Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδήλωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων τελούν οι θεσμοί
  • [04] "Die Zeit": Νέα πρόταση της Ευρωζώνης στην Ελλάδα
  • [05] Der Spiegel: Μύθος τα περί "Ελλήνων συνταξιούχων πολυτελείας"
  • [06] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ
  • [07] Ένταση στην περιοχή του Πολυτεχνείου
  • [08] «Από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης»
  • [09] Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο υπόσχεται το «Matala Beach Festival»
  • [10] Ο Τόμας Οστερμάγερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Μικρές αλεπούδες» της Λ. Χέλλμαν
  • [11] ΗΠΑ: Όλες οι πλευρές να εργαστούν για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος
  • [12] Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε προτάσεις που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν τέλος στο ελληνικό δράμα

  • [01] Διαδήλωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής στο ευρώ

    Την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ευρώ, ζήτησαν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κάλεσμα, που έγινε μέσω των social media, για συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

    Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν - όπως ανέφερε και το σχετικό κάλεσμα που έγινε μέσω του διαδικτύου - την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

    Β 

    [02] Αλ. Τσίπρας: Να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες

    Έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

    «Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».

    Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις επαφές που είχε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη στο περιθώριο του Φόρουμ με το ΔΣ της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS αλλά και ηγετικούς παράγοντες σημαντικούς των νέων αναδυόμενων οικονομιών σε όλο τον πλανήτη. «Το ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να μεγαλουργήσει όταν έφυγε από τα στερεότυπα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ανήκει μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πρέπει να ανακαλύψουμε και τον νέο κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα γύρω μας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα ανάμεσα στον παραδοσιακό κόσμο και τις αναδυόμενες νέες οικονομίες».

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να ανοίξει δρόμους που θα δώσουν νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία»

    Στους επιχειρηματίες μίλησε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι μαζί με τη λύση που θα υπάρξει στο γενικότερο πρόβλημα θα πρέπει να ανοίξουν και νέες δυνατότητες για μια ισχυρή παρουσία ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως και για ελληνικές επενδύσεις στη Ρωσία.

    Β 

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων τελούν οι θεσμοί

    Oι θεσμοί τελούν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ως τώρα αντιμετώπισαν το ελληνικό ζήτημα με πνεύμα ευελιξίας. Χρειάζονται αξιόπιστες προτάσεις και όχι "στάχτη στα μάτια" είπε η Λαγκάρντ, καλώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους να φερθούν "ως ενήλικοι". Η Λαγκάρντ επισήμανε τη σημασία που αποδίδει το Δ.Ν.Τ στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, αλλά και στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο μη πληρωμής των δανείων από την Ελλάδα ως το τέλος του Ιουνίου ανέφερε ότι από τυπικής απόψεως η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας έναντι του Δ.Ν.Τ αλλά και ότι στη συνέχεια προβλέπεται μια σειρά διαδικασιών.

    Β 

    Β 

    [04] "Die Zeit": Νέα πρόταση της Ευρωζώνης στην Ελλάδα

    "Οι Έλληνες λαμβάνουν τελευταία προσφορά", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος, στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας "Die Zeit", στο οποίο αναφέρεται ότι η Ευρωζώνη θα προτείνει στην Αθήνα παράταση του προγράμματος βοήθειας ως το τέλος του έτους, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους των διαπραγματευτών, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, η πρόταση προβλέπει την παράταση του τρέχοντος προγράμματος ως το τέλος του έτους και την διάθεση των 10 δισεκατομμυρίων, τα οποία προορίζονται για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να πληρωθούν τους επόμενους μήνες η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Επιπλέον, η ΕΚΤ θα αυξήσει κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ το όριο έκδοσης των έντοκων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση. Οι ελληνικές τράπεζες θα αγοράσουν αυτά τα ομόλογα και θα τα καταθέσουν ως εγγύηση για "φρέσκο" χρήμα στην ΕΚΤ, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα η Τράπεζα ήταν αντίθετη.

    Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, για το σχέδιο είναι ενήμεροι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και οι ηγέτες των μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης. ως αντάλλαγμα, αναμένεται από την Ελλάδα να υλοποιήσει τους μεταρρυθμιστικούς όρους, οι οποίοι συμφωνήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην Καγκελαρία.Β 

    [05] Der Spiegel: Μύθος τα περί "Ελλήνων συνταξιούχων πολυτελείας"

    Η εικόνα του "Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας", η τόσο προσφιλής σε Γερμανούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπογραμμίζει σε σημερινό του αφιέρωμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό, αναδεικνύει παράλληλα τη σημασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μια χώρα όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα "δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ κοινωνικού βοηθήματοςΒ¨.

