Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμευση Φ. Γεννηματά για ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης
  • [02] Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου
  • [03] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα υπογράψουμε μια παράταση της κρίσης
  • [04] Ολάντ: Ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν
  • [05] Δεν θα ψηφίσουμε νέα συμφωνία για την Ελλάδα, αν το ΔΝΤ δεν την θεωρήσει αποτελεσματική
  • [06] Ξανάνοιξαν τα σχολεία στη Ν. Κορέα μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού MERS
  • [07] Κίνα: Πέθανε ο Τσιάο Σι, υπέρμαχος μιας «διακυβέρνησης με τον νόμο»
  • [08] Ειδικός φρουρός αυτοκτόνησε με το πιστόλι του μέσα σε μπαρ στο Μενίδι
  • [09] Νέα τροπή στο θέμα του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη, που κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα
  • [10] Ν. Παππάς: Βρήκαμε ισοδύναμα και τα αρνήθηκαν

  • [01] Δέσμευση Φ. Γεννηματά για ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης

    Τη δέσμευση για ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της όταν επιβεβαιώθηκε η εκλογή της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή καθώς και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη και τους συνυποψήφιούς της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

    «Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

    Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή προοπτική της», τόνισε η πέμπτη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ πρόεδρός του.

    Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε την ιστορική ευθύνη ευθύνη από όλους και πρωτίστως του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι λογοδοτεί στον ελληνικό λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά», επεσήμανε.

    [02] Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου

    Συνεχείς συσκέψεις, με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα υπογράψουμε μια παράταση της κρίσης

    Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της διακοπής της διαπραγμάτευσης, εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο". "Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα, επιτέλους φτάσαμε στη στιγμή της καθαρότητας, χτες η Ελλάδα είπε ως εδώ και μη παρέκει, τώρα πρέπει να πάρουν οι Ευρωπαίοι αποφάσεις" τόνισε.

    "Σήμερα είναι μια καλή μέρα γιατί είναι πιο κρυστάλλινα τα πράγματα. Από την αρχή το μήνυμα του Eurogroup ήταν ξεκάθαρο, είτε υπογράφετε το μνημόνιο είτε πηγαίνετε στα βράχια. Εμείς είπαμε πως δεν το πιστεύουμε αυτό και ξεκινάμε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Το κάναμε. Επιτέλους φτάσαμε στο σημείο που η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη των λαών. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να υπογράψουμε μία παράταση της κρίσης. Αυτή τη συμφωνία τού παίρνουμε την επόμενη δόση και συνεχίζεται επ' άπειρον η ύφεση, δεν έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να την υπογράψουμε" πρόσθεσε.

    Επιμένοντας στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ουσιαστικά δεν είχαμε καμία διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας κι εταίρων, ενώ εμείς είχαμε πει εξαρχής ότι συζήτηση, στη βάση του μνημονίου, δεν θέλαμε να κάνουμε. "Είχαμε μια σύγκλιση σε τεχνικό επίπεδο, Brussels Group, αλλά είχαμε πει πως για να έχουμε λύση, η συζήτηση πρέπει να γίνει σε πολιτικό επίπεδο" επισήμανε.

    Αυτό όμως δεν συνέβη με δική τους ευθύνη, σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. "Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πότε επιτέλους θα μπορέσουν οι εταίροι να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση". Αναφερόμενος στη θέση της Ευρώπης για το ζήτημα είπε: "Αν εμείς υπογράψουμε το κείμενο που μας έδωσαν, τότε μιλάμε για αποδόμηση της Ευρώπης, σαν αυτή που ποτέ δεν είχαμε στην Ευρώπη. Ουσιαστικά αυτοί μας ζητάνε την αρχή του σπασίματος της ΕΕ, ακόμη κι ο Καραμανλής αν ζούσε θα ήταν έξαλλος. Έχουμε γίνει η Ευρώπη των δανειστών και των δανειζόμενων, όχι των λαών. Η ειλικρίνεια, η ψυχραιμία και η ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος θα επικρατήσει. Οποιος παίζει με σενάρια αποδόμησης της Ευρώπης, θα αποδειχθεί υπόλογος στην ευρωπαϊκή ιστορία".

    "Να το δούμε από τη θετική σκοπιά του, σήμερα είναι μια καλή μέρα, τα πράγματα είναι πιο κρυστάλλινα" εκτίμησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σημείωσε: "Στο επίπεδο που γινόταν η συζήτηση αυτές τις μέρες, κι ενώ εμείς είμαστε ανοιχτοί, δεν μπορούσε να υπάρξει μια πραγματική σύγκλιση. Αν δεν γινόταν μια συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, μόνο για τα δημοσιονομικά που ήθελαν αυτοί, δεν μπορεί να προχωρήσει. Επιτέλους φτάσαμε στη στιγμή της καθαρότητας, και στη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να πάρει αποφάσεις".

