Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκουρλέτης: Ναι σε επωφελή συμβιβασμό, αλλά όχι εις βάρος του πυρήνα των θέσεών μας
  • [02] Την εκτίμηση ότι οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν, εξέφρασε ο Αλ. Μητρόπουλος
  • [03] Οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της στις Βρυξέλλες αναμένεται να ξαναρχίσουν σήμερα
  • [04] Μείωση επιτοκίων στην Τουρκία για να στηριχτεί η λίρα που καταρρέει
  • [05] Μόνο το 10% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση ως σήμερα
  • [06] Σαπέν: «Δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ»
  • [07] Σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα επιδιώξει το AKP
  • [08] Αίτημα να περιληφθεί ο Κορυδαλλός στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής
  • [09] Εναλλακτικές καλλιέργειες στον θεσσαλικό κάμπο
  • [10] Έλεν Μίρεν κέρδισε το πρώτο της βραβείο Tony
  • [11] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [12] «Antigoni reloaded» στο 'Ιδρυμα Μ.Κακογιάννης
  • [13] Όταν ... δάκρυσε ο Σούπερμαν
  • [14] Οι Καβαλίερς ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1
  • [15] Στρατηγικός στόχος της διάσωσης της Ελλάδας είναι η εδραίωση της ενότητας της ευρωζώνης
  • [16] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας
  • [17] Το Facebook θα διαθέσει μια πιο Lite έκδοση για φορητές συσκευές

  • [01] Σκουρλέτης: Ναι σε επωφελή συμβιβασμό, αλλά όχι εις βάρος του πυρήνα των θέσεών μας

    Συνάρτηση της επίτευξης ή μη συμφωνίας με τους δανειστές είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στο MEGA.

    "Εάν δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει προσφυγή στον λαό ώστε να του εξηγηθεί και να του ζητηθεί να δοθεί μια εντολή η οποία θα έχει κάποια νέα όρια" είπε ο κ Σκουρλέτης.

    "Εν λευκώ σε καμία περίπτωση, γιατί αν ήθελες εν λευκώ δεν θα πήγαινες σε εκλογές. Επιζητάς τη δημοκρατική νομιμοποίηση με άλλα πολιτικά όρια, εκεί ο κόσμος με την ψήφο του, ψηφίζοντας τα αντίστοιχα προγράμματα, τις αντίστοιχες θέσεις, θα δείξει τι ακριβώς θέλει και θα δεσμεύσει. Εμάς, η θέση μας θα είναι ακριβώς αυτή που είναι και τώρα: ότι ναι μεν θα είναι επιλογή μας να πάμε σε έναν αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό αλλά αυτός δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του πυρήνα κάποιων βασικών θέσεών μας" ανέφερε.

    Διευκρίνισε πάντως ότι θέλει να πιστεύει ότι θα φθάσει η κυβέρνηση σε συμφωνία από τη στιγμή που λέει ότι είναι η επιλογή της και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου. Εκτίμησε ότι οι προθεσμίες για τη σύναψη συμφωνίας "είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα" και σημείωσε πως θεωρεί ότι "επενεργεί θετικά ώστε να οδηγήσει τους εταίρους μας να μετακινηθούν προς συμβιβαστικές λύσεις".

    Αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς μισθωτούς και συνταξιούχους στο τέλος Ιουνίου, σε συνδυασμό με το σύνολο των δόσεων που θα πρέπει να καταβληθούν στο ΔΝΤ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι "θα βγουν οι συντάξεις όπως έχουμε πει πρώτα από όλα και από εκεί και πέρα και με τη συμφωνία που θα έχει γίνει θα προσεγγίσουμε και το θέμα των υποχρεώσεων διότι μπορεί μέχρι τότε να έχει υπάρξει μια συμφωνία"

    [02] Την εκτίμηση ότι οι δανειστές δεν θα υποχωρήσουν, εξέφρασε ο Αλ. Μητρόπουλος

    Την εκτίμησή ότι οι δανειστές δεν θα υπαναχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις τους με την Αθήνα εξέφρασε μιλώντας στον ΑΝΤ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

    "Έχω την αίσθηση ότι οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω, ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή για το ελληνικό ζήτημα. Από το ύφος τους, από τα λόγια τους, από το θράσος τους και από την ειρωνεία τους της χθεσινής μέρας, πιστεύω ότι όντως οχυρωμένοι στο κείμενο της 20ης Φλεβάρη δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω", είπε χαρακτηριστικά.

