Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
  • [02] Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών
  • [03] Καθησυχαστικός για τους δύο σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά ο Ευθ. Λέκκας
  • [04] Ντερ Στάνταρντ: Στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το χρέος παίζεται και το μέλλον της Κριστίν Λαγκάρντ
  • [05] Κατά 500 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο ELA για τις τράπεζες
  • [06] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση κατέθεσε ενιαίο κείμενο προτάσεων
  • [07] Το βραβείο «Φραντς Κάφκα» στον Εντουάρντο Μεντόθα
  • [08] Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ

  • [01] Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

    Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξέπνευσε το Σάββατο και με την ολοκλήρωση της παράτασης που είχε δοθεί.

    Ο αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 300.226, οι οποίες αντιστοιχούν σε 633.312 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, 140.366 αιτήσεις αφορούν την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, 90.015 το επίδομα ενοικίου και 293.786 την επιδότηση σίτισης.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τόνισε «το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αφού αυτά τα νούμερα αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια», ενώ προσέθεσε ότι «στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλει τις αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και υλοποίηση των παροχών».

    [02] Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών τους οφειλών

    Έχουν ξεπεράσει τους 200.000 οι πολίτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 26 Ιουνίου, μετά την παράταση που δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη.

    Με δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης ευχαρίστησε τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν, «καθώς και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν ζήλο και ενδιαφέρον για το λειτούργημά τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού».

    [03] Καθησυχαστικός για τους δύο σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά ο Ευθ. Λέκκας

    Καθησυχαστικός για τους δύο νέους σημερινούς σεισμούς στην Κεφαλονιά, ήταν σε δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

    Ο κ. Λέκκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας» ενώ επισήμανε ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται στενά, από τον ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ερευνητικά κέντρα».

    Τέλος, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, τόνισε ότι οι «δύο σημερινοί σεισμοί, ο πρώτος στο Αργοστόλι και ο δεύτερος στην περιοχή της Παλλικής, εντάσσονται στον ίδιο εστιακό χώρο με τους σεισμούς του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

    [04] Ντερ Στάνταρντ: Στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το χρέος παίζεται και το μέλλον της Κριστίν Λαγκάρντ

    Στην αντιπαράθεση με την Αθήνα για το χρέος "παίζεται" και το μέλλον της Κριστίν Λαγκάρντ, της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει με δισεκατομμύρια την Ελλάδα άλλαξε τους κανόνες του και έκλεισε σφικτά και τα δύο του μάτια, γράφει στον υπότιτλο σημερινής εκτενούς ανάλυσής της, με τίτλο "Γιατί η Λαγκάρντ πρέπει να φοβάται το Grexit", η αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

    Όπως παρατηρεί αρχικά στην ανάλυσή του ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας Αντράς Σιγκέντβαρι, έπειτα από αμέτρητες ψευδείς πληροφορίες για επικείμενη χρεοκοπία, φαίνεται τώρα να επίκειται πραγματικά μια στάση πληρωμών της Ελλάδας, που θα πρέπει να πληρώσει μέχρι τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ, με την πρώτη δόση των 300 εκατομμυρίων να πρέπει να πληρωθεί την Παρασκευή και την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν μπορεί από μόνη της να βρει αυτά τα χρήματα.

    [05] Κατά 500 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο ELA για τις τράπεζες

    Κατά 500 εκατ. ευρώ αυξήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών, μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας ELA, με αποτέλεσμα να φθάσει τα 80,7 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την αύξηση αυτή παραμένει στο σύστημα ένα περιθώριο ασφαλείας για τη ρευστότητα της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.

    Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ όπου ελήφθησαν και οι σχετικές αποφάσεις, συζητήθηκε το θέμα των εγγυήσεων που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν απο το Μηχανισμό, χωρίς, όμως, να ληφθεί κάποια απόφαση.

    [06] Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση κατέθεσε ενιαίο κείμενο προτάσεων

    «Η Ελλάδα κατέθεσε επισήμως στους θεσμούς, χθες το βράδυ, ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως άλλωστε όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσθέτοντας πως «όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο επί της πρότασης ας το κάνει».

    «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς. Όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όποιος θέλει λύση ας συμβάλει τώρα, όποιος δεν θέλει λύση ας σιωπήσει» καταλήγει στην δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

    Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Καταθέσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο στους θεσμούς

    [07] Το βραβείο «Φραντς Κάφκα» στον Εντουάρντο Μεντόθα

    Στον Εντουάρντο Μεντόθα, "έναν από τους γνωστότερους και πιο μεταφρασμένους Ισπανούς συγγραφείς" απονεμήθηκε σήμερα το διεθνές λογοτεχνικό βραβείο Φραντς Κάφκα, όπως ανακοινώθηκε από την Πράγα.

    Το βραβείο, ύψους 10.000 δολαρίων (περίπου 9.000 ευρώ) θα απονεμηθεί στον Μεντόθα σε μια τελετή που θα οργανωθεί στα τέλη Οκτωβρίου στο δημαρχείο της Πράγας με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής γιορτής της Τσεχίας, διευκρίνισε η Εταιρεία Φραντς Κάφκα.

    Ο Μεντόθα γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1943 στη Βαρκελώνη και εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, την "Αλήθεια για την υπόθεση Σαβόλτα" το 1975, λίγο μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Η διεθνής επιτροπή που αποφάσισε τη βράβευσή του σημειώνει ότι το έργο αυτό παρουσιάζει "μια αυθεντική περιγραφή των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στη Βαρκελώνη, την Καταλονία και σε όλη την Ισπανία κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα".

    [08] Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ

    Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της FIFA, υπέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός παράγοντας συγκάλεσε έκτακτη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

    Η είδηση έσκασε σαν "βόμβα" αντίστοιχη με αυτή της σύλληψης στελεχών της FIFA την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Μπλάτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ζυρίχη ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Τέσσερις ημέρες μετά την 5η διαδοχική εκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από το 1998 μέχρι σήμερα, φεύγει γιατί «... η FIFA είναι η ζωή μου. Αυτό που μετράει είναι η FIFA και το ποδόσφαιρο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Το συντομότερο δυνατό, θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο για να εκλεγεί ο διάδοχός μου. Παρότι εξελέγην ξανά, δεν είχα την καθολική υποστήριξη του κόσμου του ποδοσφαίρου. Η FIFA αντιμετωπίζει ασταμάτητα νέες προκλήσεις και χρειάζεται αναδιάρθρωση εκ βάθρων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, το "ταχύτερο δυνατό" που... υποσχέθηκε ο Μπλάτερ για τη διενέργεια νέων εκλογών, υπολογίζεται στο διάστημα Δεκέμβριος 2015-Μάρτιος 2016, όπως είπε ο Ντομένικο Σκάλα, πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2015 - 18:30:25 UTC