήσει με τη συνείδηση και την ελευθερία του».

    Είναι γνωστή η εκτίμηση που τρέφει ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που το επισήμανε και στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: « Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαντικός ηγέτης. Σκέφτομαι πάντα αυτόν τον νέο άνθρωπο, ηλικίας 40 χρόνων, που φτάνει στις Βρυξέλλες μέσα σ΄ αυτό το τρομερό μέρος μ? όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια πείρα, πολιτική οικονομική κ.ο.κ. Μένω κατάπληκτος ότι μπόρεσε ν΄ αμυνθεί και να φτάσει εκεί που έφτασε. Τέτοιους ηγέτες δεν είχαμε συχνά στην Ελλάδα ή μάλλον δεν έχω δει κάποιους ανάλογους τα τελευταία 70 χρόνια».

    Και καταλήγει ότι «η αξιοπρέπεια και η περηφάνια για έναν λαό είναι απαραίτητη. Γιατί αλλιώς γινόμαστε δούλοι του καθενός».

    [09] Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού υπογράφουν κείμενο του ΟΧΙ

    Με σύνθημα: "Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ", σημειώνεται στο κείμενο της Επιτροπής Πολιτισμού για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ, ότι "o Ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα λέει ΟΧΙ:

    -στις προτάσεις των δανειστών που προβλέπουν απάνθρωπα μέτρα λιτότητας-

    -στα μνημόνια εξάρτησης και υποτέλειας του ελληνικού λαού

    -στην διαρκή εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια

    -στην κατάργηση της ελεύθερης βούλησης ενός λαού να επιλέγει το παρόν και το μέλλον του

    -στην αποικιοκρατική αντίληψη των δανειστών.

    -στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού από Τρόικα.

    -στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς των δανειστών.

    -στην καταδίκη της επόμενης γενιάς.

    -στην Ευρώπη των λίγων και ισχυρών.

    -στον φόβο.

    Λέει ΟΧΙ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία. Ζητάμε τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων πολιτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία, για μια Ευρώπη των λαών, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης. Λέμε ΟΧΙ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πούμε ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης. Την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπειά μας".

    Το μήνυμα υπέρ του "Όχι", υπογράφουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί και εν γένει προσωπικότητες από όλους τους τομείς του πολιτισμού

    [10] Ν.Παππάς: Θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα

    Θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

    Ο υπουργός Επικρατείας κατέστησε σαφές ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει κούρεμα των καταθέσεων»

    [11] Πάνος Καμμένος:Όποιος δεν αντέχει τον πόλεμο φεύγει

    Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει, φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις τεσσάρων βουλευτών του κόμματός του σε σχέση με το δημοψήφισμα.

    [12] Λ. Κατσέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα

    Για την καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους λειτουργούν 1155 τραπεζικά καταστήματα από τις τράπεζες-μέλη της Ελληνική Ένωση Τραπεζών ,τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ η πρόεδρος τηςΕΕΤ ,Λούκα Κατσέλη.

    «Από χθες, και κατά τη υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, από τα τραπεζικά καταστήματα που καταβάλλουν συντάξεις στους δικαιούχους ή από τα Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών πραγματοποιούνται παράλληλα καταθέσεις καθώς και έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από κάθε τράπεζα»τονίζει η κ.Κατσέλη και προσθέτει:

    «Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από τις ανακοινώσεις της τράπεζας συνεργασίας τους. Για συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στακέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (callcenters)των πιστωτικών ιδρυμάτων ή/και μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στις ιστοσελίδες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η Τράπεζα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και αξιολογεί την έγκριση του συνόλου ή μέρους του ποσού των εν λόγω συναλλαγών.

    Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στο από 30 ΙουνίουΔελτίο Τύπου της ΕΕΤ.»

    [13] Ρομπότ σκότωσε έναν εργάτη σε εργοστάσιο της Volkswagen στη Γερμανία

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης σε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen στη Γερμανία, όταν ένα ρομπότ τον άρπαξε και τον χτύπησε με δύναμη πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BCC.

    Ο 22χρονος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, λίγο αφότου συνέβη το δυστύχημα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Μπάουνατάλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης.

    Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην ομάδα η οποία είχε αναλάβει την εγκατάσταση του ρομπότ, όταν εξαιτίας δυσλειτουργίας ο ένας βραχίονας του μηχανήματος τον άρπαξε και τον κτύπησε σε σκληρή επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων.

    Ένας ακόμα εργάτης ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό επικαλούμενος την «εν εξελίξει έρευνα» της αστυνομίας.

    [14] Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μεταγραφής ο Μιλιβόγεβιτς

    Τις τελευταίες μέρες η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί να αποκτήσει από τον Ολυμπιακό τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς αλλά μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» είναι αμετακίνητοι στις οικονομικές τους απαιτήσεις, που ανέρχονται περίπου στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του σε τουρκική ιστοσελίδα έδειξε θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος πλέον βρίσεκται στο τιμόνι της «Φενέρ».

    «Για μένα είναι τιμητικό να με θέλει η Φενέρ. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα», είπε ο Μιλιβόγετς, ο οποίος πάντως πρόσθεσε: «Έχω σχηματίσει έναν ισχυρό δεσμό με τον Ολυμπιακό. Για να γίνει το οτιδήποτε ή μία μεταγραφή θα πρέπει να συμφωνήσουν με την ομάδα μου. Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 July 2015 - 12:32:15 UTC