Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Λιου: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία
  • [02] Οι Ιάπωνες θα μπορούν στο εξής να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα
  • [03] Γενέθλια με τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης
  • [04] Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι
  • [05] Ο συνθέτης Μαξ Ρίχτερ παρουσιάζει το έργο «Ύπνος», και προτρέπει τους μουσικόφιλους να κοιμηθούν ακούγοντάς το
  • [06] Ως απαράδεκτη επέστρεψε την Έκθεση Στουρνάρα η Πρόεδρος της Βουλής
  • [07] EKT: Αύξηση του ορίου του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ
  • [08] Απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με βουλευτή της CSU
  • [09] Ο ΠΟΥ επέκρινε τις ανεπάρκειες στη διαχείριση της κρίσης με τον κορονοϊό MERS στη Ν. Κορέα
  • [10] Ε. Τουσέν: Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο

  • [01] Τζ. Λιου: Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία

    «Συνεχίζουμε να πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου καταθέτοντας σε Επιτροπή του Κογκρέσου, ενώ προειδοποίησε ότι "εξωτερικά σοκ" μπορεί να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα στις ΗΠΑ.

    «Με την παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών όπως την γνωρίζουμε σήμερα, τα εξωτερικά σοκ έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν την οικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Ο Αμερικανός υπουργός επικαλέστηκε ως παράδειγμα την Ελλάδα όπου «οι διαπραγματεύσεις και ο δρόμος προς μια συμφωνία είναι σύνθετοι και γεμάτοι με προκλήσεις».

    [02] Οι Ιάπωνες θα μπορούν στο εξής να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα

    Οι Ιάπωνες θα μπορούν πλέον να χορεύουν νόμιμα μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τα ξημερώματα, χάρη σε ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε σήμερα και ακυρώνει την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι σήμερα στις ντισκοτέκ και τα κλαμπ.

    Με βάση τον προηγούμενο νόμο, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Ιαπωνία δεν επιτρεπόταν να λειτουργούν πίστες χορού από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας καθώς η αστυνομία πίστευε ότι το... λίκνισμα των πελατών υπό τους ήχους της μουσικής θα ενθάρρυνε μια «υπερβολικά ηδονιστική ατμόσφαιρα».

    Ο νόμος, που ίσχυε μέχρι τώρα, αναγόταν στο 1948 -στην περίοδο της αμερικανικής κατοχής- και είχε ως στόχο να καταπολεμήσει τη «διαφθορά της νεολαίας» και να σταματήσει την πορνεία. Η εφαρμογή του νόμου ατόνησε σημαντικά μετά τη δεκαετία του '60, γεγονός που επέτρεψε στα νυχτερινά κλαμπ να ανθίσουν.

    Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2016, θα επιτρέπει τον χορό μετά τα μεσάνυχτα υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει επαρκής φωτισμός, αντίστοιχος με αυτόν μιας κινηματογραφικής αίθουσας πριν αρχίσει η προβολή της ταινίας.

    [03] Γενέθλια με τα "Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης" γιορτάζει το Μουσείο Ακρόπολης

    Με μια σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά την παρουσίαση μοναδικών έργων από αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, τα οποία για διάφορους λόγους -κυρίως απόστασης και δυσκολίας προσβασιμότητας- δεν είναι γνωστά, γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια το Μουσείο Ακρόπολης. Πρώτη επιλογή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, ένα από τα σπουδαιότερα λόγω σημασίας ευρημάτων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανανέωσης και παραμένει κλειστό, συνεπώς τα 252 αντικείμενα που θα το «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα δεν θα λείψουν από τους επισκέπτες του.

    Η έκθεση, που ξεκινά το Σάββατο 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, αλλά και του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο νησί.

    Η έκθεση έχει θέμα τα περίφημα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, οι οποίοι θεωρούνταν ότι προστάτευαν τους μυημένους από τους κινδύνους της θάλασσας, ενώ οι ίδιοι οι μύστες πίστευαν ότι γίνονταν ευσεβέστεροι και πιο δίκαιοι άνθρωποι.

    Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης, ο διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής στη συνέντευξη Τύπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του Μουσείου την περασμένη χρονιά, που παρά την κρίση πήγε πολύ καλά. Μεταξύ άλλων, το μουσείο κατάφερε:

    - Οι επισκέπτες του να αυξηθούν κατά 300.000 σε σχέση με το 2013-2014, ενώ ο συνολικός αριθμός τους από το άνοιγμα του μουσείου είναι περίπου 8.200.000.

    - Να αναβαθμίσει την παρουσία των εκθεμάτων με τεχνικές βελτίωσης, προσθήκες νέων έργων, αλλαγές στο στήσιμο των αγαλμάτων και συντήρηση γνωστών αριστουργημάτων.

    - Να αποκαταστήσει ψηφιακά τη δυτική ζωφόρο του Παρθενώνα, κάνοντας χρήση κινούμενου φωτισμού, προσθέτοντας χρώμα και συμπληρώνοντας τα χαμένα σήμερα χάλκινα χαλινάρια των αλόγων και τα όπλα των ιππέων.

    - Να είναι έτοιμο (αναμένοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση) ως προς τη σύνταξη προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της ανασκαφής που εκτείνεται στη βάση του Μουσείου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο και την έκθεση των κινητών ευρημάτων της.

    -Να παράσχει σχολικά προγράμματα σε περισσότερα από 170.000 παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και 1.123 τρισδιάστατες προβολές για την Ακρόπολη.

    - Να συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που παρουσιάζεται με επιτυχία στον Καναδά και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ.

    [04] Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι

    Μπορεί τα προβλήματα στην αγορά του βιβλίου να μην υποχωρούν και τα οικονομικά μεγέθη να περιορίζονται καθημερινά, αλλά οι εκδότες δεν το βάζουν κάτω, επενδύοντας πρωτίστως στη λογοτεχνία.Β 

    Στην επένδυση αυτή την πρωτοκαθεδρία έχει η ελληνική πεζογραφία, που για άλλη μια φορά εμφανίζεται με πληθώρα τίτλων και μεγάλη θεματογραφική γκάμα. Κι επειδή το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, ένας γύρος στην πρόσφατη παραγωγή θα μας δείξει γρήγορα τι και γιατί ξεχωρίζει.

    Αρχή με τον Πέτρο Μάρκαρη και τη συλλογή διηγημάτων του «Τριημερία» (εκδόσεις Γαβριηλίδης), όπου ο αστυνόμος Χαρίτος συνεχίζει να διερευνά παράξενα μυστικά και ανεξήγητους φόνους, αποκαλύπτοντας ποικίλες όψεις της αθηναϊκής καθημερινότητας. Για την καθημερινότητα θα κάνει λόγο και ο Τίτος Πατρίκιος στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ο πειρασμός της νοσταλγίας» (Κίχλη). Πρόκειται για ημερολογιακές σημειώσεις που κράτησε ο ποιητής κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριακοπενταετίας, προσπαθώντας να τοποθετήσει τον εαυτό του απέναντι σε διάφορα ζητήματα, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την πολιτική και την τέχνη, αλλά και με τον ατομικό βίο. Διαφορετική είναι η καθημερινότητα που θα προκύψει από τη νουβέλα του Γιώργου Συμπάρδη «Μεγάλες γυναίκες» (Μεταίχμιο). Ένας ύμνος στη ζωή και στον έρωτα, που δεν παύουν να μας συγκινούν ακόμα κι όταν έχουμε αφήσει για πάντα πίσω μας τα νιάτα.Β 

    Β 

    [05] Ο συνθέτης Μαξ Ρίχτερ παρουσιάζει το έργο «Ύπνος», και προτρέπει τους μουσικόφιλους να κοιμηθούν ακούγοντάς το

    Από πολύ παλιά δεν αποτελούσε κάτι σπάνιο οι άνθρωποι να παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας κλασικής μουσικής. Ο Βρετανός συνθέτης Μαξ Ρίχτερ έγραψε ένα έργο διάρκειας 8 ωρών στο οποίο έδωσε τον τίτλο «ΥΠΝΟΣ» (SLEEP) και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύει σε αυτό ακριβώς: στο να κάνει δηλαδή το φιλοθεάμον κοινό να αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια της παράστασής του, όπου μάλιστα θα προσφέρονται στους μουσικόφιλους ακόμα και κρεβάτια.

