Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Το δίλημμα είναι «βράχια ή επώδυνη συμφωνία»
  • [02] Πεντάμηνη παράταση με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ
  • [03] Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία ως τις 15 Ιουλίου
  • [04] Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος
  • [05] Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας, δήλωσε ο Σόιμπλε
  • [06] «Τρομοκρατικής φύσης» η επίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ
  • [07] Εννέα νεκροί από συντριβή τουριστικού αεροσκάφους στην Αλάσκα
  • [08] Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Λιόν
  • [09] «Αν ζούσε ο Μποστ θα οργίαζε η γραφίδα του με όσα συμβαίνουν σήμερα», λέει ο Θ. Παπαγεωργίου
  • [10] Περίπατο σε χώρους βασανιστηρίων στην Αθήνα διοργανώνει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία
  • [11] Δεν κατανοούμε την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα
  • [12] Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να βρεθεί αύριο Σάββατο μια λύση στην ελληνική κρίση
  • [13] Αύριο στις 18:00 το κρίσιμο eurogroup

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Το δίλημμα είναι «βράχια ή επώδυνη συμφωνία»

    Την πρόταση της ΝΔ για εθνική συνεννόηση επαναλαμβάνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Καραγκούνης.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ λέει ότι το δίλημμα είναι βράχια ή επώδυνη συμφωνία και προσθέτει ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης κατασκευάζει εχθρούς στοχοποιώντας ακόμα και σκιτσογράφους.

    Ο κ. Καραγκούνης δίνει επίσης απάντηση στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος διαφώνησε με την πρόταση Σαμαρά για σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από αυτή τη βουλή με άλλο πρωθυπουργό στην περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη.

    [02] Πεντάμηνη παράταση με χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ

    Παράταση πέντε μηνών ως το Νοέμβριο, συνοδευόμενη από οικονομική κάλυψη της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ προτείνουν στην Ελλάδα οι θεσμοί ανέφερε καλά πληροφορημένη ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

    [03] Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία ως τις 15 Ιουλίου

    Παρατείνεται ως τις 15 Ιουλίου 2015 ,η προθεσμία για την συμμετοχή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα. Τη σχετική τροπολογία πρόκειται να καταθέσει η Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

    Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας ανταποκρινόμενη στα δεκάδες αιτήματα πολιτών που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, με την τροπολογία αυτή το υπουργείο στοχεύει στη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση τουλάχιστον όσες υποθέσεις βρίσκονται στη τελική φάση. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών περίπου 750.000 φορολογούμενοι έχουν μπει στη ρύθμιση , ρυθμίζοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

    Εν τω μεταξύ δεκτή έκανε την τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Ιουλίου 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

    [04] Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

    Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) φορολογικού έτους 2014 όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου

    Όσοι από τους φορολογούμενους εμπίπτουν στις διατάξεις του ν.4330/2015 και έχουν ήδη υποβάλει οριστικά τη δήλωσή τους, μπορούν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Φ.Ε.Φ.Π.

    Το υπουργείο Οικονομικών εφιστά την προσοχή των υπόχρεων για τη συμπλήρωση του κωδικού αριθμού [049] με αποδείξεις δαπανών αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών (άρθρο 72 Κ.Φ.Ε.) για τις περιπτώσεις φορολόγησης των πραγματικών και τεκμαρτών εισοδημάτων με την κλίμακα που ισχύει για μισθωτή εργασία και συντάξεις.

    Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Ε.Φ.Π. είναι η 27η Ιουλίου 2015.

    [05] Στο 50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας, δήλωσε ο Σόιμπλε

    Στο 50% υπολόγισε τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμνανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισήμανε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρωζώνη.

    «Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση, είναι 50-50», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, νωρίτερα σήμερα από τη Φρανκφούρτη, αναφερόμενος στις πιθανότητες συμφωνίας, και τόνισε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της», ενώ σημείωσε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση της Ελλάδας.