    Όπως αναφέρει το Spiegel στο αφιέρωμά του, οι στατιστικές συγκρίσεις που πραγματοποιούν έντυπα όπως η Bild για να σκιαγραφήσουν τον μύθο του "Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας" συσκοτίζουν την πραγματικότητα: Για παράδειγμα συγκρίνουν τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στον ελληνικό δημόσιο τομέα (56 έτη) με τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος στη Γερμανία, (η οποία δίνεται στα 64 έτη), τη στιγμή που (με βάση τα επίσημα στοιχεία) ο μέσος όρος συνταξιοδότησης και στις δύο χώρες είναι ο ίδιος - τα 61,4 έτη.

    Ακόμα όμως και η σύγκριση του γερμανικού δημοσίου τομέα με τον ελληνικό, δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές σε ό,τι αφορά τις συντάξεις: Για παράδειγμα, οι Γερμανοί υπάλληλοι των σιδηροδρόμων και των ταχυδρομείων συνταξιοδοτούνται κατά μέσον όρο στα 58 και 55 έτη αντίστοιχα (στοιχεία έτους 2010). Οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα συνιστούν το 24,3% του πληθυσμού, ενώ στη Γερμανία το 26% - κι αν στο τελευταίο ποσοστό προστεθούν κι εκείνοι που λαμβάνουν κοινωνικό επίδομα μέχρι να φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, το ποσοστό στη Γερμανία ανεβαίνει στο 26,9%.

    Β 

    [06] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

    Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν την Πέμπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν κατά περιόδους μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

    Β 

    [07] Ένταση στην περιοχή του Πολυτεχνείου

    Ένταση επικρατεί από τις 10 το βράδυ στο Πολυτεχνείο από ομάδα περίπου 15 νεαρών που πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

    Οι νεαροί πέταξαν αρχικά μια βόμβα μολότωφ στην οδό Πατησίων, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια κάνουν κατά διαστήματα επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες όμως βρίσκονται τώρα σε απόσταση περιμένοντας να εκτονωθεί η ένταση.

    [08] «Από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης»

    "Απαισιοδοξία στη σκέψη, αισιοδοξία στην πράξη" Αντόνιο Γκράμσι - "Τετράδια της φυλακής" 1929-1935).

    Τον αντιπροσωπευτικότερο ίσως από τους ?αφορισμούς? του Ιταλού στοχαστή ? από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και ηγετική φυσιογνωμία της Ιταλικής Αριστεράς Αντόνιο Γκράμσι (1891-1937) υιοθέτησε ως ?βασικό σύνθημα? της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης η ανεξάρτητη επιμελήτριά της ? η Ελληνίδα Κατερίνα Γρέγου ? επιμελήτρια της κεντρικής έκθεσης της διοργάνωσης.

    ?Η εφημερίδα Financial Times έγραψε πρόσφατα για δύο Ελλάδες αυτή που λειτουργεί κι αυτή που δεν λειτουργεί. Ο αφορισμός του Γκράμσι μιλά για αυτές τις δύο Ελλάδες, την Ελλάδα που δεν λειτουργεί καθώς η γραφειοκρατική κωλυσιεργία έθεσε σε ομηρία μία διοργάνωση με 10ετή ιστορία. Κι από την άλλη, την Ελλάδα που λειτουργεί από μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύει με αλτρουισμό, σε πείσμα όλων των δυσκολιών. Η επιλογή μου να κάνω μία έκθεση με αφετηρία έναν αφορισμό του Γκράμσι που γράφτηκε πριν 90 χρόνια θεωρώ ότι συνομιλεί με τη μετέωρη και αντιφάσκουσα στιγμή στην οποία βρισκόμαστε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη. Η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Η φράση του Γκράμσι «από την απαισιοδοξία της νόησης στην αισιοδοξία της πράξης» συνοψίζει τη συγκυρία κατά την οποία το παλιό έχει πεθάνει αλλά το καινούργιο δεν έχει γεννηθεί ακόμη? τόνιζε η Ελληνίδα (ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες) κ. Γρέγου ? το κεντρικό πρόσωπο της 5ης Μπιενάλε που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

    Β 

    [09] Τριήμερο ταξίδι στο χρόνο υπόσχεται το «Matala Beach Festival»

    Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα της Κρήτης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με το πολύχρωμο μουσικό χορευτικό φεστιβάλ τους που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου με τον γενικό τίτλο Matala Beach Festival συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές στιγμές με ένα ταξίδι στο χρόνο.

