Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς Ο λαός μας θα πει «όχι»
  • [02] Συνάντηση Δραγασάκη και Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι, σήμερα
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών
  • [04] Αλέξης Τσίπρας: Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών
  • [05] Γ. Βαρουφάκης: Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει μία συμφωνία

  • [01] Ν. Παππάς Ο λαός μας θα πει «όχι»

    Ο λαός μας θα ψηφίσει «όχι», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς.

    Ο υπουργός Επικρατείας προειδοποίησε όσους παίζουν ακραία σενάρια ότι αναλαμβάνουν ιστορική ευθύνη.

    [02] Συνάντηση Δραγασάκη και Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι, σήμερα

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση σήμερα, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    [03] Π. Λαφαζάνης: Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών

    Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης.

    [04] Αλέξης Τσίπρας: Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών

    Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή με ερώτημα αν γίνεται αποδεκτή η συμφωνία με τους Θεσμούς, ανακοίνωσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το κλίμα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για τελεσίγραφο εκ μέρους των Θεσμών και κάλεσε τον ελληνικό λαό, να απαντήσει στο εκβιαστικό τελεσίγραφο κυρίαρχα και υπερήφανα.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός η απόφαση για δημοψήφισμα ελήφθη μετά από δική του εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο και αύριο θα συγκληθεί η ολομέλεια της βουλής για να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μια βιώσιμη συμφωνία και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μνημονιακές συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και δήλωσε ότι ούτε για μια στιγμή δεν σκέφθηκε να υποκύψει και να προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ωστόσο, είπε ο κ.Τσίπρας, οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση -τελεσίγραφο που αντίκειται στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης . Μας ζητήθηκε , είπε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθούμε μια πρόταση που φέρνει νέα βάση και υπονομεύει την ανάπτυξη, φέρνει νέα βάρη και διογκώνει τις ανισότητες, αλλά και παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο. Οι προτάσεις αυτές, είπε ο πρωθυπουργός δεν έχουν ως στόχο μια βιώσιμη συμφωνία, αλλά ίσως έχουν στόχο την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Μας βαραίνει ιστορική ευθύνη να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο, είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό , να αποφασίσει κυρίαρχα και υπερήφανα. Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε με δημοκρατία και εθνική ομοψυχία και είμαι βέβαιος, είπε ο κ. Τσίπρας ότι η επιλογή του λαού θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας .

    Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης.

    [05] Γ. Βαρουφάκης: Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει μία συμφωνία

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στους θεσμούς για την καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δυστυχώς, κάθε φορά που εμείς κάνουμε μία μεγάλη υποχώρηση και πλησιάζουμε, όχι στα μισά του δρόμου, αλλά στα 3/4 και στα 4/5, και μόνο ως ένδειξη καλής θέλησης για τη συμφωνία, οι θεσμοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Σκληραίνουν τη στάση τους και έχουν φτάσει σε σημείο να ζητούν πράγματα που ζητά κάποιος μόνο αν δεν θέλει συμφωνία. Εμείς κάναμε και ένα βήμα ακόμη να πάμε προς εκείνους και μετά εκείνοι έκαναν τρία, τέσσερα, πέντε, δέκα βήματα πίσω».

    Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση για πεντάμηνη χρηματοδότηση με 15,5 δισ. ευρώ, απάντησε ότι το ποσό δεν είναι 15,5 δισ. ευρώ, διότι σε αυτά οι θεσμοί υπολογίζουν και τα 3,5 δισ. ευρώ του ΔΝΤ, το οποίο έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι εάν δεν μπορεί να κρίνει έως τον Οκτώβριο ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, δεν μπορεί, βάσει του καταστατικού του, να διαθέσει αυτά τα χρήματα. 'Αρα, το ποσό αυτό πρέπει να αφαιρεθεί από το συνολικό.

    Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, τέλος, ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξουν κάλπες, δημοψήφισμα ή αποτυχία στη διαπραγματευτική διαδικασία. Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει μία συμφωνία. Εντολή του ελληνικού λαού όπως και των άλλων λαών της Ευρώπης είναι για ολοκλήρωση της Ευρώπης όχι για αποδόμηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 22:32:11 UTC