Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει»
  • [02] «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»
  • [03] Η G7 άκαμπτη με τη Μόσχα και ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία
  • [04] Μόνο ένας άνθρωπος στους 20, παγκοσμίως, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας
  • [05] Νταβούτογλου: Νικητής των εκλογών είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης
  • [06] Νέα εφαρμογή κινητών θα καταγράφει εγκλήματα πολέμου
  • [07] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας
  • [08] Άνδρας βρέθηκε νεκρός, έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς
  • [09] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς
  • [10] «Η Ελλάδα οφείλει πλέον να κάνει επεξεργασία και ταφή των ραδιενεργών αποβλήτων της»
  • [11] «Να δώσουμε στους δανειστές πνεύμα, όχι αίμα»
  • [12] Απέρριψε το ΣΤΕ προσφυγές της ΑΔΕΔΥ για διαθεσιμότητα, κινητικότητα
  • [13] Συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε στο Βερολίνο

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει»

    Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στην Πρέβεζα, κατηγορώντας τον ότι "οδηγεί την χώρα στα βράχια και ότι κινδυνεύει να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος", ενώ υποστήριξε ότι η μόνη του επιλογή είναι "να αλλάξει πολιτική και να προσχωρήσει στην εθνική συνεννόηση".

    Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε από τη συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή, λέγοντας ότι "o κ. Τσίπρας μας κάλεσε χωρίς να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν. Ο χρόνος τελειώνει, όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Το ατύχημα για την χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά, γίνονται με ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου".

    Συνεχίζοντας την επίθεση είπε: "αιφνιδιάστηκε από τον κ. Γιούνκερ, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες; Το e-mail Τσίπρα είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο από το e-mail Χαρδούβελη. Κατέρρευσε το ψέμα ότι εκείνοι δήθεν έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. Κατέρρευσε και το ψέμα ότι εμείς δήθεν υποχωρούσαμε πάντα. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους για την καταστροφική του πολιτική σε όλα τα κόμματα αλλά δεν τους βρήκε. Είπε χαρακτηριστικά: "Με την πολιτική που ασκείς και τα ψέματα που λες, συνενόχους μην ψάχνεις κ. Τσίπρα".

    [02] «Οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

    "Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του G7 στη Γερμανία .

    "Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν" είπε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε: "Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς".

    Ο Ματτέο Ρέντσι, τέλος, υπογράμμισε ότι "από τα όσα είπαν σήμερα οι Γιούνκερ και Τουσκ, φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης του όλου θέματος με λογική θέση από την Ευρώπη. Και από την συζήτηση που έγινε στο G7 προέκυψε ότι πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό, για να μην βγει η Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα".

    [03] Η G7 άκαμπτη με τη Μόσχα και ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία

    Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 θα επιβεβαιώσουν σήμερα στη Γερμανία την ενότητά τους ενάντια στην τρομοκρατία και τις διεθνείς εστίες κρίσης, ολοκληρώνοντας μια σύνοδο κορυφής πάνω από την οποία πλανάται η σκιά της Ρωσίας, η οποία έμεινε στο περιθώριο λόγω της εμπλοκής της στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

    Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου στον Πύργο Έλμαου της Βαυαρίας αναμένεται να απηχεί την αποφασιστικότητα των ηγετών της Δύσης κατά της στάσης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνομιλίες τους χθες για την Ουκρανία. Οι ηγέτες τάχθηκαν κυρίως υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

    "Πιστεύω ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας" όσον αφορά το θέμα αυτό, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χθες βράδυ σε τηλεοπτική συνέντευξη.

    Την πρώτη ημέρα της συνόδου η οποία διεξάγεται στις βαυαρικές Άλπεις, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και η Άγγελα Μέρκελ έκριναν ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να διατηρηθούν μέχρι η Ρωσία να "σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας".

    Η Ουκρανία και, σε μικρότερο βαθμό, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, επισκίασαν την επίσημη ημερήσια διάταξη της G7 στην οποία μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

    Η ελληνική κρίση μπορεί να εξεταστεί εκ νέου σήμερα από τους ηγέτες της G7 με την αναμενόμενη παρουσία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ωστόσο "όλοι συμφωνούμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας" προειδοποίησε χθες η Μέρκελ.

    Η σύνοδος κορυφής των επτά βιομηχανικών δυνάμεων του πλανήτη αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος της τελευταίας ημέρας της σε συζητήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αναπτυξιακή βοήθεια με έξι αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    [04] Μόνο ένας άνθρωπος στους 20, παγκοσμίως, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας

    Μόνο ένας άνθρωπος στους 20 πάνω στη Γη (ποσοστό 4,3%) δεν έχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται απόλυτα υγιής. Το 2013, περίπου το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας έως τεσσάρων ετών (ποσοστό 36%) στις ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ μεταξύ των ανθρώπων άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 0,03%, δηλαδή μόνο τρεις ηλικιωμένοι στους 10.000 ήσαν απόλυτα υγιείς.