    «Πρόκειται για ένα 8ωρο νανούρισμα» υπογράμμισε ο Ρίχτερ, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες της Βρετανίας, σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα, στο οποίο προστίθεται ότι το έργο αυτό, που συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με μια μελωδία- νανούρισμα με βασικό όργανο το τσέλο, στην κυριολεξία «έχει στόχο να στείλει τον ακροατή για ύπνο».

    «Πρόκειται για μια μουσική μελωδία για τη νύχτα και ελπίζω ότι οι άνθρωποι πράγματι θα κοιμηθούν κατά τη διάρκειά της» υπογραμμίζει ο Ρίχτερ σε ένα τρέιλερ για το έργο του στον ιστότοπο YouTube.

    «Κατά ένα τρόπο, το θέμα που θέτει το κομμάτι αυτό είναι πως τα πάντα γύρω μας τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο ρυθμός της ζωής μας επιταχύνεται και νομίζω ότι πολλοί από εμάς νιώθουν την ανάγκη να ξεκουραστούν για λίγο, (έχουν ανάγκη) από ένα σημείο ανάπαυσης. Και αυτό ακριβώς είναι αυτή η σύνθεση, ένα μέρος για να ξεκουραστούν για 8 ώρες» τόνισε ο ίδιος.

    Το SLEEP θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο σε μία συναυλία που θα διαρκέσει από τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί. Οι θεατές δεν θα κάθονται σε καθίσματα αλλά θα τους έχουν παραχωρηθεί κρεβάτια, σημειώνεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας ηχογράφησης του Ρίχτερ Deutsche Grammophon.

    Β 

    [06] Ως απαράδεκτη επέστρεψε την Έκθεση Στουρνάρα η Πρόεδρος της Βουλής

    Ως απαράδεκτο επιστρέφει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, το έγγραφο που απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή και το οποίο αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση της ΤτΕ, για τη Νομισματική Πολιτική 2014-2015.

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου, από την έδρα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, κατηγόρησε με σφοδρότητα τον κ. Στουρνάρα πως επιχειρεί με την κίνηση αυτή απαράδεκτη παρέμβαση και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής και στην λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    Αιτιολόγησε, πως η ίδια ως Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε επί της έδρας ότι ο κ. Στουρνάρας απέστειλε στις 10.40 το πρωί μια γνωστοποίηση με συνημμένο ένα στικάκι και υστερόγραφο ότι τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στη Βουλή αντίγραφο της Ετήσιας Έκθεσης της ΤτΕ για την πορεία της Οικονομίας. Την προηγούμενη όμως, είχε υπάρξει διαρροή για την οποία δεν είχε θεσμικά ενημερώσει και έσπευσε να αποστείλει «στα κλεφτά» ένα διαβιβαστικό για να «παρέμβει απαραδέκτως» στην διαδικασία. Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου, αυτά έπραξε ο κ. Στουρνάρας, ενώ έχει αρνηθεί να αποστείλει στοιχεία που του έχει ζητήσει η Επιτροπή, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο, κι ενώ χθες γνωστοποιήθηκε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα. Τέτοια ήταν η σπουδή παρέμβασής του ώστε να παραδώσει την Έκθεση της ΤτΕ και να προβεί σε κρίσεις και διατυπώσεις που επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται. «Θα περιμένω τις επόμενες ημέρες να εκτυπωθεί η Έκθεση, που τόσο εσπευσμένα στάλθηκε. Το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν παραλαμβάνει στικάκια» τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου.

    Κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι παραβίασε τις υποχρεώσεις του ως διοικητή της ΤτΕ, όταν πραγματοποίησε ωμή παρέμβαση τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας το οποίο και τώρα τροφοδοτεί. Μάλιστα είπε πως αυτή η επιστολή, αποτελεί καλή αφορμή ώστε και η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους να καλέσει τον κ. Στουρνάρα για να απαντήσει γιατί παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να διαμορφώσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την αποτελεσματική διεκδίκηση.

