Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μητρόπουλος: Όποια συμφωνία και να έρθει η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα
  • [02] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης
  • [03] Διάσκεψη ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες
  • [04] Αμφιβολίες για την έκβαση της συνάντησης κορυφής στις Βρυξέλλες εκφράζει ο γερμανικός Τύπος
  • [05] Αλλαγές σε φορολογία δωρεών, τεκμήρια διαβίωσης και στην έκπτωση φόρου προωθεί με «μίνι» νομοσχέδιο το ΥΠΟΙΚ
  • [06] Eκδηλώσεις μνήμης, για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο
  • [07] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη κόρη του
  • [08] Ο Π. Κουρουμπλής για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
  • [09] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας
  • [10] «Όχι» στην παραχώρηση της Στοάς του Αττάλου σε εκδηλώσεις με γεύματα, λέει το ΚΑΣ
  • [11] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης
  • [12] Διάσωση 263 μεταναστών νότια της Κρήτης

  • [01] Μητρόπουλος: Όποια συμφωνία και να έρθει η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα

    "Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη φάση "πρέπει με εντιμότητα να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο".

    Όπως περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις, στις 20 Φεβρουαρίου μάς δόθηκαν δύο επιλογές: "μνημόνιο ή ρήξη" και διευκρίνισε ότι "όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα, μέτρα που δεν έχει εφαρμόσει ποτέ κυβέρνηση Αριστεράς" συμπληρώνοντας: "Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα".

    Για το κατά πόσο εφόσον μία τέτοιου είδους συμφωνία φτάσει στη Βουλή, θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ δήλωσε ότι και ο ίδιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει επώδυνα μέτρα. "Αυτό το οποίο συζητείται θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το δεχτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα" είπε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι "εάν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό".

    [02] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

    Δεν έχει υπάρξει ακόμη κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες, επισημαίνουν σήμερα κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", αναφέρουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι "οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες".

    [03] Διάσκεψη ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες

    Με τη συμμετοχή 60 Ευρωπαίων ηγετών και εκπροσώπων από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, η διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λατινική Αμερική (EU-CELAC).

    Η διάσκεψη αυτή, στοχεύει στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο περιοχών, υπό το πρίσμα των πιέσεων που ασκεί η αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στη Λατινική Αμερική.

    Στην ατζέντα των εργασιών του φόρουμ, συμπεριλαμβάνονται επίσης, τα διεθνή θέματα, αλλά και η κλιματική αλλαγή, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, το Δεκέμβριο.

    [04] Αμφιβολίες για την έκβαση της συνάντησης κορυφής στις Βρυξέλλες εκφράζει ο γερμανικός Τύπος

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος των χριστιανοδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκαν εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης για να συμφωνήσουν μεταξύ τους επί της ακολουθητέας κοινής γραμμής για την Ελλάδα.

    Deutsche Welle

    Στο δράμα του ελληνικού χρέους η Γερμανία και η Γαλλία χάνουν την υπομονή τους με την Αθήνα. Στις Βρυξέλλες είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση κορυφής της οποίας η κατάληξη είναι αβέβαιη.

    Πάντως λένε πηγές της Ε.Ε. οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν είναι ακόμα επαρκείς. Οι Ελληνες υποτίμησαν την πολυπλοκότητα του θέματος, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της, "όταν βάλει σε τάξη τον προϋπολογισμό και θέσει την οικονομία σε τροχιά".

    Και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκι τόνισε: H επιτυχία απαιτεί "πολιτική βούληση, πρωτίστως από την ελληνική πλευρά, δηλαδή λιγότερες μανούβρες τακτικής και περισσότερη ουσιαστική δουλειά". Σύμφωνα με τον Ντομπρόφσκι τα κεντρικά θέματα είναι αμφιλεγόμενα. Δεν υπάρχει για παράδειγμα συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας...

    Σε κύκλους της Ε.Ε λέγεται, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να εξαλείψει υπάρχουσες διαφορές με την καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο. Η συνάντηση θεωρήθηκε καταρχάς ως μη σίγουρη. Μόνο αν υπάρχει περαιτέρω κινητικότητα θα είχε νόημα μια συνάντηση, έλεγαν στις Βρυξέλλες. Η Γερμανία και η Γαλλία δεν βλέπουν έως τώρα τι νόημα θα είχε διαφορετικά μια ακόμα συνάντηση κορυφής.

    Die Zeit

    H πίεση προς την Ελλάδα ενόψει πιθανής συνάντησης κορυφής αυξάνει

    Στις Βρυξέλλες είναι απογοητευμένοι με τους Ελληνες. Σήμερα θα γίνει πιθανόν συνάντηση μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα. Η συνάντηση όμως θα μπορούσε να αποτύχει.

    Frankfurter Rundschau

    Νέα πράξη στο δράμα της Ελλάδας

    Νέα συνάντηση στις Βρυξέλλες. Μπορούν οι Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας να τερματίσουν τη διαμάχη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα; Λύση δεν βρίσκεται εν όψει κατά τους περισσότερους παρατηρητές.

