Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για έργα αξίας 10 δισ. δολαρίων υπογράφουν Αίγυπτος και Κίνα
  • [02] Ν. Βαλαβάνη: Ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους
  • [03] «Ούτε η μαγεία, ούτε οι 12 ελληνικοί θεοί αρκούν για να εξηγηθεί το σύμπαν»
  • [04] Νεκρός ο υπαρχηγός της Αλ - Κάιντα από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Υεμένη
  • [05] Η σοκολάτα δεν αυξάνει, αλλά μειώνει τον κίνδυνο για καρδιά και εγκεφαλικό
  • [06] Το κόμμα της Λεπέν σχηματίζει ομάδα ακροδεξιών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [07] Κ. Τούτουζας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το καλοκαίρι αυξάνονται τα εμφράγματα και οι αρρυθμίες
  • [08] Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη
  • [09] Με Θεοδωράκη, Γεννηματά και Μπακογιάννη συναντάται ο πρωθυπουργός
  • [10] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αντιμετώπιση των Σύρων προσφύγων

  • [01] Συμφωνία για έργα αξίας 10 δισ. δολαρίων υπογράφουν Αίγυπτος και Κίνα

    Η Αίγυπτος έχει υπογράψει αρχική συμφωνία με την Κίνα για 15 μεγάλα έργα αξίας περίπου 10 δισ. δολαρίων, είπε ο Αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου Μουνίρ Φαχρί Αμπντέλ Νουρ τη Δευτέρα. Οι χρηματοδοτικές συμφωνίες θα υπογραφούν μεταξύ τέλη Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο, και τα έργα αφορούν κατά κύριο λόγο ηλεκτροδότηση και μεταφορές.

    Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας θα χρηματοδοτήσει έξι έργα μεταφορών, μεταξύ των οποίων είναι ένας καινούργιος σιδηρόδρομος και η επέκταση ήδη υπαρχόντων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αντιπρόσωποι κινεζικών τραπεζών και χρηματοδοτικών φορέων της Κίνας συναντήθηκαν με αντιπροσώπους των υπουργείων εμπορίου και επενδύσεων της Αιγύπτου.

    [02] Ν. Βαλαβάνη: Ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους

    Σε τροποποίηση της ρύθμισης, του "μίνι" φορολογικού νομοσχεδίου, για τους περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (φοιτητές, ανέργους, νοικοκυρές και συμμετέχοντες σε προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης) προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

    Σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση -που ισχύει για τις δηλώσεις του 2014- οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (και τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ) οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος ή δεν ασκούν αγροτική δραστηριότητα θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών για τα εισοδήματά τους. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται εισοδήματα που προέρχονται από κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

    [03] «Ούτε η μαγεία, ούτε οι 12 ελληνικοί θεοί αρκούν για να εξηγηθεί το σύμπαν»

    Στις αρχές Μαΐου, μία Ελληνίδα επιστήμων, προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον και παρακολούθησε την υπογραφή της ιστορικής ευρω-αμερικανικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του CERN και του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών και του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Ήταν μία ακόμη επιβράβευση για ένα κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα, που πάντα έκανε τολμηρά όνειρα.

    Καστοριά-Καλιφόρνια-Ουάσιγκτον μέσω CERN. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί, με δυό λόγια, η ζωή και η καριέρα της κορυφαίας Ελληνίδας πειραματικής φυσικού της διασποράς Μαρίας Σπυροπούλου, καθηγήτριας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltceh), η οποία απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ερωτήματα σχετικά με τις αναμενόμενες νέες ανακαλύψεις στον επιταχυντή του CERN, τα μυστήρια του σύμπαντος, αλλά και την κρίση στην Ελλάδα.

    Η καστοριανή επιστήμων σπούδασε φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1993 και, στη συνέχεια, πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ το 2000. Εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει στις σωματιδιακές έρευνες και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, τόσο στον επιταχυντή Tevatron του εργαστηρίου Fermilab στο Σικάγο (1993-2003), όσο και ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του πειράματος CMS στο CERN (2004 έως σήμερα).

    Έχει αναπτύξει πρωτοποριακές μεθόδους ανάλυσης των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από τις συγκρούσεις των υποατομικών σωματιδίων, διευκολύνοντας έτσι τόσο την ιστορική ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς το 2012, όσο και το άνοιγμα του δρόμου για μια μελλοντική "νέα Φυσική".

    [04] Νεκρός ο υπαρχηγός της Αλ - Κάιντα από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στην Υεμένη

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ-Κάιντα και ηγέτης του ισλαμιστικού κινήματος στην Υεμένη Νάσερ αλ-Ουαχίσι έγινε στόχος αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ από την Washington Post, και σκοτώθηκε, σύμφωνα με το CNN.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το μέλος αυτό της ηγεσίας της Αλ-Κάιντα σκοτώθηκε κατά το αεροπορικό πλήγμα της 9ης Ιουνίου. "Προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατό του" δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

    Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης, ο Νάσερ αλ-Ουαχίσι σκοτώθηκε στις 12 Ιουνίου στην περιοχή του Χαντραμούτ, ανατολικά του Αντεν.

