Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν
  • [02] Foreign Policy: Τα προγράμματα για τη στήριξη της Ελλάδας ήταν απίστευτα ανόητα
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Πρέπει να αποφύγουμε την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ
  • [04] Πέθανε ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, πρώην Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Τουρκίας
  • [05] Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν νέα στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Μπόκο Χαράμ
  • [06] Ο Νιλ Γιάνγκ απαγόρευσε στον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική του
  • [07] Την έκθεση της ΤτΕ για την οικονομία καταθέτει ο Ι. Στουρνάρας
  • [08] Στο Παρίσι ο Γ. Βαρουφάκης για συνάντηση με τον Α. Γκουρία

  • [01] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν

    Με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Δημοκρατίας της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, συναντάται στις 12:00Β ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.Β Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

    Β 

    Β 

    [02] Foreign Policy: Τα προγράμματα για τη στήριξη της Ελλάδας ήταν απίστευτα ανόητα

    "Τα προγράμματα για τη στήριξη της Ελλάδας ήταν απίστευτα ανόητα" υποστηρίζει στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Foreign Policy ο αρθρογράφος Ντάνιελ Όλτμαν. Το ζήτημα γι' αυτόν δεν είναι το αν η διάσωση της Ελλάδας ήταν εξαρχής κακή ιδέα, καθώς εκτιμά πως μια πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή, ακόμη και σύγκρουση. "Όμως ο τρόπος που οι Ευρωπαίοι και η κουστωδία τους στο ΔΝΤ στήριξαν την Ελλάδα ήταν εντυπωσιακά, αφόρητα ανόητος" τονίζει.

    Τα προβλήματα της Ελλάδας --υψηλό χρέος, αδύναμο επιχειρησιακό περιβάλλον και παραοικονομία-- δεν έχουν βραχυπρόθεσμες λύσεις και εντούτοις οι βραχυπρόθεσμες λύσεις ήταν αυτές που επιδιώχθηκαν με τις προσπάθειες στήριξης, εξηγεί ο Όλτμαν, σύμφωνα με τον οποίο "η Ελλάδα εξακολουθεί να διεξάγει κρίσιμες συνομιλίες με τους πιστωτές της επειδή οι πληρωμές που αναμενόταν να κάνει και οι μεταρρυθμίσεις που αναμενόταν να εφαρμόσει αντιστοιχούσαν σε προσδοκίες που ήταν παράλογα βραχυπρόθεσμες".

    "Για να το θέσουμε απλά, τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν μακροπρόθεσμες αιτίες οι οποίες έχουν μόνο μακροπρόθεσμες λύσεις. Ένα δημόσιο χρέος μεγάλο όσο αυτό της Ελλάδας δεν εξαφανίζεται μέσα σε μια νύκτα, ακόμη και με τα σκληρότερα μέτρα λιτότητας", επισημαίνει ο αρθρογράφος και προσθέτει: "Η λιτότητα μπορεί να καταστήσει δυνατό για την Ελλάδα να ανταποκριθεί βραχυπρόθεσμα στις δανειακές υποχρεώσεις της, όμως ποιο θα είναι το όφελος αν η οικονομία μακροπρόθεσμα εξαρθρωθεί;"

    Β 

    Β 

    [03] Π. Μοσκοβισί: Πρέπει να αποφύγουμε την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ

    Ως ευρωπαϊστής είμαι προσηλωμένος σε δυο χαρακτηριστικά του ευρώ: Το πρώτο είναι η ακεραιότητά του και το δεύτερο η μη αναστρεψιμότητά του. Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων σε συνέδριο που διοργάνωσε το ευρωπαϊκό έντυπο Politico στις Βρυξέλλες.

    Όπως ανέφερε, πρέπει να αποφευχθεί ενδεχόμενη έξοδος μιας χώρας από το ευρώ, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την ευρωζώνη. Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι σήμερα η ευρωζώνη είναι πολύ ισχυρή και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.

    [04] Πέθανε ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, πρώην Πρόεδρος και πρωθυπουργός της Τουρκίας

    Β  Β Β 

    Ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που ανατράπηκε δύο φορές από τον στρατό όσο ήταν στην προεδρία, πέθανε στο νοσοκομείο 91 ετών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

    Ο Ντεμιρέλ, που ήταν πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επτά φορές από την δεκαετία του '60 έως τη δεκαετία του '90 και Πρόεδρος από το 1993 έως το 2000, πέθανε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο στην Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah και άλλα μέσα.Β 

    Β 

    [05] Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν νέα στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Μπόκο Χαράμ

    Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δώσουν 5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μιας τοπικής στρατιωτικής δύναμης στη Νιγηρία που θα πολεμήσει τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) χθες.

    Πέρυσι, η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε μια τεράστια έκταση της βορειοανατολικής Νιγηρίας - λίγο μεγαλύτερη από 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο περίπου το μέγεθος του Βελγίου. Από τότε οι ισλαμιστές έχουν περιοριστεί σε μικρότερη έκταση αλλά κατηγορούνται για μεμονομένες επιθέσεις όπως αυτή τη Δευτέρα στη πρωτεύουσα του Τσαντ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άτομα.Β 

    [06] Ο Νιλ Γιάνγκ απαγόρευσε στον Ντόναλντ Τραμπ να χρησιμοποιεί τη μουσική του

    Ο Καναδός τραγουδιστής και συνθέτης Νιλ Γιάνγκ κατηγόρησε χθες τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο και υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2016, Ντόναλντ Τραμπ, ότι χρησιμοποίησε την μουσική του χωρίς να έχει λάβει την άδειά του.

    Χθες το πρωί, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε στον ουρανοξύστη Τραμπ Τάουερ στη Νέα Υόρκη για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Τραμπ εμφανίστηκε υπό τους ήχους του Rockin' In The Free World, που είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Καναδού μουσικού.

    Μερικές ώρες αργότερα, ο Νιλ Γιάνγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε άδεια να χρησιμοποιήσει το Rockin' In The Free World «για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) για τις προεδρικέςΒ του 2016 στις ΗΠΑ».

    «Ο Νιλ Γιάνγκ, ο οποίος είναι Καναδός πολίτης, υποστηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς για την προεδρία των ΗΠΑ», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή του Καναδού τραγουδιστή.

    Ο Γερουσιαστής Σάντερς είναι ένας από τους αντιπάλους της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

    Ο μεγιστάνας του κατασκευαστικού τομέα είναι Ρεπουμπλικάνος και έχει υποστηρίξει Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για την προεδρία στο παρελθόν.

    Β 

    [07] Την έκθεση της ΤτΕ για την οικονομία καταθέτει ο Ι. Στουρνάρας

    Την ετήσια Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Η Έκθεση περιλαμβάνει την επισκόπηση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές τους.

    Ειδικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης για το 2015 και επιτάχυνση του το 2016. Ωστόσο, εντόπιζε αβεβαιότητες ως προς την προοπτική της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες εντοπίζονταν στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους μας, στην πιθανή χειροτέρευση των δημοσιονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Β 

    [08] Στο Παρίσι ο Γ. Βαρουφάκης για συνάντηση με τον Α. Γκουρία

    Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, 'Ανχελ Γκουρία, θα έχει το απόγευμα στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, στο χονδρικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τραπεζικό τομέα, στα ΚΕΠ επιχειρήσεων (One Stop Shops), στην αγορά εργασίας, στις προμήθειες του Δημοσίου και στους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς.

    Β 

    Β 


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2015 - 4:32:12 UTC