Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών
  • [02] Μοσκοβισί:Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία
  • [03] Charlie Hebdo: H Κρ. Λαγκάρντ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει σε παιδιά τη λύση της ελληνικής κρίσης
  • [04] Να εξεταστούν οι «αποτυχημένες πολιτικές» στη μετανάστευση, ζητά η Διεθνής Αμνηστία
  • [05] Αύριο η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια
  • [06] Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών

    Με τους επικεφαλής των θεσμών συναντάται εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έδρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    Στη συνάντηση μετέχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Tαμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Μετέχουν επίσης ο πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ

    Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

    Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι "η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα".

    Αναφέρουν επίσης ότι "οι θεσμοί, από την πλευρά τους, κατέθεσαν νέα πρόταση, η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες".

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση" και προσθέτουν ότι "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα"

    [02] Μοσκοβισί:Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία

    Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί.

    Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με στέρεες μεταρρυθμίσεις και ένα εξασφαλισμένο μέλλον, τόνισε και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτό θα εργαστούμε.

    [03] Charlie Hebdo: H Κρ. Λαγκάρντ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει σε παιδιά τη λύση της ελληνικής κρίσης

    Σε φόντο κίτρινο, το προφίλ της Κριστίν Λαγκάρντ στο πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo», δεν ξεγελάει κανέναν: Γκρίζο μαλλί, επιβλητική μύτη και θεληματικά μπράτσα, κρατούν σταθερά την κεφαλή κάποιου δυστυχή μέσα σε δοχείο νερού, ή γιατί όχι, κάποιου άλλου δηλητηριώδους υγρού.

    «Σώστε την Ευρώπη» λέει με κόκκινα γράμματα ο τίτλος. «Πνίξτε τους Έλληνες» εξηγεί η επιγραφή κάτω από την ένρινη προεξοχή της κυρίας.

    Σε εσωτερική της σελίδα η σατιρική «Charlie H.» αναπτύσσει με τον δικό της ειρωνικό τρόπο, τις απόψεις της για τον «απογοητευτικό» ελληνικό λαό που «κωφεύει και δεν υπακούει στις καλές συμβουλές του ΔΝΤ».

    Κατά την Λαγκάρντ, εξηγεί το δημοσίευμα, «η ελληνική δημοκρατία που γεννήθηκε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, δεν έχει παρ' όλα αυτά, ακόμη αρκετά ενηλικιωθεί (...)

    Οι Έλληνες δεν θέλουν να μεγαλώσουν, απόδειξη ότι στην Πελοπόννησο - σκεφθείτε! - παίρνουν σύνταξη 600 ευρώ, που είναι μάλλον χαρτζιλίκι για μικρά παιδιά, γι αυτό και η Λαγκάρντ τους τα ψέλνει... Εκτός και εάν έχει άλλη μυστική αποστολή..»

    «Λέγεται ότι απαιτείται μια ολόκληρη ζωή για να μάθει κάνεις να ζωγραφίζει σαν παιδί. Είναι καιρός για το ΔΝΤ να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να αφήσει τα παιδιά να λύσουν την ελληνική κρίση» καταλήγει το δημοσίευμα.

    [04] Να εξεταστούν οι «αποτυχημένες πολιτικές» στη μετανάστευση, ζητά η Διεθνής Αμνηστία

    Η ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα χειροτερεύει, καθώς το σύστημα υποστήριξης σπρώχνεται σε σημείο κατάρρευσης, προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει της Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες το διήμερο 25-26 Ιουνίου.

    «Είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων ηγετών που συναντώνται αυτή την εβδομάδα, να αναγνωρίσουν ότι η ανυπόφορη πίεση στα κράτη της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων

    ευρωπαϊκών πολιτικών. Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα αποτελεσματικές λύσεις για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια προσφυγική κρίση και να κατανεμηθεί η ευθύνη πιο δίκαια μέσα στην ΕΕ», επισημαίνει στην Έκθεση ο Τζον Νταλχούιζεν, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

    Μια πρόσφατη ερευνητική αποστολή και επακόλουθη έρευνα αποκάλυψε ότι οι νεοεισερχόμενοι και νεοεισερχόμενες -συμπεριλαμβανομένων παιδιών- έρχονται αντιμέτωποι με πολύ άσχημες συνθήκες υποδοχής. Κακός σχεδιασμός, αναποτελεσματική χρήση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάγωμα των προσλήψεων έχουν καταστήσει τις ελληνικές αρχές ανίκανες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Κάθε μήνα η ανθρωπιστική κρίση, πυροδοτούμενη από την οικονομική κρίση της Ελλάδας, χειροτερεύει.

    Οι διαστάσεις της κρίσης

    Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνει ότι τουλάχιστον 61.474 πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά παράλια μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 22 Ιουνίου 2015 -πολλοί περισσότεροι από ό,τι συνολικά το 2014 (43.500). Ο αριθμός των αφίξεων αυξάνεται, με 5.000 κατά μέσο όρο να φθάνουν ανά εβδομάδα, τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου.

    Εξαιτίας της αυξημένης επιτήρησης των συνόρων, της κατασκευής ενός φράχτη στα χερσαία σύνορα και της πρακτικής των απωθήσεων -της παράνομης μαζικής απέλασης μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των συνόρων πίσω στην Τουρκία- η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών/ριων προσπαθούν να διέλθουν μέσω της θάλασσας.

    Παρά την καταδίκη της πρακτικής από την κυβέρνηση και τη διαφαινόμενη μείωση των απωθήσεων στη θάλασσα, η πρακτική συνεχίζεται στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, από όπου η Διεθνής Αμνηστία συνέλεξε μαρτυρίες περιστατικών βίαιων απωθήσεων.

    Λέγοντας ότι ήταν μέλος μιας μεγάλης ομάδας προσφύγων που απωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία στις 14 Απριλίου 2015, ένας Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία την κακομεταχείριση του στα χέρια μελών της Ελληνικής Αστυνομίας που φορούσαν κουκούλες: « Άρχισαν να μας χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές στο έδαφος. Με έπιασαν από τα μαλλιά και με έσπρωξαν προς το ποτάμι».

    «Είναι ξεκάθαρο από την έρευνά μας ότι παρά τις κυβερνητικές καταδίκες, βίαιες απωθήσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα» σημειώνει ο Τζον Νταλχούιζεν. «Αυτές οι απωθήσεις κατά μήκος των ελληνικών συνόρων δεν παραβιάζουν απλά το διεθνές δίκαιο, αλλά σπρώχνουν όλο και περισσότερους απελπισμένους πρόσφυγες να επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι μέσω του Αιγαίου».

    [05] Αύριο η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

    Αύριο το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προ ολίγου.

    Η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απηύθυνε και πάλι έκκληση για την ευρύτερη δυνατή σύμπλευση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης υπερψηφίζουν (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ).

    Κατηγόρησε όμως όσους δεν κράτησαν την διαφωνία τους στο σοβαρό επίπεδο που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοθέτημα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους , μίλησαν για «ότι ο καθένας θυμάται για να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας», έθεσαν ζητήματα δεδηλωμένης και μίλησαν για μια συμφωνία που δεν την ξέρει κανείς «για και να προκαταλάβουν πολιτικές εξελίξεις που θα ήθελαν να υπάρξουν».

    [06] Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup

    Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ορίσθηκε για την Πέμπτη στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

    Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το πού βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα, πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 June 2015 - 22:32:09 UTC