    Η πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης ότι το γεγονός αυτό, για το οποίο ενημερώθηκε από έδρας, είναι «δηλωτικό του πως τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια συμφέροντα από διαφορετικές θέσεις εναλλασσόμενα σε διαφορετικές θέσεις και τεχνοκρατικής δεσποτείας η επιδιώκουν να παραβιάσουν το δικαίωμα του λαού στην διαφάνεια και να επηρεάζουν τις εξελίξεις».

    [07] EKT: Αύξηση του ορίου του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ

    Την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) κατά 1,1 δισ. ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο όριο διαμορφώνεται στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση δεν έγινε συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το μηχανισμό.

    Σημειώνεται ότι η εισήγηση για την χορήγηση ρευστότητας μέσω του ELA γίνεται με εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η απόρριψη αυτής μπορεί να γίνει μόνο με ειδική πλειοψηφία των 2/3 των μελών που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.

    Β 

    [08] Απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με βουλευτή της CSU

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν εκφράστηκε θετικά σχετικά με το εάν έχει την ελπίδα ότι στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χανς Μίχελμπαχ αναφερόμενος στην ενημέρωση του Γ ερμανού υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και πρόσθεσε ότι ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν υπάρχει η προετοιμασία προκειμένου να φθάσουμε σε απόφαση».

    Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους βουλευτές της Επιτροπής ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

    Β 

    [09] Ο ΠΟΥ επέκρινε τις ανεπάρκειες στη διαχείριση της κρίσης με τον κορονοϊό MERS στη Ν. Κορέα

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως σημειώθηκαν καθυστέρηση και αβλεψίες στην αντιμετώπιση από τη Νότια Κορέα του κορονοϊού MERS και κάλεσε όλες τις χώρες να «προετοιμαστούν» καλύτερα.

    Τα συμπεράσματα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από μία σύνοδο της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ για τον κορονοϊό MERS, καθώς αυξάνεται η ανησυχία όσον αφορά την ικανότητα των νοτιοκορεατικών αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται στη Νότια Κορέα με ρυθμό ταχύτερο απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Σαουδικής Αραβίας.

    «Η επιδημία εξέπληξε όλους στη Νότια Κορέα, κάτι το οποίο συνέβαλε σε μία καθυστέρηση στο να υπάρξει απόκριση στην επιδημία», δήλωσε ο Κεΐτζι Φουκούντα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ για την υγειονομική ασφάλεια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

    «Είναι πραγματικά ένα σήμα συναγερμού για όλες τις χώρες», πρόσθεσε, καλώντας «όλες τις χώρες να προετοιμαστούν για τέτοιες επιδημίες και να προσαρμοστούν σε ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης».

    «Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα πως η κατάσταση είναι ανησυχητική αλλά δεν δημιουργεί μία διεθνούς εμβέλειας επείγουσα ανάγκη για τη δημόσια υγεία», είπε ωστόσο.

    Β 

    [10] Ε. Τουσέν: Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο

    Υπό τον τίτλο «Το πρόγραμμά βοήθειας για την Ελλάδα ήταν παράνομο και παράτυπο» η βελγική εφημερίδα LE SOIR δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Βέλγου πολιτικού επιστήμονα και οικονομολόγου Ερικ Τουσέν, επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου της Επιτροπής για την Αλήθεια του Ελληνικού Χρέους.

    Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το Βέλγο εμπειρογνώμονα, η έκθεση της Επιτροπής αυτής στοχεύει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Παπανδρέου, που είχε ασκήσει πίεση στην ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να επιδεινώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος. Κατ? αυτόν τον τρόπο, αναφέρεται, το χρέος διογκώθηκε κατά 28 δις ? με τον μη υποχρεωτικό από την Eurostat συνυπολογισμό 19 δις για χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων, 4 δις για νοσοκομειακές και φαρμακευτικές δαπάνες και 5 δις για "swaps".

    Αναφέρεται επίσης ότι κατά τον Τουσέν υπήρξε κοινή βούληση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρκετών κυβερνήσεων - ιδιαίτερα της Γερμανίας και της Γαλλίας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να μη ζημιωθούν οι ξένες τράπεζες, ενώ στην πραγματικότητα, το ουσιαστικό πρόβλημα προερχόταν από το ιδιωτικό χρέος.

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2015 - 16:32:15 UTC