Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [02] Ξεκινά στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου
  • [03] «Έξυπνο» μπικίνι προειδοποιεί τη λουόμενη πότε πρέπει να βάλει αντηλιακό
  • [04] Από σήμερα το επίδομα ενοικίου στέγασης
  • [05] Δωρεάν λαϊκή αγορά για έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής
  • [06] Ράμπες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Αττικής
  • [07] Με αρχαιότητες της Σαμοθράκης τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης
  • [08] Στην Πάρο, για πρώτη φορά, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών
  • [09] Έως και 140 εκατ. δολάρια θα χάσει η Disney από την ταινία Tomorrowland
  • [10] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

  • [01] Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε 100 δόσεις η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Στην εγκύκλιο δίνονται διευκρινίσεις σχετικά με το ποιες οφειλές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης των οφειλών, πότε ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση, αλλά και το επιτόκιο για τα ρυθμιζόμενα ποσά.

    Μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι οι οφειλές που ρυθμίζονται, δεν επιβαρύνονται στο εξής με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, βασική οφειλή άνω των 5.000 ευρώ που υπάγεται σε ρύθμιση επιβαρύνεται με τόκο 3%, ετησίως, ενώ οι καθυστερούμενες δόσεις θα καταβάλλονται με επιβάρυνση 0,25% το μήνα.

    Ο οφειλέτης τίθεται εκτός ρύθμισης στις ακόλουθες περιπτώσεις:

    - Όταν στο πρώτο οκτάμηνο της ρύθμισης δεν καταβληθούν 2 συνεχόμενες δόσεις ή

    - μετά την πάροδο του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης δεν καταβληθούν 3 συνεχόμενες δόσεις ή

    - ο οφειλέτης καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή

    - δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ, το αργότερο εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.

    [02] Ξεκινά στην Επιτροπή η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου

    Αρχίζει στις 12 το μεσημέρι, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου.

    Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής το νομοσχέδιο θα πρέπει να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση στην ολομέλεια και η συζήτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 10 ώρες.

    Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τη Δευτέρα .

    [03] «Έξυπνο» μπικίνι προειδοποιεί τη λουόμενη πότε πρέπει να βάλει αντηλιακό

    Αν μια γυναίκα έχει ξεχασθεί στην παραλία, κάνοντας ηλιοθεραπεία χωρίς να έχει βάλει αντηλιακό, το μπικίνι της, θα της το θυμίσει. Μια γαλλική εταιρεία παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο "έξυπνο" μπικίνι, το οποίο διαθέτει έναν μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας.

    Όταν η δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της γυναίκας, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό ή να μετακινηθούν στη σκιά.

    Η εταιρεία Spinali Design, που εδρεύει στη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ". Το μαγιό, με την ονομασία "διασυνδεμένο μπικίνι" (bikini connecte), κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ.

    [04] Από σήμερα το επίδομα ενοικίου στέγασης

    Από σήμερα ξεκινάει να δίνεται το μηνιαίο επίδομα κάλυψης ενοικίου στέγασης, που σε πρώτη φάση αφορά 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και το κονδύλι που διατίθεται είναι ύψους 9,4 εκατ. ευρώ. Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

    Αυτό τόνισε, την Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

    [05] Δωρεάν λαϊκή αγορά για έξι δήμους της Ανατολικής Αττικής

    Δωρεάν κοινωνική λαϊκή αγορά σε έξι δήμους για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών την Κυριακή, 10.30π.μ. - 12.30μ.μ. στο Κορωπί (Πλατεία Αγάλματος).

    Οι δικαιούχοι θα πρέπει, προσερχόμενοι στον χώρο της λαϊκής αγοράς, να επιδεικνύουν κάποιο έγγραφο (κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανεργίας κ.λ.π.) που να αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση

    [06] Ράμπες προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία σε παραλίες της Αττικής

    Δύο ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC), τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου και του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, σε παραλίες με ασφαλές βάθος όπως οι Αλυκές Αναβύσσου και η Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου.

    Το σύστημα SEATRAC είναι πρωτοποριακό, έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών, και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική. Βασικά αποτελείται από ένα μηχανισμό που περιλαμβάνει ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα κινείται μέσα και έξω από το νερό, επιτρέποντας στα άτομα με κινητική αναπηρία να εισέλθουν μόνα τους στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδών.

    [07] Με αρχαιότητες της Σαμοθράκης τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης

    Με τα εγκαίνια της έκθεσης "Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών", γιορτάζει τα έκτα γενέθλιά του το Μουσείο Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου. Η περιοδική έκθεση, προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα, θα ανοίξει για το κοινό την ίδια μέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Παράλληλα, την ίδια μέρα, στις 9 μμ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο "'Αρωμα Παλιάς Αθήνας", με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.

    Η περιοδική έκθεση "Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών" εγκαινιάζει μια σειρά από άλλες με έργα από την ελληνική περιφέρεια έτσι ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό. Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, θα "ταξιδέψουν" στην πρωτεύουσα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης (το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του), πολλά από τα οποία βγαίνουν έξω από το νησί για πρώτη φορά: Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί.

    [08] Στην Πάρο, για πρώτη φορά, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

    Το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης Caid έκανε γνωστό ότι θα διοργανώσει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών για ένατη συνεχή χρονιά και για πρώτη φορά σε νησί, στην Πάρο.

    Το Φεστιβάλ, όπου προβάλλονται επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου, καθώς και αργότερα στην Αθήνα, από 19 έως 25 Οκτωβρίου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, όπως κάθε χρόνο.

    [09] Έως και 140 εκατ. δολάρια θα χάσει η Disney από την ταινία Tomorrowland

    Από 120 έως 140 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι θα χάσει η Disney από την προβολή της ταινίας Tomorrowland. Παρόλα αυτά, η Disney είναι η μητρική των εταιρειών Lucasfilm, Pixar, Marvel, και η Walt Disney Animation Studios από ότι φαίνεται δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτή την απώλεια κερδών.

    Το Tomorrowland σκηνοθετήθηκε από τον Μπραντ Μπερντ, με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ και ιδιαίτερα υψηλό προϋπολογισμό.

    Η ταινία κόστισε περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η Disney ξόδεψε άλλα 150 εκατομμύρια δολάρια για την προώθησή της στην αγορά! Το κύριο ζήτημα που προέκυψε ήταν σε ποιους απευθύνεται το Tomorrowland: είναι μία ταινία περισσότερο για τα παιδιά, για ενήλικες ή πρόκειται για μία οικογενειακή ταινία; Στα προβλήματα της ταινίας προστέθηκαν και οι κακές κριτικές που έλαβε.

    Η ταινία έχει αποφέρει συνολικά πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική αγορά και πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια σε διεθνές επίπεδο, όμως αναμένεται ότι τα ακαθάριστα κέρδη δεν θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να υπολείπονται περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής της.

    [10] Η συμφωνία είναι εφικτή, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση

    Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε την Πέμπτη από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο" είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. "Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση", συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 June 2015 - 6:32:16 UTC