Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρετός διεργασιών ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης
  • [02] «Η ενεργειακή βιωσιμότητα είναι θέμα πολιτικής βούλησης, που δεν υπάρχει ακόμη»
  • [03] Οι άνθρωποι με βηματοδότη ή απινιδωτή πρέπει να κρατούν σε απόσταση ασφαλείας το «έξυπνο» κινητό τους
  • [04] Το πολύ καθισιό μπορεί να αυξήσει το άγχος
  • [05] Ακόμη δύο θάνατοι από τον κορονοϊό MERS και νέα κρούσματα, στη Ν. Κορέα
  • [06] Πρωτοποριακό πρόγραμμα για καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
  • [07] Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση του φόνου στα Τσιχλέικα Αμαλιάδας
  • [08] Βρέθηκε νέο κρησφύγετο των ληστών της Αγχιάλου, στην Ανάβυσσο
  • [09] Ερντογάν: Ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

  • [01] Πυρετός διεργασιών ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και ξένων ηγετών με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, Νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, στις Βρυξέλλες.

    Ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τον Μάριο Ντράγκι ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

    Τη συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο για να καθορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τις προτάσεις του ενόψει των σημερινών συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

    [02] «Η ενεργειακή βιωσιμότητα είναι θέμα πολιτικής βούλησης, που δεν υπάρχει ακόμη»

    Αν οι κυβερνήσεις επιδείξουν πολιτική βούληση, ένας πλανήτης με καθαρή και βιώσιμη ενέργεια μπορεί να γίνει πραγματικότητα, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου, καθηγήτρια ενεργειακής βιωσιμότητας στο Τμήμα Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης, όπου διευθύνει το Εργαστήριο Νανοκατάλυσης και Ενέργειας. Αν αυτό συμβεί, αισιοδοξεί ότι σε 15 έως 20 χρόνια η «εποχή του υδρογόνου» μπορεί να κάνει την εμφάνισή της.

    Η κ.Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1973. Έκανε το μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδα (1975) και το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (1978).Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας και αρκετών εταιρειών, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, ενώ το 2014 εξελέγη μέλος στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικής των ΗΠΑ.

    Η έρευνά της εστιάζει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και «πράσινων» χημικών προϊόντων, έχοντας κατοχυρώσει εννέα σχετικές πατέντες. Οι νέου τύπου νανοκαταλύτες που ερευνά -υπήρξε και σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό "Science" προ μηνών- υπόσχονται να μειώσουν το κόστος παραγωγής των καθαρότερων καυσίμων του μέλλοντος, όπως του υδρογόνου.

    [03] Οι άνθρωποι με βηματοδότη ή απινιδωτή πρέπει να κρατούν σε απόσταση ασφαλείας το «έξυπνο» κινητό τους

    Όσοι έχουν τοποθετήσει βηματοδότη ή εμφυτεύσιμο απινιδωτή στην καρδιά τους, πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν σε απόσταση ασφαλείας το «έξυπνο» κινητό τους, κρατώντας το στο αντίθετο αυτί και προσέχοντας να μην φυλάνε το κινητό στην τσέπη τους πάνω από την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια δεύτερη καναδική μελέτη προειδοποιεί τους κατόχους βηματοδότη ή απινιδωτή να αποφεύγουν να στέκονται κάτω από καλώδια ηλεκτρικού που μεταφέρουν ρεύμα υψηλής ισχύος.

    Οι δύο μελέτες, που παρουσιάσθηκαν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Μιλάνο της Ιταλίας, δείχνουν ότι αν ο ασθενής θέλει να αποφύγει επώδυνες και δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως τη διακοπή λειτουργίας του βηματοδότη ή του απινιδωτή, πρέπει να προσέχει πώς χειρίζεται το κινητό του.

    [04] Το πολύ καθισιό μπορεί να αυξήσει το άγχος

    Μπορεί να λένε ότι αν κάποιος γυρνά σαν «σβούρα», κινδυνεύει με στρες, όμως μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα δείχνει ότι είναι δυνατό να συμβεί και το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το πολύ καθισιό να προκαλέσει αυξημένο άγχος.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μέγκαν Τέιχεν του Πανεπιστημίου Ντίκιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο για θέματα δημόσιας υγείας «BMC Public Health» διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι περνάνε πάρα πολύ χρόνο καθισμένοι (μπροστά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το τιμόνι του αυτοκινήτου κ.α.), κινδυνεύουν να εμφανίσουν αυξημένο άγχος.

