Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Νέες εκλογές δεν θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα
  • [02] Δ. Στρατούλης: Δεν θα μετατεθεί για το 2016 η 13η σύνταξη
  • [03] Ρ. Αντωνοπούλου: Η ανεργία το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μετά τη διαπραγμάτευση
  • [04] Βεντέτα με εμπρησμούς μεταξύ Ρομά στο δήμο Αγίας Βαρβάρας
  • [05] «Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων, φαίνεται ότι είπαν οι Ιρλανδοί

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Νέες εκλογές δεν θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα

    «Οι εκλογές και το δημοψήφισμα χρησιμοποιούνται όχι για να εκφρασθεί η θέληση του ελληνικού λαού, αλλά για να κάνουν τον ελληνικό λαό συνένοχο στις αντιλαϊκές συμφωνίες που προτίθενται να υπογράψουν κάτω από το βάρος καταστροφολογίας και εκβιαστικών διλημμάτων» υποστηρίζει ο Γ.Γρ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

    Όπως σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας «νέες εκλογές δεν θα λύσουν τα λαϊκά προβλήματα, όπως δεν τα έλυσαν και πριν από τέσσερις μήνες. Μπορεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, όπως και τα προβλήματα με τον εταίρο του στην κυβέρνηση».

    Ο Γ.Γρ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δηλώνει ότι οι τέσσερεις μήνες της συγκυβέρνησης «ήταν μια πορεία ολοταχώς προς τα πίσω, γρήγορη, συνολική μετάλλαξη και μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ από τα όποια προεκλογικά αριστερά συνθήματα».

    [02] Δ. Στρατούλης: Δεν θα μετατεθεί για το 2016 η 13η σύνταξη

    «Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016» διαβεβαίωσε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ενώ επέμεινε πως δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

    Αναγνώρισε ότι το υπουργείο Εργασίας έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητά από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία να ενημερώσουν για τα ταμειακά τους διαθέσιμα που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες και με ποιο επιτόκιο έχουν κατατεθεί.

    Όπως τόνισε, στόχος δεν είναι να πιεστούν οι διοικήσεις των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμα ύψους 1,2 δις στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ, αλλά να γνωρίζει το υπουργείο ποια ποσά υπάρχουν και με ποιους όρους και διαγωνισμούς έγιναν οι καταθέσεις αυτές.

    Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με την παρέμβαση στο ασφαλιστικό.

    [03] Ρ. Αντωνοπούλου: Η ανεργία το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μετά τη διαπραγμάτευση

    «Η ανεργία είναι το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μετά τη διαπραγμάτευση του χρέους» τονίζει η Ράνια Αντωνοπουλου, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Η έμπειρη πανεπιστημιακός, συνεργάτιδα του ΟΗΕ και νυν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας προσθέτει ότι «οι μισθοί πρέπει να ανέβουν» και ότι η διαδοχική αύξησή τους συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

    Αναφερόμενη στην ανάκληση του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ με voucher, καταγράφει τις αιτίες και τονίζει: «Τελειώνει η μη ορθολογική κατανομή των πόρων».

    Σχετικά με τους μισθούς, σημειώνει ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ εάν ένα μέλος, μιας τετραμελούς οικογένειας, εργάζεται 72 ώρες την εβδομάδα με τον κατώτατο μισθό, ζει στα όρια της φτώχειας. Γι' αυτό, υπερασπίζεται την άνοδο των μισθών.

    [04] Βεντέτα με εμπρησμούς μεταξύ Ρομά στο δήμο Αγίας Βαρβάρας

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία στο δήμο Αγίας Βαρβάρας Αιγάλεω, μετά από αιματηρή βεντέτα που ξέσπασε χτες το μεσημέρι μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά και η οποία κορυφώθηκε τη νύχτα με εμπρησμούς και επιθέσεις.

    Η διαμάχη μεταξύ των οικογενειών ξεκίνησε στις 14.40 χθες, όταν ένας 21χρονος έπεσε πάνω σε δύο άλλους Ρομά με το ΙΧ αυτοκίνητο του, στην συμβολή των οδών Στέφανου Σαράφη και Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 45χρονο και σοβαρά έναν 31χρονο που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, νωρίτερα υπήρξε φιλονικία μεταξύ του οδηγού του ΙΧ και του 31χρονου. Μετά την ενέργειά του, ο 21χρονος εξαφανίσθηκε και κρύβεται για να γλυτώσει από την Αστυνομία αλλά και τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι έχουν εξαγριωθεί.

    Ωστόσο, χτες στις 10.40 το βράδυ, περίπου 100 άτομα συγκεντρωθήκαν έξω από κατάστημα που ανήκει στον 21χρονο και το πυρπόλησαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ λίγες ώρες αργότερα, άλλα άτομα πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του δράστη.

    Στην περιοχή βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτρέψουν άλλες ενέργειες και τυχόν συγκρούσεις μεταξύ των Ρομά, ενώ από την Ασφάλεια γίνεται έρευνα για την σύλληψη του 21χρονου και την παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

    [05] «Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων, φαίνεται ότι είπαν οι Ιρλανδοί

    Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι φαίνεται ότι ψήφισαν μαζικά υπέρ του γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Παρασκευή στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ισότητας, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων.

    «Νομίζω ότι η πρόταση πέρασε» είπε ο Έον Ο'Ρίορντεν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς από το κεντρικό κέντρο καταμέτρησης των ψήφων στο Δουβλίνο. Όπως διευκρίνισε, παρατήρησε ότι φαίνεται ότι περιοχές της μεσαίας τάξης «που δεν είναι κατ' ανάγκη φιλελεύθερες ψήφισαν ένα ηχηρό ναι» στο να επιτρέπεται ο γάμος των προσώπων του ιδίου φύλου.

    Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά το απόγευμα. Η Ιρλανδία μπορεί έτσι να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλοφίλων μέσω δημοψηφίσματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2015 - 10:30:24 UTC