    Για το κείμενο των δανειστών είπε πως "είναι απορίας άξιο και έχει σοκάρει όλους τους Έλληνες, πως μετά από τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης οι δανειστές είχαν το θράσος, είχαν το δικαίωμα να προβάλλουν αυτό το σκληρό κείμενο που στην ουσία είναι μανιφέστο κοινωνικής γενοκτονίας".

    Για το ενδεχόμενο εκλογών αναγνώρισε ότι "και για μας θα είναι δυσχερές να πάμε σε εκλογές με το mail Τσακαλώτου, με τις 47 σελίδες, διότι περιέχει πολλά ζητήματα που είναι μακριά από τις προγραμματικές δηλώσεις".

    [03] Οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της στις Βρυξέλλες αναμένεται να ξαναρχίσουν σήμερα

    Επαναρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της, καθώς ξεκινά μία εβδομάδα έντονων διπλωματικών κινήσεων για την επίτευξη συμφωνίας, με τους ηγέτες της G7 να πιέζουν για την άρση του αδιεξόδου και την αποφυγή ευρύτερων οικονομικών επιπτώσεων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έθεσε στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της G7 τις ανησυχίες για το αδιέξοδο. Ο Καναδός πρωθυπουργός Στήβεν Χάρπερ "τόνισε με έμφαση τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο, μετά από τη συνεδρίαση της G 7 για την παγκόσμια οικονομία. "Ομόφωνη ήταν η γνώμη στην αίθουσα ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα και τους εταίρους της να χαράξουν έναν δρόμο προς τα εμπρός που να βασίζεται σε κρίσιμης σημασίας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" και να οδηγεί στην επιστροφή στην ανάπτυξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στην ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά τη 45λεπτη συνάντηση του Ομπάμα με την Μέρκελ. "Προφανώς υπάρχει μία καταληκτική προθεσμία που πλησιάζει", δήλωσε ο κ. Έρνεστ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα "ασφαλώς είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα είναι σε θέση να χαράξουν αυτό τον δρόμο χωρίς αδικαιολόγητη αστάθεια".

    Η παρέμβαση της G7 ασκεί πίεση και στις δύο αντιτιθέμενες πλευρές να επιτύχουν έναν συμβιβασμό που θα ξεμπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισεκ. ευρώ και θα απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της χρεοκοπίας, αποτρέποντας μία ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα. Η παρέμβαση γίνεται εν όψει μίας ακόμη εβδομάδας συζητήσεων στις Βρυξέλλες, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζονται να συνέλθουν και πάλι, σύμφωνα με μία πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων, αλλά ζήτησε να μην κατονομασθεί.

    [04] Μείωση επιτοκίων στην Τουρκία για να στηριχτεί η λίρα που καταρρέει

    Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι μείωσε τα επιτόκια επί των καταθέσεων συναλλάγματος μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, η οποία κατέγραψε σήμερα ιστορικά χαμηλές ισοτιμίες απέναντι στο δολάριο και το ευρώ, την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης που στέρησε την αυτοδυναμία από τον κυβερνών AKP.

    Τα επιτόκια θα μειωθούν από αύριο, περνώντας από το 4% στο 3,5% για το δολάριο και από το 2% στο 1,5% για το ευρώ.

    Η απόφαση αποτελεί άμεση αντίδραση στην αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας που έχασε περί το 4% της αξίας της απέναντι στα δύο αυτά νομίσματα.