    Frankfurter Allgemeinen Zeitung

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, είναι πιθανή η νέα ψηφοφορία για τη βοήθεια προς την Ελλάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο. Η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να βομβαρδίζεται με e-mails από βουλευτές του κόμματός της. Το μεγάλο ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα επιτρέπει η καγκελάριος την ολιγωρία των Ελλήνων.

    Βild

    Στο Βερολίνο συζητείται κάτι που έως τώρα εθεωρείτο ότι αποκλείεται: μια νέα ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ελληνική βοήθεια, η οποία όμως θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την καγκελάριο Μέρκελ. Μάλιστα κατά τη Bild, ολοένα και περισσότεροι χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ομολογούν ανοιχτά ότι δεν θα υποστηρίξουν πλέον την ακολουθούμενη πορεία υπέρ της Ελλάδας.

    [05] Αλλαγές σε φορολογία δωρεών, τεκμήρια διαβίωσης και στην έκπτωση φόρου προωθεί με «μίνι» νομοσχέδιο το ΥΠΟΙΚ

    Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο πρόκειται να φέρει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις και αδικίες που υπάρχουν σήμερα στη φορολογική νομοθεσία.

    Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη φορολογία δωρεών, την ενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης όταν υπάρχουν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, καθώς και την αύξηση της έκπτωσης φόρου εισοδήματος όταν καταβάλλεται εφάπαξ. Ειδικότερα μεταξύ άλλων θα προβλέπει:

    - Αλαλαγές στο σημερινό καθεστώς φορολογίας δωρεών με το οποίο επιβάλετε φόρος 10% από το πρώτο ευρώ για δωρεές από τους γονείς προς τα παιδιά τους. Το νομοσχέδιο θα θεσπίζει αφορολόγητο όριο πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται ο φόρος προκειμένου να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις για πολύ μικρά ποσά ενώ ενδεχομένως να προβλέπει και μείωση συντελεστών.

    - Μη ενεργοποίηση των τεκμηρίων για τα αυτοκίνητα και τα ακίνητα όταν ο φορολογούμενος έχει μόνο μικρά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και ένα αυτοκίνητο ή ακίνητο.

    - Αύξηση του συντελεστή 2% που ισχύει σήμερα για την καταβολή του φόρου εισοδήματος εφάπαξ. Το ποσοστό αυτό που ξαναπροσαρμόστηκε πρόσφατα κρίνεται ιδιαιτέρα μικρό για να λειτουργήσει ως κίνητρο προς τους φορολογουμένους για την άμεση εξόφληση του φόρου και για αυτό εξετάζεται η αύξησή του

    [06] Eκδηλώσεις μνήμης, για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο

    Κορυφώνονται σήμερα, 71 χρόνια ακριβώς μετά τη σφαγή στο Δίστομο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου 1944.

    Στο Δίστομο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων του ναζισμού. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως η μπάντα της Αεροπορίας, αγήματα της αεροπορίας, του πεζικού και της αστυνομίας και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

    Νωρίτερα, έφτασαν στο μαρτυρικό Δίστομο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

    Αρχικά τελέστηκε μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τις δυνάμεις των Ες-Ες, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, Γεωργίου.

    Στη συνέχεια, ειναι προγραμματισμένη πομπή προς το Μαυσωλείο Διστόμου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας Γιάννη Γεωργακό και κατάθεση στεφάνων.

    Μετά το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Διστόμου.

    [07] Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 7χρονη κόρη του

    Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγείται ο 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του, στον Εύοσμο.

    Ο ίδιος κρατείται έως αυτήν την ώρα στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, απ' όπου συνοδεία συναδέλφων του θα μεταβεί σε λίγη ώρα στο δικαστικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης Χρύσας θα γίνει στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

    Η φρικιαστική υπόθεση διαδραματίστηκε χθες αργά το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Νεμέας, όπου ζούσε ο κατηγορούμενος ως παιδοκτόνος, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Την ώρα του εγκλήματος απουσίαζαν η μητέρα και η μικρότερη κόρη του ζεύγους.

    Ο 47χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης φέρεται ότι σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 7χρονη κόρη του, και στη συνέχεια τηλεφώνησε στην 'Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το κοριτσάκι βρέθηκε χωρίς σφυγμό, ενώ ακολούθησαν μάταιες προσπάθειες για την επαναφορά του.

    Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης "έδειξαν" ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία, γεγονός που επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση ότι ο κατηγορούμενος στραγγάλισε το μικρό κορίτσι.

    Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια που οδήγησαν τον 47χρονο στην αποτρόπαια πράξη

    [08] Ο Π. Κουρουμπλής για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα

    Σε "ανεξήγητη εμμονή" των δανειστών απέδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής το άνοιγμα της πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ.

