Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τις 22:00 οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με ¶. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ
  • [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα απόψε με ¶. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ
  • [03] Αθώοι ο Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του για το ανακριβές «πόθεν έσχες»
  • [04] Στη στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στοχεύει η ΕΤΕ
  • [05] Το υπουργείο Οικονομικών επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Eurogroup
  • [06] Ο Ντ. Λέτερμαν «αποχαιρέτησε» χθες βράδυ τη μικρή οθόνη
  • [07] Στο Ρέιχσμουζεουμ του ¶μστερνταμ, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2015

  • [01] Μετά τις 22:00 οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με ¶. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ

    Περίπου στις 22:00 αναμένεται να ολοκληρωθεί το δείπνο εργασίας με το οποίο ξεκινούν στις 20:00 οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Λετονία. Ακολούθως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Ρίγα της Λετονίας με αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενος από τους υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Χουντή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον διπλωματικό του σύμβουλο Βαγγέλη Καλπαδάκη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, Θοδωρή Μιχόπουλο.

    [02] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα απόψε με ¶. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ

    O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί απόψε με την καγκελάριο της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για ανεπίσημες συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στη Ρίγα, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

    [03] Αθώοι ο Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του για το ανακριβές «πόθεν έσχες»

    Αθώοι κρίθηκαν από το Ι' Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη που δικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2007.

    Η κατηγορία σε βάρος των δύο συζύγων αφορούσε τραπεζικό λογαριασμό που περιλαμβανόταν στα αρχεία της «Λίστας Λαγκάρντ» με καταθέτες στην HSBC Γενεύης, ύψους 117.000.

    Το δικαστήριο, με αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα, έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν στην κατοχή τους, καθώς ανήκε σε εξωχώρια εταιρία του πατέρα της κας Πελέκη, τον οποίο είχε ανοίξει με πληρεξούσιο η κα Κατερίνα Πελέκη.

    [04] Στη στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στοχεύει η ΕΤΕ

    Η στήριξη της καινοτόμου εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, αποτελεί για την Εθνική Τράπεζα στρατηγική επιλογή, καθώς συνδέεται άμεσα με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα, με τον απαραίτητο τεχνολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, σε εκδήλωση της τράπεζας με αφορμή τη βράβευση 10 προτάσεων, του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα.

    Η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα είναι ο κρίσιμος παράγοντας που δημιουργεί κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, κλάδους που προσελκύουν επενδύσεις, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό, η ανάδειξη και υποστήριξη καινοτόμων και πρωτοπόρων επιχειρηματικών ιδεών είναι κρίσιμη, καθώς δίνει κίνητρα και κυρίως προοπτική, ώστε μια ιδέα να μετεξελιχθεί σε βιώσιμη επιχειρηματική λύση. Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», είναι ένα μόνο μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί για τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ανέφερε η κ. Κατσέλη.

    [05] Το υπουργείο Οικονομικών επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Eurogroup

    Επικροτεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τη δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup σχετικά με την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων του Eurogroup, που οφείλουν όλοι να σέβονται.

    Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παρέθεσε και την επίσημη δήλωση του Μιχέλ Ρέινς (Michel Reijns), εκπροσώπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Eurogroup meetings are confidential. We rely on each person present to respect that confidentiality» (Οι συναντήσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές. Βασιζόμαστε σε κάθε πρόσωπο που είναι παρόν να σέβεται αυτή την εμπιστευτικότητα).

    [06] Ο Ντ. Λέτερμαν «αποχαιρέτησε» χθες βράδυ τη μικρή οθόνη

    Με την παρουσία σταρ, άφθονες πλάκες και ένα κλείσιμο του ματιού σε τέσσερις προέδρους, ο διάσημος Αμερικανός τηλεοπτικός χιουμορίστας Ντέιβιντ Λέτερμαν αποχαιρέτισε χθες βράδυ τη μικρή οθόνη, έπειτα από μία καριέρα-ρεκόρ 33 χρόνων η οποία ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά κωμικών.

    Στα 68 του, παρουσίασε στο CBS το υπ΄αριθμόν 6.028 και τελευταίοmso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EL; «Late show», μία τηλεοπτική εκπομπή χαρακτηριστικά αμερικανική, στο τελευταίο μέρος της οποίας ανακάτεψε μονολόγους, συνεντεύξεις και σεκάνς περισσότερο ή λιγότερο εξωφρενικές.

    Για τις 6.000 και πλέον εκπομπές του, εξομολογήθηκε:mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EL; «Μπορώ να σας πω πως ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εκπομπών ήταν τίποτα».Σαρκαστικός, ασεβής, απρόβλεπτος και κατά περίπτωση ανελέητος στις συνεντεύξεις που έπαιρνε, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν ξεκίνησε το 1982 από το NBC προτού περάσει στο CBS το 1993.

    [07] Στο Ρέιχσμουζεουμ του ¶μστερνταμ, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2015

    Οι κάτοικοι του ¶μστερνταμ έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Ειδικά ο διευθυντής του περίφημου Ρέιχσμουζεουμ, Βιμ Πάιμπες, καθώς το «Μουσείο των Ολλανδών», όπως το οραματίστηκαν οι αναμορφωτές του, βραβεύθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2015.

    Περισσότερα από σαράντα μουσεία ήταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποψήφια για το φετινό βραβείο. Το Σάββατο, 16 Μαΐου, στο Μουσείο Ριβερσάιντ στη Γλασκόβη, το Φόρουμ Ευρωπαϊκών Μουσείων - οργανισμός υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης - επέλεξε τον φετινό νικητή και έτσι για έναν ολόκληρο χρόνο, το Ρέιχσμουζεουμ θα κρατήσει στην κατοχή του το βραβείο, «Το Αυγό» του Χένρι Μουρ. Την επομένη της βράβευσης, ημέρα Κυριακή, έπεσε η αυλαία της έκθεσης «Ύστερος Ρέμπραντ», την οποία συνδιοργάνωνε το μουσείο του ¶μστερνταμ με τη National Gallery του Λονδίνου, έχοντας προσελκύσει 520.000 επισκέπτες στην αίθουσα «Φίλιπς» του μουσείου. Ο αριθμός αυτός θέτει νέο ρεκόρ επισκεπτών για περιοδική έκθεση σε μουσείο.

    Τα μέλη της φετινής επιτροπής βράβευσης εστίασαν τους επαίνους τους στην κομψή επανατοποθέτηση των πινάκων στις αίθουσες του μουσείου - μετά από τις, επί μία δεκαετία, εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης του, που κόστισαν 345 εκατομμύρια ευρώ -, τον ευφυή τρόπο με τον οποίο στις αίθουσες συνυπάρχουν και συνομιλούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κλίνες, έπιπλα, υαλικά, ασημικά και άλλα, καθώς και το «Asian Pavillion» με τα εκθέματα από την Ασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2015 - 16:30:26 UTC