    [05] Μόνο το 10% έχει υποβάλει φορολογική δήλωση ως σήμερα

    Ο ένας στους 10 φορολογούμενους έχει υποβάλει, μέχρι σήμερα, τη φορολογική του δήλωση ενώ η κανονική προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουνίου. Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαν υποβληθεί 542.193 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

    Προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με καθυστερήσεις στην αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών, των δόσεων εξόφλησης δανείων των φορολογούμενων καθώς και άλλων στοιχείων που πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά από τράπεζες και φορείς προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η αιτία για τους χαμηλούς ρυθμούς υποβολής των δηλώσεων.

    Από φέτος, όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης είναι προεκτυπωμένα.

    [06] Σαπέν: «Δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ»

    Η Γαλλία δεν θεωρεί προβληματική από χρηματοοικονομική άποψη μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    "Δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ" είπε ο Σαπέν προσθέτοντας ότι "από χρηματοοικονομική και οικονομική άποψη δεν θα ήταν σοβαρό".

    Παρόλα αυτά ο Γάλλος υπουργός παραδέχθηκε ότι ένα Grexit θα αποτελούσε πλήγμα για το συνολικό οικοδόμημα της Ευρώπης. Θα πρέπει να επεκταθεί και όχι να συρρικνωθεί και να υποδέχεται νέα μέλη, αντί να αποχαιρετά κάποια, εξήγησε ο Σαπέν.

    Το πρακτορείο Ρόιτερς επισημαίνει πως οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου υπουργού είναι ασυνήθιστα σκληρές, καθώς η Γαλλία μέχρι τώρα έδειχνε μεγαλύτερη κατανόηση για την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

    [07] Σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα επιδιώξει το AKP

    Το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα επιδιώξει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση στις χθεσινές εκλογές.

    Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εάν υπάρξει αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

    "Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός μας θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων", δήλωσε ο Κουρτουλμούς, σημειώνοντας ότι μία κυβέρνηση συνασπισμού χωρίς το κυβερνών κόμμα δεν είναι δυνατή.

    [08] Αίτημα να περιληφθεί ο Κορυδαλλός στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής

    Αίτημα προς το Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να εξαιρεθεί του κατ' οίκον περιορισμού, η μετακίνηση κατηγορουμένων προς το δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, υποβάλλει το δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το αίτημα θα υποβληθεί σήμερα για όσους κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές -όπως οι Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος του-βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ώστε, όπως ανέφερε η κ. Λεπενιώτη, να μην είναι δυσχερής η μετάβασή τους στη δικαστική αίθουσα, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν να παρίστανται.

    Η 6η συνεδρίαση ξεκίνησε με 18 παρόντες, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας -μοναδικός από την ηγετική ομάδα -από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

    Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούν την αποβολή της παράστασης πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

    Το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή και όταν επαναληφθεί η συνεδρίαση θα αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αντιρρήσεων της υπεράσπισης.

    [09] Εναλλακτικές καλλιέργειες στον θεσσαλικό κάμπο

    Οι αγρότες θα πρέπει να σκεφθούν τις εναλλακτικές καλλιέργειες που μπορούν να δώσουν διέξοδο, όπως τουλάχιστον συμπεραίνουν οι τελευταίες μελέτες. Οι ενεργειακές καλλιέργειες φαίνεται να είναι μια ομάδα καλλιεργειών που μπορούν να δώσουν μια λύση.

    Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

    Ήδη στο θεσσαλικό κάμπο υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πρόγραμμα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής κ. Θεοφάνης Α. Γέμτος, το οποίο μελέτησε όλο το κύκλωμα από την παραγωγή των ενεργειακών φυτών μέχρι την παραγωγή των τελικών προϊόντων και μελέτη της χρήσης από τους τελικούς χρήστες. Διάφορα σενάρια αναλύθηκαν για να μελετηθούν οι επιπτώσεις στους αγρότες και στην οικονομία της περιοχής, η συμβολή στη συμμόρφωση της χώρας στις διεθνείς της υποχρέωσες και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον της Θεσσαλίας.

