Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για οπισθοχώρηση που βλάπτει σοβαρά την οικονομία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση
  • [02] Αισιόδοξος ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] «Μάθημα στρατηγικής» για τους Ευρωπαίους, η σθεναρή αντίσταση του Αλ.Τσίπρα προς τους πιστωτές, εκτιμά η γαλλική «Λα Τριμπύν»

  • [01] Για οπισθοχώρηση που βλάπτει σοβαρά την οικονομία, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση

    «Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση-αιώρα να μην μπορεί να ισορροπήσει. Πηγαίνει συνεχώς πίσω-μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως η κυβέρνηση «διατείνεται (γαλλιστί πλέον) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της. Φαντασιώνεται ότι παίζει παιχνίδια συσχετισμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει ήδη κρεμάσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ευχόμενη ενδόμυχα αυτοί που κατηγορεί -ΕΕ και ΔΝΤ- να απλώσουν την τελευταία στιγμή δίχτυ προστασίας».

    [02] Αισιόδοξος ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος

    «Χρηματοπιστωτικούς Φρανκεστάιν» χαρακτήρισε τις περιβόητες αγορές ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο φόρουμ του ΚΚ Γαλλίας, που διεξήχθη στο Παρίσι, με θέμα τη σχέση αγορών και δημοκρατίας.

    Ο κ. Κατρούγκαλος, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι «η αδυναμία του δημοκρατικού ελέγχου και η έλλειψη κατάλληλης ρύθμισης των διεθνών αγορών (κυρίως των χρηματιστηριακών) είναι η κύρια αιτία της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

    Κατά τον Έλληνα υπουργό, το κρίσιμο διακύβευμα πλέον είναι πως «ο πολιτικός έλεγχος της αγοράς αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της ίδιας της δημοκρατίας», για να συμπληρώσει ότι «αυτός είναι ο λόγος που οι ελληνικές εκλογές του Ιανουαρίου είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει γίνει ο καθρέφτης του μέλλοντος της ηπείρου. Για τη χώρα μας, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που η αριστερά είναι στην εξουσία, αλλά και για την Ευρώπη, επειδή οι πολιτικές λιτότητας που έχουν καταστρέψει την κοινωνία και την οικονομία μας είναι οι ίδιες πολιτικές που οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στον αποπληθωρισμό και την οικονομική στασιμότητα».

    [03] «Μάθημα στρατηγικής» για τους Ευρωπαίους, η σθεναρή αντίσταση του Αλ.Τσίπρα προς τους πιστωτές, εκτιμά η γαλλική «Λα Τριμπύν»

    Στην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει σταθερός στις «κόκκινες γραμμές» και να αντιστέκεται στην «παράλογη στρατηγική της θηλιάς» των πιστωτών, δείχνοντας έτσι το παράδειγμα στους Ευρωπαίους, αναφέρεται ο αρχισυντάκτης της οικονομικής «Λα Τριμπύν», Ρομαρίκ Γκοντέν.

    Αναλύοντας τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως ξεκάθαρα διατυπώνονται με το άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde», ο Ρ. Γκοντέν καταλήγει:

    Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι: είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ. Για ορισμένους, όπως για τον Φρανσουά Ολάντ, το μάθημα είναι σίγουρα σκληρό...».

    Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει την αποτυχία της θηλιάς», με αναφορά στη «στρατηγική της θηλιάς», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον Μάρτιο σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, τη στρατηγική των θεσμών απέναντι στην Ελλάδα.

    Οι πιστωτές ήλπιζαν, λέει ο συντάκτης, ότι «ότι όσο θα έσφιγγε η θηλιά και θα μεγάλωνε η οικονομική ασφυξία, τόσο η ελληνική αντίσταση θα μειωνόταν. Να όμως που συνέβη το αντίθετο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 18:30:22 UTC