    [05] Η σοκολάτα δεν αυξάνει, αλλά μειώνει τον κίνδυνο για καρδιά και εγκεφαλικό

    Όσοι τρώνε 100 γραμμάρια σοκολάτα καθημερινά, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δεν διαπίστωσε ότι, αν κόψει κανείς τη σοκολάτα, θα μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής πάθησης, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, πράγμα που αποτελεί ευχάριστα νέα για τους ουκ ολίγους φίλους της σοκολάτας.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φίο Μίιντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "Heart" πραγματοποίησαν μια συστηματική αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) των ήδη δημοσιευμένων μελετών πάνω στη σχέση σοκολάτας και καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι οκτώ μελέτες συνολικά αφορούσαν σχεδόν 158.000 ανθρώπους και κάλυπταν μια περίοδο 12 ετών κατά μέσο όρο.

    [06] Το κόμμα της Λεπέν σχηματίζει ομάδα ακροδεξιών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο

    Ακροδεξιά κόμματα από τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιταλία μεταξύ άλλων θα σχηματίσουν μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη Μαρί Λεπέν, ηγέτη του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

    "Αύριο (Τρίτη) στις Βρυξέλλες θα ανακοινώσω την ομάδα μας, Ευρώπη των Εθνών και Ελευθεριών" είπε μέσω Twitter η Λεπέν, ενώ ο ηγέτης του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος Ολλανδικό Κόμμα Ελευθερίας Γκερτ Βίλντερς έκανε παρόμοιες ανακοινώσεις μέσω του δικού του λογαριασμού στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Οι δύο ηγέτες κομμάτων θα δώσουν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

    Ο σχηματισμός ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο θα επιτρέψει επιπλέον χρηματοδότηση, προσωπικό και δύναμη, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο ποιά θα ήταν τα άλλα κόμματα που θα συμμετάσχουν. Το Ρόιτερς αναφέρει ότι θα συμμετάσχουν και ακροδεξιά κόμματα από την Αυστρία και το Βέλγιο.

    [07] Κ. Τούτουζας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το καλοκαίρι αυξάνονται τα εμφράγματα και οι αρρυθμίες

    Αύξηση στα εμφράγματα του μυοκαρδίου, στις αρρυθμίες και επιδείνωση στην καρδιακή ανεπάρκεια, παρατηρείται το καλοκαίρι με την άνοδο των θερμοκρασιών, δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας Κωσταντίνος Τούτουζας.

    "Υπερτασικοί που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια είναι οι πιο ευάλωτοι για θερμοπληξία, όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου και συνδυάζονται με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία, επισημαίνει ο κ. Τούτουζας. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παραθέτει από επιδημιολογική μελέτη σε 32 πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και στην Ιαπωνία, η θνητότητα της στεφανιαίας νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων, αυξάνεται, όταν η θερμοκρασία είναι πάνω 37 βαθμούς.

    "Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι θάνατοι τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν αυξητική τάση, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου", λέει ο κ. Τούτουζας, ο οποίος μέσα από τη συνέντευξη που παραχωρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνει απαντήσεις στα κλασικά ερωτήματα ενός καρδιοπαθούς, για το τι πρέπει να προσέξει τους καλοκαιρινούς μήνες, στο μπάνιο, στο ταξίδι, στη διατροφή, στη φαρμακευτική του αγωγή, στα κλιματιστικά.

    [08] Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη

    Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν το απόγευμα της Δευτέρας τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης και πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

    Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών περί τις 5 το απόγευμα, με τη μία εθνότητα να κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση κατά τη αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων. Αποτέλεσμα ήταν ελαφροί τραυματισμοί ενώ γυναικόπαιδα πανικόβλητα προσπαθούσαν να προστατευτούν.

    Τα δυο όλα κι όλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό "αστυνομεύοντας" τους 1.400 περίπου ανθρώπους που βρισκόταν εκεί κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται, ενώ στη συνέχεια στο χώρο επενέβη η Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για να αποκαταστήσει την τάξη.

    Ακολούθησε η διαφυγή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι με πορεία κατέβηκαν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι. Εκεί δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος τους διοχέτευσε στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους έκλεισαν τη δίοδο προς την Προκυμαία.

    [09] Με Θεοδωράκη, Γεννηματά και Μπακογιάννη συναντάται ο πρωθυπουργός

    Συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 10.00 το πρωί, με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 11.00, καθώς και με τη Ντόρα Μπακογιάννη ατις 12.00 θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους δύο αρχηγούς κομμάτων και τη βουλευτή της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

    Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται πιθανόν εντός της εβδομάδος σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου.

    [10] Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αντιμετώπιση των Σύρων προσφύγων

    Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τη Δευτέρα τη "θλιβερή" παγκόσμια αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης των Σύρων προσφύγων και ζήτησε από γειτονικές χώρες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα κύματα των προσφύγων να άρουν "πολύ προβληματικά" μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο σ' αυτούς που εγκαταλείπουν τη Συρία.

    Σε μια συνέντευξη Τύπου για να παρουσιαστεί μια έκθεση με τίτλο "Παγκόσμια κρίση προσφύγων, μια συνομωσία αδιαφορίας" η οργάνωση είπε ότι οι γειτονικές χώρες της Συρίας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πια λόγω της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων ή να υποστηρίξει τις χώρες φιλοξενίας.

    Ο Λίβανος - που φιλοξενεί 1,2 εκατομμύρια προσφύγων -, η Ιορδανία και η Τουρκία, είπε η Διεθνής Αμνηστία, κλείνουν τα σύνορά τους ενώ από την αρχή του πολέμου το 2011 έχουν δεχθεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Σύρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 June 2015 - 6:32:12 UTC