    Πάνω από το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό. Μάλιστα, πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων έχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά προβλήματα. Oι πόνοι στη μέση και η κατάθλιψη είναι τα δύο συχνότερα μη θανατηφόρα προβλήματα υγείας σε κάθε χώρα και για τα δύο φύλα, έχοντας αυξηθεί πάνω από 50% μετά το 1990.

    Αυτά είναι τα βασικά -και αποκαλυπτικά- συμπεράσματα μιας νέας διεθνούς έρευνας, που μόλις δημοσιεύθηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό "The Lancet". Η μελέτη δείχνει ότι μπορεί οι άνθρωποι να ζουν πια περισσότερα χρόνια σε όλο τον κόσμο, όμως παράλληλα περνούν περισσότερο χρόνο με μία ή περισσότερες -συνήθως μη θανατηφόρες- παθήσεις.

    [05] Νταβούτογλου: Νικητής των εκλογών είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

    "Νικητής των εκλογών είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" δήλωσε πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος Αχμέτ Νταβούγογλου στην ομιλία που έκανε λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής απευθυνόμενος σε οπαδούς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

    "Πρώτο κόμμα είναι το κόμμα μας" είπε ο Νταβούτογλου και τόνισε: "Το κόμμα μας έγραψε σήμερα (Κυριακή) ένα έπος". Σύμφωνα με τον ηγέτη του ΚΔΑ το κόμμα του "εξακολουθεί να είναι η ραχοκοκαλιά μια η εγγύηση του μέλλοντος της Τουρκίας".

    Ο Νταβούτογλου είπε "θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας, αλλά θα προβούμε μετά από διαβουλεύσεις στα αναγκαία βήματα", απέφυγε ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένα τι εννοεί με τα μέτρα και έκανε λόγο για "μια νέα αρχή".

    Το ζητούμενο είναι η διαδικασία των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης που θα δώσει ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σήμερα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διεργασίες που θα έχουν για αποκορύφωμα τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

    Με καταμετρημένο το 98,2% των ψήφων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

    7.6.2015 12.6.2011

    % Έδρες % έδρες

    ΚΔΑ 40,8 258 49,8 327

    ΡΛΚ 25,1 132 25,9 135

    ΚΕΚ 16,3 81 13,0 53

    ΚΔΛ 13,1 79 6,6 35

    Λοιπά 4,7 4,6

    Σύνολο 550 100,00 550

    ΚΔΑ Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

    ΡΛΚ Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

    ΚΕΚ Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος

    ΚΔΛ Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών

    [06] Νέα εφαρμογή κινητών θα καταγράφει εγκλήματα πολέμου

    Μια καινούργια εφαρμογή (app) για κινητά δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες σε εμπόλεμες χώρες να καταγράψουν και να μοιραστούν επαληθεύσιμα στοιχεία εγκλημάτων πολέμου ώστε να μπορέσουν οι αρχές να ασκήσουν δίωξη στους δράστες, είπε σήμερα ένα σημαντικό νομικό σώμα καθώς εγκαινίαζε την εφαρμογή.

    Βίντεο σε κινητά από παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν μοιραστεί τα τελευταία χρόνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συχνά ψεύτικα, αδύνατον να επαληθευτούν ή χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για δικαστική χρήση, είπε η Διεθνής Ένωση Δικηγόρων.

    Το app "Eyewitness to Atrocities" ("Μάρτυρας φρικαλεοτήτων") καταγράφει το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης, την ημερομηνία και ώρα, και τα τριγύρω δίκτυα Wi-Fi για να επιβεβαιωθεί ότι τα βίντεο δεν έχουν παραποιηθεί, πριν σταλούν σε μια βάση δεδομένων που ελέγχεται από μια ομάδα νομικών εμπειρογνωμώνων.

    [07] Άνοιξε για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας

    'Ανοιξε και είναι επισκέψιμος για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, λίγο έξω από το Λεβίδι Αρκαδίας, με μια πολιτιστική περιήγηση, που πραγματοποιήθηκε στα μονοπάτια του αρχαίου Ορχομενού, την οποία οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνεργασία, με τον Δήμο Τρίπολης, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, το Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης και το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

    Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, μετά το ιερό της Αλέας Αθηνάς και την επανέκθεση του αρχαιολογικού μουσείου της Τεγέας, που είναι το πλέον σύγχρονο και διαδραστικό μουσείο της χώρας, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, είναι ο πρώτος οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος της Αρκαδίας, που υποδέχεται επισκέπτες.

