Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού τον Μάιο του 1973, παρουσία του ΠτΔ
  • [02] Κλ. Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα
  • [03] Ο Κάμερον σε περιοδεία για να προωθήσει προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ
  • [04] Έρευνα για ανθρωποκτονία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του B.B. King

  • [01] Εκδήλωση για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού τον Μάιο του 1973, παρουσία του ΠτΔ

    Εκδήλωση για την επέτειο του κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» - Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, στο 'Αλσος Ναυτικής Παράδοσης στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στον τότε κυβερνήτη του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», ναύαρχο Νίκο Παππά, πρωτεργάτη του κινήματος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατία που απολαμβάνουμε σήμερα αποτελεί τον καρπό της αυτοθυσίας πολλών ανθρώπων, στρατιωτικών και πολιτών. Είναι προφανές, όμως, ότι δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο και να εφησυχάζουμε θεωρώντας αυτονόητη την ασφάλεια της Δημοκρατίας» σχολίασε.

    «Ιδιαιτέρως, σήμερα, συνέχισε, που η κοινωνία μας υφίσταται τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης και ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει τεράστιες θυσίες, τα τελευταία χρόνια, χωρίς ανταπόκριση, χωρίς σεβασμό στους κόπους του. Ιδιαίτερα, σήμερα, που στο όνομα της παγκοσμιοποίησης κάποιοι ζητούν να υποσταλούν οι σημαίες και να εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία. Η απάντηση είναι από εδώ, από την πρύμνη του Βέλους, ότι αυτή η χώρα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, δεν υποστέλλουμε τις σημαίες, όπως πρόσφατα μας είπε ο διοικητής στο Καστελόριζο, στη Ρω, στη Στρογγύλη, στα νησιά μας» επισήμανε.

    [02] Κλ. Ρέγκλινγκ: Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα

    Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα ώστε να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της, και δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς μια συμφωνία, είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα Bild σήμερα.

    «'Εχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι΄αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα».

    «Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία» είπε. Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

    [03] Ο Κάμερον σε περιοδεία για να προωθήσει προτάσεις του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο χθες για να συζητήσουν πως μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποιά θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. «Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαίου συμπεριλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή όχι. Προς το τέλος της εβδομάδας έχει σκοπό να επισκεφθεί πέντε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να μιλήσει με ομολόγους του για τις προτάσεις του. Οι χώρες στο πρόγραμμά του περιλαμβάνουν τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Επίσης σκοπεύει να μιλήσει με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

    [04] Έρευνα για ανθρωποκτονία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του B.B. King

    Ερευνα για ανθρωποκτονία διεξάγεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του θρύλου της μπλουζ B.B. King, ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας της Νεβάδα.

    Ο B.B. King πέθανε σε ηλικία 89 ετών στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας , όπου ζούσε στα διαλείμματα των περιοδειών του, τις οποίες και συνέχισε μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

    «Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη σορό του #BBKing διεξάγει αυτοψία. Αποτελέσματα: 6-8 εβδομάδες μίνιμουμ, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD» είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Κλαρκ στη Νεβάδα, κάνοντας αναφορά στην αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD).

    Δύο από τις κόρες του B.B. King έχουν δηλώσει ότι φοβούνται πως ο θάνατος του πατέρα του είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέμφις, αναβάλλεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας. Εδώ και μερικούς μήνες, ο B.B. King, διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συναυλίας του εξαιτίας εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 May 2015 - 4:30:24 UTC