    "Είναι μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα", είπε ο κ. Κουρουμπλής στο Πρωινό ΑΝΤ1. "Είναι άλλο ένα ζήτημα, όπως αυτά που μέχρι σήμερα επέβαλαν στην Ελλάδα. Πολιτικές που δεν απέδωσαν ποτέ και δε θέλουν ούτε και τώρα να παραδεχθούν ότι οι πολιτικές αυτές ήταν λανθασμένες", πρόσθεσε.

    Διευκρίνισε, ότι η θέση του είναι πως τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία και ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών. "Το παλεύουμε και είμαστε σε καλό δρόμο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

    [09] «Κατασκοπεύοντας» τον Τζέιμς Μποντ στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας

    Υπήρχαν κατάσκοποι στην εποχή του Μωυσή; Σίγουρα υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για να μη μιλήσουμε για τη σημερινή εποχή!

    Το Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας (International Spy Museum) στην Ουάσινγκτον είναι μία δελεαστική πρόταση για κάθε επισκέπτη, είτε είναι λάτρης είτε όχι των ιστοριών κατασκοπείας. Πόσες εκθέσεις μπορούν να παρουσιάσουν τα ματωμένα ρούχα που φορούσε η σύζυγος του Φέλιχ Λέιτερ όταν δολοφονήθηκε στην ταινία "License to Kill" (1989), αλλά και μια παλιά, αληθινή ταμπακιέρα που ο Χίτλερ έδωσε στον αρχηγό των καταδρομέων των ΣΣ, Ότο Σκορτσέν, που απελευθέρωσε τον Μουσολίνι από την ιταλική φυλακή το 1943; Ή να διαθέτει έξυπνα διαδραστικά μέσα με τα οποία ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει τη δική του περιπέτεια σαν πράκτορας

    Τα περισσότερα από 750 εκθέματα του μουσείου εκτίθενται σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών μέτρων και η έκθεση υποστηρίζεται με ιστορικές φωτογραφίες, διαδραστικές οθόνες, φιλμ και βίντεο.

    Στον χώρο του μουσείου λειτουργεί η διαδραστική έκθεση "Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains", για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ (1962, Δρ. Νο μέχρι το Skyfall του 2012), με λεπτομερή εστίαση στους πιο διάσημους αντιπάλους του "007".

    [10] «Όχι» στην παραχώρηση της Στοάς του Αττάλου σε εκδηλώσεις με γεύματα, λέει το ΚΑΣ

    Δεν δίνεται η Στοά Αττάλου σε εκδήλωση εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει δείπνο. Η περσινή εμπειρία υπήρξε καταλυτική ως προς τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, στην οποία κατέληξε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς, όπως ειπώθηκε τόσο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών όσο και από τη Διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού, το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν τελείως ασύμβατο με τον χαρακτήρα του μνημείου.

    Η εικόνα -όπως παρατέθηκε στο ΚΑΣ- από την περσινή παραχώρηση της Στοάς του Αττάλου για εκδήλωση που περιελάμβανε δείπνο και στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικής εταιρείας, ήταν ιδιαίτερα περιγραφική και κατατοπιστική: Παράταξη τραπεζοκαθισμάτων, τοποθέτηση ποτηριών με κρασί πάνω σε αρχαιότητες, τσίκνα από ψήσιμο ψαριών, επιφωνήματα και σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της πριβέ εκδήλωσης.

    Επίσης, το αρνητικό κλίμα ενισχύθηκε από τη δυσαρέσκεια τουριστών για τον αποκλεισμό του χώρου, καθώς και από τις έντονες διαμαρτυρίες περίοικων που παρεμποδίζονταν να φτάσουν στον προορισμό τους λόγω της προετοιμασίας των εδεσμάτων. Επιπλέον, όπως σημειώθηκε, δεν υπήρξε καν οικονομικό όφελος, καθώς τόσο το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και η ανάγκη για επιπλέον φυλακτικό προσωπικό, δημιούργησαν περισσότερα έξοδα από έσοδα.

    [11] Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

    Δεν έχει υπάρξει ακόμη κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες, επισημαίνουν σήμερα κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση.

    "Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της, καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", αναφέρουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι "οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Δευτέρα αργά το βράδυ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία που παραμένει στις Βρυξέλλες".

    [12] Διάσωση 263 μεταναστών νότια της Κρήτης

    Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών που στήθηκε, αργά τη νύχτα, στη θαλάσσια περιοχή 45 μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τους μετανάστες περισυνέλεξε φορτηγό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

    Η επιχείρηση έγινε με συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, ενώ σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση στο σκάφος επέβαιναν 263 άτομα από διάφορες χώρες.

    Στην Παλαιόχωρα μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, από τα Χανιά, ενώ ο δήμος Κανδάνου - Σελίνου τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες αλλά και τροφή και νερό

    Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στον χώρο της παλιάς ηλεκτρικής του δήμου Χανίων, όπου θα γίνει και η ταυτοποίηση των στοιχείων τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 June 2015 - 8:32:21 UTC