    Η αρχαία πόλη του Αρκαδικού Ορχομενού

    Ο Ορχομενός ήταν μια από τις μεγαλύτερες Αρκαδικές πόλεις της αρχαιότητας και ιδρύθηκε από τον γιο του Λυκάονα Ορχομενό, ενώ ο Όμηρος την αναφέρει ως πολύμηλο, επειδή είχε μεγάλο αριθμό με κοπάδια προβάτων.

    [08] Άνδρας βρέθηκε νεκρός, έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς

    Νεκρός βρέθηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, από πυροσβέστες, μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Διδύμου και Μιχαήλ Βόδα, στην Αθήνα.

    Ο άνδρας ήταν απανθρακωμένος, ενώ διεξάγεται έρευνα για την ταυτοποίησή του, αλλά και για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν είκοσι πυροσβέστες με επτά οχήματα.

    [09] Τροχαίο με τέσσερις νεκρούς, έξω από το Πολύκαστρο Κιλκίς

    Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία, έγινε γύρω στις 23:00 χθες το βράδυ, έξω από το Πολύκαστρο στο νομό του Κιλκίς. Το δυστύχημα προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, από την Tροχαία.

    [10] «Η Ελλάδα οφείλει πλέον να κάνει επεξεργασία και ταφή των ραδιενεργών αποβλήτων της»

    Η χώρα μας οφείλει μέσα στην επόμενη δεκαετία να δημιουργήσει μία μονάδα επεξεργασίας των ραδιενεργών αποβλήτων της και άλλη μία μονάδα για την ταφή τους, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) δρ Χρήστος Χουσιάδας.

    Επίσης διαβεβαιώνει ότι, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, δεν υπάρχει πρόβλημα υπερβολικής έκθεσης του ελληνικού πληθυσμού σε ακτινοβολίες, ιατρικές, ηλεκτρομαγνητικές ή άλλες. Τονίζει, ακόμη, ότι στο προβλεπτό μέλλον η Ελλάδα θα παραμείνει μια μη πυρηνική χώρα.

    Ο κ. Χουσιάδας είναι μηχανολόγος μηχανικός, ο οποίος αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1983, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στη Μηχανική από το Institut National Polytechnique της Γκρενόμπλ στη Γαλλία. Μεταξύ άλλων, εργάσθηκε ως επιστημονικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κοινό Κέντρο Ερευνών-Ευρατόμ (1990-1997) και στη συνέχεια στον "Δημόκριτο" ως διευθυντής ερευνών. Έχει πλούσια ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, ενώ από το 2008 είναι πρόεδρος της ΕΕΑΕ.

    [11] «Να δώσουμε στους δανειστές πνεύμα, όχι αίμα»

    "Εμείς θα τους δώσουμε πνεύμα": με πέντε λέξεις αποτυπώνεται η θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με το αντάλλαγμα το οποίο θα δώσουμε στους δανειστές "που μας ζητούν αίμα".

    Έτσι απάντησε την Κυριακή ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς πρέπει να κινηθούν η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πολίτης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές "που ζητούν αίμα".

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος βρέθηκε στο μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς όπου προεξήρχε των εκδηλώσεων μνήμης του μακαριστού μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου Ζαλούμη, ο οποίος πριν από είκοσι χρόνια έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 49 ημέρες μετά την ενθρόνισή του.

    [12] Απέρριψε το ΣΤΕ προσφυγές της ΑΔΕΔΥ για διαθεσιμότητα, κινητικότητα

    Το ΣΤΕ απέρριψε τις αιτήσεις της ΑΔΕΔΥ, που ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και νομολογία, οι υπουργικές αποφάσεις του 2013 που αφορούσαν στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, κ.λπ.

    Από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η ΑΔΕΔΥ ζητούσε να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης του 2013, με τις οποίες εισήχθη η διαδικασία και τα κριτήρια διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Παράλληλα, ζητούσε να ακυρωθούν 25 κοινές υπουργικές αποφάσεις με τι οποίες καταργήθηκαν πλέον των 6.000 οργανικών θέσεων σε διάφορα υπουργεία, οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, κ.λπ.

    Η ΑΔΕΔΥ υποστήριζε, μεταξύ των άλλων, ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν σε σωρεία συνταγματικών διατάξεων. Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΑΔΕΔΥ ως αβάσιμους, απαράδεκτους και αόριστους.

    [13] Συνάντηση Βαρουφάκη - Σόιμπλε στο Βερολίνο

    Συνάντηση θα έχει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση, μετέδωσε το πρακτορείο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2015 - 6:32:08 UTC