    [10] Έλεν Μίρεν κέρδισε το πρώτο της βραβείο Tony

    Η Βρετανίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν κέρδισε χθες το πρώτο της βραβείο Tony για τον ρόλο της Ελισάβετ Β' στο έργο "The Audience", ενώ μεγάλοι νικητές των φετινών "Όσκαρ του Μπρόντγουεϊ" ήταν το μιούζικαλ "Fun Home" και το θεατρικό έργο "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", τα οποία τιμήθηκαν με πέντε Tony έκαστο.

    Η Μίρεν χαρακτήρισε την βράβευσή της "απίστευτη τιμή".

    Έχοντας πλέον στο ενεργητικό της ένα Tony, την υψηλότερη διάκριση του Μπρόντγουεϊ, ένα Emmy και ένα Όσκαρ --το οποίο έλαβε για τον ίδιο ρόλο που υποδύθηκε στην ταινία "The Queen"--, αυτό που της λείπει, όπως είπε, είναι πλέον ένα Grammy, η υψηλότερη διάκριση στην μουσική βιομηχανία.

    Το εκ Βρετανίας "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", η ιστορία ενός έφηβου, του Κρίστοφερ Μπουν, ευφυΐας στα μαθηματικά που υποφέρει από το Σύνδρομο Άσπεργκερ και ξεκινά μια απίστευτη αναζήτηση για να ξεδιαλύνει το μυστήριο του φόνου του σκύλου της γειτόνισσάς του, τιμήθηκε με βραβείο Tony σε πέντε κατηγορίες.

    Η θεατρική αυτή μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον "Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα" από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, έλαβε το βραβείο Tony καλύτερου θεατρικού έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας θεατρικού έργου και καλύτερου ηθοποιού θεατρικού έργου για τον Άλεξ Σαρπ, ο οποίος αποφοίτησε πρόσφατα από τη δραματική σχολή Τζούλιαρντ.

    [11] Νέα πακέτα εισιτηρίων από το Φεστιβάλ Αθηνών

    Το Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο σήκωσε αυλαία την προηγούμενη Δευτέρα (1η Ιουνίου) ανταποκρίνεται στην αγάπη του κοινού, δημιουργώντας νέα πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ακόμη περισσότερες παραστάσεις ή συναυλίες, με συνολική έκπτωση 20%.

    Ειδικότερα, οι φίλοι της μουσικής μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Σταύρος Γασπαράτος-"Expanded piano" (10 και 11 Ιουνίου) και Δήμος Γκουνταρούλης & Ismael Ivo-"Λόγος-Διάλογος" (13 και 14 Ιουνίου).

    Οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να επωφεληθούν από το πακέτο με 20% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις στην Πειραιώς 260: Helter Skelter Company & Θάνος Παπακωνσταντίνου-"Μετατόπιση προς το ερυθρό" (10 και 11 Ιουνίου) και Έφη Θεοδώρου-"Το ατλαζένιο γοβάκι" (26 και 27 Ιουνίου).

    Οι προσφορές διατίθενται από το τηλεφωνικό κέντρο 210-3272000 και από όλα τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ.

    [12] «Antigoni reloaded» στο 'Ιδρυμα Μ.Κακογιάννης

    Τα δύο κυριότερα Πανεπιστήμια της Φιλανδίας υποδέχεται στην Αθήνα, έως τις 13 Ιουνίου, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του προγράμματός του "Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και σύγχρονες προσεγγίσεις", που συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά.

    Οι ξένοι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και εργαστήρια γύρω από τις θεματικές της θεατρικής σκηνής ως μουσικού οργάνου, της αρχαίας κωμωδίας και της ανάλυσης του Χορού στο αρχαίο δράμα.