    "Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια, δεν μπλοφάρουμε" ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηριστικά. "Αυτό που συνέβη χτες ήταν ότι η Ελλάδα είπε ως εδώ και μη παρέκει. Σας προτείναμε λελογισμένες προτάσεις, μεταρρυθμίσεις, αλλά αν συνεχίσετε να επιμένετε ότι πρέπει να κόψουμε το ΕΚΑΣ, για να αποπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος, εμείς δεν θα πληρώσουμε και αποχωρούμε. Δεν πρόκειται να υπογράψουμε σε μία παράταση της κρίσης. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση που θα υπογράφει μια κρίση στο διηνεκές" κατέληξε.

    [04] Ολάντ: Ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αθήνα να επαναλάβει "το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της.

    "Τα χρονικά περιθώρια που έχουμε τώρα είναι εξαιρετικά μικρά. Προσοχή, φθάνουμε σε μια περίοδο που μπορεί να είναι περίοδος αναταράξεων, αν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία", δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της αεροναυτικής έκθεσης που διοργανώνεται στο Παρίσι.

    "Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει και (πρέπει) να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους θεσμούς. Θα έχω σίγουρα την ευκαιρία με την Άγγελα Μέρκελ να το ξαναπώ αυτό στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ας μη χάνουμε χρόνο και ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν", υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

    [05] Δεν θα ψηφίσουμε νέα συμφωνία για την Ελλάδα, αν το ΔΝΤ δεν την θεωρήσει αποτελεσματική

    Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει την όποια συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, ο Φόλκερ Κάουντερ.

    "Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μία περαιτέρω πληρωμή, εάν το ΔΝΤ πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα", δήλωσε ο Κάουντερ στη γερμανική τηλεόραση ARD, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας: "Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας, αλλά εάν αυτό πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πει επίσης ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε περαιτέρω δόσεις (του δανείου)".

    Ο Κάουντερ, που είναι στενός συνεργάτης της Μέρκελ, δήλωσε ότι η καγκελάριος θέλει σαφώς να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σίγουρα δεν θα ήταν μία φθηνότερη εναλλακτική λύση από την παραμονή της χώρας στο ευρώ. "Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη γι' αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα", σημείωσε ο Κάουντερ και συνέχισε: "Όχι μόνο η 'Αγγελα Μέρκελ (θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ), πολλοί άνθρωποι το θέλουν αυτό... Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει. Αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα το να θέτει η Ελλάδα τους όρους και να δηλώνει ότι "όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον δικό μας σκοπό". Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα".

    [06] Ξανάνοιξαν τα σχολεία στη Ν. Κορέα μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού MERS

    Ξανάνοιξαν σήμερα χιλιάδες σχολεία στην Νότια Κορέα τα οποία είχαν κλείσει μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του κορονοϊού MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής), καθώς η χώρα προσπαθεί να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

    Πέντε νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας σε 150 τον συνολικό τους αριθμό στην Νότια Κορέα. Το υπουργείο διευκρίνισε επίσης ότι άλλος ένας ασθενής που είχε προσβληθεί από τον MERS πέθανε και ότι πρόκειται για τον 16ο που χάνει την ζωή του από τον κορονοϊό στην χώρα.

    [07] Κίνα: Πέθανε ο Τσιάο Σι, υπέρμαχος μιας «διακυβέρνησης με τον νόμο»

    Ο επίσημος κινεζικός Τύπος τίμησε σήμερα τη μνήμη του Τσιάο Σι, ενός ανθρώπου που βρέθηκε επί μακρόν στην πρώτη γραμμή της κινεζικής πολιτικής και ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών, χαρακτηρίζοντάς τον "υπέρμαχο της διακυβέρνησης με τον νόμο".

    Τρίτος στην ιεραρχία του κράτους, ως πρόεδρος του κινεζικού κοινοβουλίου από το 1993 έως το 1997, ο Τσιάο Σι θεωρείτο μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, προσκείμενος στην ομάδα του Ζάο Ζιγιάνγκ, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ), ο οποίος αποπέμφθηκε το 1989 κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

    Αν και εκείνη την εποχή θεωρείτο μάλλον μετριοπαθής όσον αφορά τη φοιτητική αμφισβήτηση, δεν αποτέλεσε στόχο των διώξεων που ακολούθησαν.

    Προστατευόμενος του Ντενγκ Σιαοπίνγκ, μέλος για δέκα χρόνια, από το 1987 έως το 1997, της υψηλότερης αρχής του KKK, της μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, ο Τσιάο Σι θεωρείτο γενικά αντίπαλος του πρώην προέδρου Ζιάνγκ Ζεμίν.

    Αυτός ο άνθρωπος της σκιάς -διηύθυνε κάποια εποχή τις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες- διακρίθηκε ως επικεφαλής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης (κοινοβούλιο) για την επιμονή του να αποκτήσει η Κίνα ένα δικαστικό σύστημα που θα πλαισιώνει κυρίως την ανάπτυξη μιας "κοινωνικής οικονομίας της αγοράς".

