Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απετράπη αυτοκτονία 13χρονης στην Κύπρο, με τη συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • [02] «Καθαρά» τα όπλα στο κρησφύγετο των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο
  • [03] Bundesbank: Η Ελλάδα πρέπει να δράσει γρήγορα
  • [04] Το κόμμα του Μ. Ρέντσι κατάφερε τελικά να υπερισχύσει στην πλειοψηφία των περιφερειών στις χθεσινές εκλογές
  • [05] Στο πλευρό του Αιγύπτιου προέδρου στον αγώνα ενάντια στον «φονταμενταλισμό» η Μ. Λεπέν
  • [06] Στη Γορτυνία το πρώτο ευρωπαϊκό πιστοποιημένο μονοπάτι της Ελλάδας
  • [07] Ο 21χρονος εφευρέτης Μπόγιαν Σλατ και η ευφάνταστη τεχνική του για τον καθαρισμό των ωκεανών

  • [01] Απετράπη αυτοκτονία 13χρονης στην Κύπρο, με τη συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Στην αποτροπή αυτοκτονίας 13χρονης μαθήτριας στην Κύπρο, συνέβαλε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της on line διαδικασίας «Cyber Alert».

    Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω «Cyber Alert», την περασμένη Παρασκευή ότι σε διαδικτυακή συνομιλία, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που είχε ο καταγγέλλων με άλλο - άγνωστο σε αυτόν - χρήστη του διαδικτύου, εκείνος εξέφρασε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

    Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας. Τελικά, εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της 13χρονης, το οποίο βρισκόταν σε περιοχή της Κύπρου.

    'Αμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου, μέσω της Ιντερπόλ, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Στη συνέχεια, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος μετέβησαν στην οικία της 13χρονης μαθήτριας, όπου την εντόπισαν καλά στην υγεία της και διασφάλισαν τη σωματική της ακεραιότητα, αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

    [02] «Καθαρά» τα όπλα στο κρησφύγετο των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο

    Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα τρία καλάσνικοφ και τα άλλα όπλα που βρέθηκαν στη μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς Νέας Αγχιάλου Βόλου, όπου συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ, οι καταζητούμενοι για ληστείες, Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ αυτοκτόνησε ο συνεργός τους, Σπύρος Δραβίλας.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

    Η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζεται.

    [03] Bundesbank: Η Ελλάδα πρέπει να δράσει γρήγορα

    «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί και να δράσει γρήγορα- οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε» εκτιμά το μέλος της διοίκησης της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

    Ο Ντόμπρετ, που είναι υπεύθυνος για την τραπεζική εποπτεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bundesbank, σημειώνει πάντως ότι «η μπάλα είναι στο πεδίο της πολιτικής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε η τραπεζική εποπτεία μπορεί να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.

    Το στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, αλλά ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σχετικά μικρός?

    Οι γερμανικές τράπεζες έχουν για παράδειγμα στα βιβλία τους απαιτήσεις ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις και το κράτος.

    «Συνεπώς ο κίνδυνος είναι διαχειρίσιμος. Ωστόσο τα πράγματα μπορούν πάντα να κινηθούν διαφορετικά από ό,τι πιστεύουμε».

    [04] Το κόμμα του Μ. Ρέντσι κατάφερε τελικά να υπερισχύσει στην πλειοψηφία των περιφερειών στις χθεσινές εκλογές

    Η κεντροαριστερά επικράτησε σε πέντε περιφέρειες στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία, ενώ η κεντροδεξιά υπερίσχυσε στις υπόλοιπες δυο.

    Πιο συγκεκριμένα, το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε την περιφέρειας της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, όπου εξελέγη περιφερειάρχης ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα με ποσοστό 40,9%.

    Κέρδισε, παράλληλα, στην Τοσκάνη (Φλωρεντία) με τον Ενρίκο Ρόσι να συγκεντρώνει 48%, όπως και με άνεση στην Απουλία, στην οποία ο πρώην δήμαρχος του Μπάρι, Μικέλε Εμιλιάνο, εξασφάλισε το 47,4% των ψήφων.

