Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Η εντολή από τον λαό είναι για διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας
  • [02] Β. Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ήταν πάντα δύσκολες, όμως πάντα καρποφόρησαν
  • [03] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα
  • [04] Έκθεση Documenta 14 στην Αθήνα: Eκεί που η Τέχνη δείχνει την αλληλεγγύη της
  • [05] Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Η εντολή από τον λαό είναι για διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας

    Δεν είμαστε δογματικοί στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, από το βήμα του ΕΒΕΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για τον τρόπο που έκανε τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν απαράδεκτα διαρθρωμένο και ιδιωτικοποιήσεις έγιναν με τη μορφή ξεπουλήματος χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι μερικές μάλιστα κατέπεσαν (από αποφάσεις ΣτΕ κλπ).

    Θα σεβαστούμε τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει, επανέλαβε ο υπουργός, επισημαίνοντας ξανά ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αλλάζουν οι όροι προς το καλύτερο του Δημοσίου αλλά και των επενδυτών.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη κατάληξή τους ο κ.Βαρουφάκης, επισήμανε ότι η εντολή της κυβέρνησης από τον λαό είναι για διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας. Επανέλαβε όμως την πάγια θέση του ότι εάν κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ρήξη, δεν διαπραγματεύεται.

    Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι είναι πολέμιος ενός Plan B, διότι μια έξοδος από μια νομισματική ένωση είναι ένα πισωγύρισμα σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο γκρεμό. Επισήμανε επίσης , ότι δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που θα προβλέπει μειώσεις επικουρικών κατά 80%, αυξήσεις ΦΠΑ, που θα οδηγεί στο πουθενά. «Δεν θα το κάνω. Ο εταίροι μας πρέπει να το σεβαστούν αυτό. Διαπραγματευόμαστε την έξοδο της χώρας μας από την σκοτοδίνη», επισήμανε.

    [02] Β. Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ήταν πάντα δύσκολες, όμως πάντα καρποφόρησαν

    O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να υποδεχθεί τους ομολόγους του της ομάδας της G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα. Αν και το θέμα της Ελλάδας δε βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, που θα παραβρεθούν, αναμένεται να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, στην οποία ο Γερμανός υπουργός παραχώρησε συνέντευξη.

    Σχετικά με την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα σε αντιδιαστολή με τις επιφυλάξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε:

    «Έχουμε ανάγκη από μία κοινή στάση των τριών θεσμών, που μας είχαν πει στο περασμένο Eurogroup ότι η ατμόσφαιρα ήταν καλύτερη, όμως επί της ουσίας είχε επιτευχθεί πολύ μικρή πρόοδος. Ο Πιερ Μοσκοβισί προειδοποίησε την Ελλάδα με πολύ σθεναρό τρόπο ότι χρειάζεται μία ουσιαστική αλλαγή και εμείς βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή. Μαζί υπενθυμίσαμε στην Ελλάδα ότι πρέπει να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας. Και βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των τριών θεσμών ήταν πάντα δύσκολες, όμως πάντα καρποφορούσαν κατά το παρελθόν».

    [03] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την Παλμύρα

    Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν την αρχαία πόλη Παλμύρα σήμερα, έπειτα από μάχες με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως η οργάνωση κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την πόλη, ενώ τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στις κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε στρατιωτικό φυλάκιο στα περίχωρα.

    Νωρίτερα σήμερα, η UNESCO, που έχει χαρακτηρίσει την Παλμύρα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, έκανε έκκληση να σταματήσουν οι μάχες και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τον πληθυσμό αλλά και "να διαφυλάξει τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά" της Συρίας.

    [04] Έκθεση Documenta 14 στην Αθήνα: Eκεί που η Τέχνη δείχνει την αλληλεγγύη της

    Την πραγματοποίηση της διάσημης εικαστικής έκθεσης "Documenta" στην Αθήνα το 2017, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο γερμανός ομόλογός του της πόλης του Κάσελ, Μπέρτραμ Χίλντεν.

    Η εικαστική έκθεση Documenta, διοργανώνεται από το 1955 και κάθε πέντε χρόνια στο Κάσελ, μια πόλη 200.000 κατοίκων στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, έχοντας εξελιχθεί σε μία από τις δύο σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις σύγχρονες τέχνης, μαζί με την Μπιενάλε της Βενετίας. Το 2017 θα συνδιοργανωθεί για πρώτη φορά με διαφορετική πόλη - την Αθήνα. Τα εγκαίνια της "Documenta 14" στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2017, ενώ μετά από δύο μήνες, στις 10 Ιουνίου, θα γίνουν τα εγκαίνια και στο Κάσελ. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει ένας μήνας, κατά τον οποίο η έκθεση θα διεξάγεται παράλληλα και στις δύο πόλεις. Επιπλέον, παρόλο που κάθε σκέλος της έκθεσης θα διαμορφωθεί αυτόνομα, θα αλληλοεπηρεάζονται και ως προς το περιεχόμενο, και θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους χώρους στην Αθήνα και στο Κάσελ.

    [05] Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Αγκουαζί και ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στο 32΄ με τον Περέιρα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2015 - 20:30:24 UTC