Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Γκάμπριελ: Η Ευρώπη χρειάζεται δύο ταχύτητες
  • [02] Βομβιστική επίθεση σε δύο πεντάστερα ξενοδοχεία στο Ιράκ
  • [03] Δημόσια προβολή βίντεο Βέλγου καλλιτέχνη διακόπτεται μετά από καταγγελία ιερέα

  • [01] Ζ. Γκάμπριελ: Η Ευρώπη χρειάζεται δύο ταχύτητες

    Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε ότι η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί να κινηθεί σε διαφορετικές ταχύτητες στο μέλλον, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να ηγούνται και άλλες χώρες να ακολουθήσουν μετά. «Στην Ευρώπη χρειαζόμαστε περισσότερο θάρρος για διαφορετικές ταχύτητες στη συνεργασία» έγραψε ο Γκάμπριελ σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

    «Μερικοί - ιδιαίτερα η Γαλλία και η Γερμανία - χρειάζεται να δείξουν το δρόμο, για παράδειγμα στην ενεργειακή πολιτική ή στη συνεργασία στην οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική. Οι άλλοι μπορούν ν' ακολουθήσουν όταν είναι έτοιμοι», γράφει. «Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι όλα. Αλλά χρειαζόμαστε βαθύτερη συνεργασία κάτω από τη στέγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Οι δηλώσεις του Γκάμπριελ δημοσιεύονται την ίδια μέρα που θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στο Βερολίνο στην προσπάθεια του πρώτου να βρεί υποστήριξη για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ.

    [02] Βομβιστική επίθεση σε δύο πεντάστερα ξενοδοχεία στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν στον χώρο πάρκινγκ δύο ενισχυμένων ξενοδοχείων των πέντε αστέρων στην κεντρική Βαγδάτη αργά χθες, σύμφωνα με την αστυνομία και ιατρικές πηγές. Άλλα 30 άτομα τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, που είχαν διαφορά περίπου επτά λεπτών η μία από την άλλη.

    Η πρώτη βόμβα εξερράγη στο ξενοδοχείο Babylon, όπου συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεδρίαζαν ή έδιναν συνεντεύξεις τύπου, και η δεύτερη εξερράγη στο Meridian.

    Στις αρχές του χρόνου, οι αρχές του Ιράκ είχαν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, που ίσχυε τα τελευταία δέκα χρόνια, για να αποκαταστήσουν μια αίσθηση ομαλότητας στη πρωτεύουσα, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται τζιχαντιστές που έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της χώρας, αλλά η συχνότητα των βομβαρδισμών στη πόλη έχει αυξηθεί από τότε.

    [03] Δημόσια προβολή βίντεο Βέλγου καλλιτέχνη διακόπτεται μετά από καταγγελία ιερέα

    Μετά από καταγγελία ιερέα στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως διακόπηκε η προβολή στην πλατεία Κλαυθμώνος της βιντεοπερφόρμανς «Stills» του Βέλγου δημιουργού Κρις Βερντόνκ. Η βιντεοπερφόρμανς προβάλονταν την Τρίτη στους τοίχους του άδειου πάρκιν στη συμβολή των οδών Παρνασσού και Παπαρρηγοπούλου (πίσω από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός) από τις 21 Μαϊου καθημερινά από τις 10 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα και επρόκειτο να συνεχιστεί έως τις 31 Μαϊου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Fast Forward της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

    «Το έργο μου είναι ποιητικό, είναι όμορφο, δεν έχει κανένα σεξουαλικό υπονοούμενο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κρις Βερντόνκ, έκπληκτος από την καταγγελία του ιερέα, και συνέχισε, «Εάν ήθελα να σοκάρω τους ανθρώπους θα έκανα κάτι άλλο. Δεν είναι παρά γυμνοί άνθρωποι με το σώμα τους καλυμμένο με τατουάζ. Πρόθεση μου ήταν να τους συνδέσω με κανονικούς ανθρώπους της Αθήνας, σε μια χειρονομία εκ μέρους μου υποστήριξης της Αθήνας, της πόλης που αγαπώ πολύ και γνωρίζουμε όλοι ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αλλά φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχετε ακόμα μεγάλο πρόβλημα ανάμεσα στην εξουσία της εκκλησίας και της εξουσίας του κράτους».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βέλγος καλλιτέχνης δείχνει τους βαθιά ανθρώπινους και ευάλωτους γίγαντες του. Το ίδιο έργο έχει παρουσιαστεί χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε δημόσιους χώρους στην Ρώμη, την Βουδαπέστη και τις Βρυξέλλες.

    Στην Αθήνα η βασική ιδέα του «Stills» εμπνέεται από τις Καρυάτιδες, «Όχι φυσικά στα πρότυπα της κλασικής ομορφιάς αλλά Καρυάτιδες που διατηρούν επιφυλάξεις για το σύστημα, την εξουσία», εξηγεί ο Βέλγος καλλιτέχνης.

    «Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική αντιμετώπισης ενός έργου τέχνης» τονίζεται σε ανακοίνωση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 May 2015 - 4:30:22 UTC