Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νόμο για τις «ανεπιθύμητες» ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπέγραψε ο Πούτιν
  • [02] ΗΠΑ: Αθωώθηκε λευκός αστυνομικός που είχε σκοτώσει δύο άοπλους μαύρους υπόπτους
  • [03] Κάννες: Το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στην ταινία «Hrutar» του Γκρίμουρ Χακόναρσον
  • [04] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

  • [01] Νόμο για τις «ανεπιθύμητες» ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπέγραψε ο Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα έναν νόμο, ο οποίος καταγέλλεται από τους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και επιτρέπει στις αρχές να θέτουν υπό απαγόρευση τις ξένες οργανώσεις που είναι εγκατεστημένες στη Ρωσία και τις οποίες θεωρούν "ανεπιθύμητες".

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε ζητήσει από τον αρχηγό του ρωσικού κράτους να ασκήσει βέτο στον νόμο αυτό, ο οποίος σύμφωνα με πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις αποτελεί μια μορφή καταστολής των φωνών που επικρίνουν την εξουσία και θεσπίζεται λιγότερο από τρία χρόνια έπειτα από έναν άλλο αμφιλεγόμενο νόμο περί "πρακτόρων του εξωτερικού".

    Το κείμενο, το οποίο ψηφίσθηκε και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, "προβλέπει ότι μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητη η δραστηριότητα μιας ξένης ή διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία συνιστά απειλή για τα συνταγματικά θεμέλια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την αμυντική ικανότητα της χώρας ή για την ασφάλεια της κυβέρνησης" υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

    Ο νόμος παρουσιάσθηκε από τους υποστηρικτές του ως ένα "προληπτικό μέτρο" απαραίτητο μετά την υιθοθέτηση, πέρυσι, κυρώσεων χωρίς προηγούμενο από τους Δυτικούς κατά της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

    [02] ΗΠΑ: Αθωώθηκε λευκός αστυνομικός που είχε σκοτώσει δύο άοπλους μαύρους υπόπτους

    Ένας λευκός αστυνομικός, ο οποίος δικαζόταν επειδή το 2012 είχε σκοτώσει δύο άοπλους μαύρους μέσα στο αυτοκίνητό τους έπειτα από καταδίωξη στο Κλίβελαντ (Οχάιο, βόρειες ΗΠΑ), αθωώθηκε σήμερα.

    Αν κρινόταν ένοχος, ο 31χρονος αστυνομικός Μάικλ Μπρέλο, πρώην Πεζοναύτης, απειλούνταν με ποινή κάθειρξης έως 22 ετών. Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο φόνους.

    Ο δικαστής Τζον Ο' Ντόνελ εξήγησε πριν ανακοινώσει την ετυμηγορία του ότι "δεν θα θυσίαζε" τον αστυνομικό, αν οι ενδείξεις δεν δικαιολογούσαν την ενοχή του.

    [03] Κάννες: Το βραβείο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στην ταινία «Hrutar» του Γκρίμουρ Χακόναρσον

    Το βραβείο του τμήματος "Ένα Κάποιο Βλέμμα" κέρδισε σήμερα στις Κάννες η ταινία "Hrutar" (Κριάρια) του Ισλανδού σκηνοθέτη Γκρίμουρ Χακόναρσον, η οποία αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους πάνω από σαράντα χρόνια και ενώνονται για να σώσουν ό,τι έχουν πολυτιμότερο, τα κριάρια τους.

    Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η ιταλοαμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Ιζαμπέλα Ροσελίνι, δήλωσε πως ο Ισλανδός σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο επειδή διαχειρίσθηκε αριστοτεχνικά, μέσω της τραγικωμωδίας, τον αναντίρρητο δεσμό που ενώνει την ανθρώπινη φύση και τη ζωική φύση.

    Το βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ταινία "The High Sun" του Κροάτη σκηνοθέτη Ντάλιμπορ Μάτανιτς - τρεις ιστορίες αγάπης που εξελίσσονται σε δύο δεκαετίες, από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Σερβία το 1991 έως την επιστροφή στη σύγχρονη ομαλότητα είκοσι χρόνια αργότερα.

    Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Ιάπωνα Κιγιόσι Κουροσάβα για το "Journey to the Shore", ένα φιλοσοφικό έργο που παρουσιάζει μια γυναίκα, στην καρδιά της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκει στο σαλόνι της το φάντασμα του συζύγου της, ο οποίος έχει πνιγεί πριν από χρόνια.

    Το βραβείο Un certain talent (Ένα κάποιο ταλέντο) κέρδισε ο Ρουμάνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κορνέλιο Πορομπόιου για την ταινία "Comoara" (Ο θησαυρός), την τραγικωμική οδύσσεια δύο ηλικιωμένων που αναζητούν έναν θησαυρό που υποτίθεται ότι είναι θαμμένος στον κήπο ενός οικογενειακού σπιτιού στο Βουκουρέστι.

    Το βραβείο του μέλλοντος κέρδισαν εξίσου οι ταινίες "Masaan" του Ινδού σκηνοθέτη Νιράτζ Γκαγιαουάν και "Nahid" της Ιρανής Ίντα Παναχαντέχ.

    [04] Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός είναι ο θριαμβευτής του 83ου τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας μετά τη νίκη επί της Ξάνθης με 3-1 στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι», που έφτασαν φέτος στο νταμπλ, πανηγύρισαν τον 27ο τίτλο τους στη διοργάνωση με τα γκολ των Χάρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, Ντομίνγκες στο 63ο και Φορτούνη στο 80ό λεπτό, ενώ για την ακριτική ομάδα μείωσε ο Καπετάνος στο 87΄. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μποτία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 20:30:24 UTC