    Η συνεργασία του Ιδρύματος Κακογιάννη γίνεται με το Πανεπιστήμιο Τεχνών/Ακαδημία Θεάτρου και το Πανεπιστήμιο Aalto/Σχολή Τεχνών, Σχεδίου και Αρχιτεκτονικής, της Φιλανδίας, γνωστά, για την πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ηχητικών τοπίων, ντιζάιν και σκηνικών και τη συμμετοχή των φοιτητών στη διαμόρφωση των παραστάσεων και των θεατρικών προτάσεων.

    Στην Αθήνα θα ανεβάσουν την παράσταση "Antigoni Reloaded", εμπνευσμένη από την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, με χρήση πολυμέσων, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία του Γιάνε Πέλινεν.

    [13] Όταν ... δάκρυσε ο Σούπερμαν

    Δακρύζει ο ...Σούπερμαν; Βγάζει ο Μπάτμαν βόλτα σε μάρσιπο τον γιο του και του φτιάχνει κουλουράκια; Έχει ανθρώπινες ανάγκες και συνήθειες ένας σούπερ ήρωας, όπως ο Σπάιντερμαν; Διαδηλώνουν η Ποκαχόντας και η Εσμεράλδα για την προστασία του πλανήτη και τα δικαιώματα των παιδιών; Όχι, θα ήταν η αυθόρμητη απάντηση όσων έχουν ταυτίσει τους σούπερ ήρωες με την άτρωτη -ή την ευάλωτη όταν πρόκειται, αντίστοιχα, για πριγκίπισσες- μορφή τους στα καρτούν. Λάθος, τους... διορθώνει η γεννημένη στη Σουηδία -κάτοικος Δανίας πλέον- Linnea Johansson, η οποία υποστηρίζει με σθένος πως και οι υπερήωρες έχουν... αισθήματα!

    Καρτουνίστρια, εικονογράφος, μα πάνω απ' όλα μητέρα δύο παιδιών, η Linnea Johansson παρακολουθούσε ενεή, επί ώρα, τον μόλις τριών ετών γιο της να "πνίγει" το κλάμα του, επειδή ο... Σούπερμαν δεν κλαίει. Ήταν τότε, που αποφάσισε να πιάσει το πενάκι της, μια κόλλα χαρτί και να αναλάβει δράση.

    "Υπάρχουν δύο κυρίαρχα πρότυπα για τα παιδιά, σήμερα. Οι υπερήρωες, εάν είσαι αγόρι και οι πριγκίπισσες, εάν είσαι κορίτσι, και είναι πραγματικά "παραφουσκωμένα" στερεότυπα. Αντέδρασα στο γεγονός ότι οι υπερήρωες δείχνουν μόνο δύο συναισθήματα: θυμό/επιθετικότητα (ή ουδετερότητα), όταν απευθύνονται σε αγόρια. Μία ημέρα, ο τρίχρονος γιος μου επέστρεψε σπίτι από το νηπιαγωγείο και σταμάτησε να κλαίει, επειδή οι υπερήρωες δεν κλαίνε (άρα ούτε τα αγόρια κλαίνε). Αυτό με εξόργισε, επειδή στα κόμικς για ενήλικες, οι υπερήρωες κλαίνε, αλλά για κάποιον λόγο, για τα παιδιά απεικονίζονται υπερβολικά αρρενωποί, γεγονός που τα παροτρύνει να "καταπίνουν" συναισθήματα όπως η θλίψη" λέει η Linnea Johansson στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [14] Οι Καβαλίερς ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1

    Οι Καβαλίερς πέτυχαν μια σπουδαία νίκη στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ, επικρατώντας στο δεύτερο τελικό μέσα στην έδρα των Γουόριορς με 95-93, στην παράταση, ισοφαρίζοντας το μεταξύ τους σκορ σε 1-1. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 39 πόντους για την ομάδα του Κλίβελαντ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον ξεχώρισε με 24 πόντους για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ.

