Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος
  • [02] Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει την ανάπτυξη
  • [03] Το πιο ηλικιωμένο νεόνυμφο ζευγάρι στο κόσμο
  • [04] ΗΠΑ: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες
  • [05] Kαθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", αύριο Κυριακή
  • [06] Συνελήφθησαν δεκατέσσερις οδηγοί ταξί, που είχαν «πειράξει» τα ταξίμετρα των οχημάτων τους
  • [07] Σε εξέλιξη φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπό έλεγχο στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας
  • [08] Τη Δευτέρα στην Παλαιά Βουλή παρουσιάζεται το βιβλίο του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή»
  • [09] Παραιτήθηκε από την Κέρκυρα ο Γρηγορίου και οδεύει προς Περιστέρι
  • [10] Βαρουφάκης: Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία

  • [01] Παπανδρέου: Φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος

    "Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα".

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σήμερα στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα "Πελοπόννησος", με θέμα "Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα", προσθέτοντας ότι "αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας".

    Ο κ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον "σκληρό πυρήνα" της Ευρώπης και ταυτόχρονα "να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη".

    Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι "συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας". Πρόσθεσε, ότι "χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον.

    [02] Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει την ανάπτυξη

    Επίθεση στον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγορεί ότι " δεν θέλει την ανάπτυξη" και πως " πολεμά τις μεταρρυθμίσεις" εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται άβολα όταν ακούει για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα και ότι από ιδεοληψία θέλει να ξαναφέρει στην Ελλάδα το μεγάλο κομματικό κράτος.

    Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι " η μάχη της Ανάπτυξης θα κερδηθεί, μόνο αν "κερδίσει" ο ιδιωτικός τομέας το μεγάλο κράτος" καθώς, όπως τονίζει, αυτό θα φέρει θέσεις εργασίας, θετική ψυχολογία στην αγορά και νέες επενδύσεις.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ "αν το μεγάλο κράτος κερδίσει τον ιδιώτη, θα βλέπουμε να έρχεται ο λογαριασμός στους πολίτες, μέσα από άνευ προηγουμένου φορολογικές καταιγίδες, που θα φέρουν ύφεση και άνοδο της ανεργίας, κάτι το οποίο δυστυχώς ζούμε, από τους πρώτους κιόλας μήνες του ΣΥΡΙΖΑ".

    [03] Το πιο ηλικιωμένο νεόνυμφο ζευγάρι στο κόσμο

    Έχουν ήδη δισέγγονα, όμως ο Τζορτζ Κίρμπι, 103 ετών, και η Ντορίν Λάκι, 91 ετών, δεν άφησαν την ηλικία να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία τους να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Είπαν το "ναι" στο Ίστμπουρν της ανατολικής Αγγλίας και έγιναν έτσι οι πιο ηλικιωμένοι νεόνυμφοι στον κόσμο.

    Ο γάμος τους τελέσθηκε σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου Langham του Ίστμπουρν, το οποίο ανήκει στον γιο του γαμπρού και καλεσμένοι ήταν οι οικογένειές τους και στενοί τους φίλοι. Η Ντορίν, ντυμένη με ένα λευκό φόρεμα με μπλε μοτίβα λουλουδιών, σηκώθηκε για να φιλήσει τον νέο της σύζυγο, ο οποίος φορούσε σκούρο κοστούμι και ήταν καθισμένος σε μια αναπηρική καρέκλα στα χρώματα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 που είχαν διεξαχθεί στο Λονδίνο.

    Καθώς σχηματίζουν ένα ζεύγος συνολικής ηλικίας 194 ετών, αυτοί οι δύο Βρετανοί καταρρίπτουν το προηγούμενο ρεκόρ των 191 ετών που κατείχαν από το 2002 οι Γάλλοι Φρανσουά Φερναντέζ και Μαντλέν Φρανσινό, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

    Το ζευγάρι είχε γνωριστεί το 1988 μέσω ενός κέντρου για ηλικιωμένους. Πρώην μποξέρ και γυμναστής, ο Τζορτζ είχε επίσης εργασθεί ως διευθυντής εστιατορίου και κηπουρός. Η Ντορίν έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της εργαζόμενη ως δακτυλογράφος.

    [04] ΗΠΑ: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες

    Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα, έγινε χθες γνωστό από την εφημερίδα Washington Post και το πρακτορείο Associated Press.

    Οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στην τράπεζα δεδομένων που περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα στα στρατιωτικά απόρρητα, αναφέρει η εφημερίδα.

    "Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας", δήλωσε στην Washington Post ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

    Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται αυτή τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία, όμως επιφυλάχθηκε να την αποδώσει στους Κινέζους.

    [05] Kαθαρισμός του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", αύριο Κυριακή

    Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" διοργανώνουν, αύριο Κυριακή, οι δημοτικές κινήσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Ιλίου "Αλληλεγγύη η Δύναμή μας" και "Αλληλέγγυα Πόλη" με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, δήμων της ευρύτερης περιοχής, εθελοντικών - οικολογικών οργανώσεων και απλών πολιτών.

    Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι αν και πρόκειται για τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας και έναν πραγματικό περιβαλλοντικό θησαυρό, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διοικήσεις που είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του "το εγκατέλειψαν στην τύχη του, περιέκοψαν κάθε οικονομικό πόρο, ανέχτηκαν ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας και αλλοίωσαν τον περιβαλλοντικό του χαρακτήρα".

    Εκτός από την Περιφέρεια, την πρωτοβουλία στηρίζουν, επίσης, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), οι δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και οι οργανώσεις "Οι Φίλοι του Πάρκου" και "Ορνιθολογική Εταιρεία".

