Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το υπουργείο Οικονομικών παραιτείται των αποζημιώσεων για φθορές μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
  • [02] Συστράτευση κατά της εγκληματικότητας ζητάει ο Γ. Πανούσης
  • [03] Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΙΟΒΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια
  • [04] «Εικαστικούς ήχους» ενάντια στη βία «εκπέμπει» ένα καμένο πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • [05] Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν μειωθεί σύμφωνα με βρετανική έρευνα
  • [06] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει πως υπάρχει η αίσθηση πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποφευχθεί
  • [07] ΟΟΣΑ: Tο 25% του πληθυσμού των χωρών της ΕΕ παρουσιάζουν κάποια ψυχική διαταραχή
  • [08] Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης

  • [01] Το υπουργείο Οικονομικών παραιτείται των αποζημιώσεων για φθορές μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

    Δεν θα συνεχίσει το υπουργείο Οικονομικών τη διαδικασία με την οποία το δημόσιο ζητούσε αποζημίωση για φθορά δημόσιας περιουσίας από έξι μαθητές, οι οποίοι ενάγονταν για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.

    [02] Συστράτευση κατά της εγκληματικότητας ζητάει ο Γ. Πανούσης

    Τη δημιουργία δικτύου «Γονείς, εν Δράσει», και συμμετοχή κάθε πολίτη και φορέα στην πρόληψη της εγκληματικότητας, προτείνει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με δήλωση του που αφορά στον σχεδιασμό της «Συμμετοχικής Αντεγκληματικής Πολιτικής».

    Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ σημαντική την τακτική και συνεχή ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών για τις αρχές και τους στόχους του υπουργείου, για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνία και ζητάει την στήριξη των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια.

    Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρεται στις δράσεις του υπουργείου, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών, την ενεργοποίηση ευέλικτων πεζών περιπολιών καθώς και την προώθηση του «Τοπικού Αστυνόμου» για τις απομακρυσμένες περιοχές.

    [03] Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΙΟΒΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια

    Μονόδρομο χαρακτήρισαν την υπογραφή του μνημονίου ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Νίκος Βέττας, στην πολύωρη εξέτασή τους στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

    Τόσο ο κ. Αθανασόπουλος όσο και ο κ. Βέττας, υπεραμύνθηκαν του προγράμματος προσαρμογής καθώς, όπως είπαν, εκείνη τη χρονική στιγμή, η άλλη εναλλακτική λύση ήταν η πτώχευση της χώρας. Αναγνώρισαν ωστόσο, ότι υπήρξαν λάθη και αστοχίες και σημείωσαν ότι αν είχαν γίνει νωρίτερα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι συνέπειες του μνημονίου θα είχαν λιγότερο πόνο και μεγαλύτερη απόδοση.

    [04] «Εικαστικούς ήχους» ενάντια στη βία «εκπέμπει» ένα καμένο πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

    «Σημασία έχει αυτό το έργο, η εκδήλωση στο πανεπιστήμιο να μην προσφέρει στη βία που το προκάλεσε, λυτρωτικό χαρακτήρα. Η δική μου παρέμβαση δεν είναι μια ωραιοποίηση του γεγονότος. Θα ήθελα το πιάνο αυτό να αποτελέσει ένα αντι-μνημείο που δημιούργησα όχι εγώ αλλά το ίδιο το ανοίκειο του γεγονότος της βίας και της καταστροφής» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 25χρονος εικαστικός Βασίλης Αλεξάνδρου ? απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ που δημιούργησε από ένα καμένο από βανδάλους πιάνο ένα έργο τέχνης και μνήμης της βίας...

    Ήταν Μάιος του 2012 -τρία ακριβώς χρόνια πριν όταν κατά τη διάρκεια μιας από τις -πολλές- καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ?άγνωστοι? εισέβαλαν στο Αμφιθέατρο Τελετών και πυρπόλησαν ένα πιάνο με ουρά, στο οποίο εξασκούνταν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

    Το πιάνο καταστράφηκε ολοσχερώς, αποσύρθηκε και φυλάσσονταν στην αποθήκη του κτιρίου προκειμένου να... εκδοθεί δελτίο καταστροφής του και να σταλθεί «και με το νόμο στα σκουπίδια».Έξι μήνες πριν, και δυόμισι χρόνια μετά την εισβολή των βαρβάρων, ο νεαρός εικαστικός που μετά το πέρας των σπουδών του ασχολείται σήμερα με τη δημιουργία έργων τέχνης από παλιά αντικείμενα σε δεύτερη εικαστική χρήση (επανάχρηση), «θυμήθηκε» το γεγονός της πυρπόλησης του πιάνου (κάτι είχα ακούσει τότε, οι διηγήσεις είναι πολλές οι αναμνήσεις θολές λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και αποφάσισε να ζητήσει το καμένο πιάνο που «όχι, δεν βγάζει» πλέον ήχο, έχει καταστραφεί, άλλα μπορεί να βγάλει «εικαστικούς ήχους», όπως λέει..