    Η ομάδα του Κλίβελαντ νίκησε, μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Βαρεζάο, Λοβ και Ίρβινγκ. Ο "βασιλιάς" εκτός από τους 39 πόντους, είχε στο ενεργητικό του ακόμη 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ, φθάνοντας στο πέμπτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του σε τελικούς.

    Το μεγάλο αστέρι των Γουόριορς και MVP της σεζόν, Στεφ Κάρι, δεν ήταν σε καλή βραδιά μένοντας στους 19 πόντους με 2/15 τρίποντα και κάνοντας 6 λάθη. Να σημειώσουμε οι Γουόριορς έχασαν μέσα στην έδρα τους, για μόλις τρίτη φορά φέτος σε 50 ματς. Πλέον οι τελικοί μεταφέρονται στο Κλίβελαντ για δύο ματς, το πρώτο τα ξημερώματα της Τετάρτης.

    [15] Στρατηγικός στόχος της διάσωσης της Ελλάδας είναι η εδραίωση της ενότητας της ευρωζώνης

    "Επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ενότητα της ευρωζώνης", ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής και βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η προθυμία των πολιτικών εταίρων της Αθήνας να την βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της είναι μεγάλη.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, o Ρέτγκεν εξήγησε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η διατήρηση της ενότητας της ευρωζώνης.

    ο Γερμανός βουλευτής εξέφρασε όμως την απογοήτευση "όσων επιθυμούν, και είναι οι περισσότεροι, να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη για πολιτικούς και πάνω απ' όλα για γεωστρατηγικούς λόγους", καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται έτοιμη να συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις ακόμη και μετά την πολύ καλή προσφορά που της έκαναν οι θεσμοί.

    [16] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας

    'Ανοιξε και είναι επισκέψιμος για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, λίγο έξω από το Λεβίδι Αρκαδίας, με μια πολιτιστική περιήγηση, που πραγματοποιήθηκε στα μονοπάτια του αρχαίου Ορχομενού, την οποία οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνεργασία, με τον Δήμο Τρίπολης, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, το Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης και το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

    Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, μετά το ιερό της Αλέας Αθηνάς και την επανέκθεση του αρχαιολογικού μουσείου της Τεγέας, που είναι το πλέον σύγχρονο και διαδραστικό μουσείο της χώρας, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, είναι ο πρώτος οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος της Αρκαδίας, που υποδέχεται επισκέπτες.

    Η αρχαία πόλη του Αρκαδικού Ορχομενού

    Ο Ορχομενός ήταν μια από τις μεγαλύτερες Αρκαδικές πόλεις της αρχαιότητας και ιδρύθηκε από τον γιο του Λυκάονα Ορχομενό, ενώ ο Όμηρος την αναφέρει ως πολύμηλο, επειδή είχε μεγάλο αριθμό με κοπάδια προβάτων.

    [17] Το Facebook θα διαθέσει μια πιο Lite έκδοση για φορητές συσκευές

    Το Facebook ανέπτυξε μία νέα "ελαφριά" εφαρμογή της ιστοσελίδας του για τις φορητές συσκευές που τρέχουν στο λειτουργικό Android της Google και η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους εφαρμογής με τη διαφορά ότι είναι μικρότερη σε μέγεθος και δεν χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο δεδομένων.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μορφής της εφημερίδας The Guardian, η εφαρμογή Facebook Lite απευθύνεται κυρίως στους χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών, όπου οι υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι αργές και η πρόσβαση περιορισμένη. Οι πλήρεις εφαρμογές -όπως η κανονική έκδοση της εφαρμογής του Facebook- οι οποίες κάνουν αυτόματη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη.

    Η νέα εφαρμογή έχει μέγεθος σχεδόν 1MB και περιλαμβάνει τα κλασσικά χαρακτηριστικά όπως το News Feed, τις ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις και άλλες λειτουργίες οικίες στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

    Το Facebook Lite θα γίνει διαθέσιμο σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 10:32:24 UTC