Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Θεοδωράκη, Γεννηματά και Μπακογιάννη, αύριο στο Μαξίμου
  • [02] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση εκπέμπει και αξιοπρέπεια και σαφείς στόχους στις διαπραγματεύσεις
  • [03] Πάντοαν: Μεγάλο μέρος της απόφασης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης
  • [04] Π. Ρουμελιώτης: Οι ευθύνες βαραίνουν και τους εταίρους
  • [05] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο

  • [01] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Θεοδωράκη, Γεννηματά και Μπακογιάννη, αύριο στο Μαξίμου

    Συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στις 10.00 το πρωί, με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 11.00, καθώς και με τη Ντόρα Μπακογιάννη ατις 12.00 θα έχει αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους δύο αρχηγούς κομμάτων και τη βουλευτή της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις.

    [02] Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση εκπέμπει και αξιοπρέπεια και σαφείς στόχους στις διαπραγματεύσεις

    Και αξιοπρέπεια και σαφείς στόχους έχει η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο, καθώς δεν είναι ο αρμόδιος υπουργός.

    Αφορμή για την επισήμανση αυτή του κ. Σταθάκη στάθηκαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση από πλευράς της κυβέρνησης απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους που επιδιώκουν την αφαίμαξη του ορυκτού πλούτου της χώρας.

    [03] Πάντοαν: Μεγάλο μέρος της απόφασης είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης

    "Θα δούμε τι τέλος θα γραφτεί, διότι, στην φάση αυτή, μεγάλο μέρος της απόφασης βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ που οργάνωσε η εφημερίδα της Νάπολης Ιλ Ματτίνο.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών τόνισε: "Από την αρχή όλοι οι υπουργοί του Ecofin, ή μάλλον του Εurogroup, ανέπτυξαν διάλογο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο έχω άριστη προσωπική σχέση. Ο μηχανισμός λήψης αποφάσεων, όμως, είναι τέτοιος που ορίζει να εξελιχθεί μια διαπραγμάτευση στην οποία συμμετέχουν οι λεγόμενοι θεσμοί των Βρυξελλών (από τη στιγμή που δεν ονομάζονται, πλέον, τρόικα -και οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν και το ΔΝΤ), διότι οποιοδήποτε πρόγραμμα, και όχι μόνον το ελληνικό, πρέπει να είναι λεπτομερές. Υπάρχει, δηλαδή, ένα τεχνικό επίπεδο της συζήτησης που πρέπει να αναπτυχθεί. Ο Τσίπρας έχει μια άμεση σχέση με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ συμμετέχει σε συνεδριάσεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ, διότι είναι σαφές ότι στη διαπραγμάτευση αυτή υπάρχει μια πολιτική διάσταση πιο ισχυρή από την τεχνική".

    [04] Π. Ρουμελιώτης: Οι ευθύνες βαραίνουν και τους εταίρους

    "Αν οι εταίροι μας συνεχίσουν να εθελοτυφλούν για το θέμα του χρέους αυτό θα είναι κακό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης", επισήμανε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

    Κατά την έναρξη της ακρόασης, ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε ότι από τη διεύθυνση του ΔΝΤ του ζητήθηκε να διευκρινίσει ότι σήμερα θα εκφράσει προσωπικές απόψεις, καθώς και ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από το ΔΝΤ να αναφερθεί σε πληροφορίες που δεν έχουν ήδη δημοσιευτεί, με την πρόεδρο της Βουλής (και της Επιτροπής) Ζωή Κωνσταντοπούλου να επισημαίνει ότι "έχει ενδιαφέρον αυτή η κινητοποίηση του ΔΝΤ, και από το γεγονός αυτό πολλά μπορούμε να συναγάγουμε". "Ας μην ανησυχεί το ΔΝΤ, θα κληθεί σύντομα να καταθέσει τις απόψεις και τα πεπραγμένα του στην επιτροπή" προσέθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    Σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης, στην περίπτωση της Ελλάδας, το χρέος δεν ήταν "βιώσιμο με μεγάλη πιθανότητα" και έτσι έπρεπε να προχωρήσει το ΔΣ του Ταμείου σε αλλαγή του Καταστατικού του για να προβεί σε χρηματοδότηση της Ελλάδας. "Έκαναν λάθος υπολογισμούς" και "υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις", σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι "οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τη χώρα μας που δεν έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά και τους εταίρους". "Αν η αναδιάρθρωση του χρέους γινόταν τότε (Μάιος 2010), το "κούρεμα" που θα χρειαζόταν θα ήταν μόνο 30%" είπε προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο "θα έδινε ανάσα στην ελληνική οικονομία και δεν θα γινόταν μια τέτοια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή".

    [05] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο

    Στο ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το ζήτημα του χρέους εστίασε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

    "Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο" ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας, μάλιστα, και ονομαστική αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, όπως είπε η πρόεδρος, "το ομολογεί στο βιβλίο του".

    Ο κ. Ρουμελιώτης ισχυρίστηκε ότι πολλοί δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και ότι αυτή η μη αναφορά ήταν βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, καθώς, όπως είπε, "και σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης. Και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2015 - 18:32:13 UTC