Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο
  • [02] Β. Πούτιν: Ο αγωγός θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της
  • [03] Π. Λαφαζάνης: Στρατηγικό μοντέλο αμοιβαία επωφελούς επένδυσης ο αγωγός
  • [04] Β. Φάιμαν: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες
  • [05] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο
  • [06] Διάσωση Κόκκινου Διαβόλου στον αέρα!
  • [07] Μ. Σουλτς: Θα κάνω τα πάντα για να μη φθάσουμε σε Grexit
  • [08] Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις στο Μαξίμου
  • [09] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκουμε συμφωνία τη Δευτέρα
  • [10] Γ. Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη προχωράει με μυστηριώδεις τρόπους
  • [11] Διαδηλώσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία υπέρ της Ελλάδας

  • [01] Συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο

    Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί, θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Β. Πούτιν: Ο αγωγός θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της

    Αμφιβολίες για το αν η ΕΕ βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας αργά χθες τη νύχτα σε σειρά διεθνών πρακτορείων.

    Ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε ότι το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που επικαλείται το Associated Press.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Β. Πούτιν υπογράμμισε ότι «εάν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε πρέπει να ενδιαφέρεται για μια αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, που θα βοηθά να ξεπληρωθούν τα χρέη». Και συνέχισε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, «η ΕΕ πρέπει να μας χειροκροτά. Πού είναι το κακό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;»

    [03] Π. Λαφαζάνης: Στρατηγικό μοντέλο αμοιβαία επωφελούς επένδυσης ο αγωγός

    «Δεν εξαιρούμε καμιά χώρα που διαθέτει φυσικό αέριο και θέλει να το περάσει από το έδαφός μας, να το κάνει. Η Ελλάδα στηρίζει τον TAP με αζέρικο φυσικό αέριο, στηρίζει τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και αγωγό αύριο που θα φέρνει αέριο από την Ανατ. Μεσόγειο (East Med)».

    Αυτό μεταξύ άλλων επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άφιξή του από την Αγία Πετρούπολη, όπου υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας.

    »Ο "Νότιος Ευρωπαϊκός αγωγός", που θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία 50-50 δύο εταιριών που αντιπροσωπεύουν δημόσια συμφέροντα της Ελλάδας και της Ρωσίας, υποδεικνύει ένα πρότυπο ισότιμης δημόσιας συνεργασίας και ένα στρατηγικό μοντέλο αμοιβαία επωφελούς επένδυσης, άξιο για θετικά συμπεράσματα» τονίζει ο υπουργός.

    [04] Β. Φάιμαν: Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες

    «Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία με τους Έλληνες, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και προς τούτο πρέπει να διεξαχθούν εντατικές συνομιλίες» τονίζει.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος πιστεύει, όπως σημειώνει, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. με τον οποίο είχε συνομιλίες την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα), κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα, τόνισα ότι υπάρχει μια σειρά από σημεία που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγεται η καταπολέμηση της απάτης και το κράτος δικαίου. Και εδώ υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη μεταρρυθμίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν.

    Κατά την άποψη του, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι παντού στην ΕΕ οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους, «κάτι που δεν κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες ή το κάνουν ανεπαρκώς». «Αυτό στοιχίζει πάρα πολλά στους Έλληνες. Πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά» προσθέτει.

    [05] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

    Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

    Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά "την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.

    "Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν" πρόσθεσε.

    [06] Διάσωση Κόκκινου Διαβόλου στον αέρα!

    Ένας αλεξιπτωτιστής του βρετανικού στρατού, της περίφημης μονάδας επιδείξεων των "Κόκκινων Διαβόλων" σώθηκε την τελευταία στιγμή, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, όταν τον έπιασε στον αέρα ένας συνάδελφός του καθώς το αλεξίπτωτό του δεν είχε ανοίξει κανονικά και κατευθυνόταν με ταχύτητα προς το έδαφος.

    Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που παρουσιάζεται πρόβλημα σε ένα αλεξίπτωτο της συγκεκριμένης ομάδας η οποία αποτελείται από 12 μέλη του Τάγματος των Αλεξιπτωτιστών της Βρετανίας.

    Το επεισόδιο σημειώθηκε αργά την Παρασκευή, σε μια επίδειξη στο Γουαϊτχέιβεν της βορειοδυτικής Αγγλίας. Οι θεατές ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες από τη διάσωση του άνδρα: ένας συνάδελφός του, το αλεξίπτωτο του οποίου είχε ανοίξει κανονικά, πρόλαβε και έπιασε με τα πόδια του τα μπερδεμένα σκοινιά.

    [07] Μ. Σουλτς: Θα κάνω τα πάντα για να μη φθάσουμε σε Grexit

    Την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην φθάσουμε σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ωστόσο, σε προδημοσίευση από το Focus αποσπάσματος συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, προειδοποιεί ότι «δεν γίνεται να βγει κανείς από την Ευρωζώνη, να μην πληρώσει τα χρέη του, αλλά να περιμένει ότι θα εξακολουθήσουν να ρέουν γενναιόδωρα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μοιραίο σημάδι», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε κλειστή κομματική εκδήλωση στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Focus και πρόσθεσε: «Ο εθνικισμός αυξάνεται ήδη παντού στην Ευρώπη και μια αποτυχία στο δράμα του χρέους θα ενίσχυε αυτή την τάση. Υπάρχει ο κίνδυνος μιας ευρωπαϊκής αποσύνθεσης».

    [08] Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις στο Μαξίμου

    Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

    [09] Γ. Σταθάκης: Επιδιώκουμε συμφωνία τη Δευτέρα

    Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας συζητήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, αύριο Κυριακή, στις 11:00 το πρωί, θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Το επιδιώκουμε» απάντησε ο Γ. Σταθάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, στο ερώτημα εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα.

    [10] Γ. Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη προχωράει με μυστηριώδεις τρόπους

    Εντονή κριτική στον τρόπο λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων της Ευρωζώνης ασκεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιρλανδική εφημερίδα «Irish Times».

    Αφού αρχικά κάνει λόγο για «χαμένη ευκαιρία» να επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της προηγούμενης Πέμπτης μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, στη συνέχεια αναφέρεται στη δημοκρατική λειτουργία της Ευρωζώνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρωζώνη προχωράει με μυστηριώδεις τρόπους. Βαρυσήμαντες αποφάσεις υπογράφονται από υπουργούς Οικονομικών που παραμένουν στο σκοτάδι όσον αφορά στις λεπτομέρειες των αποφάσεών τους, ενώ μη εκλεγμένοι αξιωματούχοι παντοδύναμων θεσμών κλείνονται σε μονόπλευρες διαπραγματεύσεις με μια κυβέρνηση που αγωνίζεται μόνη της. Φαίνεται λες και η Ευρώπη έχει αποφανθεί ότι οι εκλεγμένοι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι ικανοί να συλλάβουν το βάθος της τεχνικής λεπτομέρειας - καλύτερα να το αφήσουμε σε "ειδικούς" που αντιπροσωπεύουν τους θεσμούς και όχι τους λαούς. Είναι να απορεί κανείς πώς μια τέτοια διευθέτηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, πόσο μάλλον έστω και επιφανειακά δημοκρατική».

    [11] Διαδηλώσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία υπέρ της Ελλάδας

    Εκατοντάδες άνθρωποι --1.800 σύμφωνα με την αστυνομία-- διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.

    Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση "Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη" ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

    Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες ή πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αθήνας. "Η τεχνοκρατική, ψυχρή και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη υπό τη διοίκηση της Γερμανίας είναι ανυπόφορη", έγραφε ένα πανώ.

    Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας "Να σταματήσει τώρα η σφαγή" των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.

    "Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες" δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

    «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα- κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 June 2015 - 16:32:15 UTC