    [05] Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν μειωθεί σύμφωνα με βρετανική έρευνα

    Οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες έχουν μειωθεί, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, κατέδειξε έρευνα η οποία διεξήχθη τον Μάιο σε δείγμα επενδυτών που εδρεύουν κυρίως στη Γερμανία.

    Η έρευνα σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας συμβούλων Sentix, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 41% εξ αυτών περιμένει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, από 49% τον Απρίλιο. Το ποσοστό αυτό πάντως είναι αισθητά υψηλότερο από το 22,5% που καταγραφόταν σε αντίστοιχη έρευνα τον Ιανουάριο.

    «Οι επενδυτές προφανώς θεωρούν σοβαρές ?παρά το ακόμη αβέβαιο μέλλον της Ελλάδας? τις τοποθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Βάνκε, αναλυτής της Sentix.

    [06] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει πως υπάρχει η αίσθηση πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποφευχθεί

    Υπάρχει η πεποίθηση, η οποία ενισχύεται, πως η κήρυξη στάσης πληρωμών από μέρους της Ελλάδας μπορεί να αποφευχθεί δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MNI.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Η εντύπωσή μου αφού συνομίλησα με σειρά συναδέλφων είναι ότι αυξάνεται η αίσθηση πως μια χρεοκοπία θα αποφευχθεί», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: «Από την άλλη, όλοι όσοι μίλησα μαζί τους επιμένουν στην ανάμιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language:

    [07] ΟΟΣΑ: Tο 25% του πληθυσμού των χωρών της ΕΕ παρουσιάζουν κάποια ψυχική διαταραχή

    Το 25% του πληθυσμού των χωρών της ΕΕ παρουσιάζουν κάποια ψυχική διαταραχή, ή κάποιες ήπιες ψυχικές διαταραχές, δυστυχώς όμως τα ψυχικά νοσήματα είναι παραμελημένα και δεν χαίρουν της προσοχής που τους αρμόζει από τους αρμόδιους φορείς. Οι πόροι είναι περιορισμένοι, η θεραπεία ελλιπής, καθώς μόνο 1 στους 4 ανθρώπους παίρνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται, ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων προβληματικός και οι επαγγελματίες υγείας αντιμετωπίζουν προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους, λόγω μείωσης του κόστους.

    color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;mso-fareast-language:EL;mso-bidi-language: Τα παραπάνωανέφερε κατά την ομιλία της στο συνέδριο Mental Health η επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ, Φραντσέσκα Κολόμπο. Τα θετικά στοιχεία του ΟΟΣΑ , όπως είπε, δείχνουν ότι, το ποσοστό αυτοκτονιών πέφτει από το 1990, ωστόσο, στην Ελλάδα παρουσιάζεται αύξηση πολύ πριν την κρίση - και όπως είπε - οιαυτοκτονίες δεν αναφέρονται λόγω στίγματος.

    [08] Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο για να συζητήσουν το μέλλον της Ευρώπης

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρόκειται να υποδεχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωζώνης, την ώρα που το Λονδίνο ζητάει συνολικά από την ΕΕ να αλλάξει.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης αυτής είναι η γαλλογερμανική συμβολή στην ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης, για την οποία το Παρίσι και το Βερολίνο διατυπώνουν έναν αριθμό προτάσεων «που θα αναπτυχθούν μέσα στο πλαίσιο των υφισταμένων συνθηκών μέσα στα επόμενα χρόνια».

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Περισσότερο μακροπρόθεσμα προτείνουν να εξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και προβλέπουν να συνεισφέρουν σ' αυτή την ανάλυση έως το τέλος του 2016, κάτι που φαίνεται να απομακρύνει το σενάριο μιας αλλαγής των συνθηκών.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύθηκαν σήμερα ως ένα μήνυμα προς τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα οργανώσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρώπη. Ο συντηρητικός Κάμερον τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ, αλλά θέλει η ένωση να μεταρρυθμισθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 16:30:26 UTC