    [05] Ακόμη δύο θάνατοι από τον κορονοϊό MERS και νέα κρούσματα, στη Ν. Κορέα

    Δύο ακόμα θάνατοι που οφείλονται στον κορονοϊό (το πνευμονολογικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής, γνωστό ως MERS), ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας, φέρνοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 27.

    Επί πλέον, το υπουργείο επιβεβαίωσε άλλα τρία κρούσματα, φέρνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα στα 172 άτομα, το υψηλότερο ποσοστό μετά την Σαουδική Αραβία.

    Τα δύο άτομα που πέθαναν ήταν στα 80 τους και είχαν ήδη βεβαρημένη υγεία πριν κολλήσουν τον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο.

    [06] Πρωτοποριακό πρόγραμμα για καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

    Πρωτοποριακό πρόγραμμα με τίτλο «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», και σύνθημα «Χάνω Βάρος - Κερδίζω Ζωή», υλοποιεί η Α' Παιδιατρική Κλινικη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

    Ο κύριος πυλώνας, που αποτελεί και τον πυρήνα του έργου, είναι η Ηλεκτρονική Διαδικτυακή Εφαρμογή, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά πανελλαδικά και στοχεύει στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των παιδιών και εφήβων, αλλά και στην καθοδήγηση των παιδιάτρων και γενικών γιατρών, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Στην Ελλάδα, το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους υπερβαίνει το 30% και είναι υψηλότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με 600.000 παιδιά και εφήβους να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

    «Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής αυτής εφαρμογής διαφοροποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα από όλα τα άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιστημονική υπεύθυνη του έργου Ευαγγελία Χαρμανδάρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας της Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    [07] Συνελήφθη και τρίτο άτομο για την υπόθεση του φόνου στα Τσιχλέικα Αμαλιάδας

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αργά το απόγευμα της Κυριακής και τρίτο άτομο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του φόνου της 28χρονης στην περιοχή Τσιχλέικα Αμαλιάδας και στον τραυματισμό του 31χρονου συζύγου της.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε πάρει το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε το ανδρόγυνο και το είχε θάψει σε περιοχή, περίπου 500 μέτρα πιο μακριά από το σημείο που έγινε το φονικό.Ο συλληφθείς κρατείται στο τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

    [08] Βρέθηκε νέο κρησφύγετο των ληστών της Αγχιάλου, στην Ανάβυσσο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ένα ακόμα κρησφύγετο της ομάδας των ληστών η οποία εξαρθρώθηκε στην Αγχίαλο την 29-5-2015.

    Το κρησφύγετο εντοπίστηκε προχτές Παρασκευή, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, στην Ανάβυσσο Αττικής και ήδη βρίσκονται μέσα τα συνεργεία της Εγκληματολογικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνούν τους χώρους.

    Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο είναι μια μονοκατοικία την οποία είχε νοικιάσει στα τέλη του 2014, με πλαστά στοιχειά, ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν πέσει στα χέρια των αστυνομικών, στη μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς στην Αγχίαλο Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι συνεργοί του, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.

    [09] Ερντογάν: Ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικαλέστηκε την αστάθεια στα γειτονικά κράτη προκειμένου να καλέσει επειγόντως τα κόμματα να σχηματίσουν γρήγορα μία κυβέρνηση συνασπισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών.

    Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που ίδρυσε ο Ερντογάν και του οποίου ήταν επικεφαλής μέχρι να γίνει Πρόεδρος της χώρας πέρυσι, έχασε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου την κοινοβουλευτική απόλυτη πλειοψηφία, βάζοντας τέλος σε μία δεκαετία και πλέον μονοκομματικής διακυβέρνησης και περιορίζοντας τις φιλοδοξίες του να δημιουργήσει μία πιο ισχυρή προεδρία.

    Οι βουλευτές θα ορκιστούν την Τρίτη και στη συνέχεια ο Ερντογάν θα αναθέσει την εντολή στο με ισλαμικές ρίζες AKP για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνασπισμού μέσα σε 45 ημέρες.

    "Είναι πιθανό η διαδικασία αυτή να κρατήσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Πιστεύω πως η Τουρκία δεν μπορεί να υπομείνει ένα τέτοιο χάσιμο χρόνου, έτσι θέλω να δω να σχηματίζεται μία κυβέρνηση συνασπισμού το ταχύτερο δυνατό", είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μία συνάντηση με εξαγωγείς.

    "Αν οι πολιτικοί δεν τα καταφέρουν, τότε ο λαός είναι η καταφυγή για την επίλυση αυτού του θέματος" είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2015 - 6:32:11 UTC