    Η κεντροαριστερά νίκησε, επίσης, στις περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας Μάρκε (με τον Λούκα Τζερισιόλι που έλαβε το 41,1% των ψήφων) και Ούμπρια όπου έπειτα από σχετική αβεβαιότητα, επικράτησε η Κατιούσια Μαρίνι, με ποσοστό 42,8%.

    Η Λέγκα του Βορρά επανεκλέγει άνετα τον απερχόμενο περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια (50,4% των ψήφων), ενώ στη Λιγουρία, με πρωτεύουσα τη Γένοβα, επικράτησε ο υποψήφιος της Φόρτσα Ιτάλια, Τζοβάνι Τότι, με ποσοστό 34,5%.

    Παρά τη χαμηλή επίδοση της υποψήφιας των Δημοκρατικών στην περιφέρεια Βένετο (22,8%), την ήττα στη Λιγουρία και την οριακή νίκη στην Ούμπρια, το κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι κατάφερε τελικά να υπερισχύσει στην πλειοψηφία των περιφερειών.

    Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια των διάφορων πολιτικών δυνάμεων, το κίνημα Πέντε Αστέρων σε πολλές περιοχές της χώρας είναι δεύτερο κόμμα, ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του εξασφάλισαν σχεδόν το 25% των ψήφων στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας και το 20% σε εκείνη της Νάπολης.

    Σχετικά με τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, μπορεί ο υποψήφιός της να κατάφερε να κερδίσει στη Λιγουρία, αλλά η πρώτη δύναμη της κεντροδεξιάς, σε αριθμό ψήφων, είναι σαφώς η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά. «Αποτελούμε φόβητρο για πολλές μούμιες» σχολίασε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, την ηγεσία της συντηρητικής παράταξης.

    Τέλος, αναμένεται να εξακριβωθεί αν ο κεντροαριστερός νεοεκλεγείς περιφερειάρχης της Καμπανίας Βιντσέντσο Ντε Λούκα θα πρέπει να παυθεί άμεσα από τα καθήκοντά του, βάσει νόμου, εξαιτίας καταδίκης της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για κατάχρηση εξουσίας.

    [05] Στο πλευρό του Αιγύπτιου προέδρου στον αγώνα ενάντια στον «φονταμενταλισμό» η Μ. Λεπέν

    Η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (Front National, FN) Μαρίν Λεπέν εξήρε χθες Κυριακή στο Κάιρο τον αγώνα εναντίον του «φονταμενταλισμού» που διεξάγει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα για την αιματηρή καταστολή της αντιπολίτευσης.

    Αφότου ο Σίσι ανέτρεψε τον Ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, οι αιγυπτιακές Αρχές εξαπέλυσαν ένα κύμα καταστολής εναντίον των υποστηρικτών του και ιδίως εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων, μιας παράταξης η οποία πλέον χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από τις Αρχές.

    Εξάλλου ο Σίσι έχει το τελευταίο διάστημα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, ζητώντας μετ' επιτάσεως να συγκροτηθεί μια κοινή αραβική δύναμη για να πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), που διαπράττει επιθέσεις και ωμότητες στο Ιράκ, στη Συρία, αλλά επίσης στη Λιβύη και στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

    «Ο πρόεδρος αλ Σίσι είναι ένας από τους ηγέτες με το πιο σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τον φονταμενταλισμό» είπε η Λεπέν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή της στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. «Η επιλογή μας στο Εθνικό Μέτωπο είναι ξεκάθαρη, να υποστηρίξουμε τις χώρες οι οποίες αγωνίζονται εναντίον του φονταμενταλισμού, στην πρώτη γραμμή μεταξύ των οποίων είναι η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» πρόσθεσε η Λεπέν.

    Ακόμη, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς έκρινε ότι η ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων συνδέεται με εκείνη των τζιχαντιστών του ΙΚ.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κάιρο η Λεπέν συναντήθηκε ακόμη με τον πρωθυπουργό Ιμπραήμ Μάχλαμπ, τον Άχμεντ αλ Τάγιεμπ, τον μεγάλο ιμάμη του αλ Άζχαρ, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ, αλλά και τον Κόπτη Πάπα και Πατριάρχη της Αιγύπτου Θεόδωρο Β΄.

