Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «ανεπάρκεια» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] «Πρασίνισε» και πάλι το θέατρο της Ρεματιάς
  • [03] Επαναλαμβάνονται από την ερχόμενη Τρίτη οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο «Brussels Group»
  • [04] Τουλάχιστον 400 άτομα σκότωσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα
  • [05] Οι Πολωνοί εκλέγουν σήμερα τον νέο πρόεδρο της χώρας
  • [06] Η ομογένεια της Αμερικής τίμησε τα 100 χρόνια ζωής του «Εθνικού Κήρυκα»

  • [01] Για «ανεπάρκεια» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς

    Για «ανεπάρκεια» κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο Ηράκλειο προκειμένου να παρευρεθεί και να μιλήσει στην τέταρτη προσυνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα «Σταθερότητα + Μεταρρυθμίσεις = Ανάπτυξη - Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας» που θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».

    Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι επί του παρόντος κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη τους, αν δεν υπάρξει συγκεκριμένο κείμενο. Συμπλήρωσε ότι ελπίδα της ΝΔ είναι, γρήγορα με ένα κείμενο και μία σωστή συμφωνία, η χώρα να μη χάσει την αναπτυξιακή φόρα που είχε.Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε πως προχωρεί δυναμικά και ενωμένη.

    Τέλος, αναφέρθηκε στην Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και την επίσκεψη του στο νησί, λέγοντας ότι «είναι μια επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς καθώς αυτές τις ημέρες εορτάζεται η Μάχη της Κρήτης».

    [02] «Πρασίνισε» και πάλι το θέατρο της Ρεματιάς

    Έξι ημέρες μετά την πυρκαγιά που αποτέφρωσε το Θέατρο της Ρεματιάς και τον περιβάλλοντα χώρο, ο δήμος Χαλανδρίου με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών προχώρησε σήμερα το πρωί, στην αναδάσωση της καμένης έκτασης και στον καθαρισμό του ευρύτερης περιοχής.

    Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νέοι αλλά και ηλικιωμένοι, μέλη τοπικών συλλόγων και οργανώσεων αλληλεγγύης, πρόσκοποι, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάδειξη του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και οι τοπικές ενορίες βρέθηκαν στον πανέμορφο χώρο, με σκοπό να τον αποκαταστήσουν όπως ήταν μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, οπότε ξέσπασε η φωτιά.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι οποίοι εξέφρασαν στον δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο τη συμπαράστασή τους και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου.

    color:#0F1419;mso-ansi-language:EL;mso-fareast-language:EL;mso-bidi-language: Ο κ. Ρούσσος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απέδωσε την πυρκαγιά σε εμπρηστική ενέργεια ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει κανονικά στις 6 Ιουνίου, ημέρα έναρξης μαθητικών εκδηλώσεων.

    [03] Επαναλαμβάνονται από την ερχόμενη Τρίτη οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο «Brussels Group»

    Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες στο επίπεδο του «Brussels Group» ο κύκλος των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το εύρος των εκκρεμών ζητημάτων έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ορατή. Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εξακολουθούν να υφίστανται διάφορες σε θέματα που αφορούν τον δημοσιονομικό τομέα, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

    [04] Τουλάχιστον 400 άτομα σκότωσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 400 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.

    Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων της πόλης με τις φημισμένες ρωμαϊκές αρχαιότητες, τους καλοδιατηρημένους ναούς, τους κίονες και το αρχαίο θέατρο.

    Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, από την άλλη, ανέφεραν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι εκατοντάδες πτώματα κείτονταν στους δρόμους της πόλης μετά την κατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτούς, τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν κάτοικοι πιστοί στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    [05] Οι Πολωνοί εκλέγουν σήμερα τον νέο πρόεδρο της χώρας

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Πολωνοί, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που αναμένεται ότι θα εξελιχθούν σε θρίλερ αφού οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δεν δείχνουν ξεκάθαρο νικητή μεταξύ του απερχόμενου κεντροδεξιού προέδρου Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και του συντηρητικού, λαϊκιστή Αντρέι Ντούντα.

    Νωρίς το πρωί, σε ένα εκλογικό κέντρο της Βαρσοβίας η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν σημαντικά μικρότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Σε μια ένδειξη της σχετικής ευημερίας που απολαμβάνει η Πολωνία --τουλάχιστον στην πρωτεύουσα-- από τους τέσσερις πρώτους ψηφοφόρους οι τρεις έφτασαν στο κέντρο επιβαίνοντας σε καινούρια αυτοκίνητα.

    «Ψηφίζουμε Ντούντα, όχι τόσο επειδή τον θέλουμε αλλά γιατί είμαστε εναντίον του Κομορόφσκι», είπε ένα ζευγάρι. Μια συνταξιούχος, από την άλλη, επέλεξε ξανά τον απερχόμενο πρόεδρο χαρακτηρίζοντας τον «σοβαρό και σταθερό άνθρωπο».

    Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) οπότε και θα ανακοινωθούν τα πρώτα έξιτ πολ, δίνοντας μια αρχική ένδειξη για το τελικό αποτέλεσμα.

    [06] Η ομογένεια της Αμερικής τίμησε τα 100 χρόνια ζωής του «Εθνικού Κήρυκα»

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, αντάξια της ιστορίας του, τίμησε η ελληνική Ομογένεια της Αμερικής τα 100 χρόνια ζωής του «Εθνικού Κήρυκα», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας στην Αμερική και σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό.

    Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, συμμετείχαν 430 προσκεκλημένοι εκ των οποίων και πολλοί ομογενείς που είχαν έρθει από διάφορα μέρη των ΗΠΑ, του Καναδά, αλλά και της γενέτειρας -αναφέρει δημοσίευμα του Δημήτρη Τσάκα- που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία ξεχωριστή, συγκινητική βραδιά, με τη σφραγίδα της Ελληνικότητας, όπως αυτή ξεδιπλώθηκε στην Ιστορία σημαδεύοντας άμεσα ή έμμεσα τη ζωή τους.

    Επρόκειτο για μια εκδήλωση-αναδρομή στις συνταραχτικές στιγμές στη ζωή της Ομογένειας, της Ελλάδας και της Κύπρου, που ξεκινούσε μέσα από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας -με μορφή φωτογραφιών αναρτημένων από την είσοδο, ακόμη, της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και κατέληγε σε μορφή προβολών -πλαισιώνοντας τη σκηνή της κεντρικής αίθουσας της δεξίωσης, όπου παρατέθηκε το επίσημο δείπνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 May 2015 - 12:30:25 UTC