Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει
  • [02] Η Ελλάδα να πιάσει το απλωμένο χέρι των εταίρων της, ζητά ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών
  • [03] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει
  • [04] Κατατέθηκαν στη Βουλή τα κείμενα που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση από τους θεσμούς
  • [05] Λέμε «ναι» στις ελληνικές προτάσεις, τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δ. Καμμένος
  • [06] Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα
  • [07] Γ. Βαρουφάκης: Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να δεχτούμε υφεσιακό πακέτο

  • [01] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει

    Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. Θα επιβιώσει, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Ολαντ και τη Μέρκελ

    [02] Η Ελλάδα να πιάσει το απλωμένο χέρι των εταίρων της, ζητά ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών

    «Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι (των εταίρων της). Αν είναι αυτό να γίνει με τη μορφή δημοψηφίσματος, ας είναι έτσι», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag». Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητάει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από το δημοψήφισμα «να τοποθετηθεί καθαρά μέσα στην κυβέρνησή του και στην κοινή γνώμη υπέρ του συμβιβασμού».

    Εκτιμά ότι τώρα υπάρχει στο τραπέζι μια καλή πρόταση των πιστωτών.

    «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η Ευρώπη να γίνει κοινωνικότερη και να διατηρήσει την συνοχή της», δηλώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων 'Αντον Χοφράιτερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί για την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισημαίνει ότι «αυτός ο φόβος μπροστά στον συμβιβασμό αποδυναμώνει την Ευρώπη».

    [03] Αλέξης Τσίπρας: Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup η Ελλάδα θα επιβιώσει

    Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. Θα επιβιώσει, κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    [04] Κατατέθηκαν στη Βουλή τα κείμενα που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση από τους θεσμούς

    Τα επίσημα κείμενα τα οποία παραδόθηκαν στην κυβέρνηση από τους Θεσμούς κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. Όπως ενημέρωσε το Σώμα, το ένα κείμενο βρίσκεται στη διάθεση των βουλευτών πλήρως μεταφρασμένο και το άλλο θα κατατεθεί σε λίγο σε μετάφραση.

    Η πρόεδρος της Βουλής επαίνεσε την κυβέρνηση για τη θεσμική της αυτή πρωτοβουλία, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος αντέδρασε λέγοντας πως αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή της συζήτησης, ώστε να ξέρει το Σώμα πάνω σε τί έχει να αποφασίσει.

    [05] Λέμε «ναι» στις ελληνικές προτάσεις, τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δ. Καμμένος

    «Πρέπει να πούμε ένα βροντερό "όχι"», τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

    «Λέμε "ναι" στις ελληνικές προτάσεις, λέμε "όχι" στις εισαγόμενες» ανέφερε, τονίζοντας ότι «το δίλημμα δεν ήταν ποτέ για το ευρώ, είμαστε υπέρ του ευρώ και θέλουμε το μέλλον των παιδιών μας στο ευρώ». Και συμπλήρωσε: «Λέμε "όχι" στο αλλοδαπό δίκαιο και στο Μνημόνιο που μας κατέστρεψε».

    Ο κ. Καμμένος άσκησε έντονη κριτική στη στάση των τριών θεσμών απέναντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για «προσπάθεια απόλυτης ταπείνωσης», για να προσθέσει ότι οι δανειστές, μέσα από τα μνημόνια, επιδίωξαν τη φτωχοποίηση της χώρας και «μάς επέβαλαν τη στρατηγική να τρώμε τις σάρκες μας».

    Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο και ότι σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα που παίρναμε πήγαιναν για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους. Επιπλέον, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής μια σειρά από έγραφα σχετικά με το θέμα αυτό.

    [06] Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα

    Tο Εurogroup, με σημερινή δήλωσή του, ανακοινώνει ότι ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα. Παράλληλα, σημειώνει με λύπη του, ότι η ελληνική κυβέρνηση διακόπτει «μονομερώς» τη διαπραγμάτευση και απορρίπτει την πρόταση που υπέβαλαν οι Θεσμοί.

    Η πλήρης δήλωση του Eurogroup έχει ως εξής:

    «Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

    Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

    Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

    Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

    Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

    [07] Γ. Βαρουφάκης: Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να δεχτούμε υφεσιακό πακέτο

    Δεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή.

    Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.

    Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.

    Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2015 - 16:32:12 UTC