    Αναφερόμενος στην καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η 30ή είναι η 30ή, όχι η 1η Ιουλίου και σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά το ίδιο και η δική μου».

    Σε ό,τι αφορά την ουσία των ελληνικών προτάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται μόνο για φόρους και όχι για περικοπές δαπανών και προσέθεσε ότι τα κράτη της Ευρωζώνης δεν μπορούν να ξοδεύουν χωρίς όριο.

    [06] «Τρομοκρατικής φύσης» η επίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η επίθεση εναντίον ενός εργοστασίου στο Ιζέρ (κεντροανατολική Γαλλία) ήταν «τρομοκρατικής φύσης», από τη στιγμή που βρέθηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα με γραμμένα πάνω του συνθήματα" στον τόπο της επίθεσης.

    Από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος επιβεβαίωσε πως ένας ύποπτος συνελήφθη και «ταυτοποιήθηκε» και έκανε λόγο για έναν δεύτερο, ενδεχομένως, δράστη στην επίθεση αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ δύο τραυματίσθηκαν ελαφρά.

    Ο Φρανσουά Ολάντ πρόσθεσε πως στην περιοχή έχει αναπτυχθεί σημαντική αστυνομική δύναμη ενώ άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν τεθεί υπό προστασία για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις.

    Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε πως το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει «σε περιορισμένη σύνθεση» στις 15:30 (τοπική ώρα) στο προεδρικό μέγαρο.

    [07] Εννέα νεκροί από συντριβή τουριστικού αεροσκάφους στην Αλάσκα

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την πτώση μικρού αεροσκάφους της εταιρείας Promech Air που πραγματοποιούσε εναέρια περιήγηση για την τουριστική εταιρεία Holland America Line στην Αλάσκα.

    Η Promech Air ανακοίνωσε ότι οι οκτώ επιβάτες και ο πιλότος σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή των Μίστι Φιορδ, κοντά στην πόλη Κέτσικαν χθες το απόγευμα.

    [08] Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Λιόν

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επιστρέψει αμέσως μετά το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι, όπου συγκαλείται επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.

    Ταυτόχρονα υπάρχει «άμεση κινητοποίηση» των δυνάμεων ασφαλείας και «αυξημένη επαγρύπνηση» σε όλους τους «ευαίσθητους στόχους» στην περιφέρεια της Λιόν, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μετά την τζιχαντιστική επίθεση σε εργοστάσιο.

    Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και βρέθηκε αποκεφαλισμένος και δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Ενας ύποπτος ως δράστης συνελήφθη και διεγάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και συνεργός.

    Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο εισέβαλαν στο εργοστάσιο και έπεσαν επάνω σε φιάλες αερίου για να προκαλέσουν έκρηξη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ένας από τους δράστες εισέβαλε στο εργοστάσιο κρατώντας ισλαμική σημαία και πυροδότησε γκαζάκια.

    Το εργοστάσιο ανήκει στην Air Products, εταιρεία παραγωγής βιομηχανικού αερίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Air Liquide, γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

    [09] «Αν ζούσε ο Μποστ θα οργίαζε η γραφίδα του με όσα συμβαίνουν σήμερα», λέει ο Θ. Παπαγεωργίου

    Ιδρυτής του θεάτρου «Στοά», πιστός υπηρέτης του καλού θεάτρου όλη του τη ζωή, ο Θανάσης Παπαγεωργίου επαναλαμβάνει στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ένα έργο που παραμένει αγέραστο όσες φορές κι αν παιχτεί, την ανατρεπτική «Μήδεια» του Μποστ (26-27/6). Πρόκειται για την αναβίωση της εμβληματικής παράστασης, την οποία παρακολούθησαν 60.000 θεατές το 1993, όταν πρωτοανέβηκε, με τους ίδιους συντελεστές στους πρώτους ρόλους, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Παύλο Ορκόπουλο, τη Νίκη Χαντζίδου, την Ευδοκία Σουβατζή, την Εύα Καμινάρη και τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