    "Το κόμμα θα πρέπει επίσης να δρα μέσα στα όρια που ορίζει ο νόμος" είχε δηλώσει το 1994. Είκοσι χρόνια μετά, η φράση αυτή, "διακυβέρνηση με τον νόμο", επαναλήφθηκε από τον νυν πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όμως παραμένει ακόμη ένα ημιτελές έργο, καθώς κάθε δικαστική ανεξαρτησία στην Κίνα προσκρούει στην ηγεμονία του μοναδικού κόμματος.

    [08] Ειδικός φρουρός αυτοκτόνησε με το πιστόλι του μέσα σε μπαρ στο Μενίδι

    Μπροστά στα μάτια πολλών θαμώνων μπαρ, στο Μενίδι, αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι 28χρονος ειδικός φρουρός, που υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ δυτικής Αττικής. Το περιστατικό, που προκάλεσε σοκ στους αυτόπτες μάρτυρες, συνέβη γύρω στις 3 τα ξημερώματα.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ειδικός φρουρός διασκέδαζε με παρέα στο μπαρ. Κάποια στιγμή η παρέα του έφυγε, ενώ εκείνος παρέμεινε στο μαγαζί. Ξαφνικά όμως, ενώ χόρευε, έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο, το οποίο έφερε μαζί του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Λίγο αργότερα, έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και ασθενοφόρο, με το οποίο μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε γύρω στις 6 το πρωί.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο 28χρονος είχε σοβαρά προσωπικά προβλήματα, λόγω ασθενείας στενού συγγενικού του προσώπου, καθώς και συναισθηματικής φύσεως ζητήματα, στα οποία αποδίδεται η πράξη του.

    Από τις ίδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι είχε υποβληθεί, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, πριν από δύο χρόνια, στα σχετικά ψυχολογικά τεστ, τα οποία πέρασε με επιτυχία, ωστόσο για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και έρευνα.

    [09] Νέα τροπή στο θέμα του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη, που κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα

    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη, στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, που κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους κληρονόμους καθώς είχε κριθεί κατεδαφιστέο από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμος Αλμωπίας εκτιμά ότι επειδή πρόκειται για διατηρητέο, οι κληρονόμοι θα πρέπει να οικοδομήσουν ξανά το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική και γνωστοποιεί ότι αν αυτό δεν γίνει μέσα σε τρία χρόνια, θα το αναλάβει ο Δήμος χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς.

    Από την πλευρά του, ένας από τους κληρονόμους, ο Γρηγόρης Τσίτσος, που μαζί με τον αδελφό του έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο του ακινήτου, δηλώνει ότι έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία εδώ και τριάντα χρόνια και πλέον θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου από διατηρητέο. "Κάθε φορά που ανακινείται θέμα για το σπίτι του Λουντέμη αποποιούνται όλοι τις ευθύνες τους και μεταβιβάζουν τις ευθύνες απρόσωπα σε όλους τους κληρονόμους" αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίτσος και γνωστοποιεί ότι είναι στις προθέσεις του ο αποχαρακτηρισμός του ακινήτου.

    Την άποψη ότι η αποκατάσταση της οικίας θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό προορισμό επισήμανε, από την πλευρά της, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και η δισεγγονή του Μενέλαου Λουντέμη και κληρονόμος Μαρία Σταυρίδου.

    "Και εγώ το επιθυμώ να ξαναφτιαχτεί, αλλά βλέπω ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει κάτι και δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς του δήμου. Η δική μου πρόθεση πλέον είναι ο αποχαρακτηρισμός" σημειώνει ο κ. Τσίτσος.

    Απαντώντας, εξάλλου, στις αναφορές περί ανταλλαγμάτων για τη δωρεά του οικοπέδου στο Δήμο, σημειώνει: "ο Δήμος πρότεινε ανταλλάγματα σε εμάς για άλλο ακίνητο και όταν λέγαμε 'ναι', μετά μας κατηγορούσαν ότι ζητούσαμε ανταλλάγματα".

    "Πιστεύω" προσθέτει "ότι υπάρχει κώλυμα επειδή οι προτάσεις που έγιναν από την πλευρά των κληρονόμων περιείχαν όρους για τη διασφάλιση της χρήσης του ακινήτου. Σε αυτές τις προτάσεις δεν πήραμε απαντήσεις".

    [10] Ν. Παππάς: Βρήκαμε ισοδύναμα και τα αρνήθηκαν

    "Βρήκαμε ισοδύναμα και τα αρνήθηκαν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στις μειώσεις συντάξεων. Λάθος λογική, με λάθος στοιχεία" αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2015 - 10:32:16 UTC