    [06] Στη Γορτυνία το πρώτο ευρωπαϊκό πιστοποιημένο μονοπάτι της Ελλάδας

    Εγκαινιάστηκε χθες στη Στεμνίτσα Γορτυνίας το MenalonTrail, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι της χώρας και το όγδοο ευρωπαϊκό, από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, τη Δανή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων, Lis Nielsen και τον δήμαρχο Γορτυνίας,Γιάννης Γιαννόπουλος, σε μια πραγματική γιορτή στην πλατεία του χωριού.

    Το Menalon Trail βρίσκεται στο όρος Μαίναλο, αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ και περνά ιστορικούς οικισμούς, όπως η Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, η Στεμνίτσα, ενώ διέρχεται από όλα τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της ζώνης που διασχίζει και διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο μονοπατιών, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης,τόσο της πεζοπορίας στη Γορτυνία όσο και της ίδιας της Γορτυνίας. Επιπλέον δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση της προβολής του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, μέσω της ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πεζοπορικός,ο πολιτιστικός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων,Lis Nielsen, σημείωσε πως το δεύτερο ευρωπαϊκό μονοπάτι που θα πιστοποιηθεί στην Ελλάδα, είναιστο στάδιο της αξιολόγησης και βρίσκεται στην Άνδρο.

    [07] Ο 21χρονος εφευρέτης Μπόγιαν Σλατ και η ευφάνταστη τεχνική του για τον καθαρισμό των ωκεανών

    Ένας 21χρονος Ολλανδός που ανέστειλε τις σπουδές του στην αεροναυπηγική. Η ρύπανση των ωκεανών. Αυτά τα δυο συστατικά γέννησαν μια εξαιρετική ιδέα: Το πρότζεκτ «Ocean Clean up». Να καθαρίσουμε τους ωκεανούς.

    Ο θρύλος θέλει να έχει προηγηθεί κατάδυση του Μπόγιαν Σλατ στον ελληνικό βυθό. Μετά από μερικές βουτιές ο Μπόγιαν είπε ότι δεν μπορεί να βλέπει περισσότερες σακούλες απ' ό,τι ψάρια. Γι' αυτό και αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό. Τοποθετώντας βραχίονες στη θάλασσα δημιούργησε ένα σύστημα αυτοκαθαρισμού των ωκεανών. Ηταν αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τη «μεγάλη δίνη των σκουπιδιών του Ειρηνικού».

    Η συγκεκριμένη «δίνη των σκουπιδιών» είναι στην ουσία δύο τεράστιες κηλίδες από διαλυμένο και θρυμματισμένο πλαστικό που έχουν δημιουργηθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ένας τοξικός πλαστικός πολτός πάχους δέκα μέτρων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια και περισσότερα από 100.000 θηλαστικά της θάλασσας και θαλάσσιες χελώνες πεθαίνουν κάθε χρόνο, επειδή πνίγονται από τα κομμάτια πλαστικού που καταπίνουν ή επειδή παγιδεύονται σε αυτά. Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι αυτού του είδους η «τροφή» λειτουργεί σαν βραδυφλεγής βόμβα για τον άνθρωπο. Εμμένοντες οργανικοί ρύποι (POP), όπως διοξίνες ή παρασιτοκτόνα, εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των θαλάσσιων ειδών και των λιπαρών ψαριών.

    Τι σκέφτηκε ο ευφάνταστος Ολλανδός; Αξιοποιώντας τα φυσικά ρεύματα που δημιουργούνται, τα σκουπίδια ωθούνται σε πλατφόρμες απ' όπου μπορούν να συλλεχθούν με ευκολία. Το σύστημα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να παγιδεύει τα σκουπίδια αλλά να μην ενοχλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα. Η μέθοδος του Μπόγιαν, σύμφωνα με έρευνες, θα μπορούσε να καθαρίσει τα μισά απορρίμματα που ρυπαίνουν τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια δεκαετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2015 - 8:30:25 UTC