    Το ραντεβού είναι στις 10:00 το πρωί στο σιντριβάνι, που βρίσκεται στο κέντρο του Πάρκου, ενώ οι διοργανωτές καλούν κατοίκους, συλλόγους και μαθητές να συμμετάσχουν στον καθαρισμό.

    [06] Συνελήφθησαν δεκατέσσερις οδηγοί ταξί, που είχαν «πειράξει» τα ταξίμετρα των οχημάτων τους

    Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δεκατέσσερις οδηγοί ταξί, που είχαν "πειράξει" τις ταμειακές μηχανές και τα ταξίμετρα των οχημάτων τους.

    Συγκεκριμένα, οι πέντε εξ αυτών είχαν επέμβει σκόπιμα στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και με χρήση ειδικών αντικειμένων, όπως κατσαβίδι, ψαλίδι και λίμα, προέβαιναν στην παρεμβολή της λειτουργίας αυτής.

    Τρείς κατείχαν φορητούς πομποδέκτες, ενώ ένας ακόμα είχε συνδέσει καλώδιο στην εξωτερική κεραία του πομποδέκτη οχήματος, με την ενεργοποίηση των οποίων, προκαλούσαν τη διακοπή λειτουργίας του ταξιμέτρου. Παράλληλα, άλλοι τρεις οδηγοί ταξί είχαν θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το ταξίμετρο, ενώ δύο δεν είχαν ενεργοποιήσει την λειτουργία "έναρξη βάρδιας" του ταξιμέτρου.

    Οι συλληφθέντες, με τις παραπάνω μεθόδους, κατάφερναν να μην εκδίδουν φορολογικές αποδείξεις, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

    Όλοι του οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες.

    [07] Σε εξέλιξη φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπό έλεγχο στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, που έχει πάρει διαστάσεις και προχωρά σε δύο μέτωπα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, στην θέση Άμμος και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις, ξέφυγε από την χωματερή και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Μεσσηνία με δεκατέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα και 28 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο σπεύδει για να συντονίσει την κατάσβεση και ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

    Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μέσα σε ελαιώνα καίγοντας ξερά χόρτα και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέβη καθοριστική και άμεσα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

    [08] Τη Δευτέρα στην Παλαιά Βουλή παρουσιάζεται το βιβλίο του Μ. Ιγνατίου «Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή»

    Το βιβλίο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου "Τρόικα- ο δρόμος προς την καταστροφή", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνης, παρουσιάζεται τη Δευτέρα (15 Ιουνίου ) στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στις 12 το μεσημέρι . Για το πόνημα, που αποκαλύπτει τη "διάσωση" της Ελλάδας όπως αυτή καταγράφεται από έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , του Στέητ Ντιπάρτμεντ και της Κομισιόν, θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Αθανάσιος Έλλις, Νίκος Μελέτης, Αθανάσιος Κουκάκης και ο συγγραφέας.

    Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ερευνητικής δημοσιογραφίας του γνωστού ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, ο οποίος, σε 543 σελίδες, φωτίζει αθέατες πλευρές των χειρισμών που έκαναν για να αντιμετωπίσουν την τραγική κρίση χρέους οι Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι υπουργοί.

    Ο δημοσιογράφος βάσισε το βιβλίο του σε σωρεία επίσημων εγγράφων και σε συνομιλίες που πραγματοποίησε με 139 πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ή παρασκηνιακό ρόλο στην υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς του μνημονίου , το Μάιο του 2010 ( το οποίο συνεχίστηκε με την ψήφιση του δευτέρου μνημονίου στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 ). Βασίζεται επίσης σε στοιχεία , εκμυστηρεύσεις και ντοκουμέντα από "ανώνυμους" τεχνοκράτες - διαμορφωτές πολιτικών που υπήρξαν άλλοτε ευνοϊκές και άλλοτε μοιραίες για την Ελλάδα.

    [09] Παραιτήθηκε από την Κέρκυρα ο Γρηγορίου και οδεύει προς Περιστέρι

    Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα είναι -εκτός απρόοπτου- ο νέος προπονητής του Ατρόμητου. Ο νεαρός τεχνικός παραιτήθηκε από τον πάγκο της Κέρκυρας, με την οποία είχε ανανεώσει πρόσφατα τη συνεργασία του, καθώς δέχτηκε πρόταση από την ΠΑΕ του Περιστερίου, στην οποία και ανταποκρίθηκε.

    Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες οι "Φαίακες" είχαν ανακοινώσει την παραμονή του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο τους έως το 2017, ωστόσο, η κρούση που έγινε στον Έλληνα προπονητή από τους "κυανόλευκους" τον οδήγησε στο να αποχωρήσει.

    [10] Βαρουφάκης: Δεν θα βάλουμε υπογραφή κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία

    Μήνυμα προς το εξωτερικό πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει στέλνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω συνέντευξής του στη Real News.

    Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι " κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία" επισημαίνοντας μάλιστα πως "κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας".

    Ο κ. Βαρουφάκης ρίχνει τα βέλη του και προς το ΔΝΤ τονίζοντας ότι "δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ΔΝΤ επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως,να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους." Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια . Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές και κατά του κ. Σόιμπλε για τον οποίο τονίζει πως "δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης" ,ενώ τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς,όπως λέει,αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα. Στη συνέντευξή του ο κ.Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους.

    Ο κ. Βαρουφάκης απαντά σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον πρωθυπουργό και σημειώνει πως ο λόγος που δεν " ξημεροβραδιάζεται" στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας. Τονίζει όμως πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 14:32:17 UTC