Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξεταστική για μνημόνια: Πρακτικά συζητήσεων ζητεί ο Δ. Βίτσας από Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ
  • [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα
  • [03] Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων
  • [04] Σε εξέλιξη το 3ο ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας
  • [05] Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός οφείλει να δράσει για εξεύρεση λύσης στις διαπραγματεύσεις
  • [06] Τ. Κουίκ: Η διαπραγμάτευση είναι πάνω στο τραπέζι
  • [07] Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων
  • [08] Α. Σαμαράς: Το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι ναι ή όχι στο ευρώ
  • [09] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα
  • [10] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

  • [01] Εξεταστική για μνημόνια: Πρακτικά συζητήσεων ζητεί ο Δ. Βίτσας από Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ

    Την συνεργασία και τη συνδρομή τους στο έργο της Εξεταστικής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνιο, ζητά από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας με επιστολές που έχει αποστείλει στις 19 Ιουνίου.

    Ο κ. Βίτσας, ζητά από τον πρόεδρο της Κομισιόν και από τον διοικητή Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποστείλουν στην Εξεταστική Επιτροπή τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της ΕΕ καθώς και της ΕΚΤ από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015.

    Από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ζητά, πέραν από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Ταμείου, να δοθούν πληροφορίες και να ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με την συμμετοχή Ελλήνων δημοσιογράφων στα σεμινάρια του ΔΝΤ.

    Παράλληλα, ο κ. Βίτσας απέστειλε προσωπικές επιστολές με τις οποίες τους καλεί να έρθουν στην Ελλάδα και να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή, προς τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς και τους Πολ Τόμσεν, Κλαους Μαζούχ Ματίας Μορς αλλά και προς τον πρόεδρο του Euroworking Group Τόμας Βίσερ.

    [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα

    Από τη στιγμή που η Βουλή ψήφισε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία ώστε να ακυρωθεί, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου προς «όσους λυσσομανούν να παρέμβουν σε ένα ψηφισμένο δημοψήφισμα».

    «Να λείπουν λοιπόν, οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση. Να λείπουν και οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την Ευρώπη της Δημοκρατίας αλλά βοηθούν στη διολίσθηση της Ευρώπης σε καθεστώς έλλειψης σεβασμού» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Αφού ανέφερε ότι εν αντιθέσει με αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις, που ακούσαμε τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν στην ΕΕ και φωνές που κρούουν τον κώδωνα για την ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σημερινή επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, με την οποία εκφράζει την ολόψυχη συμπαράσταση στην Ελλάδα και λαό αυτή την κρίσιμη ώρα. Όπως αναφέρει, το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει σε ένα τόσο σημαντικό θέμα πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό και εκφράζει την ελπίδα να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη οι αρχές ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

    Ο κ. Ομήρου εκφράζει ευχές για «κουράγιο» ώστε ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες για έξοδο από την κρίση και για την δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

    [03] Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων

    Κατηγορηματικός όσον αφορά την επάρκεια φαρμάκων εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

    «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά» τόνισε, προσθέτοντας ότι το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.

    «Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά» είπε κατηγορηματικά και κάλεσε τους πολίτες να είναι ήσυχοι, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

    [04] Σε εξέλιξη το 3ο ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας

    Ο τομέας της έρευνας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα μας, ενώ γι' αυτόν τον σκοπό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο η δικτύωση μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων του εσωτερικού και της διασποράς.Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας του 3ου ελληνικού Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (3rd Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation) που διοργανώνει ο «Δημόκριτος» στις εγκαταστάσεις του. Το συνέδριο ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουλίου.

    Η πληροφορική, οι τηλεπικοινωνίες, η νανοτεχνολογία, η υγεία, η ενέργεια και το περιβάλλον είναι ανάμεσα στις κεντρικές θεματικές ενότητες της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, όπως ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ του ΜΙΤ Δημήτρης Αντωνιάδης.Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εκδηλώσεις δικτύωσης, που δίνουν τη δυνατότητα στους Έλληνες επιστήμονες, είτε ζουν στην Ελλάδα είτε το εξωτερικό, να συναντηθούν μεταξύ τους, καθώς και με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες συνεργασίας.

    [05] Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός οφείλει να δράσει για εξεύρεση λύσης στις διαπραγματεύσεις

    «Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δράσει για να δοθεί μια θετική, μια λυτρωτική λύση»,δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντησή της με αντιπροσωπείες παραγωγικών φορέων.

    Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ακόμη ότι αυτό χρειάζεται να γίνει τώρα και χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. «Από την πλευρά μου έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, έχω αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με τους σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης, που βρίσκονται και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Οι στιγμές είναι ιστορικές, όπως και η ευθύνη όλων μας» κατέληξε.

    [06] Τ. Κουίκ: Η διαπραγμάτευση είναι πάνω στο τραπέζι

    «Το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς είχε πει ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα μέρα. Αποδεικνύουμε ότι πέρα από το δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή η διαπραγμάτευση είναι πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

    [07] Π. Κουρουμπλής: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων

    Κατηγορηματικός όσον αφορά την επάρκεια φαρμάκων εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

    «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά» τόνισε, προσθέτοντας ότι το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.

    «Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά» είπε κατηγορηματικά και κάλεσε τους πολίτες να είναι ήσυχοι, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

    [08] Α. Σαμαράς: Το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι ναι ή όχι στο ευρώ

    Το δίλημμα στο οποίο καλούνται να αποφασίσουν οι πολίτες την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του επισημαίνοντας πως «το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι πλέον ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρώπη».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε το γεγονός πως ξένοι ηγέτες όπως οι Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς ξεκαθάρισαν πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη και παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση που θα επικρατούσε στη χώρα σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ανυπολόγιστη καταστροφή που θα κρατήσει πολλά χρόνια, αν επικρατήσει το όχι, ενώ με το «ΝΑΙ» η χώρα, όπως είπε θα βγει από τον εφιάλτη και θα ανοίξει ο δρόμος για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

    Οπως είπε «ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν» ενώ έκανε λόγο και για χάσιμο των αγροτικών επιδοτήσεων, πράγμα που χαρακτήρισε τραγικό για τους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για το σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας. Γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «ένα ΟΧΙ θα σήμαινε πως θα χαθούν και τα ΕΣΠΑ, τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και τα προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα.

    Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι οι οποίοι όπως είπε «θα πάρουν αυτή την βδομάδα μόνον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους, αφού σταθούν ώρες στις ουρές» ενώ « σε πολλούς μπαίνει στο λογαριασμό μόνο μέρος της σύνταξής τους». Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως « το όριο αναλήψεων για όλους τους υπόλοιπους κινδυνεύει να πέσει κάτω και από 60 ευρώ την ημέρα».

    Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τον μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων αλλά και για επιστροφή στη δραχμή. Τόνισε δε πως η έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. «Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές! Αυτό θα γονατίσει τη χώρα για τα καλά και για χρόνια. Κι ακόμα μέσα στην Ελλάδα, τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δεν θα κουρευτούν! Κι αυτά θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές».

    «Ο καλύτερος τρόπος για να μην μας εκβιάζει κανείς, είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην έχουμε ελλείμματα, να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετα δανεικά. Να μειώσουμε το τεράστιο δαπανηρό κράτος και να ελαφρύνουμε τα φορολογικά βάρη για την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

    Για να μείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης και του ευρώ: ΝΑΙ την επόμενη Κυριακή! Ώστε να επιστρέψουμε στη σταθερότητα, την ομαλότητα και την ανάπτυξη, που θέλουν όλοι οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    [09] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

    Ο πρόεδρος του EUrogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα συγκαλέσει σήμερα έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Εurogroup στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος «για να συζητήσουμε το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που λάβαμε αυτό το απόγευμα». Στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα ο Γ. Βαρουφάκης.

    [10] Ο Τζάνος ασημένιο μετάλλιο στο καράτε

    Από το καράτε ήρθε η πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία -84κ. του κούμιτε στο καράτε. Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Αζέρο Αϊκχάν Μαμάγιεφ και ήρθε ισόπαλος 1-1 στα σημεία (όπως άλλωστε ισόπαλοι είχαν έρθει οι δύο αντίπαλοι και στον α΄ γύρο), όμως ο Μαμάγιεφ αναδείχθηκε νικητής με απόφαση-εκτίμηση των διαιτητών, που δεν επιδέχεται ένσταση.

    Για να φτάσει ως τον τελικό, ο Τζάνος σημείωσε δύο νίκες και μία ισοπαλία στον Α΄ γύρο, ενώ στον ημιτελικό επικράτησε με 2-1 του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 June 2015 - 16:32:18 UTC