Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ο Γ. Τσιρώνης
  • [02] Σ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός ανακαλύπτει τώρα τον ρεαλισμό
  • [03] Ολάντ: Απέχουμε μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα
  • [04] Λύση στο πρόβλημα των φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών προβλέπει ειδική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
  • [05] Πάντοαν: Κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα
  • [06] Oι προοπτικές για την Ελλάδα δεν είναι ευχάριστες, δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών
  • [07] Εγκαινιάζεται το Athens Photo Festival

  • [01] Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ο Γ. Τσιρώνης

    Ο πρώτος λόγος στην Tοπική Aυτοδιοίκηση. Κυκλική οικονομία με απομείωση των απορριμμάτων. Πράσινα σημεία σε δήμους. Διαλογή στην πηγή. Συμμετοχή και επανεκπαίδευση των πολιτών ώστε να αποκτήσουν νέα αντίληψη για το τι είναι σκουπίδι. Αυτά είναι μερικά από τα συστατικά του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ελλάδα. Παράλληλα επανεξετάζονται όλα τα σχέδια Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα οποια έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα.

    Σκοπός της νέας εθνικής πολιτικής είναι τα κατά κεφαλή παραγόμενα απόβλητα να έχουν μειωθεί δραστικά έως το 2020. Αυτό θα επιτευχθεί με την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση (με χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων-βιοαποβλήτων) κατά 50% των αστικών απορριμμάτων (ΑΣΑ). 'Οταν θα έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια κάθε άλλου είδους ανάκτησης, συμπληρωματική μορφή διαχείρισης θα αποτελεί η ανάκτηση ενέργειας από απόβλητα. Η υγειονομική ταφή απορριμμάτων θα αποτελεί την τελευταία επιλογή και θα περιοριστεί σε λιγότερο από το 30% του συνόλου των αστικών απορριμμάτων.

    Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 12 Ιουνίου.

    [02] Σ. Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός ανακαλύπτει τώρα τον ρεαλισμό

    Την ελπίδα ότι αυτή είναι η τελευταία στροφή και ότι θα έχουμε σύντομα μια συμφωνία για το καλό της χώρας, εξέφρασε από το Παρίσι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακής Οικονομίας της Εμμανουέλ Μακρόν.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «με μεγάλη καθυστέρηση ο Πρωθυπουργός ανακαλύπτει τις σωστές λέξεις: ρεαλισμός για να ξεφύγουμε από την οικονομική ασφυξία και να δώσουμε τέλος στα σενάρια καταστροφής».

    [03] Ολάντ: Απέχουμε μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα

    Οι θεσμοί απέχουν «μερικές ώρες» από μια «πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Ολάντ μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ζήτησε να υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της.

    «Βρισκόμαστε μερικές ημέρες (...), μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

    Ο επικεφαλής του Γαλλικού κράτους τόνισε ωστόσο ότι, «αν ζητηθούν πάρα πολλά από την Ελλάδα, αυτό θα εμποδίσει την επιστροφή (της χώρας) στην ανάπτυξη». Συμπλήρωσε δε ότι «εάν δεν ζητηθεί τίποτε ή δεν ζητηθούν αρκετά, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης».

    Εξάλλου, ο Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εντός των επόμενων ωρών, πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    «Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ» είπε ο Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Γιούνκερ.

    [04] Λύση στο πρόβλημα των φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών προβλέπει ειδική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας

    Ένα «μπουκέτο» διευκολύνσεων περιλαμβάνει η ειδική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τους περίπου 140 φοιτητές των Αρχιτεκτονικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, των οποίων η μετεγγραφή ακυρώθηκε έπειτα από προσφυγή των δύο σχολών στο ΣτΕ και τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

    Οι φοιτητές ξεκίνησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στήνοντας αντίσκηνα και δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν σε αυτά έως ότου δοθεί λύση στο πρόβλημα και μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μετεγγραφή τους στις δύο αρχιτεκτονικές σχολές.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, προβλέπεται ότι o αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων θα ανέλθει στο 15% επί του συνολικού αριθμού των εισακτέων, αντί για το 10% που θα ισχύσει για τις υπόλοιπες σχολές και τμήματα.

    Ως προς τα οικονομικά κριτήρια, αυτά μοριοδοτούνται με βάση το οικογενειακό εισόδημα, ενώ ορίζεται ανώτατο πλαφόν εισοδήματος στα 8.000 ευρώ.

    [05] Πάντοαν: Κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα

    Στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την ελληνική κρίση αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν από το Παρίσι όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

    Ο Πάντοαν δήλωσε πως θεωρεί ότι "μια συμφωνία για την Ελλάδα πλησιάζει και ότι η Ιταλία δεν είναι εκτεθειμένη σε σχέση με τον κίνδυνο μιας νέας χρηματοοικονομικής κρίσης".

    Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι η οικονομική ύφεση έχει γίνει παρελθόν και θα πρέπει να εξακριβωθεί τώρα με ποιους ρυθμούς η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

    [06] Oι προοπτικές για την Ελλάδα δεν είναι ευχάριστες, δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

    Ανησυχίες στο θέμα της Ελλάδας προκαλεί στον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών το γεγονός ότι «όλες οι προοπτικές τις οποίες έχουμε, είναι δυσάρεστες», όπως τονίζει ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξή του στο νέο τεύχος του περιοδικού «Forbes Austria» -την αυστριακή έκδοση του Forbes- που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι Αυστριακοί ψηφοφόροι απέναντι στους οποίους ο ίδιος είναι υπεύθυνος, δεν θέλουν να διαθέσουν περαιτέρω χρήματα για την Ελλάδα.

    [07] Εγκαινιάζεται το Athens Photo Festival

    Εγκαινιάζεται απόψε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ φωτογραφίας διεθνώς, το Athens Photo Festival, με τον πυρήνα του να χτυπά για πρώτη φορά φέτος στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

    Περίπου 80 φωτογράφοι από 37 χώρες, περισσότερες από 500 φωτογραφίες, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μπενάκη και άλλους χώρους της πόλης όπου διακτινίζεται το Φεστιβάλ, συνθέτουν το πρόγραμμα, μαζί με τις παράλληλες δράσεις και διαδράσεις με το κοινό να ενισχύουν τον καλλιτεχνικό και κοινωνικοπολιτικό διάλογο με θέμα εφέτος την μνήμη, τόσο συλλογική όσο και ατομική. Τη συγκρότηση της και τη σύνδεσή της με το παρόν και το μέλλον.

    «Reframe Memory» (αναμορφοποίηση της μνήμης) λοιπόν είναι το θέμα του Athens Photo Festival 2015, και συμμετέχουν μεγάλα ονόματα φωτογράφων της διεθνούς σκηνής, όπως ο Ισραηλινός Άντι Νες που εκθέτει φωτογραφίες από τη σειρά του με τις «Βιβλικές ιστορίες» (η συμμετοχή του επιλέχτηκε στα πλαίσια της επετείου των 25 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας), ο Γερμανός Σίμον Μένερ, ο Αμερικανός Χάρι Γκρίφιν και πολλοί ακόμα ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες με συναρπαστικές φωτογραφίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 June 2015 - 16:30:26 UTC