    Το φεστιβάλ οργανώνεται από την «ΜΑΤΑΛΑ Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε» του Δήμου Φαιστού, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, και αποτελεί μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής δραστηριότητας, με δυνατές συγκινήσεις από καλλιτέχνες και εξαιρετικά μουσικά σχήματα, αλλά και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, όπως θεατρικά και άλλα εργαστήρια, παιδικές δράσεις και εκπλήξεις.

    «Το Φεστιβάλ των Ματάλων επιστρέφει για 5η χρονιά με πολλούς και σημαντικούς, καταξιωμένους και νεότερους καλλιτέχνες, που θα μας μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής, των Παιδιών των Λουλουδιών, και μέσα από τη μουσική τους θα μας περάσουν τα μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας, έμπνευσης αλλά και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, τη ζωή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης.

    «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ αυτό να καθιερωθεί ως ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός. Μία μεγάλη γιορτή στην οποία όχι μόνο θα αναβιώνουν στοιχεία από το κίνημα των χίπις, αλλά θα αναδεικνύουν και υπογραμμίζουν την πολιτιστική ιστορία και παράδοση, καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία που κάνουν τα Μάταλα να ξεχωρίζουν», προσέθεσε ο κ Αρμουτάκης.

    Β 

    [10] Ο Τόμας Οστερμάγερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Μικρές αλεπούδες» της Λ. Χέλλμαν

    «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βρίσκει τους χαρακτήρες του καλούς ή κακούς. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο όταν γράφεις για ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι που το κρίνουν πάντοτε οι άλλοι». Σε όλη της τη ζωή, η δραματουργός Λίλλιαν Χέλλμαν θεωρούσε ακατανόητη την άποψη ότι σκιαγράφησε ως μοχθηρή και ψυχρή γυναίκα τη Ρεγγίνα, την πρωταγωνίστρια του κορυφαίου έργου της «Μικρές Αλεπούδες». Ωστόσο, αυτή η ανάγνωση της ηρωίδας φαίνεται πως επικρατούσε στις ερμηνείες της εποχής, όπως στην πρεμιέρα του 1939 στο Μπρόντγουεϊ, που ακολούθησαν 600 παραστάσεις, και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Χέλλμαν.

    Το γνωστό έργο της Αμερικανίδας συγγραφέως και κοινωνικής ακτιβίστριας -που έμεινε στην ιστορία και για τη γενναία στάση της μπροστά στη μακαρθική Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων, αρνούμενη να καταδώσει κομουνιστές φίλους της- αναβιώνει μέσα από την ομώνυμη παράσταση του Τόμας Οστερμάγερ και του διεθνούς φήμης βερολινέζικου θεάτρου Σαουμπίνε.

    Κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης θεατρικής σκηνής και φίλος της Ελλάδας και του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Οστερμάγερ επιστρέφει στην Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ') από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, δύο χρόνια μετά την επεισοδιακή και πολυσυζητημένη εμφάνισή του με το ιψενικό έργο «Ο εχθρός του λαού».

    [11] ΗΠΑ: Όλες οι πλευρές να εργαστούν για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος

    H αμερικανική κυβέρνηση προτρέπει όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού με στόχο την επίτευξη μίας λύσης στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    «Ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την επίλυση (του ελληνικού ζητήματος) και να το κάνουν αυτό όσο το δυνατόν ταχύτερα» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Β 

    [12] Γ. Βαρουφάκης: Καταθέσαμε προτάσεις που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν τέλος στο ελληνικό δράμα

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου της ζώνης του ευρώ ότι η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε προτάσεις στο σημερινό Eurogroup που αν γίνουν δεκτές θα δώσουν ένα τέλος στο ελληνικό δράμα. Ο υπουργός ανέφερε ότι στα δημοσιονομικά ζητήματα οι διαφορές Ελλάδας και δανειστών δεν είναι μεγάλες.

    Ο υπουργός είπε ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν προ ημερών διότι οι διαπραγματευτές της Επιτροπής δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συνάψουν συμφωνία. Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup δεν έδειξε να συμμερίζεται τις προτάσεις ανώτατων αξιωματούχων του Δ.Ν.Τ που θεωρεί ότι παραχωρήσεις πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές. Ο υπουργός απαρίθμησε τα δραματικά αποτελέσματα που είχαν ως σήμερα οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις που είχε χθες στο Παρίσι με τον Ο.Ο.Σ.Α.

    Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε αναλυτικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ανεξάρτητη αρχή φόρων και τελών, ένα ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο που θα ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, πρόταση αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, φιλελευθεροποίηση του χονδρικού εμπορίου, κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων.

    Επιπλέον, εξήγησε πως ο προτεινόμενος μηχανισμός ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού θα συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο σε περίπτωση εκτροχιασμού θα προκαλεί άμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 June 2015 - 20:32:15 UTC