Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Μιχελάκης: Μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α. Τσίπρα;
  • [02] Β. Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είπε «ανήκετε στα Βαλκάνια, 300 ευρώ μισθός είναι καλά»
  • [03] Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στις Σκουριές
  • [04] ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα μας πληρώσει
  • [05] «Είναι δυνατή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών»
  • [06] Είσπραξη 14,8 εκατ. ευρώ απο έναν μόνο φορολογούμενο διεκπεραίωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
  • [07] Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε παιδιά
  • [08] Επτά πρόσωπα που ενέχονται στην έρευνα για διαφθορά στη FIFA αρνούνται να εκδοθούν στις ΗΠΑ

  • [01] Γ. Μιχελάκης: Μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α. Τσίπρα;

    Να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.

    Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και με αφορμή σχετική άποψη που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, ο κ. Μιχελάκης είπε: "Καλά τα περί "μεγάλης συνεννόησης" του Καραγκούνη αλλά μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α. Τσίπρα;".

    [02] Β. Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είπε «ανήκετε στα Βαλκάνια, 300 ευρώ μισθός είναι καλά»

    Με την κατάθεση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη ξεκίνησε πριν λίγο τις εργασίες της, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    Ο κ. Κορκίδης, η κατάθεση του οποίου συνεχίζεται, μίλησε για τραγικά λάθη που έγιναν, αλλά και για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και για άλλους που βιάστηκαν να την βγάλουν, ενώ ήταν περιγραφικός προς τις συνέπειες που είχαν στην ελληνική αγορά οι επισκέψεις των Τροϊκανών, αλλά και ως προς την συμπεριφορά τους απέναντι σε όσους συναντούσαν για να συζητήσουν.

    «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόϊκας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε:«Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

    Ανέφερε ακόμα ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, επισημαίνοντας ότι «αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».

    [03] Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στις Σκουριές

    Ελεύθεροι αφέθηκαν έξι άνδρες που απολογήθηκαν στον ανακριτή Πολυγύρου, κατηγορούμενοι για επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια κινητοποίησης κατά της εξόρυξης χρυσού.

    Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να επιβάλλουν σε τέσσερις εξ αυτών τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης, σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων, του εργοταξίου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στους δύο τελευταίους δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

    Το κατηγορητήριο τους αποδίδει σειρά πράξεων, ανάμεσα στις οποίες το κακούργημα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών. Οι έξι κατηγορούμενοι, τέσσερις από την Ιερισσό, ένας από την Μ. Παναγία κι ένας από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στο κίνημα ενάντια στην επένδυση χρυσού.

    Απολογούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

    [04] ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα μας πληρώσει

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι ενδέχεται να είναι απαραίτητο να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ουίλιαμ Μάρεϊ, σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα μας πληρώσει».

    «Δεν έχει υποβληθεί αίτημα αναδιάταξης» των δόσεων ώστε να καταβληθούν συγκεντρωμένες στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε ο Μάρεϊ.

    Το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ιδίως στο ζήτημα των συντάξεων, και να καταγράφεται ένα αξιόπιστο πρωτογενές πλεόνασμα μεσοπρόθεσμα, πρόσθεσε ο Μάρεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Μάρεϊ ανέφερε πως χρειάζεται ακόμη να γίνει «αρκετή δουλειά ακόμη» για να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της. Κατά τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη συνεχίζει να μην αποτελεί τη βασική πρόβλεψη του Ταμείου. Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν πολύ βαριές για την οικονομία της χώρας κι η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη θα υφίστατο πλήγμα, κατά τον ίδιο.

    [05] «Είναι δυνατή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών»

    Είναι "δυνατή" η επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα, δήλωσε οΕπίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισ, προσθέτοντας όμως ότι "δεν είναι ακριβές να λέμε ότι έχουν διανυθεί τα τρία τέταρτα του δρόμου".

    "Αρχίζουμε να βλέπουμε σχέδια μεταρρυθμίσεων που έχουν ουσία" είπε ο Γάλλος Επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Δρέσδη.

    "Μια συμφωνία είναι δυνατή" διαβεβαίωσε ο Μοσκοβισί. "Εάν η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε κατάσταση στασιμότητας θα σας το έλεγα" πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες για τη φορολόγηση και το θέμα των συντάξεων.

    [06] Είσπραξη 14,8 εκατ. ευρώ απο έναν μόνο φορολογούμενο διεκπεραίωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

    Την είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο 14.800.606 ευρώ πέτυχε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

    Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «μετά από συντονισμένη ενέργεια των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της, υπό την επίβλεψη της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεκπεραιώθηκε σημαντικού ενδιαφέροντος φορολογική υπόθεση η οποία αφορούσε σε παλιότερα έτη και βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα ήταν η είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο του ποσού των 14.800.606,00 ευρώ».

    HΓ.Γ.Δ.Ε. στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει εκπονήσει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα συνεχίσει να εστιάζει σε σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν επί μακρόν και που δύναται να αποφέρουν σημαντικές και πολύτιμες εισροές στα Δημόσια Ταμεία κατά την κρίσιμη δημοσιονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας.»

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ που εισπράχτηκε από ένα φορολογούμενο και αφορά τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σχετίζεται με την υπαγωγή του στη ρύθμιση των εκατό δόσεων.

    [07] Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε παιδιά

    Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αποτελούν κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε παιδιά, όπως προκύπτει από μελέτη της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

    Οι επιστήμονες διερεύνησαν από το 2011 έως και το τέλος του 2014 το σύνολο του παιδιατρικού πληθυσμού που διακομίστηκε στο νοσοκομείο τους με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προέκυψε κατά βάση από πτώσεις από ποδήλατο, πτώσεις από ύψος, τροχαία ατυχήματα, αλλά και απροσεξίες στην άθληση.

    «Διαπιστώσαμε ότι το 20% των παιδιών που χειρουργούνται λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης εμφανίζει βαριά αναπηρία, ενώ το 15% των παιδιών που χειρουργούνται για τον ίδιο λόγο καταλήγει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιορδάνης Γεωργιάδης, νευροχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

    [08] Επτά πρόσωπα που ενέχονται στην έρευνα για διαφθορά στη FIFA αρνούνται να εκδοθούν στις ΗΠΑ

    Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι και τα επτά πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν λόγω κατηγοριών για διαφθορά, στο πλαίσιο μιας έρευνας η οποία σχετίζεται με την διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, τη FIFA, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της έκδοσής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Χθες Τετάρτη ένα από τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα προέβαλε αντίσταση στη διαδικασία έκδοσής του, γεγονός το οποίο θεωρητικά άνοιγε τον δρόμο στις ελβετικές αρχές να το παραδώσουν αμέσως στις αρχές των ΗΠΑ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Η Ίνγκριντ Ρίζερ, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελβετίας, απέφυγε να κατονομάσει το πρόσωπο αυτό, ή να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που το οδήγησαν να αντιστρέψει τη στάση του όσον αφορά την έκδοσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 May 2015 - 16:30:25 UTC