Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [02] Κίνα: «Ξεναγήσεις» στις φυλακές για αποτροπή φαινομένων διαφθοράς
  • [03] Η Amazon αλλάζει φορολογική τακτική στην Ευρώπη, ενώ η ΕΕ συνεχίζει τις έρευνες
  • [04] Aπεβίωσε η ηθοποιός Άνν Μίρα, μητέρα του Μπεν Στίλερ

  • [01] Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (θεωρητική κατεύθυνση) και των Μαθηματικών (θετική και τεχνολογική κατεύθυνση) συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 105.000 υποψήφιους που διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων, για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή και πτωτικά δεδομένης της δυσκολίας των θεμάτων στα μαθήματα που έχουν εξεταστεί έως σήμερα.

    Οι υποψήφιοι θα ξανακαθίσουν στα θρανία την Τετάρτη προκειμένου να διαγωνισθούν σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

    [02] Κίνα: «Ξεναγήσεις» στις φυλακές για αποτροπή φαινομένων διαφθοράς

    Οι κινεζικές αρχές έχουν «ξεναγήσει» κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους σε φυλακές ως «προειδοποίηση» ενάντια στη διαφθορά, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα China Daily σήμερα, αναφερόμενη στη σχετική πειθαρχική υπηρεσία. Στο Χουμπέι, την ανατολική περιφέρεια της Κίνας, 70 στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και οι σύζυγοί τους «επισκέφθηκαν πρώην αξιωματούχους στη φυλακή της πόλης και διέμειναν μια μέρα στη φυλακή ως επιμορφωτική προειδοποίηση», γράφει η εφημερίδα.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τοποθετεί την καταπολέμηση της διαφθοράς στην κορυφή των προτεραιοτήτων του από τότε που ανέλαβε την εξουσία εδώ και δύο χρόνια, ερευνώντας και συλλαμβάνοντας υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της κυβέρνησης, υψηλόβαθμα στελέχη στις ένοπλες δυνάμεις και μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι ξεναγήσεις στις φυλακές, που συμπεριέλαβαν επισκέψεις πρώην συνεργατών και διευθυντών που εκτίουν ποινές για δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας, αποτέλεσαν μια ωμή υπενθύμιση του Πεκίνου ενάντια στη διαφθορά.

    [03] Η Amazon αλλάζει φορολογική τακτική στην Ευρώπη, ενώ η ΕΕ συνεχίζει τις έρευνες

    Η εταιρεία Amazon.com έχει αρχίσει να καταχωρεί εισπράξεις από λιανικές πωλήσεις σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ξεχωριστά, αντί να περνά όλες τις πωλήσεις της μέσω του Λουξεμβούργου, το οποίο έχει χαμηλούς συντελεστές φόρου, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ) χθες. Η αλλαγή άρχισε να ισχύει την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας που μίλησε στην εφημερίδα. Η εταιρεία είπε ότι είχε αρχίσει προετοιμασίες για τη διαφοροποίηση της δομής των λιανικών πωλήσεων πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με την WSJ.

    Η αλλαγή στην διαδικτυακή εταιρεία γίνεται εν μέσω μεγαλύτερου ελέγχου του τρόπου που οι μεγάλες εταιρείες αποφεύγουν τη φορολόγηση σε Ευρώπη και Αμερική τα τελευταία χρόνια. Η αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εποπτεύει τα μονοπώλια (antitrust) ξεκίνησε να διερευνά τη συμφωνία της Amazon με το Λουξεμβούργο για μειωμένη φορολόγηση, τον Οκτώβριο. Η ΕΕ εστιάζεται στο αν το Λουξεμβούργο παραβίασε κανόνες της που αφορούν τις κρατικές χορηγήσεις συνάπτοντας συμφωνία που επιτρέπει στην Amazon να λειτουργεί σχεδόν εντελώς αφορολόγητα στην Ευρώπη.

    [04] Aπεβίωσε η ηθοποιός Άνν Μίρα, μητέρα του Μπεν Στίλερ

    Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός και κωμικός Άνν Μίρα (Anne Meara), γνωστή από την τηλεόραση όπου έπαιζε σε σκετς με τον άντρα της Τζέρυ Στίλερ διακωμωδώντας τον γάμο τους, απεβίωσε το Σάββατο, σύμφωνα με την οικογένειά της, σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Μίρα, μητέρα του ηθοποιού Μπεν Στίλερ, ήταν παντρεμένη με τον Τζέρυ Στίλερ, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή, 62 χρόνια και εργάστηκαν μαζί για το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα.Τα κωμικά σκετς τους βασίζονταν σε επεισόδια από το γάμο τους και στο ύψος τους (ο Στίλερ ήταν 1,62 μ και αυτή ψηλότερη) και στην καταγωγή τους (αυτός ήταν Εβραίος, αυτή ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής).

    Ξεκίνησαν να δουλεύουν ξεχωριστά τη δεκαετία του 1970, και εκείνη έπαιξε στις ταινίες «The Out-of-Towners» και «Lovers and Other Strangers», ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση, στα «Kate McShane», «The King of Queens και «Sex and the City». Εκτός από το γιό της Μπεν έχει και μια κόρη, 'Εϊμυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 May 2015 - 4:30:23 UTC