Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών
  • [02] Ένοπλη ληστεία με τρεις τραυματίες σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου
  • [03] Σύνθημα αντεπίθεσης για την (πρώτη) νίκη της Εθνικής από τον Σέρχιο Μαρκαριάν
  • [04] Με νέα πρόταση σήμερα στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία

  • [01] Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών

    Δύο ημέρες αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε επίσης το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας.

    Το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων τίτλων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών&mdash;Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς&mdash;υποβαθμίστηκε σε CCC από CCC+, όπως και αυτό του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο οίκος. Η αξιολόγηση συνοδεύεται από αρνητική προοπτική, σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος σημείωσε πως μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν αποφασιστεί η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

    Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να κηρύξουν "πτώχευση μέσα στους προσεχείς δώδεκα μήνες απούσης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της", κρίνει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

    Σύμφωνα με τον οίκο, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια μεγάλη εκταμίευση καταθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, κατά τους υπολογισμούς του, σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2014 ως τα τέλη του Απριλίου του 2015, τάση η οποία, όπως αναφέρει, "επιταχύνθηκε τον Ιούνιο". Αυτό, αναφέρει ακόμη ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται περισσότερο από τον δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    [02] Ένοπλη ληστεία με τρεις τραυματίες σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου

    Τραυματίες είναι και οι τρεις δράστες της απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε χθες σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου έπειτα από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών και αστυνομικών στην προσπάθεια των ενόπλων να διαφύγουν τη σύλληψη.

    Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Στην σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δύο από τους δράστες είναι Έλληνες υπήκοοι, και ο τρίτος από την Αλβανία.

    [03] Σύνθημα αντεπίθεσης για την (πρώτη) νίκη της Εθνικής από τον Σέρχιο Μαρκαριάν

    Ο Σέρχιο Μαρκαριάν γνωρίζει πολύ καλά ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κανένας δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν και πως οι εποχές των μεγάλων ανισοτήτων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ως εκ τούτου, ο Ουρουγουανός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αποψινού αγώνα με τα Νησιά Φερόε, για τα προκριματικά του Euro 2016, ότι για να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να παίξει πολύ καλά.

    "Νομίζω ότι είμαστε καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχαμε μια ταλαιπωρία αλλά όλα καλά. Για μας τα Φερόε είναι έκπληξη. Ήταν πολύ καλοί με εμάς, με τη Ρουμανία και τη Φινλανδία. Έχουν καλούς παίκτες, παίκτες με μέλλον και πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να νικήσουμε" δήλωσε ο κ. Μαρκαριάν, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους ποδοσφαιριστές του.

    Ο προπονητής της Εθνικής αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες διεξαγωγής της αναμέτρησης (πλαστικός χλοοτάπητας) αλλά και τη δεινή βαθμολογική θέση της Εθνικής. "Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι δύσκολο το γήπεδο και ο καιρός, είναι δύσκολη για μας η κατάσταση, αλλά έτσι είναι... Πρέπει να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση και οφείλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, παίκτες που θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο. Δεν έχουμε χώρο για λάθη κι αυτό είναι πρόβλημα και πίεση για μας" είπε.

    [04] Με νέα πρόταση σήμερα στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία

    Νέα πρόταση, δημοσιονομικού χαρακτήρα αναμένεται να κομίσει η Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους κκ Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ε. Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και υποστηρικτική ομάδα απαρτιζόμενη από τεχνικά στελέχη.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την πρωτοβουλία για τις επαφές με τους άλλους θεσμούς για την σημερινή συνάντηση ανέλαβε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι το ΔΝΤ.

    Οι ίδιες πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε "τελεσιγράφου" από το Euroworking Group όπως και την οποιαδήποτε συζήτηση για ελληνική χρεοκοπία.

    Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ανέφεραν ότι οι παρεμβάσεις θα είναι δημοσιονομικού και διοικητικού χαρακτήρα.

    Τόνισαν ότι η Ελλάδα εμμένει στις προτάσεις της για το χρέος, όπως και για το ΕΚΑΣ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

    Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τα ποσοστά 6% και 23%, ενώ ζητούμενο παραμένει ο καθορισμός του ποσοστού της μεσαίας κλίμακας.

    Η Αθήνα θεωρεί επίσης σημαντικές τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει το βάρος της ανταλλαγής ομολόγων της ΕΚΤ.

    Τέλος, σε ότι αφορά την συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ενώ εκτιμάται ως σημαντική ημερομηνία η 18η Ιουνίου, ημέρα σύγκλησης του Eurogroup.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυβέρνηση: Περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 June 2015 - 6:32:16 UTC