    Η αμείωτη προσέλευση του κοινού -όσες φορές κι αν παραστάθηκε η «Μήδεια» σε ολόκληρη την Ελλάδα- την καθιστά ένα έργο κλασσικό, που έχει μείνει στην ιστορία του θεάτρου ως το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα θεατρικής γραφής του κατεργάρη Μποστ. «Το μεγαλείο της φαντασίας τιμούμε κάθε φορά που ανεβάζουμε έργο του. Το μεγαλείο της σύλληψης. Το μεγαλείο της ευστροφίας. Κάθε εστία πολιτισμού βοηθάει να αντεπεξέλθουμε ευκολότερα αυτή τη μαύρη εποχή που έχουμε καταδικαστεί να ζούμε. Γιατί μόνο με ένα καθαρό μυαλό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η αξιοπρέπειά μας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Παπαγεωργίου για τον μύθο του έργου, που δεν φαίνεται να χάνει την επίδρασή το, σε αυτά τα είκοσι χρόνια που μετράει από το πρώτο ανέβασμα.

    «Αν ο Μπόστ ζούσε μερικά χρόνια ακόμη, θα οργίαζε η γραφίδα του με αυτά που συμβαίνουν σήμερα», σημειώνει ο σκηνοθέτης.

    [10] Περίπατο σε χώρους βασανιστηρίων στην Αθήνα διοργανώνει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία

    Τα τρία τέταρτα των χωρών όλου του κόσμου εφαρμόζουν ακόμα και σήμερα τις πρακτικές του βασανισμού για να αποσπάσουν πληροφορίες, να εκβιάσουν εξομολογήσεις, να φιμώσουν τους διαφωνούντες ή απλά για να τιμωρήσουν, όπως διαπιστώνει η Διεθνής Αμνηστία.

    Κατά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στα Βασανιστήρια, από τη Χιλή ως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη ως την Αλγερία ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας ζητούν μέσα από σειρά διοργανώσεων από τις κυβερνήσεις την προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

    Το ελληνικό τμήμα της ανθρωπιστικής οργάνωσης διοργανώνει περίπατο ενάντια στα βασανιστήρια, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και το «Alternative Tours of Athens». Σημείο συνάντησης θα είναι το προαύλιο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22, ενώ στα σημεία περιπάτου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, το πρώην αρχηγείο της Γκεστάπο στην οδό Μέρλιν 6 και το πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ και σήμερα Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα στο πάρκο Ελευθερίας.

    [11] Δεν κατανοούμε την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

    Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    [12] Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να βρεθεί αύριο Σάββατο μια λύση στην ελληνική κρίση

    Πρέπει να βρεθεί αύριο Σάββατο μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί και άρα να αποφύγει μια χρεοκοπία δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη σε Ολλανδούς δημοσιογράφους.

    Σε διαφορετική περίπτωση ο χρόνος δεν επαρκεί για να εγκριθεί τυχόν συμφωνία από τα εθνικά κοινοβούλια.

    «Πρέπει να βρούμε μια λύση αύριο (Σάββατο) για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια: πρώτα από το ελληνικό κοινοβούλιο και έπειτα από αυτά πολλών κρατών μελών», εξήγησε ο Ντάισελμπλουμ.

    «Τελικά, το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό απαιτεί να γίνουν κινήσεις πολύ περισσότερο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων απ? ό,τι στον τομέα των περικοπών», πρόσθεσε.

    «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι αναστατωμένη και είναι έτσι εδώ και καιρό», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    «Εξαιρετικά γενναιόδωρη», χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

    Ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση που έχουν υποβάλει οι πιστωτές της Ελλάδας είναι «εξαιρετικά γενναιόδωρη», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις.

    «Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Γέγκερ.

    [13] Αύριο στις 18:00 το κρίσιμο eurogroup

    Για τις 18:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου ορίστηκε η συνεδρίαση της ευρωομάδας, της οποίας θα προεδρεύσει ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ευρωομάδα θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 June 2015 - 12:32:14 UTC